Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
savjest wrote:Srbija je nacisticka drzava slicna onoj Hitlerovoj jer se samo u nacistickim drzavama mogu organizovati ovakvi skupovi. To je isto kao kad bi na univerzitetu u Berlinu grupa nacista odrzala tribinu o njihovoj veriziju istine vezanu za Ausvic.
Naravno, u Njemackoj nema sanse da se desi nesto slicno tome jer vlast nije nacisticka sto nikako nije slucaj sa Srbijom.
Zabrinjavajuca i je i kriticna masa, to jeste oni koji se protive ovim izlievima nacizma. prema pisanju srbijanske stampe bilo je nesto manje od 30 ljudi koji su dosli da protestuju protiv ovih degenrika, a koji ce uskoro da se nadu na najvisim pozicijama u srbijanskom drustvu. manje od 30 ljudi za jedan grad koji ima preko milion i po stanovnika je bijedno. Sve to govori u kakvom je stanju Srbija i pogotovo kakav je ona rizik za cijeli region.
Istaknimo da ove teroristicke organizacije djeluju nekaznjeno i u RBIH. primjer "obraz". One otvoreno zagovaraju unistenje drzave(sto se moze vijdeti na linku ispod) a da se niko ne osvrce na iste.Pozivaju se na nacisticke metode za koje bi bili osudeni u bilo koj drzavi. http://www.srb-obraz.org/aktivnosti/int ... porter.htm
Vidim da maltene svršavaš čitajući tekstove te tematike. Pored OBRAZA kojeg si naveo tu su još i Dveri, Svetozar Miletić, Radikali(za njih već znaš predpostavljam) i Nomokanon. Hajde pročitaj nešto i o njima pa postiraj na forum da i nas ostale prosvijetiš!
godinama je se skrivala istina Srebrenice u srbiji cak i dan danas, i suvisno je citati koje kakve cetnicko-sadisticke tekstove gdje oni to smatraju kao "oslobodjenje srebrenice" koja je bila pod UN zastitom!
muslimanska vojska djeca od 13, 14 godina i starci od 70,80 god?!
bosan wrote:Podvali Alija naivnim Srbima ,navuce ih na tanak led i napravi od njih genocidni narod.Ma sta je za nas zrtvovat 10000 ljudi,samo da bi Srbe nasamarili.
nikad neću zaboraviti jedan dogadjaj u svome životu....kad mi je poginuo rodjak u ratu, jedinac moga strica, i na sahrani prilazi mom stricu njegov komšija Bošnjak koji mu kaže slijedeće: jebiga, stisni zube pa pravi drugo
znači da tome čovjeku ne bi bilo žao vlastitog sina-jedinca, a sad zamisli da li bi Aliji bilo teško žrtvovat 10 000 muških glava za neki "viši" cilj...
Ja sta su ljudi spremni izvaliti pa to nije normalno.E bas je Bosnjak bio spreman doci tvom stricu na sinovljevu sahranu.Pa jos jedinca.Pa jos ga bezbeli Bosnjaci ubili.I taj neki Bosnjo stisno damu i doso i na sahrani da vas prca.Sigurno ste ga sahranili prije rodjaka.Ne znam zasto ti prezivi pa nas ubijas ovim pricama za povracanje.
Rodjak mi je poginuo na jednoj sarajevskoj planini...na bošnjačkoj strani...za ništa...za to da mu rodjaka i sestru prozivaju vlasima i četnicima..mrššš
TheGame wrote:znači da tome čovjeku ne bi bilo žao vlastitog sina-jedinca, a sad zamisli da li bi Aliji bilo teško žrtvovat 10 000 muških glava za neki "viši" cilj...
Po kojem kriteriju pravis paralelu izmedju AI i "jednog Bosnjaka"?
Obojica muskarci?
Obojica Balkanci?
Komsije?
Navijaci Sarajeva?
Vole krompirusu?
Sta je veza izmedju ove tvrdnje:
Jedan Bosnjak je spreman zrtvovati sina jedinca
... i ovog zakljucka:
AI je bio spreman zrtvovati 10000 ljudi
Nagadjam ...
(btw, u tom komentaru "pravi drugo" ja ne nazirem tu spremnost na zrtovanje sina, bilo cijeg)
ja sam bio svjedok tome kako je nekim komšijama Bošnjacima, bilo maltene u ponos što im je dijete šehid...hoću da kažem da bi taj komšija Bošnjak prežalio svog sina i napravio drugog, dok moj stric nikad neće svoga sina-ukazujem na razliku u mentalitetima + ako je ovaj čovjek spreman prežaliti svoga sina, šta misliš da Alija ne bi 10 000 tudjih sinova, muževa, očeva, braće?
ŠTA REČE, I OSTA ŽIV!!!
Ma da nisi i ti učestvovao na toj tribini u Beogradu?
A wrote:
Po kojem kriteriju pravis paralelu izmedju AI i "jednog Bosnjaka"?
Obojica muskarci?
Obojica Balkanci?
Komsije?
Navijaci Sarajeva?
Vole krompirusu?
Sta je veza izmedju ove tvrdnje:
Jedan Bosnjak je spreman zrtvovati sina jedinca
... i ovog zakljucka:
AI je bio spreman zrtvovati 10000 ljudi
Nagadjam ...
(btw, u tom komentaru "pravi drugo" ja ne nazirem tu spremnost na zrtovanje sina, bilo cijeg)
ja sam bio svjedok tome kako je nekim komšijama Bošnjacima, bilo maltene u ponos što im je dijete šehid...hoću da kažem da bi taj komšija Bošnjak prežalio svog sina i napravio drugog, dok moj stric nikad neće svoga sina-ukazujem na razliku u mentalitetima + ako je ovaj čovjek spreman prežaliti svoga sina, šta misliš da Alija ne bi 10 000 tudjih sinova, muževa, očeva, braće?
ŠTA REČE, I OSTA ŽIV!!!
ma sto ti kazes sta rece i osta ziv, ja se samo pitam koji on mentalni sklop ima u glavi, pa da ovako nesto napise , ljudi moji svasta u bozijoj basti
TheGame wrote:
ŠTA REČE, I OSTA ŽIV!!!
ma sto ti kazes sta rece i osta ziv, ja se samo pitam koji on mentalni sklop ima u glavi, pa da ovako nesto napise , ljudi moji svasta u bozijoj basti
nisam sisao motku i omlačivao kao neki pojedinci na ovome forumu.... ja samo nagadjam...ne kažem da je to tako kako ja mislim da jeste...
Izjavu covjeka, koji mozda jeste fatalista, a koji isto tako mozda samo, spretno ili nespretno, pokusava utjesiti svog komsiju koji je upravo sahranio sina, odmah protumaciti kao dokaz fatalizma kod cijelog naroda je istovjetno kao naci pijanicu odredjene nacionalnosti i onda optuziti cijeli neki narod da su pijanice, jer zaboga ovaj jedan pije.
Kako bi onda TheGame protumacio izjavu Biljane Plavsic datu u ratu "Ako treba, i pola miliona Srba treba da pogine, ako ce nakon toga Srbi zivjeti u istoj drzavi." ?
Ja sam to protumacio tako da je ta zena luda, a ne da su Srbi fatalisti.
Izjavu covjeka, koji mozda jeste fatalista, a koji isto tako mozda samo, spretno ili nespretno, pokusava utjesiti svog komsiju koji je upravo sahranio sina, odmah protumaciti kao dokaz fatalizma kod cijelog naroda je istovjetno kao naci pijanicu odredjene nacionalnosti i onda optuziti cijeli neki narod da su pijanice, jer zaboga ovaj jedan pije.
Kako bi onda TheGame protumacio izjavu Biljane Plavsic datu u ratu "Ako treba, i pola miliona Srba treba da pogine, ako ce nakon toga Srbi zivjeti u istoj drzavi." ?
u pravu si...ja sam samo htio da kažem da postoji mogućnost da neko "sredstvo" opravdava neki "cilj", u ovome slučaju da je Alija žrtvovao 8000 ljudi za neki viši cilj.
Eto, ja mislim da su Srbi generalno fasisti (svaka cast pojedincima)! Nit ih volim, nit se druzim sa njim, nit bi volio da ga vidim u polukrugu od 5o m - tako je bolje i za mene i za okolinu! Sto se tice ove teme, nema se tu sta puno reci jer samo po sebi je paradoks da oni svjetski poznat scenarijo u Srebrenici stavljauju pod znak pitanja, izmisljaju kojekakve teorije o nevinosti 'nebeskog' naroda, prolongiraju tezu o samoubijanju muslimana izmedju sebe, svaki zlocin pocinjen sa njihove strane karakteriziraju kao zavjeru protiv srpskog naroda...s obzirom na ovo sve, taj narod de facto, a nazalost citavog okruzenja, u karakternom, psihickom i svakom slicnom deficitu!
Last edited by BECHO on 19/05/2005 12:41, edited 1 time in total.
u pravu si...ja sam samo htio da kažem da postoji mogućnost da neko "sredstvo" opravdava neki "cilj", u ovome slučaju da je Alija žrtvovao 8000 ljudi za neki viši cilj.
Da nije bilo "raspolozenih" ubica na srpskoj strani, tih osam hiljada ljudi bi i dan-danas bilo zivo i Alijin "visi cilj" bi propao.
Slicnom "metodom" mozes pronaci obilje visih ciljeva u zadnjem ratu.
Za koji visi cilj je onda Slobo zrtvovao cjelokupno stanovnistvo Kninske Krajine, tako sto ih je prvo uvalio u rat, a onda ostavio na cjedilu?
Slobo je htio mijenjati i demografsku sliku pojedinih dijelova Srbije. U Vojvodini je npr postigao pun pogodak jer sada tamo ima 65% Srba ako ne i više. Na Kosmetu mu nije upalilo jer Srbi iz Hrvatske koje je nasilno naseljavao 1996 nisu htjeli dole.
Da nije bilo "raspolozenih" ubica na srpskoj strani, tih osam hiljada ljudi bi i dan-danas bilo zivo i Alijin "visi cilj" bi propao.
Za koji visi cilj je onda Slobo zrtvovao cjelokupno stanovnistvo Kninske Krajine, tako sto ih je prvo uvalio u rat, a onda ostavio na cjedilu?
Slobo i Tudjman su dogovorili da Srbi iz Hrvatske, napuste Hrvatsku i da se podijeli BiH.
Stjepan Mesić, svjedok kraja (II)
Tuđman je čuvao srpski koridor
TheGame wrote:
nikad neću zaboraviti jedan dogadjaj u svome životu....kad mi je poginuo rodjak u ratu, jedinac moga strica, i na sahrani prilazi mom stricu njegov komšija Bošnjak koji mu kaže slijedeće: jebiga, stisni zube pa pravi drugo
znači da tome čovjeku ne bi bilo žao vlastitog sina-jedinca, a sad zamisli da li bi Aliji bilo teško žrtvovat 10 000 muških glava za neki "viši" cilj...
Ja sta su ljudi spremni izvaliti pa to nije normalno.E bas je Bosnjak bio spreman doci tvom stricu na sinovljevu sahranu.Pa jos jedinca.Pa jos ga bezbeli Bosnjaci ubili.I taj neki Bosnjo stisno damu i doso i na sahrani da vas prca.Sigurno ste ga sahranili prije rodjaka.Ne znam zasto ti prezivi pa nas ubijas ovim pricama za povracanje.
Rodjak mi je poginuo na jednoj sarajevskoj planini...na bošnjačkoj strani...za ništa...za to da mu rodjaka i sestru prozivaju vlasima i četnicima..mrššš
Ja sam vidio koja si ti opcija al nisam mogao ni po cemu zakljuciti da ti je rodjak bio druga.U svakom slucaju drago mi je sto svi ljudi nisu isti,inace bi nestalo dobrote sa ovog svijeta.Mnogi su u ovoj nasoj zemlji(ako je ona uopste za tebe NASA)poginuli "ni za sta".Po tvom komentaru zakljucujem da vise osudjujes rodjaka sto je bio na "pogresnoj strani" nego one sto ga ubise.Musliman jesam al nikad mi napamet nije palo da ovaj dio gdje skupa zivimo "Bosnjackim" zovem.A taj komsija od tvog strica nit je dobar komsija nit je dobar Bosnjak.
Da ti ne pricam za svoju familiju koju cetnici poklase,bukvalno poklase.A mene invalidom napravise.I posle svega ja Srbe i cetnike ne izjednacavam,mada moram priznati da je ovh prvih malo.Al se ipak nadam da ce se odnos promijeniti.A ti ako zelis nesto dobro i sebi i meni onda se distanciraj od ovih drugih.
bosan wrote:
Ja sam vidio koja si ti opcija al nisam mogao ni po cemu zakljuciti da ti je rodjak bio druga.U svakom slucaju drago mi je sto svi ljudi nisu isti,inace bi nestalo dobrote sa ovog svijeta.Mnogi su u ovoj nasoj zemlji(ako je ona uopste za tebe NASA)poginuli "ni za sta".Po tvom komentaru zakljucujem da vise osudjujes rodjaka sto je bio na "pogresnoj strani" nego one sto ga ubise.Musliman jesam al nikad mi napamet nije palo da ovaj dio gdje skupa zivimo "Bosnjackim" zovem.A taj komsija od tvog strica nit je dobar komsija nit je dobar Bosnjak.
Da ti ne pricam za svoju familiju koju cetnici poklase,bukvalno poklase.A mene invalidom napravise.I posle svega ja Srbe i cetnike ne izjednacavam,mada moram priznati da je ovh prvih malo.Al se ipak nadam da ce se odnos promijeniti.A ti ako zelis nesto dobro i sebi i meni onda se distanciraj od ovih drugih.
BECHO wrote:Eto, ja mislim da su Srbi generalno fasisti (svaka cast pojedincima)! Nit ih volim, nit se druzim sa njim, nit bi volio da ga vidim u polukrugu od 5o m - tako je bolje i za mene i za okolinu! Sto se tice ove teme, nema se tu sta puno reci jer samo po sebi je paradoks da oni svjetski poznat scenarijo u Srebrenici stavljauju pod znak pitanja, izmisljaju kojekakve teorije o nevinosti 'nebeskog' naroda, prolongiraju tezu o samoubijanju muslimana izmedju sebe, svaki zlocin pocinjen sa njihove strane karakteriziraju kao zavjeru protiv srpskog naroda...s obzirom na ovo sve, taj narod de facto, a nazalost citavog okruzenja, u karakternom, psihickom i svakom slicnom deficitu!
Dobro si rekao da ti misliš.
Ali to što drugi uglavnom ne dijele to mišljenje s tobom to je druga stvar.
bosan wrote:
bio je na drugoj strani za to što nije imao izbora, sam je više puta ponovio jaranima u brigadi koja je bila miješana da neće pucati na svoje, jer je to apsolutno neprirodno da puca Srbin na Srbina ili Bošnjak na Bošnjaka ma kakva situacija bila... poginuo je tako da je žrtvovao sebe za svoje drugove... ja ga ne osudjujem, moj stari ga je mogao izvući..a nije htjeo ostaviti trebu koja je prije sahrane rekla da će otići u časne sestre, a došla je 6 mjeseci poslije njegove smrti sa novim momkom pred moju strinu...zamisli..
ja nemam potrebe da se distanciram od "drugih" jer nikad nisam bio ni blizu njima, niti želim....ja samo pokušavam da stvorim neku sliku o tome što se desilo, a to ne mogu učiniti ako budem slušao argumente samo jedne strane, moram slušati i drugu i treču i četvrtu pa nadalje da bi približno iskristalisao neke činjenice
Ja vidim da ovdje neki pokusavaju izjednaciti nesto sto se ne moze izjednaciti.Covjeka ne ljubazno pogledat i covjeka ubiti nije isto i nemojte molim vas pokusavati to izjednacavati.A sto se tice zakona prirode to i ptice znaju da je najprirodnije da Srbin puca u Bosnjaka.