Srebrenicki Bosnjaci prijete iseljavanjem!
-
prleitihi
joj stručnjaka..naziv ove teme treba promijeniti u "harisovim stopama do ukidanja rs-a"..sta vam je ljudi..kakvo ukidanje..za to ruku trebaju dići dodikovi puleni..to realno?..jes' al' u kurcu..i gled'o sam sinoć meholjića..kome oni prijete?..koga i u federaciji i u rs-u boli briga za 2 hiljade bošnjaka u srebrenici?..harisa?..dodika?..tihica?..ljubica?..covica?..ivanica?..lijanovice?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ma ne interesuje me Ceric ba... za mene je zrtva zrtva, nema imena i prezimena niti je veca ako je NASA a manja ako je NJIHOVA..mrki62 wrote:E onda je to draga moja sve štela , sve dogovor a da potkrijepim svoje mišljenje ; Cerić dva dana prije presude odlazi Dodiku u Banjaluku, slučajnost ili ??????????????mIRCerka wrote:pa nasi su postavili ad hoc sudiju koji je stranac, alzirac, marokanac sa prebivalistem u francuskoj, i ako se ne varam, on je glasao da SRBIJA NIJE pocinila genocid...mrki62 wrote: Mlađi jesam od njega al nisam vjerovatno i od tebe![]()
Kako naći rješenje ? Hm, dobro pitanje .
Samo , mišljenja sam da su trebali nekoga vani naći , nekoga ko ima izuzetno jaku ekipu iza sebe , nekoga ko ima međunarodnu reputaciju , karizmu i svakako da je jak u lobiranju.
Greška naših papaka je u tome što su oni mislili da je to regulativna stvar i da je svima sve jasno i da se mora ići na sud reda radi. Na sudu ako nemaš dokaza , nema ni presude u tom smjeru. I inače naši političari sve olako shvataju.
Pa sunce im njihovo , rat je završen 1995 godine a oni se još vrte u krugu - ko mačka kad lovi svoj rep
toliko o strancima i reputacijama...
STA JE POTREBNO DA SE USPOSTAVI DISTRIKT?
nadam se da ce srebrenicani yaista doci pred vlasti u Sarajevu i da ce se obratiti onima na vlasti, i da cemo jednom za sva vremena jbt mtr onome ko je fakat kriv za nesto....
uf, odo , vec sam se naljutila...
- Fair Life
Ne diraj covjeka... Cera je meni Tito. Od Zapada priznanja (USA, Henry Kissinger), a od Istoka (kralj Fahd, Saudijska Arabija) lovu...Jonx wrote:...
Cericu, ljigo ljudska, MI TREBAMO UKINUTI CIJELU RS, a ne samo izdvojiti Srebrenicu iz nje.
Veliki igrac, nema sta...
I sad ko koga prikucava i... ZASTO ?? A sto mi je najsmjesnije vjeruju mu i Istok i Zapad... i "prijatelj" i "neprijatelj" BiH i Bosnjaka u njoj.

-
gradjani svijeta
da, iselice se iz Srebrenice u Tuzlu gdje vec svakako imaju stanove i borave. A ko nema, nije se snaso, nikoga ni brige za takve. Kao da je nasoj vlasti do gradjana, bosnjaka i srebrenicana.
-
Jonx
Kaza, odmori malo.... jebes nam koncepcijukaranana wrote:Sta je boni s vama? Ko ce ukinuti RS? Vi niste normalni. U ovom trenutku, prije ce nestati BiH nego sto ce nestati RS-a. Budite realni.funaki wrote:Jonx wrote:Jos jedan uzasno glup potez. Reis Ceric je poceo sa glupostima kada je izjavio da se Srebrenica mora izolirati od Republike Srpske, na sta su se srebrenicke majke primile i danas imamo ovakav njihov ultimatum.
Cericu, ljigo ljudska, MI TREBAMO UKINUTI CIJELU RS, a ne samo izdvojiti Srebrenicu iz nje.
Fakat, jedan od boljih postova na forumu!!!
P.S. ''VRIJEME JE DA SE KRENE!!!''
-
prleitihi
varaš se..no navikli smo na to..nije ti prvi put!mIRCerka wrote:pa nasi su postavili ad hoc sudiju koji je stranac, alzirac, marokanac sa prebivalistem u francuskoj, i ako se ne varam, on je glasao da SRBIJA NIJE pocinila genocid...mrki62 wrote:Mlađi jesam od njega al nisam vjerovatno i od tebemIRCerka wrote:
a opet je jedini profesor ustavnog prava kojeg su sminke radi poveli u dejton i cije primjedbe nisu slusali..
ok, eto ti si mladji, sposobniji i zivlji...
de nadji nam zakonsko rjesenje ovoga.![]()
Kako naći rješenje ? Hm, dobro pitanje .
Samo , mišljenja sam da su trebali nekoga vani naći , nekoga ko ima izuzetno jaku ekipu iza sebe , nekoga ko ima međunarodnu reputaciju , karizmu i svakako da je jak u lobiranju.
Greška naših papaka je u tome što su oni mislili da je to regulativna stvar i da je svima sve jasno i da se mora ići na sud reda radi. Na sudu ako nemaš dokaza , nema ni presude u tom smjeru. I inače naši političari sve olako shvataju.
Pa sunce im njihovo , rat je završen 1995 godine a oni se još vrte u krugu - ko mačka kad lovi svoj rep
toliko o strancima i reputacijama...
STA JE POTREBNO DA SE USPOSTAVI DISTRIKT?
-
Jonx
Moj prle....a i tihi.... Sve dok mislimo da je nesto nemoguce i takvo stanje prihvatamo, naravno, nista se nece promjeniti.prleitihi wrote:joj stručnjaka..naziv ove teme treba promijeniti u "harisovim stopama do ukidanja rs-a"..sta vam je ljudi..kakvo ukidanje..za to ruku trebaju dići dodikovi puleni..to realno?..jes' al' u kurcu..i gled'o sam sinoć meholjića..kome oni prijete?..koga i u federaciji i u rs-u boli briga za 2 hiljade bošnjaka u srebrenici?..harisa?..dodika?..tihica?..ljubica?..covica?..ivanica?..lijanovice?
I jos nesto, daleko sam od Harisovog puta, ali u njegovim nastojanjima i borbi za ukidanje RS-a ga definitvno podrzavam.
Ovdje su svi zaboravili onu staru narodnu mudrost koja kaze:
DVA LOSA UBISE MILOSA!!!
-
Jonx
Naivan!? Pa ti kao da nikada nisi cuo onu...."ne sam, ne sam safete"...prleitihi wrote:jonx..naivan si..šta je haris poduzeo da ukine rs otkako je došao na vlast (a i prije izbora!)?
(osim što je odbio amandmane..![]()
![]()
)
Tesko je gol zabiti iz solo prodora. A ako se cijela EKIPA potrudi, pa sigurno prenese loptu iz svog sesnesterca na sredinu terena, a vezni igraci nakon par sjajnih dodavanja upute upotrebljivu loptu napadu, gol je vise nego izvjestan.
Mislim da je bolje pitanje sta se moze uraditi da se RS ukine. Odbijanje amandmana sigurno je bio prvi korak ka tome...
Bosnjaci i hrvati moraju biti kao jedan kada je u pitanju stav o ukidanju RS-a u pitanju.
Ponavljam,
DVA LOSA UBISE MILOSA!
-
prleitihi
e moj safete..ne grlom u jagode..Jonx wrote:Naivan!? Pa ti kao da nikada nisi cuo onu...."ne sam, ne sam safete"...prleitihi wrote:jonx..naivan si..šta je haris poduzeo da ukine rs otkako je došao na vlast (a i prije izbora!)?
![]()
)
Tesko je gol zabiti iz solo prodora. A ako se cijela EKIPA potrudi, pa sigurno prenese loptu iz svog sesnesterca na sredinu terena, a vezni igraci nakon par sjajnih dodavanja upute upotrebljivu loptu napadu, gol je vise nego izvjestan.
Mislim da je bolje pitanje sta se moze uraditi da se RS ukine. Odbijanje amandmana sigurno je bio prvi korak ka tome...
Bosnjaci i hrvati moraju biti kao jedan kada je u pitanju stav o ukidanju RS-a u pitanju.
Ponavljam,
DVA LOSA UBISE MILOSA!
- Liberalism
Ako se vec neide normalnim humanim i demokratskim putem za uspostavljanje na evropskim principima unutrasnjeg uređenja Bosne i Hercegovine po ovom pitanju, recept bi se mozda mogao pronaci u ''Karadzicevoj ideologiji''.
Kada je Karadzic osnivao RS, on je trazio da republici Srpskoj pripadnu sve opštine u Bosni i Hercegovini u kojoj su Srbi apsolutno ili relativno vecinski narod.
Po tom principu Srebrenica nije trebala pripasti Republici Srpskoj (isto kao i Visegrad ili Zvornik na primjer).
Treba pitati ove iz Republike Srpske zbog cega su oni odvojili opstinu Srebrenicu od Bosne i Hercegovine i pripojili je Republici Srpskoj?
Nakon sto su je osvojili, odmah su unistili kompletan Bosnjacki narod u ovoj opstini kako bi se ispunio Karadzicev kriterij (da Srbi budu vecinski narod). Obzirom da je Sud dokazao da su demografske promjene u Srebrenici naslate GENOCIDOM, to bi trebalo svakome normalnom da znaci se nesto treba poduzeti po tom pitanju i izdvojiti Srebrenicu iz RS.
Kada je Karadzic osnivao RS, on je trazio da republici Srpskoj pripadnu sve opštine u Bosni i Hercegovini u kojoj su Srbi apsolutno ili relativno vecinski narod.
Po tom principu Srebrenica nije trebala pripasti Republici Srpskoj (isto kao i Visegrad ili Zvornik na primjer).
Treba pitati ove iz Republike Srpske zbog cega su oni odvojili opstinu Srebrenicu od Bosne i Hercegovine i pripojili je Republici Srpskoj?
Nakon sto su je osvojili, odmah su unistili kompletan Bosnjacki narod u ovoj opstini kako bi se ispunio Karadzicev kriterij (da Srbi budu vecinski narod). Obzirom da je Sud dokazao da su demografske promjene u Srebrenici naslate GENOCIDOM, to bi trebalo svakome normalnom da znaci se nesto treba poduzeti po tom pitanju i izdvojiti Srebrenicu iz RS.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
"Slabo djeco, na dzumu dolazite (cak i ve'abija vise nego vas na dzumi)!!" zato ce Cera, dok je jos vakta, sa svojim pajdom Dodom, rijesiti stvar!! Ko vas pita za one sto su pobijeni!! Ionako "nisu bili dobri Muslimani "!! A danas, kad je Cera izgubio lovu od "zekat-a",(za neupucene - porez) kako to on voli reci, iz Slovenije, pa iz "Rvaske, za Makedoniju da i ne govorimo, a sad pogotovo zadnji udarac, odose "bratski muslimani iz Srbije" pod "svoga reisa - srpskoga", a i donacije od "brace" utanjile, mora Cera sa Dodom spasavati makar ono sto je po Bosni ostalo!! Skup ljudi Mercedes za odrzavati!! Dodo makar dadne 3-stojke za "tunap"!!Jonx wrote:Jos jedan uzasno glup potez. Reis Ceric je poceo sa glupostima kada je izjavio da se Srebrenica mora izolirati od Republike Srpske, na sta su se srebrenicke majke primile i danas imamo ovakav njihov ultimatum.
.
-
Jonx
Iako malo odskace od teme...
Oni malo upuceniji sjetice se, ako se i ja dobro sjecam, kongresa ili skupa svesrpskog jedinstva ili tako nesto. Bilo je to par mjeseci prije izbora. Saopstenje za javnost sa kongerasa ili skupa nikada nismo culi!?
Od tada, SDS se polako povlaci, a vodstvo i medijsku eksponiranost Dodik preuzima na sebe. Na izborima, velikom vecinom dobiva. Zakljucak se namece sam od sebe.
Politicko vodstvo u RS je shvatilo da sa SDS-om ne mogu nista ozbiljno napraviti zbog medjunarodne zajednice, te su skontali da je Dodik skriven iza ideje socijademokratije najbolje rijesenje za nastavak rusenja drzave BiH.
Tako smo se uvjerili da vuk dlaku mjenja, ali cud nikada.
Danas, nakon presude medjunarodnog suda, kada imamo sve glasnije i cvrsce stavove medjunarodnih zvanicnika u odlucnosti da se Deytonski mirovni sporazum mora mijenjati te RS ukinuti, mi u Federaciji nemamo sloznost oko istog pitanja.
Sramota!!!!
Oni malo upuceniji sjetice se, ako se i ja dobro sjecam, kongresa ili skupa svesrpskog jedinstva ili tako nesto. Bilo je to par mjeseci prije izbora. Saopstenje za javnost sa kongerasa ili skupa nikada nismo culi!?
Od tada, SDS se polako povlaci, a vodstvo i medijsku eksponiranost Dodik preuzima na sebe. Na izborima, velikom vecinom dobiva. Zakljucak se namece sam od sebe.
Politicko vodstvo u RS je shvatilo da sa SDS-om ne mogu nista ozbiljno napraviti zbog medjunarodne zajednice, te su skontali da je Dodik skriven iza ideje socijademokratije najbolje rijesenje za nastavak rusenja drzave BiH.
Tako smo se uvjerili da vuk dlaku mjenja, ali cud nikada.
Danas, nakon presude medjunarodnog suda, kada imamo sve glasnije i cvrsce stavove medjunarodnih zvanicnika u odlucnosti da se Deytonski mirovni sporazum mora mijenjati te RS ukinuti, mi u Federaciji nemamo sloznost oko istog pitanja.
Sramota!!!!
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
A bogati, sta ti smatras pod "apsolutno" a sta pod "relativno" u vecini??Liberalism wrote:Ako se vec neide normalnim humanim i demokratskim putem za uspostavljanje na evropskim principima unutrasnjeg uređenja Bosne i Hercegovine po ovom pitanju, recept bi se mozda mogao pronaci u ''Karadzicevoj ideologiji''.
.
-
seiko22
prleitihi wrote:jonx..naivan si..šta je haris poduzeo da ukine rs otkako je došao na vlast (a i prije izbora!)?
![]()
)
Da bismo diskutovali, moras prvo razjasniti, jeli ovo znaci :"Dobar potez - ukidanje amandmana",
ili 2. Los potez - ukidanje amandmana!!
.
-
Jonx
S obzirom da su temelji nase kuce sagradjeni na Mirovnom sporazumu, a ne na Ustavu, ma koliko bolno zvucalo mi moramo srusiti kucu jer je sagradjena na losim temeljima.prleitihi wrote:jonx..je li ti znaš na koji se način može ukinuti rs?
Nakon sto je srusimo, trebamo ocistiti gradiliste od smeca te sagraditi temelje onako kako se to radi - na Ustavu.
-
seiko22
Dijete moje, kad bi ti znao sta je Henry Kissinger!!Fair Life wrote:Ne diraj covjeka... Cera je meni Tito. Od Zapada priznanja (USA, Henry Kissinger), a od Istoka (kralj Fahd, Saudijska Arabija) lovu...Jonx wrote:...
Veliki igrac, nema sta...
I sad ko koga prikucava i... ZASTO ?? A sto mi je najsmjesnije vjeruju mu i Istok i Zapad... i "prijatelj" i "neprijatelj" BiH i Bosnjaka u njoj.
.
-
zavrzlama
prleitihi wrote:jonx..je li ti znaš na koji se način može ukinuti rs?
nije meni upuceno ali da odgovorim....na vrlo jednostavan nacin..
ukinuti nacionalni identitet entitetima....u prevodu ime entiteta,simbole koji imaju prefiks jednog naroda i ispostovati reforme koje trazi EU(policija,obrazovanje i RTV) posle toga entiteti su samo teret onih koji ih zamisljaju ko drzavu u drzavi......