Obnovljena državnost?ultima_palabra wrote:Pa fino se kaže da je tad obnovljena državnost BiH
Kada je prije bila država?
Inače, u Jugoslaviji je bila jedna od republika.
Prava državnost nikada i nije postojala, pa ni
sada jer je BiH protektorat.
Obnovljena državnost?ultima_palabra wrote:Pa fino se kaže da je tad obnovljena državnost BiH
vec sam se uplasila da si i ti cestitao Dan drzavnostiwebby-x wrote:Obnovljena državnost?ultima_palabra wrote:Pa fino se kaže da je tad obnovljena državnost BiH
ovo niej daytonska zastava nego zastava BiHwebby-x wrote:Mahanje daytonskim zastavama na ovaj dan.
Pa fino ti se kaže u ostatku posta, prije osmanske okupacije.webby-x wrote:Obnovljena državnost?ultima_palabra wrote:Pa fino se kaže da je tad obnovljena državnost BiH
Prvo moraš naučiti definiciju države.webby-x wrote:Obnovljena državnost?ultima_palabra wrote:Pa fino se kaže da je tad obnovljena državnost BiH
+1It_is_a_Leclerc wrote:Prvo moraš naučiti definiciju države.webby-x wrote:Obnovljena državnost?ultima_palabra wrote:Pa fino se kaže da je tad obnovljena državnost BiH
Pa onda moraš naučiti da je Bosna, najmanje, pet vijekova, a siguran sam i duže, imala sve što su imale i druge srednjovjekovne države. Pa onda moraš naučiti da je dolaskom Osmanlija ta država prestala postojati, a njen subjektivitet je obnovljen 1943., čime su stvoreni svi uslovi da pola vijeka kasnije Bosna i Hercegovina konačno vrati svoju državnost.
Ja znam da to vama smeta, da boli. Valja ustati svako jutro s tužnom spoznajom da su protutnjali vijekovi kidisanja, pohoda, ubijanja Bosne, al' ona i dalje postoji. Znam da boli, ali boljet će vas , ako bog da, još i jače.
... a ne bi bilo ni ZAVNOBIH-a... Potpuno si u pravu...Zmaj - BIH wrote:Danas ce biti emitovan cjelodnevni program posvecen danu drzavnosti BiH.
I kao sto je ocekivano, niti jedan momenat tog cjelodnevnog programa nece biti posvecen Odbrambeno Oslobodilackom Ratu (agresiji na BiH) niti herojskoj Armiji BiH. Umjesto toga, cijeli dan ce se slaviti Jugoslavija i partizani. Skorija historija nase drzave i Armija BiH uopste nisu vazni u kontekstu dana drzavnosti, kao da bi se danas slavila drzavnost da nije bilo Armije BiH i momaka poput Zajke, Talijana, Dudakovica, Bole, Nanica, Hajre i drugih heroja.
U Hrvatskoj se svaki bitan drzavni datum povezuje sa Domovinskim ratom, dok se kod nas Armija BiH i odbrambeni rat svim silama guraju u zaborav. A cinjenica je da danas ne bi bilo ni drzave BiH ni dana drzavnosti da nije bilo odbrambenog rata i Armije BiH!
Prije svega BiH ne bi bilo da nije nacionalne želje zaZmaj - BIH wrote:A cinjenica je da danas ne bi bilo ni drzave BiH ni dana drzavnosti da nije bilo odbrambenog rata i Armije BiH!
meni si tuzan ti, onako kao mali horoz si ovdje, pokusavas nam nesto dokazatiwebby-x wrote:[q
Zar nije tužno da na razini BiH ne postoji Dan BiH?
Paša moj,ko je rekao da je obaveza posjećivati Alijin kabur na dan državnosti,stvarno si skromnog znanja.webby-x wrote:Prije svega BiH ne bi bilo da nije nacionalne želje zaZmaj - BIH wrote:A cinjenica je da danas ne bi bilo ni drzave BiH ni dana drzavnosti da nije bilo odbrambenog rata i Armije BiH!
osamostaljenjem Slovenije i Hrvatske. Što se tiče BiH,
ona tada uopće nije bila zainteresirana za samostalnost.
Dapače, nosale su se jugoslavenske zastave i Titovi
portreti po Sarajevu čak i kada se pucalo na njih.
Najveća ironija ovog "slavlja" je što ispade da se Aliji
ide na grob na dan kada su komunisti udarili temelje BiH,
i kasnije tog istog Aliju poslali u zatvor. Da si nekome
krajem sedamdesetih rekao da će se slaviti Alija na
dan ZAVNOBiH-a ...
Zar nije tužno da na razini BiH ne postoji Dan BiH?
tako je, izvinjavam seChisum wrote:Dame i gospodo, molim vas da ne spamate temu odgovorima ovom gutacu Dodikove sperme.
Danas mu je vuna, pa ce da nastavi, ali, budite ozbiljni i preskocite govno.
Je li ovo 'oni' element?webby-x wrote:Ovo je već zastava, tj. grb, koji ima neku simboliku i vezu sa BiH.
Iako, slavi se ZAVHNOBiH, a tamo sigurno nisu stavljali nikakvo
srednjovjekovno znamenje. Upravo suprotno, komunisti su bili
strogo protiv toga.
Chisum wrote:Dame i gospodo, molim vas da ne spamate temu odgovorima ovom gutacu Dodikove sperme.
Danas mu je vuna, pa ce da nastavi, ali, budite ozbiljni i preskocite govno.
postavili studenti Pravnog fakultetaplain vanilla wrote: