SREBRENICA

Mladen Grujičić

ne treba biti načelnik Opštine Srebrenica jer negira genocid u Srebrenici
39
44%
treba biti načelnik Opštine Srebrenica jer je pobijedio na izborima
50
56%
 
Total votes: 89

DonieBrasco
Posts: 8163
Joined: 31/08/2016 16:09

#451 Re: SREBRENICA

Post by DonieBrasco »

Post ratna Srebrenica je prica za sebe, koje su to samo pare opljacane.
User avatar
Black swan
Posts: 62085
Joined: 17/03/2004 09:36
Location: U sredistu elementarnih nepogoda

#452 Re: SREBRENICA

Post by Black swan »

https://avaz.ba/vijesti/bih/688812/celn ... ica-zrtava

Ja odstete i govana
Samo 15000 ako si sretnik
Ili 10000
Nema trece opcije
Osim suda
I to samo ovima iz baze
User avatar
Black swan
Posts: 62085
Joined: 17/03/2004 09:36
Location: U sredistu elementarnih nepogoda

#453 Re: SREBRENICA

Post by Black swan »

User avatar
Sarajmen
Posts: 9005
Joined: 04/01/2009 14:50
Location: Pozdrav domovini !

#454 Re: SREBRENICA

Post by Sarajmen »

Memorijalni centar Srebrenica: Odavanjem počasti žrtvama genocida obilježen Dan državnosti BiH
Danas umjesto suočavanja s prošlošću imamo nacionalizam, revizionizam, negiranje genocida i podsjećanje na 90-te godine prošlog stoljeća, rekao je Šefket Hafizović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari
Image
Image
Image
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti žrtvama genocida na mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Vijence na kamen temeljac mezarja, kao i prethodnih godina, položili su članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, predstavnici opštine Srebrenica, Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić, predstavnici samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, djeca iz MFS EMMAUS, kao i građani.

Šefket Hafizović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari je u obraćanju prisutnima rekao:


“Uprkos svemu Bosna i Hercegovina je opstala, opstali su Bošnjaci koji su vezivno tkivo ove zemlje. Danas umjesto suočavanja s prošlošću imamo nacionalizam, revizionizam, negiranje genocida i podsjećanje na 90-te godine prošlog stoljeća. Ni međunarodna zajednica se nije suočila s prošlošću. Ipak, svjedoci smo da je Bosna i Hercegovina preživjela i veće krize od ovih koje imamo sad, tako će i ostati.“

Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika opštine Srebrenica, uputio je građanima čestitku u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“Svim građanima u Srebrenici, širom Bosne i Hercegovine, kao i u dijaspori, čestitam Dan državnosti Bosne i Hercegovine uz poruku da je domovina naša zakletva. Bosna i Hercegovina je zemlja svih njenih građana, a na to nas podsjeća i ZAVNOBiH. Svi zajedno moramo dati svoj doprinos kako bi naša zemlja bila što bolja, zbog nas koji smo sad tu, zbog generacija koje će tek doći. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina“, poručio je Fejzić.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine će, pored obilježavanja u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, biti obilježen i u Srebrenici defileom u kojem će učestvovati djeca iz ovog grada.
Post Reply