Sredjivanje obrva

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

audrey

#51 Re: Sredjivanje obrva

Post by audrey »

Ja sam sredjivala obrve kod Arijane u Runolistu ( Hrasno, kod starog Robota). Ja sam prezadovoljna, jer mi je baš oblikovala obrve, prije sam imala dosta neuredne, i kako bih rekla, spuštene, tako da sam uvijek izgledala kao da sam tužna :-D Ona mi ih je ošišala, oblikovala i podigla :-D Šta da vam kažem, izašla sam ko nova osoba :) Ko hoće, mogu mu ostaviti broj na pp.
radenska

#52 Re: Sredjivanje obrva

Post by radenska »

Nesto novo o kozmetickim salonima. Danas se svak ziv bavi sredjivanjem obrva. Meni je jednom pocupala ( a kako su jadne ovako rijetke) reko da ih malo i oboji i ispale su CRNE. A ja PLAVA :-D
BadSanta

#53 Re: Sredjivanje obrva

Post by BadSanta »

ŽENE MOLIM VAS POMOZITE!!!
Juros bila u Sara centru na Ilidži u nekom kozmetičkom salonu na drugom spratu. Izašla iz njega praktično plačući. Cure koje tamo rade ne samo što su izrazitoo neljubazne nego nemaju APSOLUTNO BLAGE VEZE O SVOM POSLU.
Sada umjesto obrva imam dvije tanke crtice s tim da mi ispod jedne krvari toliko me je jako čupala.
Moje pitanje je kad će mi obrve porasti i da li li će uopće. Mogu li na neki način ubrzati njihov rast?

Molim vas bilo kakvi savjeti i pomoć su dobrodošli. I zadnje, izbjegavajte u širokom krugu taj salon. Voljela bih se sjetiti točno kako se zove ali znam da se bave i nadogradnjom noktiju pored ostalog.
Brzo odgovarajte jer mi za par dana počinje fax a ja ne mogu ovakva vani.
satira

#54 Re: Sredjivanje obrva

Post by satira »

a da osisas siske? neke malo duze, da ti prekriju obrve?

obrve ce narasti opet, sigurno, samo ces se morati strpiti neko vrijeme. :thumbup:
wendy

#55 Re: Sredjivanje obrva

Post by wendy »

i mene interesuje je li neko imao problem sa previše stanjenim obrvama? Moj konkretan problem je što sam sama sebi to uradila i ne izgleda loše, osim što su krivo počupane pa je problem što se uvijek raskuštrane - dakle, stalno ih moram popravljati u liniju. Pretpostavljam da bi ih trebalo i skratiti. Uz to nekako ne mogu da ih pustim da rastu jer su prilično jake pa to izgleda neuredno. Kad bi mi neko samo nacrtao šta trebam pustiti da raste.... :?
Hemera

#56 Re: Sredjivanje obrva

Post by Hemera »

maži ricinusovim uljem trebalo bi pomoći da narastu
delirium.sa

#57 Re: Sredjivanje obrva

Post by delirium.sa »

Ricinusovo ulje, a dok ne narastu crtati ih olovkom :)
shin

#58 Re: Sredjivanje obrva

Post by shin »

Image

x 2
NeyTheHa

#59 Re: Sredjivanje obrva

Post by NeyTheHa »

ricinusovo ulje :thumbup:
za rastrkane obrve malo laka za kosu na prst ili staru cetkicu od maskare i pocesljas fino obrve...

i, imho, veliko NE rezuckanju obrva - ok ako su bas preduge obrve pa da se skrate, ali ako nisu, malo kad da to izgleda prirodno... meni je teta u yves rocher cap cap, ni pitala me nije (sto strasno mrzim, ko god da radi nsto na meni, fino najavi sta ces raditi da ja to odobrim, cak i zubaru zagledam u instrumente :D ), i nikad vise nisam otisla...

meni radi almasa iz staklenog grada - salon se zove berina, i cura uvijek pita hoces da ti skidam i odozgo ili sa sredine i slicno, hoces da su deblje ili tanje itd.
Joker88

#60 Re: Sredjivanje obrva

Post by Joker88 »

BadSanta wrote:ŽENE MOLIM VAS POMOZITE!!!
Juros bila u Sara centru na Ilidži u nekom kozmetičkom salonu na drugom spratu. Izašla iz njega praktično plačući. Cure koje tamo rade ne samo što su izrazitoo neljubazne nego nemaju APSOLUTNO BLAGE VEZE O SVOM POSLU.
Sada umjesto obrva imam dvije tanke crtice s tim da mi ispod jedne krvari toliko me je jako čupala.
Moje pitanje je kad će mi obrve porasti i da li li će uopće. Mogu li na neki način ubrzati njihov rast?

Molim vas bilo kakvi savjeti i pomoć su dobrodošli. I zadnje, izbjegavajte u širokom krugu taj salon. Voljela bih se sjetiti točno kako se zove ali znam da se bave i nadogradnjom noktiju pored ostalog.
Brzo odgovarajte jer mi za par dana počinje fax a ja ne mogu ovakva vani.
Uzas, meni rekli na prizemlju u Sari u frizerskom da im ne radi ta cura vise koju su ovdje preporucili u prethodnim postovima, te da odem gore na sprat valjda kod te sto si ti otisla, sreca pa ne odoh...

Pokusaj sa olovkom malo podebljati, a naravno da ce narasti, meni inace pravo brzo rastu (sedmica max) :)
BadSanta

#61 Re: Sredjivanje obrva

Post by BadSanta »

Evo jutros sve dlake brojim da vidim nije li koja preživjela masakr. Bila sam i ja u KS kao i ti, al ja budala otišla na sprat i ostadoh bez obrva. Stvarno užasan salon u svakom smislu: prostoriji u kojoj rade, osoblju, cijenama... Mislim koliko samo trebaš biti nestručna da napraviš čovjeku ranu iznad oka sa pincetom.
Aleluja

#62 Re: Sredjivanje obrva

Post by Aleluja »

...jao preseravanja (da prostite) pa zar ne možeš sama sebi počupati obrve pobogu ?!... :D
Muzikjunki

#63 Re: Sredjivanje obrva

Post by Muzikjunki »

Dobro zene, sta da covjek radi kada ima ovakav pogled ispod obrva:

Image

Kome da se obrati i sta mu je ciniti? Da li je i muskarcima preporucljivo to sredjivanje? :D
radenska

#64 Re: Sredjivanje obrva

Post by radenska »

Po mom misljenju ako imas ove lasta obrve OBAVEZNO SREDJIVANJE. Ali samo to u sredini, ne svidja mi se ni kad su kod muskarca ljepse obrve nego kod zena, eno kod onog sto vodi hayatove zvijezde, ja bih ubila za onakve obrve :lol:
http://www.google.ba/imgres?q=george+cl ... 00&bih=677 :D
BadSanta

#65 Re: Sredjivanje obrva

Post by BadSanta »

Aleluja wrote:...jao preseravanja (da prostite) pa zar ne možeš sama sebi počupati obrve pobogu ?!... :D
E jebiga sad, govna su sastavni dio života.
Aleluja

#66 Re: Sredjivanje obrva

Post by Aleluja »

E jebiga sad, govna su sastavni dio života.
tako je,respekt! :D
Joker88

#67 Re: Sredjivanje obrva

Post by Joker88 »

Ja vala ne preporucujem Vedranin salon, ne znam kako ona licno radi, al neka njena mi je napravila uzasne obrve. Izasla sam depresivna.

MOŠUS kod interexa na Pofalicima je ok! :thumbup:
dust in the wind

#68 Re: Sredjivanje obrva

Post by dust in the wind »

i ja u mosus idem...i zadovoljna sam. imas opciju voska i pinceta :D
Mogy87

#69 Re: Sredjivanje obrva

Post by Mogy87 »

Ako neko može preporučiti salon za uređivanje obrva bila bih jako zahvalna :D
sanana

#70 Re: Sredjivanje obrva

Post by sanana »

Kakva je sad situacija u Yves Rocher, cure jeste li zadovoljne? :) Puštim svoje unakažene obrve da narastu, pa mi treba neko dobar da mi napravi oblik.
Mračajski proto

#71 Re: Sredjivanje obrva

Post by Mračajski proto »

Šta je vama djevojkama pa radite ove gluposti na obrvama? Brate dragi, pa ko vanzemaljci izgledate. Svaka djevojka ista. :lol:

Eh, da. Što ste toliko alergične ako muškarac ima, kako bih rekao, po vama neuredne ili nepravilne obrve, te mu savjetujete da ih, tobože, sredi? :oops: A poslije se žalite i govorite da su previše uredni, a tada već feminizirani muškarci ustvari fuj. :-)
Pripravnica

#72 Re: Sredjivanje obrva

Post by Pripravnica »

Ja sam bila na Ciglanama u frizerskom salonu Zig Zag. Djevojka se zove Irma i oblikuje obrve sa koncem. Ja sam prezadovoljna.
una_bo

#73 Re: Sredjivanje obrva

Post by una_bo »

U egge salonu na pofalićima isto s tim koncem rade :D
manekenka u penziji

#74 Re: Sredjivanje obrva

Post by manekenka u penziji »

Mislim da je to oko 5KM, a ko je dobar-ne znam, oblikujem sama ove dvije ravne linije :lol:
MersY

#75 Re: Sredjivanje obrva

Post by MersY »

Ima li negdje u BiH da se radi ovaj kao tatoo obrva ali crtanje dalačice po dlačice kao na ovoj slici, ovo radi moja prijateljica u Australiji

Image
Image
Post Reply