Putujuci po drzavi pogotovo po Srednjoj Bosni i Hercegovini primjetio sam da npr po prodavnicima koje drze BiH Hrvati ponekad nema ni jednog produkta koji je napravljen u BiH ili i ako ima onda su to obicno produkti iz Zapadne Ercegovine. Isto tako BiH Hrvati koji zive ne samo u Ercegovini ili u gradovima gdje su BiH Hrvati u vecini vec i u npr Sarajevu,Travniku, Bugojnu vecina koriste usluge samo Eroneta. Stalno poteniciraju proizvode po nacionalnoj osnovi bez obzira da li su bolji /losiji po kvalitetu/izgledu/ekonomski.nokia6170 wrote: Cijenim tvoju iskrenost...al me zanima nesto sto sam vec pitao ovdje, ali je moderacija izbrisala koliko vidim.
Da li bi Hrvati tako zivjeli da im nema Bosnjaka, odnosno koliko je procentualno ucesce bosnjackih kupaca u tim "hrvatskim" firmama.
Ja ti garantujem da ne bi, jer su Bosnjaci jedini narod na ovim prostorima koji nemaju izrazenu tu nacio-pratriotsku-provincijalnu crtu kupovine samo "svoga". Levati ili ne, zahvaljujuci tim levatima i njihovom mentalitetu, Hrvati po Bosni i Hercegovini imaju bazene.
I nije to jedini nacin. Bas na ovom forumu namjereno se napadaju i blate sve firme koje su u drzavnom vlasnistvu gdje su Bosnjaci vecina ili koje Bosnjaci drze a istovremeno se potenciraju strane firme. Obratite kako se sistematski hvali "jedan " teleoperater ( najbolja ponuda, najjeftinji, najbrzi ) a "drugi " se sistematski ocrnjuje ( "lopovski " telekom, nesposobni, spora usluga, nekulturni itd ) . Bas na temi o AirBosna jedna forumasica otvoreno blati tu aviokompaniju a istovremeno hvali i navija ....pogodite koju aviokompaniju iz komsiluka. Isto tako za privatne firme ili proizvode, svako malo pa neko postavi temu : Ovaj produkt nevalja ....a alternativa je iz komsiluka. Djeluje se na javno mjenje svuda i na svakom koraku .
I onda se u isto vrijeme zagovara : podjela svega i svacega jer je tako najbolje za sviju a pogotovo para jer po njima " Hrvatske pare idu neradnicima i nesposobnjakovicima u Sarajevu".