Srebrenica u Beogradu

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

TheGame wrote:
Alfons Kauders wrote:Dobro sad, imas i ti pravo na svoje misljenje, to sto je to misljenje u najmanju ruku neobicno, e to je druga stvar...

Helem, ako vec muslimani ne vole svoju djecu pa ih salju na klanje, cudi me da nisu slali u smrt i djecu nemuslimana...

Ako su muslimani zrtvovali tolike ljude, vjerovatno su po istoj logici zrtvovali i 11000 sarajlija, lazirali napad na Markale, Vase Miskina, ili tuzlansku Kapiju ?

Ako je Alija bio spreman zrtvovati 10000 ljudi, onako bezzze, za vec izgubljenu bitku, otkud da nije bio spreman zrtvovati isti broj ljudi za neku ofanzivnu akciju ?

Takva odluka, uostalom i nije bila iskljucivo njegova... Ima tu malo vise nivoa vlasti, i civilne i vojne, ukljucujuci i lokalne strukture u samoj Srebrenici...

Stvarno te ne kontam...
Razmisli malo šta bi imalo bolji efekat...ofanziva koje bi se ljudi prisjećali samo na njen datum( polaganje cvijeća i slićne fore...) ili priljepljena etiketa na srpski narod kao genocidan narod koja će ostati priljepljena još bog zna koliko dugo..
Dakle ti ozbiljno mislis da bi neko zrtvovao 7000 ljudi da bi prikazao Srbe kao "genocidan narod" ?!

Nijedan narod nije genocidan. To je besmislica za sve iole pismene ljude, cuj "genocidan narod"... Skonaj malo kako to cijeli narod moze biti genocidan... Nikako...

Ovako, ukratko - jebem ja vasu srpsku paranoju, pa koji kurac ste to vi, centar svijeta, svi se urotili protiv vas, NATO, SAD, Vatikan, svi, pa eto neki tamo Alija cak napravi od vas "genocidan narod", i to na jedan jako podmukao nacin - natjera vase vojnike da ih zvjerski pogube... Za sve vam neko drugi kriv, imajte malo muda, pa priznajte "jesmo, jeli smo govna, nismo bili u pravu, nece se ponovit..." Al neeee, vama je uvijek neki kurac sa strane kriv, vi ste savrseni ko dragi Bog...

Uostalom cijeli svijet je vidio sta se radilo u ime srpstva, od Vukovara i Dubrovnika, do Sarajeva i Srebrenice, bas bi nekome bilo potrebno jos 7000 mrtvih da vas ocrni, a vi vec najgori...

Ovo je kraj diskusije, sto se tice mene, mozes samo jos prozivke fasovat, price s takvim nema...
iradion

Post by iradion »

TheGame wrote: Razmisli malo šta bi imalo bolji efekat...ofanziva koje bi se ljudi prisjećali samo na njen datum( polaganje cvijeća i slićne fore...) ili priljepljena etiketa na srpski narod kao genocidan narod koja će ostati priljepljena još bog zna koliko dugo..
sto li Boze...a tako pacifistican narod...srbija do pacifika

:zzzz:
Oficir s puzom

#28 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by Oficir s puzom »

savjest wrote:
Šta je "istina"?

Na tribini su govorili direktor Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom Milivoje Ivanišević, penzionisani vojni general Radovan Radinović, jedan od pravnih zastupnika Slobodana Miloševića, advokat Dragoslav Ognjanović i novinar Ljiljana Bulatović.

Govornici su bili složni u oceni, koju su naveli kao istinitu činjenicu, da u Srebrenici nije počinjen nikakav zločin, već da je tu zapravo reč o vojnicima muslimanske vojske, koje je žrtvovao Alija Izetbegović kako bi se izazvala strana vojna intervencija.

Jedna govornica je čestitala organizatorima što se na Pravnom fakultetu vode razgovori "o istini kako nas ne bi pokoravali i terali da se stidimo onih koji zaslužuju naše poštovanje i divljenje, jer su u odsutnim trenucima predstavljali svoj narod u borbi za slobodu i opstanak". Ona je zaključila da se 11. juli nakon deset godina sada može oceniti kao datum oslobađanja Srebrenice.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=168589

Evo sta kaze Bosnjakinja iz Srebrenice sa kojom sam prosle godine brao voce...

"Sina su mi Srbi ubili u Srebernici ...a bio je dijete, imao je 13 god!?!

Kako ga niko ne spasi , gdje ce im dusa, ja bih dijete spasila ma cije da je"!

Htio sam u zemlju da propadnem od stida.... kunem se!

Rekoh samo zao mi je gospodjo!

I "opet ne mrzim Srbe znam ja da to ljudi nisu uradili"!?!

A kad me za ruckom ova simapticna Bosnjakinja ponudi burekom...

(i ako je znala da sam ucestvovao u ratu u BIH),

Ja ostah prenarazen.. ovim gestom...

Postidjen i prenerazen!

Najveca sramota u srpskoj istoriji zove se Sreberenica!
TheGame

Post by TheGame »

Alfons Kauders wrote:
TheGame wrote:
Alfons Kauders wrote:Dobro sad, imas i ti pravo na svoje misljenje, to sto je to misljenje u najmanju ruku neobicno, e to je druga stvar...

Helem, ako vec muslimani ne vole svoju djecu pa ih salju na klanje, cudi me da nisu slali u smrt i djecu nemuslimana...

Ako su muslimani zrtvovali tolike ljude, vjerovatno su po istoj logici zrtvovali i 11000 sarajlija, lazirali napad na Markale, Vase Miskina, ili tuzlansku Kapiju ?

Ako je Alija bio spreman zrtvovati 10000 ljudi, onako bezzze, za vec izgubljenu bitku, otkud da nije bio spreman zrtvovati isti broj ljudi za neku ofanzivnu akciju ?

Takva odluka, uostalom i nije bila iskljucivo njegova... Ima tu malo vise nivoa vlasti, i civilne i vojne, ukljucujuci i lokalne strukture u samoj Srebrenici...

Stvarno te ne kontam...
Razmisli malo šta bi imalo bolji efekat...ofanziva koje bi se ljudi prisjećali samo na njen datum( polaganje cvijeća i slićne fore...) ili priljepljena etiketa na srpski narod kao genocidan narod koja će ostati priljepljena još bog zna koliko dugo..
Dakle ti ozbiljno mislis da bi neko zrtvovao 7000 ljudi da bi prikazao Srbe kao "genocidan narod" ?!

Nijedan narod nije genocidan. To je besmislica za sve iole pismene ljude, cuj "genocidan narod"... Skonaj malo kako to cijeli narod moze biti genocidan... Nikako...

Ovako, ukratko - jebem ja vasu srpsku paranoju, pa koji kurac ste to vi, centar svijeta, svi se urotili protiv vas, NATO, SAD, Vatikan, svi, pa eto neki tamo Alija cak napravi od vas "genocidan narod", i to na jedan jako podmukao nacin - natjera vase vojnike da ih zvjerski pogube... Za sve vam neko drugi kriv, imajte malo muda, pa priznajte "jesmo, jeli smo govna, nismo bili u pravu, nece se ponovit..." Al neeee, vama je uvijek neki kurac sa strane kriv, vi ste savrseni ko dragi Bog...

Uostalom cijeli svijet je vidio sta se radilo u ime srpstva, od Vukovara i Dubrovnika, do Sarajeva i Srebrenice, bas bi nekome bilo potrebno jos 7000 mrtvih da vas ocrni, a vi vec najgori...

Ovo je kraj diskusije, sto se tice mene, mozes samo jos prozivke fasovat, price s takvim nema...

nisam ja rekao da smo Srbi genocidan narod...ovdje se samo o tome i priča: srbi ovakvi, srbi onakvi, a postoji milion postova u kojima se govori da su srbi genocidan narod...Srebrenica je išla svima na ruku, sve oko nje smrdi...čuj kad je počelo sranje na Kosovu odmah je Zapad intervenisao, a kad je došlo do prodaje 8000 ljudi u Srebrenici, povukli se ko pichke i pustili ljude da izginu...sigurno je da su Srbi pobili te ljude a zašto su to uradili i najvažnije zašto je to dozvoljeno to nećemo još uskoro saznati...
sad mi još samo reci da to Zapad nije mogao spriječiti
TheGame

#30 Re: TheGame and shupak is the same

Post by TheGame »

Nex wrote:Pa vi ste se TheGame pokazali da ste fasisti, ubice, da vam uopste nije vrijedan ljudski zivot,koljaci, pljackasi, smradovi, stoka itd
Vezano za ove tvoje komentare samo da ti kazem da cete svi odgovarati za ubistva koja ste pocinili, hebo li vas onaj supak koga krijete - sin one durmitorske koze sto ga okoti - a mi cemo mu dohakat i mi cemo mu suditi.
Zao mi vas je jer ste zaista jadni i plitki i sto vam je samo ta jebena 1389 u glavi, jedna mala bitkica potpuno nevazna u istoriji ratovanja ali ne znam sto vam je tako vazna s obzirom da ste ga dobro popusili.

Ima vremana nije vam ni prvi ni zadnji put.

Mirni snovi, nemojte se plasiti crvenila sto vam izlazi pred oci. :D :D

pa neka je vaše maslo za ramazana...prosto me zaboli za tvoje mišljenje, koje je osnovano na vrijedjanju- nemoći..ja se ponosim tom 1389 godinom jer je to dio istorije moga naroda... dok se ti možeš ponositi razdobljem od 1992 pa na dalje...ako se imaš čim ponositi.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

TheGame wrote:
Alfons Kauders wrote:
TheGame wrote: Razmisli malo šta bi imalo bolji efekat...ofanziva koje bi se ljudi prisjećali samo na njen datum( polaganje cvijeća i slićne fore...) ili priljepljena etiketa na srpski narod kao genocidan narod koja će ostati priljepljena još bog zna koliko dugo..

nisam ja rekao da smo Srbi genocidan narod...ovdje se samo o tome i priča: srbi ovakvi, srbi onakvi, a postoji milion postova u kojima se govori da su srbi genocidan narod...Srebrenica je išla svima na ruku, sve oko nje smrdi...čuj kad je počelo sranje na Kosovu odmah je Zapad intervenisao, a kad je došlo do prodaje 8000 ljudi u Srebrenici, povukli se ko pichke i pustili ljude da izginu...sigurno je da su Srbi pobili te ljude a zašto su to uradili i najvažnije zašto je to dozvoljeno to nećemo još uskoro saznati...
sad mi još samo reci da to Zapad nije mogao spriječiti
Pokusajte nekako popraviti svoj imidz.

Tip: okupljanja cetnika na Ravnoj Gori i skrivanje ratnih zlocinaca vam sigurno nece pomoci...

Tacno je da sve oko Srebrenice smrdi, Alija je prod'o ko na pijaci, a jaran Radovan ga izlevatio i pobio narod... Sve je to bila sema, samo kakva, to je pitanje...

A sta je zapad mogao, o tome drugi put, da su bombardovali Srbiju 1991. umjesto 1999. par stotina hiljada ljudi bi bilo jos uvijek na ovom svijetu... Ukljucujuci i srebrenicane...
Nenadv24

#32 Re: TheGame and shupak is the same

Post by Nenadv24 »

Nex wrote:Pa vi ste se TheGame pokazali da ste fasisti, ubice, da vam uopste nije vrijedan ljudski zivot,koljaci, pljackasi, smradovi, stoka itd
Vezano za ove tvoje komentare samo da ti kazem da cete svi odgovarati za ubistva koja ste pocinili, hebo li vas onaj supak koga krijete - sin one durmitorske koze sto ga okoti - a mi cemo mu dohakat i mi cemo mu suditi.
Zao mi vas je jer ste zaista jadni i plitki i sto vam je samo ta jebena 1389 u glavi, jedna mala bitkica potpuno nevazna u istoriji ratovanja ali ne znam sto vam je tako vazna s obzirom da ste ga dobro popusili.

Ima vremana nije vam ni prvi ni zadnji put.

Mirni snovi, nemojte se plasiti crvenila sto vam izlazi pred oci. :D :D
Upravo o ovakvim likovima trubim cijelo vrijeme koji se ponovo igraju izjednačavanja. Gdje li je sada rei da kaže nešto u vezi ovoga?
car-x

#33 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by car-x »

Oficir s puzom wrote:

Postidjen i prenerazen!

a na jednoj drugoj temi veli moj komsija vrli da nije ni omiriso rata nego da je sverco cigare i gledo da prezivi.. a sad prica da je ipak aktivno ucestovo u ratu.. grozno.. neko laze.. ili aristokrata ili oficir s ruzom ;)
rei

Post by rei »

Alfons Kauders wrote:
TheGame wrote:

Stvarno te ne kontam...

Slazem se s tobom Alfonso .... 8-)
Alfons Kauders

#35 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by Alfons Kauders »

car-x wrote:
Oficir s puzom wrote:

Postidjen i prenerazen!

a na jednoj drugoj temi veli moj komsija vrli da nije ni omiriso rata nego da je sverco cigare i gledo da prezivi.. a sad prica da je ipak aktivno ucestovo u ratu.. grozno.. neko laze.. ili aristokrata ili oficir s ruzom ;)
Mozda je sluzio u logistici, pa je spojio ugodno sa korisnim... :D
Oficir s puzom

#36 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by Oficir s puzom »

car-x wrote:
Oficir s puzom wrote:

Postidjen i prenerazen!

Nikada nisam rekao da nisam ucestvovao u ratu!

Pa jedan od mojih prvih postova ovdje je bila prica o prijateljstvu..

o je ona prica kad sam se u ratu negdje u jesen 1992 god,..sastao sa mrkim tuzlakom...
car-x

#37 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by car-x »

Oficir s puzom wrote: Nikada nisam rekao da nisam ucestvovao u ratu!

o je ona prica kad sam se u ratu negdje u jesen 1992 god,..sastao sa mrkim tuzlakom...
bogami se ja sjecam i drugacije price.. doduse, nisi ti bio ti nego aristokrata ili mozda jaran u opancima, ne sjecam se tacno.. ali valjda tad takva prica trebala da bi se sve kockice slozile.. sad treba malo drugacija, pa se to malo preokrene..
Puko ko kondom

#38 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by Puko ko kondom »

car-x wrote:
Oficir s puzom wrote: Nikada nisam rekao da nisam ucestvovao u ratu!

bogami se ja sjecam i drugacije price.. doduse, nisi ti bio ti nego aristokrata ili mozda jaran u opancima, ne sjecam se tacno.. ali valjda tad takva prica trebala da bi se sve kockice slozile.. sad treba malo drugacija, pa se to malo preokrene..
cuj jarane ja sam ucestvovao u ratu i to sam ovdje reka toliko puta...

cak sam bio i u skoli u loparama.. u kojoj je bio zarobljen fair life...

donosio sam cigare zatvorenicima...
Alfons Kauders

#39 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by Alfons Kauders »

Puko ko kondom wrote: cuj jarane ja sam ucestvovao u ratu i to sam ovdje reka toliko puta...

Kako ste samo vi Srbi podli. :x

Donosio cigare nasim zatvorenicima, ko fol da ih ispostuje, a samo gledali da nasi dobiju rak na plucima... :x

Da si makar neke light donosio, pa hajde, kako te nije stid... :D

Da pogodim, onaj Vek sto smrdi ko zapaljena guma ? :wink:
Puko ko kondom

#40 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by Puko ko kondom »

Alfons Kauders wrote:
Puko ko kondom wrote: cuj jarane ja sam ucestvovao u ratu i to sam ovdje reka toliko puta...

Donosio cigare nasim zatvorenicima, ko fol da ih ispostuje, a samo gledali da nasi dobiju rak na plucima... :x

tacno vek...
nije drugih bilo jarane...
:-)
Alfons Kauders

#41 Re: Srebrenica u Beogradu

Post by Alfons Kauders »

Puko ko kondom wrote:
Alfons Kauders wrote:

tacno vek...
nije drugih bilo jarane...
:-)
Bilo je kod nas Veka...

Izmira...

Drine... (Astro sapun) :D

Jebiga kad si bio na pogresnoj strani... :wink:
JBT

Post by JBT »

UUUUU, vek je bio premija u odnosu na svo ono lisce svih mogucih vrsta drveca koje sam umot`o i popusio.
Jedino nisam Pancicevu omoriku prob`o.
Sada sam antipusac.
pitt

Post by pitt »

JBT wrote:UUUUU, vek je bio premija u odnosu na svo ono lisce svih mogucih vrsta drveca koje sam umot`o i popusio.
Sada sam antipusac.
Ko ga ispusi tako oonda mu je dosta za cijeli zivot :D:D
A tek cajevi razni u hartiju zamotani :D:D
Orahov list je bio premija prava :D:D
Puko ko kondom

Post by Puko ko kondom »

pitt wrote:
JBT wrote:UUUUU, vek je bio premija u odnosu na svo ono lisce svih mogucih vrsta drveca koje sam umot`o i popusio.
Sada sam antipusac.
Ko ga ispusi tako oonda mu je dosta za cijeli zivot :D:D
A tek cajevi razni u hartiju zamotani :D:D
Orahov list je bio premija prava :D:D
sreca pa ne pusim...

ih... a za cajeve sam expert...

ko matija paunovska...

u selu me zovu travar...

od svih trava najdraza mi lincura... :oops:

u rakiji normalno... :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Uh orahov list, ko katran majku mu...

Sto ti volis te trave, jesi ti siguran da si iz Lopara, da nisi iz Gracanice ?! :D
okin

Post by okin »

Video: Izjava Mladica poslije pada Srebrenice

http://www.pbs.org/wnet/cryfromthegrave ... mladic.mov

Zbog takvih ljudi svi narodi bivse jugoslavije i sire gledaju srbe kao monstrumi.
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:30, edited 1 time in total.
savjest

Post by savjest »

Srbija je nacisticka drzava slicna onoj Hitlerovoj jer se samo u nacistickim drzavama mogu organizovati ovakvi skupovi. To je isto kao kad bi na univerzitetu u Berlinu grupa nacista odrzala tribinu o njihovoj veriziju istine vezanu za Ausvic.

Naravno, u Njemackoj nema sanse da se desi nesto slicno tome jer vlast nije nacisticka sto nikako nije slucaj sa Srbijom.

Zabrinjavajuca i je i kriticna masa, to jeste oni koji se protive ovim izlievima nacizma. prema pisanju srbijanske stampe bilo je nesto manje od 30 ljudi koji su dosli da protestuju protiv ovih degenrika, a koji ce uskoro da se nadu na najvisim pozicijama u srbijanskom drustvu. manje od 30 ljudi za jedan grad koji ima preko milion i po stanovnika je bijedno. Sve to govori u kakvom je stanju Srbija i pogotovo kakav je ona rizik za cijeli region.

Istaknimo da ove teroristicke organizacije djeluju nekaznjeno i u RBIH. primjer "obraz". One otvoreno zagovaraju unistenje drzave(sto se moze vijdeti na linku ispod) a da se niko ne osvrce na iste.Pozivaju se na nacisticke metode za koje bi bili osudeni u bilo koj drzavi.
http://www.srb-obraz.org/aktivnosti/int ... porter.htm
aris_angelis

Post by aris_angelis »

savjest wrote:Srbija je nacisticka drzava slicna onoj Hitlerovoj jer se samo u nacistickim drzavama mogu organizovati ovakvi skupovi. To je isto kao kad bi na univerzitetu u Berlinu grupa nacista odrzala tribinu o njihovoj veriziju istine vezanu za Ausvic.

Naravno, u Njemackoj nema sanse da se desi nesto slicno tome jer vlast nije nacisticka sto nikako nije slucaj sa Srbijom.

Zabrinjavajuca i je i kriticna masa, to jeste oni koji se protive ovim izlievima nacizma. prema pisanju srbijanske stampe bilo je nesto manje od 30 ljudi koji su dosli da protestuju protiv ovih degenrika, a koji ce uskoro da se nadu na najvisim pozicijama u srbijanskom drustvu. manje od 30 ljudi za jedan grad koji ima preko milion i po stanovnika je bijedno. Sve to govori u kakvom je stanju Srbija i pogotovo kakav je ona rizik za cijeli region.

Istaknimo da ove teroristicke organizacije djeluju nekaznjeno i u RBIH. primjer "obraz". One otvoreno zagovaraju unistenje drzave(sto se moze vijdeti na linku ispod) a da se niko ne osvrce na iste.Pozivaju se na nacisticke metode za koje bi bili osudeni u bilo koj drzavi.
http://www.srb-obraz.org/aktivnosti/int ... porter.htm
U Njemackoj bi svaki od njih brat bratu zaglavio najmanje po pet godina zatvora. :x
bosan

Post by bosan »

TheGame wrote:
bosan wrote:Podvali Alija naivnim Srbima ,navuce ih na tanak led i napravi od njih genocidni narod.Ma sta je za nas zrtvovat 10000 ljudi,samo da bi Srbe nasamarili.
nikad neću zaboraviti jedan dogadjaj u svome životu....kad mi je poginuo rodjak u ratu, jedinac moga strica, i na sahrani prilazi mom stricu njegov komšija Bošnjak koji mu kaže slijedeće: jebiga, stisni zube pa pravi drugo :x

znači da tome čovjeku ne bi bilo žao vlastitog sina-jedinca, a sad zamisli da li bi Aliji bilo teško žrtvovat 10 000 muških glava za neki "viši" cilj...
Ja sta su ljudi spremni izvaliti pa to nije normalno.E bas je Bosnjak bio spreman doci tvom stricu na sinovljevu sahranu.Pa jos jedinca.Pa jos ga bezbeli Bosnjaci ubili.I taj neki Bosnjo stisno damu i doso i na sahrani da vas prca.Sigurno ste ga sahranili prije rodjaka.Ne znam zasto ti prezivi pa nas ubijas ovim pricama za povracanje.
Post Reply