Sretno Hrvatska

Post Reply
saniiado

#176 Re: Sretno Hrvatska

Post by saniiado »

heckler wrote:Cuj sretno!? Zatvorili nam granicne prelaze za izvoz, ne priznaju certifikate iz domacih labaratorija, opstruiraju rjesenje granica, blokiraju implementaciju potpisanog sporazuma o Luci Ploce, blokiraju povrat imovine BH preduzeca, nelegalno koriste hidropotencijale jezera na BH teritoriju.... i ja da im zazelim srecu??

Crkli...

Ma vala u pravu si. Goni u MP3
cucamonga

#177 Re: Sretno Hrvatska

Post by cucamonga »

sjetice se ovih cestitki bar jedno 50% kad ih budu :dance: na granici (sto vec uveliko praktikuju)

e tad bih vam volio vidjet face. pa da ja hrvatskim granicarima cestitam :lol:

ja na granici u 12 navece - kaze papson nakon sto sam kulturno otvorio ophodio se razgovarao - i nakon sto su me poceli zajebavat "sklanjanjem ustranu" :

- "Eeeeee a otkud tebi pare da si kupis 'vaki auto?" :lol: :-)
- "Eeeeeeee da je toplije sad bi ti nama malo branik rastavlj'o" :lol: - a ja mu kazem 'ladno:

"granica ima dvije strane majstore - kao i maltretiranje :wink: " - i tu je bio kraj price :D :mrgreen:

pa zivi bili pa vidjeli cestitari samo polako kako ce vam "gospoda" na granici uzvratit cestitke - samo bih volio da vam vidim lice :wink: ;-)

dosta od mene na ovoj temi a sad nastavite i dalje slavljenicko raspolozenje 8-)
Sasvim_Obican

#178 Re: Sretno Hrvatska

Post by Sasvim_Obican »

NIN wrote:
popajic wrote:
NIN wrote:Gradjani drzave koja nije sposobna ni vode se napit, koja je na samom dnu bilo kakvih ljestvica, kojom haraju idioti, al bukvalno, koja se s pravo poredi sa onim najgorim africkim plemenskim dzerizima, usmrdjelim noplizima, pricaju o jednoj Hrvatskoj i kako su oni toboznji dzerizi, a baska to kako ih samo primise u kurvinjsku EU. Jebote! Sad stvarno ne znam kako cu u noc! ... 'ta ce oni konobari, levati, ovo, ono...

Stvarno, al stvarno nisam u stanju vjerovati. Prosto nevjerovatno! :bih:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja, sto nas naruzi i ocrni :D
Ma nije ba, mi smo primjer prosperiteta, drzavnog uredjenja, ekonomskog i tehnoloskog napretka, zavidnog skolstva i nacitanosti puka, otvorenosti i tolerancije, racionalne i prakticne birokratije, a i auoputevi su nam na nivou. Ma, za pozeljeti. Kakvi ba Krvati, 'ta oni 'oce ba. Sa'ovnice, krmetina, kulenovi nekakvi, cvarci, ma bjezi ba. Dzerizi!

Mi smo na pravom putu! Samo narpijed, ba! :bih:
Nadam se, kolega, da ste sasvim slučajno zaboravili kulturu i ljubaznost naših carinika, policajaca i drugih javnih službenika koje svrstavaju u sami vrh po profesionalizmu i gostoprimstvu.

:D
xDenisx

#179 Re: Sretno Hrvatska

Post by xDenisx »

Da nesto pitam ovim ljudima kojima je EU alfa i omega u zivotu: kako zamislite da ce zivot biti u BiH nakon eventualnog ulaska u EU? Konkretno, na koji nacin cemo zivjeti bolje nego sad? Mislite da ce clanstvo u EU rijesiti problem siromastva, korupcije, nacionalnih podijela...?
Ili je stvar samo u tome da cemo biti "dio Evrope"? Znam da je to bio argument 2009 godine kad nismo dobili bezvizni rezim, pa kad smo ga dobili onda je bilo "a ko to ba u Bosni ima para za putovanja dalje od Makarske, hebo vas bezvizni".

Tako ce biti i sa EU.
Mr.Penguin

#180 Re: Sretno Hrvatska

Post by Mr.Penguin »

xDenisx wrote:Da nesto pitam ovim ljudima kojima je EU alfa i omega u zivotu: kako zamislite da ce zivot biti u BiH nakon eventualnog ulaska u EU? Konkretno, na koji nacin cemo zivjeti bolje nego sad? Mislite da ce clanstvo u EU rijesiti problem siromastva, korupcije, nacionalnih podijela...?
Ili je stvar samo u tome da cemo biti "dio Evrope"? Znam da je to bio argument 2009 godine kad nismo dobili bezvizni rezim, pa kad smo ga dobili onda je bilo "a ko to ba u Bosni ima para za putovanja dalje od Makarske, hebo vas bezvizni".

Tako ce biti i sa EU.
Tema je Hrvatska u EU a ne BiH u EU.
heckler

#181 Re: Sretno Hrvatska

Post by heckler »

cucamonga wrote:sjetice se ovih cestitki bar jedno 50% kad ih budu :dance: na granici (sto vec uveliko praktikuju)

e tad bih vam volio vidjet face. pa da ja hrvatskim granicarima cestitam :lol:

ja na granici u 12 navece - kaze papson nakon sto sam kulturno otvorio ophodio se razgovarao - i nakon sto su me poceli zajebavat "sklanjanjem ustranu" :

- "Eeeeee a otkud tebi pare da si kupis 'vaki auto?" :lol: :-)
- "Eeeeeeee da je toplije sad bi ti nama malo branik rastavlj'o" :lol: - a ja mu kazem 'ladno:

"granica ima dvije strane majstore - kao i maltretiranje :wink: " - i tu je bio kraj price :D :mrgreen:

pa zivi bili pa vidjeli cestitari samo polako kako ce vam "gospoda" na granici uzvratit cestitke - samo bih volio da vam vidim lice :wink: ;-)

dosta od mene na ovoj temi a sad nastavite i dalje slavljenicko raspolozenje 8-)

Ova tema ide u bookmark i bice im servirana svima nazad kad krene kuknjava i sranje. ;-)
NIN

#182 Re: Sretno Hrvatska

Post by NIN »

Sasvim_Obican wrote:Nadam se, kolega, da ste sasvim slučajno zaboravili kulturu i ljubaznost naših carinika, policajaca i drugih javnih službenika koje svrstavaju u sami vrh po profesionalizmu i gostoprimstvu.

...bogme zaboravi' i saobracajnu policiju, pardon, miliciju. Picis tako iz te mracne i licmjerne EU, picis, niko ni mu kajet, ne vidis policajca kako treba i kako predjes Orasje bum, slipa. Vice ti, hmmm, vidim, putovalo se negdje, naravno, sudeci po punom autu stvari, vecinom odjece, smokija, cipsa i sokova... Sta bi mu cojk? :lol:

I, sta onaj veli o krajnostima? Umij se jarane, popij pivcugu! Halo, ba!
popajic

#183 Re: Sretno Hrvatska

Post by popajic »

@NIN
Ma nije ba, mi smo primjer prosperiteta, drzavnog uredjenja, ekonomskog i tehnoloskog napretka, zavidnog skolstva i nacitanosti puka, otvorenosti i tolerancije, racionalne i prakticne birokratije, a i auoputevi su nam na nivou. Ma, za pozeljeti. Kakvi ba Krvati, 'ta oni 'oce ba. Sa'ovnice, krmetina, kulenovi nekakvi, cvarci, ma bjezi ba. Dzerizi!
Ovo tvoje karikiranje "nas" uopste nije daleko od istine . Dapace :D
Ipak ti poredjenje "nas" i Rvata nije cool - poredis nepismenost sa kulenom , birokratiju sa cvarcima , netoleranciju sa krmetinom... :D
Niti smo "mi" samo jad i cemer niti su komsije samo ukusni kulen !
Takodje nije zloba i papanluk konstatovati da su to nase stagniranje, bar dijelom , uslovile i komsije. Dakle i ta ista Hrvatska !
ALI , u ime svih nezlonamjernih ja zelim isto tako nezlonamjernim komsijama sretan put u "visoko drustvo "
ReD aka Socijalista

#184 Re: Sretno Hrvatska

Post by ReD aka Socijalista »

Sretno Hrvatska, dobro dosli nazad. :thumbup:
nihoniho

#185 Re: Sretno Hrvatska

Post by nihoniho »

naravno, cestitke hrvatima, bih od toga moze samo profitirati.
bosnjacko srpska ljubomora je pateticna. sad su krivi hrvatski granicari!? bili su prvo austrijski, pa slovenski, pa ce sada hrvatski........niko ne valja,narocito europa.......srbe nekako i mogu razumjeti , oni su, vecinom, ideoloski protivnici europe i cuvaju regionalnu poziciju siledzije ali bosnjaci, narocito bosnjacka kvaziinteligencija, ponasaju se kao da su norvezani ili amerikanci ,"occupy wall street", a hljeba nemaju da jedu. europa im je , ne samo ekonomski, nego i fizicki spas, ali eto......
sinuhe

#186 Re: Sretno Hrvatska

Post by sinuhe »

ReD aka Socijalista wrote:Sretno Hrvatska, dobro dosli nazad. :thumbup:
Pa oni i misle da se vracaju u Evropu sa pocetka 20 vijeka. Valjda to ta srednjoeuropska uljudba.
ReD aka Socijalista

#187 Re: Sretno Hrvatska

Post by ReD aka Socijalista »

sinuhe wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Sretno Hrvatska, dobro dosli nazad. :thumbup:
Pa oni i misle da se vracaju u Evropu sa pocetka 20 vijeka. Valjda to ta srednjoeuropska uljudba.
To je pocetak komadanja za Rvatsku.
irvinx1

#188 Re: Sretno Hrvatska

Post by irvinx1 »

"Vjera, ljubav i domovina."
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#189 Re: Sretno Hrvatska

Post by KatarinaKosaca »

NIN wrote:. Picis tako iz te mracne i licmjerne EU, picis, niko ni mu kajet, ne vidis policajca kako treba i kako predjes Orasje bum, slipa. Vice ti, hmmm, vidim, putovalo se negdje, naravno, sudeci po punom autu stvari, vecinom odjece, smokija, cipsa i sokova... Sta bi mu cojk? :lol:
Greška. Ne u Orašju, nego u Slavonskom brodu te malo skrenu u stranu. Traže ti prometnu daš međunarodnu prometnu (jer sa tim prijevodom ideš vani) bace ti i kažu... Nisam ovo tražio nego p r o m e t n u. :-) :-) . Malo ti pretrkeljaju auto, i istina što napisa neki forumaš pitaju odakle ti lova frajeru, itd. Onda kao u filmovima ima jedan loš i jedan dobar, uđe jedan u tu kućicu pa se kao zeza i pita šta ima u Sarajevu.
Neka njima svaka sreća tamo samo da mi ne plaćamo komplekse više vrijednosti, a to nam se nešto često dešava. Dakle, dok me ne diraju, neka im se pozlati Hrvatska, inače, po mom mišljenju, zemlja sa najljepšom obalom u EU.
irvinx1

#190 Re: Sretno Hrvatska

Post by irvinx1 »

Mislim da je finska obala ljepsa, ali svakako odlicna.
xDenisx

#191 Re: Sretno Hrvatska

Post by xDenisx »

NIN wrote:
Sasvim_Obican wrote:Nadam se, kolega, da ste sasvim slučajno zaboravili kulturu i ljubaznost naših carinika, policajaca i drugih javnih službenika koje svrstavaju u sami vrh po profesionalizmu i gostoprimstvu.

...bogme zaboravi' i saobracajnu policiju, pardon, miliciju. Picis tako iz te mracne i licmjerne EU, picis, niko ni mu kajet, ne vidis policajca kako treba i kako predjes Orasje bum, slipa. Vice ti, hmmm, vidim, putovalo se negdje, naravno, sudeci po punom autu stvari, vecinom odjece, smokija, cipsa i sokova... Sta bi mu cojk? :lol:

I, sta onaj veli o krajnostima? Umij se jarane, popij pivcugu! Halo, ba!
Jesi li u stanju normalno razgovarati?
karanana

#192 Re: Sretno Hrvatska

Post by karanana »

uh sto ga bakir spusti sada srbiji na HTV-u. a i po hdz-u je pravo opalio.
stari grad Visegrad

#193 Re: Sretno Hrvatska

Post by stari grad Visegrad »

Prije su govorili: Bog i Hrvati.
Sad ce govoriti: Bog, EU i Hrvati
EU ce upravljati Hrvatskom...
mr.xxx

#194 Re: Sretno Hrvatska

Post by mr.xxx »

sve cestitke R.HRVARSKOJ sad lijepo zasalujte jedan zid sa tribinama pa lijepo naplacujte ljudima koji zele da vide divlja plemena kako se istrebljuju ,e moja BOSNO a bogami i HERCEGOVINO,svi naprijed mi vazda nazad,i sto je naj zalosnije toliko se mrzimo i trvimo izmedzu sebe ko da nas ima 500 miliona(NEDAJ BOZE).
poznanik

#195 Re: Sretno Hrvatska

Post by poznanik »

karanana wrote:uh sto ga bakir spusti sada srbiji na HTV-u. a i po hdz-u je pravo opalio.
Na sličnoj retorici se i zasniva politika naših predstavnika vlasti, drugačije i ne znaju :(
heckler

#196 Re: Sretno Hrvatska

Post by heckler »

sta im je rekao?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#197 Re: Sretno Hrvatska

Post by hrasno38 »

Sretno im ili nesretno ali Hrvatska ode u EU, u sistem u kojem se ipak zna ko pije a ko placa, sistem u kojem ipak vecina sasvim solidno zivi, sistem u kojem se nacionalizam i ekonomija ne dodiruju, sistem u kojem kad bacis pelene kroz prozor svoga auta bacis i koju stoju eura kazne, sistem u kojem se ne kidaju klupe u parkovima,lome mlade lipe, unistava sve sto valja a dize na presto sve sto ne valja. Kad cemo jednom reci sami sebi da smo najveci krivci sto smo jos uvijek tako daleko od civilizovanog zivota. Uvijek nam je kriv neko drugi a nikad mi sami. Pa eto Hrvtaska otjera HDZ na smece,poce da hapsi i one najvece, izgradi autoputa toliko da ga mi necemo imati ni za 100 godina, njeguje svoje tradicije, kulturu, vrijednosti i prirodne ljepote, ima klub u kupu sampiona, ima repreyentaciju na evropskom prvenstvu, ima najboljeg tenisera, kosarkasa, rukometase,plivace........ali sto je najvaznije ima i kvalitetne lopove ali koji vole svoje zemlju pa u svom lopovluku urade i dobre stvari za nju. Nisu oni ni bolji, ni ljepsi, ni pametniji nego su samo shvatili neke stvari na vrijeme. Doduse oni nemaju Dodika ni RS, nemaju toliko onih koji mrze zemlju u kojoj su rodjeni ali nemaju ni toliko onih koji je vole ali samo iz vlastitog interesa. I te kako cemo sada moci vidjeti sta znaci graniciti sa EU i koliko ce biti bitno da ta granica nestane zajedno sa svim ovim smradom koji se godinama siri nasom lijepom zemljom. Dok Hrvatska bude uzivala u blagodetima koje pruza EU mi cemo i dalje kukati i pricati o zadnjem ratu i glasati pod parolom "nije vazno kakav je ....vazno da je nas"!!!!!!!!!!
mr.smith sa

#198 Re: Sretno Hrvatska

Post by mr.smith sa »

hrasno38 wrote:Sretno im ili nesretno ali Hrvatska ode u EU, u sistem u kojem se ipak zna ko pije a ko placa, sistem u kojem ipak vecina sasvim solidno zivi, sistem u kojem se nacionalizam i ekonomija ne dodiruju, sistem u kojem kad bacis pelene kroz prozor svoga auta bacis i koju stoju eura kazne, sistem u kojem se ne kidaju klupe u parkovima,lome mlade lipe, unistava sve sto valja a dize na presto sve sto ne valja. Kad cemo jednom reci sami sebi da smo najveci krivci sto smo jos uvijek tako daleko od civilizovanog zivota. Uvijek nam je kriv neko drugi a nikad mi sami. Pa eto Hrvtaska otjera HDZ na smece,poce da hapsi i one najvece, izgradi autoputa toliko da ga mi necemo imati ni za 100 godina, njeguje svoje tradicije, kulturu, vrijednosti i prirodne ljepote, ima klub u kupu sampiona, ima repreyentaciju na evropskom prvenstvu, ima najboljeg tenisera, kosarkasa, rukometase,plivace........ali sto je najvaznije ima i kvalitetne lopove ali koji vole svoje zemlju pa u svom lopovluku urade i dobre stvari za nju. Nisu oni ni bolji, ni ljepsi, ni pametniji nego su samo shvatili neke stvari na vrijeme. Doduse oni nemaju Dodika ni RS, nemaju toliko onih koji mrze zemlju u kojoj su rodjeni ali nemaju ni toliko onih koji je vole ali samo iz vlastitog interesa. I te kako cemo sada moci vidjeti sta znaci graniciti sa EU i koliko ce biti bitno da ta granica nestane zajedno sa svim ovim smradom koji se godinama siri nasom lijepom zemljom. Dok Hrvatska bude uzivala u blagodetima koje pruza EU mi cemo i dalje kukati i pricati o zadnjem ratu i glasati pod parolom "nije vazno kakav je ....vazno da je nas"!!!!!!!!!!
:thumbup: :thumbup:
karanana

#199 Re: Sretno Hrvatska

Post by karanana »

heckler wrote:sta im je rekao?
bio gost on i glavni urednik politike. o hdz-u pricao kako obstruira formiranje vlasti pa zato i ne postoji oficijelno sarajevo da cestita hrvatskoj. i rekao kao vi ste ih se otarasili sto daje nadu i nama.
a na kraju rekao da mu je drago sto je srbija dobila odbijenicu sto je iznenadilo onog iz politike, ali zavrsili su bez rasprave.
heckler

#200 Re: Sretno Hrvatska

Post by heckler »

karanana wrote:
heckler wrote:sta im je rekao?
bio gost on i glavni urednik politike. o hdz-u pricao kako obstruira formiranje vlasti pa zato i ne postoji oficijelno sarajevo da cestita hrvatskoj. i rekao kao vi ste ih se otarasili sto daje nadu i nama.
a na kraju rekao da mu je drago sto je srbija dobila odbijenicu sto je iznenadilo onog iz politike, ali zavrsili su bez rasprave.
Nista slago nije
Post Reply