Hrvat Bosanac wrote:Ja samo znam da nitko nikome nema pravo odrediti šta će biti i kako će se izjašnjavati,počevši od roditelja pa nadalje.Znači moj otac može biti Kinez i majka Šveđanka,a ja se opet mogu izjašnjavati da sam Englez,i NITKO mi to nema pravo osporavati.Malo proučite ovu temu,pa se i sami uvjerite.Možete,pod određenim uvjetima,koji nisu baš jednostavni,postati i Židov.To je nedavno bilo u hrvatskim novinama,kako se čovjek Zagrepčanin,Hrvat odlučio da postane Židov,pa mu je to,nakon određene,duže procedure i uspjelo!
A za sve koji se pitaju kako netko može biti Hrvat ili Srbin ako je rođen u BiH,i njegovi tu žive generacijama,da odgovorim protupitanjem: Odakle i dan-danas Nijemci,Česi,Talijani i drugi u Hrvatskoj?!
nema niko pravo da ti zabrani kako ces se izjasniti to je jasno kao slika
ali ne mjesaj babe i zabe
navede da ces se izjasnjavati kao englez
super ali jesi li ti englez to je kljucno pitanje
svi ce ti u ambasadi reci daj ba koga si nasao da zezas
to kako postati zidov i kako postati hrvat talijan ili amerikanac je neuporedivo
jer biti zidov je pitanje vjere a biti talijan hrvat amerikanac bosanac je pitanje nacionalnosti
sad cu ja tebi odgovoriti i odgovorom i pitanjem na tvoje pitanje
otkud nijemci u hrvatskoj?
znamo kad su cesi dosli u hr i zasto se tako izjasnjavaju jer se nisu mejsali sa domicilnim stanovnistvom i zato jer nisu dostigli toliko generacija da budu hrvati
sto se tice talijana gdje ih ima? u istri
kada je istra postala jugoslovenska tj hrvatska? poslije drugog svjetskog rata tj prije nekih 60 godina to je jedna generacija koja nije nikako mogla da se izjasnjavaju kao hrvati
po tome citava dalmacija su bosanci jer je bosna bila od boke do zadra