Sredjivanje obrva

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

conca

#26 Re: Sredjivanje obrva

Post by conca »

vesna555 wrote:
conca wrote:Ja sam jednom odradila u Yves rocher i izgledale su mi ko branici od tramvaja hahahahaahaha...i to dan prije mature(ma krasno).Sad radim u KS frizerskom 5KM a odradi ih cura fenomenalno.Kome god sam preporucila i ko god je otiso kaze da je zadovoljan.A ja sad izgledam ko one tete sa tv-a.
Je li to onaj u Importaneu? Ja to sama, kad me upozore da trebam :D
Mislis na KS u Importane??Ovaj je u Sara centru na Ilidzi.Bas sam danas bila sa sekom na adaptaciji....uh sto smo lijepe :D :D :D :D
vesna555

#27 Re: Sredjivanje obrva

Post by vesna555 »

conca wrote:
vesna555 wrote:
conca wrote:Ja sam jednom odradila u Yves rocher i izgledale su mi ko branici od tramvaja hahahahaahaha...i to dan prije mature(ma krasno).Sad radim u KS frizerskom 5KM a odradi ih cura fenomenalno.Kome god sam preporucila i ko god je otiso kaze da je zadovoljan.A ja sad izgledam ko one tete sa tv-a.
Je li to onaj u Importaneu? Ja to sama, kad me upozore da trebam :D
Mislis na KS u Importane??Ovaj je u Sara centru na Ilidzi.Bas sam danas bila sa sekom na adaptaciji....uh sto smo lijepe :D :D :D :D
Ma ja, ima taj KS i u Importaneu koliko ja znam, ali sve ovisi od osobe do osobe kako radi, ja sam smotana samo tako :skoljka:
conca

#28 Re: Sredjivanje obrva

Post by conca »

Ma ja, ima taj KS i u Importaneu koliko ja znam, ali sve ovisi od osobe do osobe kako radi, ja sam smotana samo tako :skoljka:

Ja sam sama sebi prije radila.Jednu napravim perfektno(desnu) a lijeve fali pola....I vazda mi je lijeva deblja od desne.I jednog divnog dana moj momak se sazali nadamnom i dosadi mu da hoda samnom a ja ko Gargamel(jer me strah bilo ope da ih pocupam,ljeto bilo pa nemam cim pokrit)i odvede me da mi ih srede.Kad sam vidjela sta mi je cura odradila od obrva i mene cijele rekla sam da cu da svog momka ozenim. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vesna555

#29 Re: Sredjivanje obrva

Post by vesna555 »

conca wrote:

Ja sam sama sebi prije radila.Jednu napravim perfektno(desnu) a lijeve fali pola....I vazda mi je lijeva deblja od desne.I jednog divnog dana moj momak se sazali nadamnom i dosadi mu da hoda samnom a ja ko Gargamel(jer me strah bilo ope da ih pocupam,ljeto bilo pa nemam cim pokrit)i odvede me da mi ih srede.Kad sam vidjela sta mi je cura odradila od obrva i mene cijele rekla sam da cu da svog momka ozenim. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:D :lol: :thumbup:
conca

#30 Re: Sredjivanje obrva

Post by conca »

vesna555 wrote:
conca wrote:

:D :lol: :thumbup:
Ima jos KS salona.Na Dobrinji imaju 2.Ima njih jos i po gradu.Citav lanac.Ja se sisam u KS-u Na dobrinji a obrve sredujem na Ilidzi.Elem ja dok se sredim po grada obidem.
ferrari woman

#31 Re: Sredjivanje obrva

Post by ferrari woman »

nidje_veze wrote:
ferrari woman wrote:
nidje_veze wrote:Znam ja u kojoj radnji mozete kupiti boju za obrve i trepavice samo neznam smijem li ih reklamirati :?: :)

ma samo ti reciii, a ako ne smijes imas pp :-) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Frizerland na Dobrinji...imas ih na faceu Frizerland Sarajevo ;-)

ja sam U zenici, ali sam kupovala kristale za kosu u frizelandu.. ne znas koliko kosta farba?
nidje_veze

#32 Re: Sredjivanje obrva

Post by nidje_veze »

ja sam U zenici, ali sam kupovala kristale za kosu u frizelandu.. ne znas koliko kosta farba?[/quote]

7 KM farba i oxidant 3% 5,50 KM
shin

#33 Re: Sredjivanje obrva

Post by shin »

sanabe wrote:men' se ovo ne svidja :cry:
Image
Moram opet :lol:
http://www.japemonster.com/wp-content/u ... igh_05.jpg
madnessa

#34 Re: Sredjivanje obrva

Post by madnessa »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
madnessa wrote:15KM za obrve?!!! Odoh pasti u nesvijest...

Imam talenta za čupkanje obrva i više puta sam im mijenjala izgled. Sad ih s vremena na vrijeme podšišam (rastu pravo duge) i trudim se da ih držim fino raspoređenim, da nema prevelikih razmaka, a da linija ima neki fin oblik. Par puta sam svoju kozmetičarku, kod koje radim totalku, zamolila da vidi treba li ih srediti i ona je rekla da nema potrebe. Više je ni ne pitam... :mrgreen: Joj ne znam šta bih da moram ići kozmetičarkama još i za to...
Hajd mi te izvedemo na kafu i kolace a ti nam sredish shumu koja zatvara vidik :lol:
Ponijet ću ti kesu za svaki slučaj... Image
anonimus03

#35 Re: Sredjivanje obrva

Post by anonimus03 »

evo jedna preporuka, ja kod nje sve radim (depilacije, nokte, obrve-fenomenalno radi). cura je pravi strucnjak, i radi sa kvalitetnom opremom, sto se tice noktiju i voska. a obrve prelijepo radi, ne radi ih voskom, nego samo pincetom, a oblik bude savrsen. i uvijek joj, naravno, mozes rec hocu tanje, deblje..... :)
evo brojevi: 061/867-554
061/036-202
cura se zove Ivana.
Ljuska_u_BaklaFi

#36 Re: Sredjivanje obrva

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

tufahija18 wrote:evo jedna preporuka, ja kod nje sve radim (depilacije, nokte, obrve-fenomenalno radi). cura je pravi strucnjak, i radi sa kvalitetnom opremom, sto se tice noktiju i voska. a obrve prelijepo radi, ne radi ih voskom, nego samo pincetom, a oblik bude savrsen. i uvijek joj, naravno, mozes rec hocu tanje, deblje..... :)
evo brojevi: 061/867-554
061/036-202
cura se zove Ivana.
koji salon, koji dio grada i tako to :oops:
anonimus03

#37 Re: Sredjivanje obrva

Post by anonimus03 »

cura radi u Hrasnom, ''Kozmeticki studio Ivana'', ko hoce nek je nazove, objasnit ce ona sve kako i gdje doci itd :)

edit: kod robota Hrasno :)
ferrari woman

#38 Re: Sredjivanje obrva

Post by ferrari woman »

shin wrote:
sanabe wrote:men' se ovo ne svidja :cry:
Image
Moram opet :lol:
http://www.japemonster.com/wp-content/u ... igh_05.jpg

e ovo je bas fuj fuj fuj.. tetoviranje obrva?! jedna od stvari koje se muskarcima gade :!:
ferrari woman

#39 Re: Sredjivanje obrva

Post by ferrari woman »

nidje_veze wrote:ja sam U zenici, ali sam kupovala kristale za kosu u frizelandu.. ne znas koliko kosta farba?
7 KM farba i oxidant 3% 5,50 KM[/quote]

ejjjj bas ti hvala :-D :oops: :oops: :oops:
valjda ta farba nije za jednu upotrebu i morat cu kupiti i cetkice za to,a vidjela sam na netu i kalupe za obrve
male_okice

#40 Re: Sredjivanje obrva

Post by male_okice »

ferrari woman wrote:
nidje_veze wrote:ja sam U zenici, ali sam kupovala kristale za kosu u frizelandu.. ne znas koliko kosta farba?
7 KM farba i oxidant 3% 5,50 KM
ejjjj bas ti hvala :-D :oops: :oops: :oops:
valjda ta farba nije za jednu upotrebu i morat cu kupiti i cetkice za to,a vidjela sam na netu i kalupe za obrve[/quote]

kod nas u dm-u sam vidjela farbu za farbanje obrva i trepavica...zaboravila sam cijenu...ali eto koga zanima neka pogleda
Nadinka

#41 Re: Sredjivanje obrva

Post by Nadinka »

Ma znate sta mene muci, kad god odem u salon, bilo koji, a probala sam raazne, i kazem de samo malo ocupkaj, ne diraj oblik,nego ovo sto sam zarasla izadjem ne bas kao ova gore grozota,ali vise ocupana nego zelim, a kad sama cupkam-iuzgleda kao da i ne cupkam jer sam corava, tek u autu na retrovizoru dok cekam zeleno skontam da sam zarasla a juce se cupkala :D
mozda da pdojem cupka obrve na parkingu :D
hocunecu

#42 Re: Sredjivanje obrva

Post by hocunecu »

Nadinka wrote:Ma znate sta mene muci, kad god odem u salon, bilo koji, a probala sam raazne, i kazem de samo malo ocupkaj, ne diraj oblik,nego ovo sto sam zarasla izadjem ne bas kao ova gore grozota,ali vise ocupana nego zelim, a kad sama cupkam-iuzgleda kao da i ne cupkam jer sam corava, tek u autu na retrovizoru dok cekam zeleno skontam da sam zarasla a juce se cupkala :D
:thumbup:

fakat u autu na retrovzoru se najbolje vidi
nekad me strah pogledat,da ne ugledam panjeve :D
Dori

#43 Re: Sredjivanje obrva

Post by Dori »

Behka, La Mer, BBI

Daleko najbolja!!! :thumbup:
kween

#44 Re: Sredjivanje obrva

Post by kween »

kolko je kod behke :-D
male_okice

#45 Re: Sredjivanje obrva

Post by male_okice »

Nadinka wrote:Ma znate sta mene muci, kad god odem u salon, bilo koji, a probala sam raazne, i kazem de samo malo ocupkaj, ne diraj oblik,nego ovo sto sam zarasla izadjem ne bas kao ova gore grozota,ali vise ocupana nego zelim, a kad sama cupkam-iuzgleda kao da i ne cupkam jer sam corava, tek u autu na retrovizoru dok cekam zeleno skontam da sam zarasla a juce se cupkala :D
ja sredjujem obrve sama bas iz tog razloga sto ne volim da me previse ocupaju...tako da za prvi put sam uzela olovku i podebljala dio koji zelim ostalo oko ocupala...i sad to radim ako malo zarastem...a najbolje je kupiti ono ogledalo sto povecava kod kineza i sjesti vani na blakon ili pred prozor u po bijela dana onda se najbolje vidi
Dori

#46 Re: Sredjivanje obrva

Post by Dori »

kween wrote:kolko je kod behke :-D
Oko 15KM cini mi se
vazi

#47 Re: Sredjivanje obrva

Post by vazi »

svako dva mjeseca kod kozmeticarke i super mi ih sredi, ne samo da ih voskom iscupa nego ih onda makazaicama lijepo poravna u duzinu, puno ljepse i urednije izgleda nego kad ja to sama. izmedju dvije seanse ja sama po malo ceprkam.

sarajevske cijene bas visoke, ovdje je to 8 eura a oDJe je haman ha pa azurna obala:))))
allegra

#48 Re: Sredjivanje obrva

Post by allegra »

Kod mene su obrve tamne i guste :-D :-D tako da i ja idem svako 2 mjeseca, jer mi kozmeticarka vidi i one sitne...pa prvo voskom, pa pincetom i na kraju makazice...i onda mi budu super fkt :-D a radim u Miami Sun-u, a djevojka se zove Sanela.
Neko rece da vise bole obrve kad se cupkaju nego depilacija :-D -ista sam!!! sve mi suze na oci :lol: :lol:
Ljuska_u_BaklaFi

#49 Re: Sredjivanje obrva

Dori wrote:Behka, La Mer, BBI

Daleko najbolja!!! :thumbup:
E valja mi i behku probati, vise ne znam sta da radim od obrva, ova madnessa se ponudi jednom ali ni nje ni kese :D
Ljuska_u_BaklaFi

#50 Re: Sredjivanje obrva

allegra wrote:Kod mene su obrve tamne i guste :-D :-D tako da i ja idem svako 2 mjeseca, jer mi kozmeticarka vidi i one sitne...pa prvo voskom, pa pincetom i na kraju makazice...i onda mi budu super fkt :-D a radim u Miami Sun-u, a djevojka se zove Sanela.
Neko rece da vise bole obrve kad se cupkaju nego depilacija :-D -ista sam!!! sve mi suze na oci :lol: :lol:
A gdje dodje ovaj Miami :oops:
Post Reply