Sretan vam Dan antifašističke borbe!

windas

Post by windas »

SMRT FASIZMU-SLOBODA NARODU
basta sljezove boje

#27 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Post by basta sljezove boje »

lady midnight wrote:
basta sljezove boje wrote:
lady midnight wrote: ti si malo pobrkala uzrochno-posljedichne veze navedene u mom postu... a ja budala preporuchujem goldsteina i banca :? :?
al' nije ni bitno.
tako je to kad se ne zna za atentat na Stjepana Radica, HUO skupstinu, HD i ostalo. Ustase imaju veze sa Starcevicem koliko i Aleksandar Rankovic sa Marxom i Engelsom
(po)shtovana bashtovanko,
ovdje se radi o tome na kojim se principima i na kojoj ideoloshkoj podlozi bazirao hrvatskih ekstremni nacionalizam pochetkom dvadesetog vijeka, a ne o radicu i stranachkim raspravama u kraljevini jugoslaviji.

a ti svoje "znanje", bar shto se mene tiche, chuvaj za sebe; izvori iz kojih ja crpim svoje nisu zamagljeni romanticharskim vizijama (preporodjenih) patriota (koje su uz to zachninjene otuzhnim reliktima pseudo-habsburshkog kulturnog habitusa - toliko o kompleskima).

za mene je ova korespondencija zavrshena.
ocito nemas nikakvih argumenata pa ides na vrijedjanje i nazivanje "bastovankom", bijedno i nisko
Prozor

Post by Prozor »

Sretan Dan Anti-fasisticke borbe!

Smrt fasizmu - Sloboda narodu!
danas

#29 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Post by danas »

lady midnight wrote:
basta sljezove boje wrote: tako je to kad se ne zna za atentat na Stjepana Radica, HUO skupstinu, HD i ostalo. Ustase imaju veze sa Starcevicem koliko i Aleksandar Rankovic sa Marxom i Engelsom
ovdje se radi o tome na kojim se principima i na kojoj ideoloshkoj podlozi bazirao hrvatskih ekstremni nacionalizam pochetkom dvadesetog vijeka, a ne o radicu i stranachkim raspravama u kraljevini jugoslaviji.

a ti svoje "znanje", bar shto se mene tiche, chuvaj za sebe; izvori iz kojih ja crpim svoje nisu zamagljeni romanticharskim vizijama (preporodjenih) patriota (koje su uz to zachninjene otuzhnim reliktima pseudo-habsburshkog kulturnog habitusa - toliko o kompleskima).

ocito nemas nikakvih argumenata pa ides na vrijedjanje i nazivanje "bastovankom", bijedno i nisko
ono sto je istinski bijedno i nisko je javiti se na temu o antifasizmu te tu vaziti o anti ovom i onom, o poglavniku i ustasama -- a ne reci ni jedne jedine rijeci glede anstifasisticke borbe...

PS cestitam svima kojima ovaj dan nesto znaci :)
lady midnight

#30 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Post by lady midnight »

lady midnight wrote:
basta sljezove boje wrote: tako je to kad se ne zna za atentat na Stjepana Radica, HUO skupstinu, HD i ostalo. Ustase imaju veze sa Starcevicem koliko i Aleksandar Rankovic sa Marxom i Engelsom

post scriptum (poshto najavih kraj korespondencije):
pitanja koje sam postavila u prvom odgovoru, a koje si ti okarakterisala kao "budaleshtina" (toliko o vrijedjanju) su argumenti, shtovana... zakljuchci do kojih su doshla up-to-date istrazhivanja hrvatskog nacionalizma u historijskoj perspektivi. da podsjetim: nije jedini tudjman pisao o ustashama.
toliko od mene na tvoju adresu - ovaj put i zauvijek.
Prozor

Post by Prozor »

O Starcevicevom veliko-hrvatstvu...

"Starčević believed that Bosniaks were the "the purest blood and tongue brethren" of Croatians (1858) and that the Bosnian beys were the "oldest and purest fighting nobility in the entire Europe" (Na čemu smo (1878), Iztočno pitanje (1899))."
basta sljezove boje

#32 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

lady midnight wrote: post scriptum (poshto najavih kraj korespondencije):
pitanja koje sam postavila u prvom odgovoru, a koje si ti okarakterisala kao "budaleshtina" (toliko o vrijedjanju) su argumenti, shtovana... zakljuchci do kojih su doshla up-to-date istrazhivanja hrvatskog nacionalizma u historijskoj perspektivi. da podsjetim: nije jedini tudjman pisao o ustashama.
toliko od mene na tvoju adresu - ovaj put i zauvijek.
tvrditi da je nesto budalastina nije argumentum ad hominem ako uopce znas sto je to. Tudjmana niko na temi nije spominjao. I dalje tvrdim da su za pojavu ustaskog pokreta iskljucivo "krivi" dogadjaji od 1918. do 1928. A koliko se razumijes u hrvatsku povijest i hrvatski jezik pokazuje nazivanje "bastovankom" - rijeci koja u hrvatskom uopce ne postoji. Ocito se ova historija koju prezentiras uci na elitnom univerzitetu u Cekrcicima
mostarac

Post by mostarac »

Gdje god da se uci 1945. godine su ovi tvoji "antifasisti" (i cetnci i ustase i handzari i slicni) debelo popusili :D
I opet ce, kad - tad :-)
basta sljezove boje

#34 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

danas wrote: ono sto je istinski bijedno i nisko je javiti se na temu o antifasizmu te tu vaziti o anti ovom i onom, o poglavniku i ustasama -- a ne reci ni jedne jedine rijeci glede anstifasisticke borbe...

zao mi je ali ovaj datum mi nista ne znaci niti sam ikada za njega cula niti ga spominje ijedan kalendar koji imam. Dan antifasticke borbe je 8.5. odnosno 9.5. odnosno 15.5. U Rusiji se jos uvijek dan-danas obiljezava zajednickim ruckom i minutom sutnje u svakoj obitelji

a Ante Starcevic kojeg na temi napadose ni krivog ni duznog nema veze ni sa fasizmom ni sa antifasizmom. Ocito da je pri pojacanom radu pljuvacih zlijezda istina nebitna
mostarac

#35 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Post by mostarac »

danas wrote: ono sto je istinski bijedno i nisko je javiti se na temu o antifasizmu te tu vaziti o anti ovom i onom, o poglavniku i ustasama -- a ne reci ni jedne jedine rijeci glede anstifasisticke borbe...

zao mi je ali ovaj datum mi nista ne znaci niti sam ikada za njega cula niti ga spominje ijedan kalendar koji imam. Dan antifasticke borbe je 8.5. odnosno 9.5. odnosno 15.5. U Rusiji se jos uvijek dan-danas obiljezava zajednickim ruckom i minutom sutnje u svakoj obitelji

a Ante Starcevic kojeg na temi napadose ni krivog ni duznog nema veze ni sa fasizmom ni sa antifasizmom. Ocito da je pri pojacanom radu pljuvacih zlijezda istina nebitna
a jesi kad cula za 27. juli i znaci li ti sta?
guardian

#36 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Post by guardian »

basta sljezove boje wrote:zao mi je ali ovaj datum mi nista ne znaci niti sam ikada za njega cula niti ga spominje ijedan kalendar koji imam.
Prva poruka na ovoj temi:
kicky wrote:Na današnji dan prije točno 66 godina u šumi Brezovica pokraj grada Siska nastao je prvi antifašistički odred u okupiranoj Europi. [...] Danas, 66 godina poslije, navedeni datum se obilježava samo u Hrvatskoj, a vjerojatno ne bi ni tu da kojim slučajem Brezovica nije na teritoriju RH.
Ponavljanje je majka znanja :D A svim zapadnim susjedima kojima nesto znaci, (s malim zakasnjenjem) sretno...
Jara

#37 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Post by Jara »

lady midnight wrote: ti si malo pobrkala uzrochno-posljedichne veze navedene u mom postu... a ja budala preporuchujem goldsteina i banca :? :?
al' nije ni bitno.
tako je to kad se ne zna za atentat na Stjepana Radica, HUO skupstinu, HD i ostalo. Ustase imaju veze sa Starcevicem koliko i Aleksandar Rankovic sa Marxom i Engelsom
U centru Sarajeva je bila a i sad je Radićeva ulica. Znas li po kome je dobila ime? :D
danas

#38 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Post by danas »

ne razumijem nista -- ove rijeci uopCe ne postoje u bosanskom jeziku...
basta sljezove boje

#39 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

guardian wrote:
basta sljezove boje wrote:zao mi je ali ovaj datum mi nista ne znaci niti sam ikada za njega cula niti ga spominje ijedan kalendar koji imam.
kicky wrote:Na današnji dan prije točno 66 godina u šumi Brezovica pokraj grada Siska nastao je prvi antifašistički odred u okupiranoj Europi. [...] Danas, 66 godina poslije, navedeni datum se obilježava samo u Hrvatskoj, a vjerojatno ne bi ni tu da kojim slučajem Brezovica nije na teritoriju RH.
Ponavljanje je majka znanja :D A svim zapadnim susjedima kojima nesto znaci, (s malim zakasnjenjem) sretno...
da ti je povijest malo bolje poznata i da ima nesto vise godina znao/znala bi da je ovaj datum jedino dan osnivanja Sisackog odreda i nista vise.

ja lijepo i kulturno pokusah reci da ovaj datum ni u vrijeme socijalizma nije u Hrvatskoj bio danom antifasiticke borbe vec 15.5. (koji je u stvari hrvatska verzija 8.5. zbog borbi koje su trajale nakon pada Berlina do 15. 5.). A 22. 6. je dan ustanka u Hrvatskoj, kao uostalom i u BiH

obzirom da vjerujete slijepo u neprovjerene informacije mogu samo reci da nije istina da je Sisacki partizanski odred prva antifasticka jedinica u Europi. Koga zanima naci ce koja je
basta sljezove boje

#40 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

mostarac wrote:

a jesi kad cula za 27. juli i znaci li ti sta?
naravno, cak je i internacionalan jer se slavi i u Hrvatskoj i u BiH. Naravno da je bilo borbi i prije ovog datuma, ali on je onaj pravi - sa ideoloskom KPJ pozadinom. Ova djeca sto su se raspisala po forumu nisu nazalost nikad imali zabavu koja se zvala Titovim stazama revolucije. Za njih je pionirski centar Bosko Buha rusevina za koju ne znaju ni sto je nekad bila
basta sljezove boje

#41 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Jara wrote: U centru Sarajeva je bila a i sad je Radićeva ulica. Znas li po kome je dobila ime? :D
:D

sreca da sarajevskim gradskim ocima Radic nije preteca ustasa kao sto je za lady midnight. A ulica je prva liga :-D
basta sljezove boje

za sve antifasiste - 27.7. se ide u Drvar, autobus polazi ispred Zemaljskog muzeja u pola sest ujutro kao i svake godine, pet sati tamo i natrag. Vidjecemo koliko antifasta zaista ima u Sarajevu, a koliko ih samo drka bezveze po forumu
guardian

#43 Re: Sretan vam Dan antifašističke borbe!

Post by guardian »

guardian wrote:
da ti je povijest malo bolje poznata i da ima nesto vise godina znao/znala bi da je ovaj datum jedino dan osnivanja Sisackog odreda i nista vise.

ja lijepo i kulturno pokusah reci da ovaj datum ni u vrijeme socijalizma nije u Hrvatskoj bio danom antifasiticke borbe vec 15.5. (koji je u stvari hrvatska verzija 8.5. zbog borbi koje su trajale nakon pada Berlina do 15. 5.). A 22. 6. je dan ustanka u Hrvatskoj, kao uostalom i u BiH

obzirom da vjerujete slijepo u neprovjerene informacije mogu samo reci da nije istina da je Sisacki partizanski odred prva antifasticka jedinica u Europi. Koga zanima naci ce koja je
Ako laze koza...
Večernji list: 23. 06. 2006.

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE Predsjednik Mesić na proslavi u Brezovici:

NOB je spasio čast hrvatskog naroda

Autor: Željko GRGURINOVIĆ

NOB je spasio čast hrvatskog naroda, spasio je čast Hrvata u vremenu u kojem se na našoj strani našlo i onih koji su bili spremni ići pod ruku s okupatorima. Ono što je prije 65 godina počelo ovdje naći će svoj nastavak u ustanku koji je u Hrvatskoj bio najuspješniji i rezultirao najvećim oslobođenim teritorijem u Europi, rekao je Stjepan Mesić u šumi Brezovici kod Siska na obilježavanju 65. obljetnice osnutka prvog partizanskog odreda u Europi.

Istaknuo je da je i Tito, kojega će povijest zapamtiti, bio Hrvat. Govoreći o posljednjih petnaestak godina, Mesić je istaknuo da je bilo pokušaja, i to vrlo agresivnih, da se ponovno piše povijest Drugog svjetskog rata na ovim prostorima.

Heroji i pobjednici

Temelji su sadašnje Hrvatske antifašistički i oduprijet ćemo se nastojanju da se laže i da se ocrnjuju oni koji su vodili antifašističku borbu, koji su bili heroji i izvojevali pobjedu. Bila je to općenarodna borba, na čelu su bili komunisti, ali većina antifašista nisu bili komunisti. Antifašizma se nitko ne treba sramiti iako je u njegovim redovima bilo tu i tamo zločina i zločinaca.

Premda je među onima koji su se nakon završetka rata odbili predati bilo i zločinaca koji su zaslužili i smrtnu kaznu, ono što se događalo u Bleiburgu i nakon njega ne može se nikako odobriti istaknuo je Mesić dodajući da u Bleiburgu nisu ubijani samo Hrvati nego i Srbi, Crnogorci i Slovenci, rekao je Mesić. Njegov govor u više navrata prekidao je pljesak. Hrvatska se danas može dičiti svojom borbom na strani saveznika, a želja je boraca NOR-a da vlast hrvatske države to potvrđuje svojim odnosom prema nama rekao je Krešimir Piškulić, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista.

Revidiranje povijesti

Istaknuo je da su sudionici svečanosti došli odati počast pripadnicima Prvog partizanskog odreda kojih je bilo 77, a 39 ih je položilo život u ratu. Danas, šezdesetak godina kasnije, od cijelog Prvog partizanskog odreda preostali su samo Katica Kušec, Vera Majer, Mihajlo-Krešo Majer i Mika Špiljak.

Govoreći o pokušajima revidiranja povijesti, Piškulić je rekao da je bilo neoustaških pokušaja da se izgubljen rat naknadno dobije, a da se istina zamijeni laži. Položeni su vijenci na spomen-obilježje Prvom partizanskom odredu te na spomen-obilježja braniteljima Domovinskog rata.

Vonta: Nije to isti antifašizam

Zvonko Ivanković Vonta gostovao je na tribini "Antifašizam je civilizacijaska i kulturna stečevina Hrvatske" u organizaciji Foruma seniora SDP-a i Forum mladih SDP-a. Antifašizam nije po značenju i dubini isti onaj prije 60 godina i ovaj danas. On se razvija u smjeru zaštite prava čovjeka, naroda i opstanka ljudi na globusu. Suvremeni antifašizam prakticiranje je jednakosti svih i svuda, demokratskih odnosa i tolerancije, tržišne privrede i konkurencije u svim sferama života i aktivnu borbu protiv širenja mržnje i nasilja, rodnog mjesta starog i mogućeg novog fašizma rekao je Zvonko Ivanković Vonta. (V. S.)
pesak

Post by pesak »

basta sljezove boje wrote:za sve antifasiste - 27.7. se ide u Drvar, autobus polazi ispred Zemaljskog muzeja u pola sest ujutro kao i svake godine, pet sati tamo i natrag. Vidjecemo koliko antifasta zaista ima u Sarajevu, a koliko ih samo drka bezveze po forumu
Nas bi ovde spalili kad bi tako nesto bilo organizovano...ne znam. Kad sam bila jednom na skupu na Trgu Republike u organizaciji "Zena u crnom", ovdasnji fasisti su nas vredjali, pljuvali, pretili, pa su i bacili dimnu bombu...bilo je to obelezavanje godisnjice genocida u Srebrenici. Strasno.
Da nije bilo ono malo zastite policije, sve bi nas razjurili i tukli...doduse i razjurili su nas kad su bacili tu dimnu bombu... :( ali smo se opet vratili...
kustah

Post by kustah »

Pa stochar cini mi se da je sve to iznevjereno 92,ja sam srcem i dusom uz tebe, ali sta da radimo. Ja sam bio na demostracijama i na Vrbanji (i zamalo, ziajnio) jer sam prepoznao fasiste,pa sam mislio da su i ostali,ali...

Otidji u skolu pa vidi sta i kakvu djeca historiju uce,ili na Spomen-park Vraca,Valterova bista je tamo a kao da i nije itd. itd.

Sto se mene tice, svaka pohvala za inicijativu.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Antifašisti žele sačuvati dio ulice

Hrvatska je u petak obilježila Dan antifašističke borbe. No, sudeći po slijedećoj priči iz Splita, ostaje otvoreno da li je ostalo nešto da se proslavlja ili je život za antifašiste i sada borba. Split je nakon pada Italije, 1943. godine, bio najveći slobodni grad u tada porobljenoj Europi. Danas antifašisti uzaludno traže da barem 200-300 metara nekadašnje Ulice Žrtava fašizma dobije natrag svoje ime.
Oni koji su umirali za svoju zemlju prije više od 60 godina, ne mogu danas dobiti ni djelić svoje nekadašnje ulice. Ulica Žrtava fašizma u Splitu početkom devedesetih je preimenovana u Ulicu Domovinskog rata. U tom vremenu spomenici i spomen-ploče su uklanjane, ostao je pošteđen tek spomenik internircima, kod kojeg se, s vremena na vrijeme, antifašisti okupe. Zadnji put su to napravili na Dan pobjede, 9. svibnja, kad je predsjednik splitsko-dalmatinske županijske organizacije Saveza antifašističkih boraca, Milivoj Lalin, u njihovo ime zatražio da im se vrati barem dvjestotinjak metara Ulice Žrtava fašizma, ulice u kojoj su bile fašističke tamnice i vješala:
"Mi tražimo vraćanje imena Ulici Žrtava fašizma kao uspomenu na sve žrtve naših fašista u našem gradu."

Naravno, na ove zahtjeve nije odgovoreno, a kad će biti, pitali smo gradonačelnika, Zvonimira Puljića:
"Ne znam, ne mogu vam ništa reći."

Splićani, kao i drugi hrvatski državljani, danas imaju praznik - Dan antifašističke borbe.

Tragovi hrvatske antifašističke borbe s ulica su se preselili u kalendare. Duboke povijesne brazde su zatrpane. Malo će koji učenik danas u Splitu znati da su se u ljeto 1941. godine ondašnji srednjoškolci oduprli fašistima odbivši primiti svjedodžbe na talijanskom.

"To je jedna ogromna i značajna povijesna činjenica koja se, na žalost, danas nigdje ne spominje, kao da je nije ni bilo. Mi kao da se sramimo svojih veličanstvenih djela", kaže nam publicist Ante Jelaska, koji je nakon tog događaja suđen u fašističkom zatvoru u Šibeniku. Samo činjenica što je imao svega 16 godina, spasila ga je smrtne kazne.

Kako je tada izgledao grad, kojemu se, više od decenije i po, sustavno briše povijest:
"Bila je okupacija dijela Dalmacije. U Splitu se odmah razigrala jedna žestoka antifašistička borba jer nismo prihvaćali nikakvu okupaciju i otimanje ovog dijela hrvatskog teritorija gdje je Hrvatska rođena. Događale su se nevjerojatne stvari. Od četrdesetak tisuća ondašnjih stanovnika Splita, 12,5 tisuća je kroz te godine okupacije nosilo pušku, borilo se s puškom u ruci. Oko 15 tisuća je prošlo kroz talijanske zatvore. Onda se može vidjeti u kakvom smo mi teroru živjeli i kakav je bio otpor i odlučnost prema tom teroru. To je veliko čudo za europsku situaciju i europske razmjere."

Rekosmo - sustavno se briše povijest. Svojevremeno je župan splitsko–dalmatinski, Kruno Peronja, svim gradonačelnicima i općinskim načelnicima uputio naputak o uklanjanju antifašističkih spomenika.
Današnji župan, Ante Sanader, ide istim tragom, ako nema više spomenika da se u njih dira, može se dirati i u povijesne istine i u dostojanstvo. U povodu Dana antifašističke borbe jučer je prvo položio vijenac domobranima, regularnoj vojsci Pavelićeve NDH, zatim braniteljima iz Domovinskog rata, e da bi, sramotno, na kraju, vijenac došao do palih partizana.

Moglo bi se do unedogled govoriti o zatrtoj antifašističkoj povijesti i Splita i Hrvatske. Kad nema spomenika i naziva ulica, ostale su knjige i sjećanja. Tako mi je svojevremeno pričao Miljenko Smoje o junaku njegovih priča, ribaru Šantu, koji je bio partizan:

"I uvik je govorija - Ja ću oprostit i Nijemcima i Talijancima, ali ne mogu oprostit ni ustašama ni četnicima. En ti gospu, ja i' gren oslobodit, a oni mene gredu ubit... A oni pucadu u me, a ja se gren za njih tuč! A oni me čekadu da će me ubit, i jedni i drugi!"

Ostala su sjećanja, a ostala je i pjesma - nema je na radijima i na svečanim akademijama, ali je ima u dušama. I što se rjeđe pjeva - pjeva se prkosnije:

Po šumama i gorama
Naše zemlje ponosne,
Idu čete partizana
Slavu zemlje pronose.
Neka znade dušman kleti
Da će kod nas slomit vrat,
Prije ćemo mi umrijeti,
Nego svoje zemlje dat!

Goran VEŽIĆ

Slobodna Evropa
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Pitam se samo kako nas onda ovi uzmu k'o lopatom svaki put na izborima, kad nas ima ovoliko antifasista. Nadam se samo da ce ovi sadasnji vlastodrzci tako brzo kako su zasjeli na vlast isto tako brzo i otici. Da mi je neko prije 20-tak godina rekao da ce se izjednacavati cetnici i partizani i da ce se bivsi ucesnici NOB-a krijuci okupljati da obiljezavaju vazne datume iz NOB-a, ne bih mu nikad povjerovao.
Stavljam sve ovo u kontekst sadasnjih vlastodrzaca jer oni uglavnom negiraju doprinos NOB-a i partizana kao boraca protiv fasizma, a ima ih koji idu i dotle da se hvale da su im ocevi bili cetnici. Sve one stvari koje su pozitivne u zivotu obicnih ljudi, a koje su partizani itekako njegovali, kao sto su medjunacionalni komsijski odnosi i pomaganja su ovi novi pogazili i borili se protiv toga.
Hvali se Draza Mihajlovic kao da cetnici nisu poklali na desetine hiljada muslimana samo u istocnoj Bosni, hvali se ustaski pokret kao da ustase nisu pobile ogroman broj (da ne licitiram ciframa i ne uvrijedim koga) pravoslavaca u prvom redu, muslimanska milicija se posmatra u kontekstu zastitnika muslimana i ignorise se cinjenica da su se borili na strani okupatora.
Garibaldi

Post by Garibaldi »

mostarac wrote:Gdje god da se uci 1945. godine su ovi tvoji "antifasisti" (i cetnci i ustase i handzari i slicni) debelo popusili :D
I opet ce, kad - tad :-)
Amin.

Pozdrav!
Garibaldi

Post by Garibaldi »

stochar wrote:partizanski komandant stevan filipovic uzvikuje revolucionarne parole nekoliko minuta prije nego ce ga okupatori objesiti 1941. godine.
Rodijace,

Nemoj mi zemu Stipu prekrstavati. Ime mu je bilo Stjepan. :wink:

Medjutim, svakako mu vjecna slava i hvala!

Nazalost, njegov spomenik jos nije vracen na postolje, niti su u Plocama jos vracene biste narodnih heroja u malom parku izmedju zeljeznicke stanice i luke. Sramota za Ploce, grad kome je taj ''crni'' komunizam dao sve.

Cetnici, ustase i drugi retardi slicni njima su sami po svome mentalnom sklopu vec dovoljno kaznjeni.

SMRT FASIZMU!
Ahmmed

Post by Ahmmed »

A ja sve mislio da je dan ustanka u RH, 27.juli....Pa se sjetih da se mjesto gdje je pukla prva ustanička puška, zove Srb :D
Post Reply