Pa što ste je vi srbi razvalili ako vam je bila tako lijepahomega wrote:Samo se u Jugoslaviji i živjelo u bratstvu i jedinstvu, u svim drugim opcijama živi se u krvi, mržnji i osvetiinsomnia78 wrote:Jest, jest
Sad cete proglasiti Jugoslaviju i svi cemo nastaviti sretni zivjeti u bratstvu i jedinstvu
Ako nas nije udavila poplava udavice nas patetika
Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
- Arsenal Royal
#126 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
- homega
#127 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
A ti bi Sarajevo i dalje oslobađao, od koga danas?hellue wrote:Vecina glupih Bosja jedva ceka priliku da se ulizuje Srbima, bez ikakve potrebe i razloga i to je posebno izrazeno u Sarajevu koje jos nije oslobodjeno, mozda nikada nece ni biti ali ja ni jednog Srbina nisam cuo da prica o Yogoslaviji, kako su poplave pobrisale granice i ostale nebuloze koje samo Balije sanjaju bez ikakve potrebe. Poplave su otkrile jos jednu grobnicu za koju su Srbi kojima saljete pomco sutjele 20 godina...
- Arsenal Royal
#128 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Definitvno jadno vi njima burek oni vama kosti iz grobnice. Definitnvo smatra da moj narod Bošnjački pati od neke mentalne kolektive retardacije koja je rezultat odsustva nacionalnog pokreta iz 19 vijeka.
- homega
#129 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Zamisli se da sjediš ispred nokta srednjeg prsta, zategnutog ko strijela..ono ti čekaš, i čekaš i čekaš. I prst pucne, oslobodi se napona, i pravo po tebi, skine te... Znaš odakle?Arsenal Royal wrote:Pa što ste je vi srbi razvalili ako vam je bila tako lijepahomega wrote:Samo se u Jugoslaviji i živjelo u bratstvu i jedinstvu, u svim drugim opcijama živi se u krvi, mržnji i osvetiinsomnia78 wrote:Jest, jest
Sad cete proglasiti Jugoslaviju i svi cemo nastaviti sretni zivjeti u bratstvu i jedinstvu
-
hellue
#130 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Od ovih sitnih jajara koji se ulizuju Srbima, onima kojima je drazi cika Jovo od Rasima Delica, od onih koji sanjaju dan kada ce im se vratiti komsije Srbi sa kojima su zivjeli tako lijepo prije rata, od yugonostalgicara itd itdhomega wrote:A ti bi Sarajevo i dalje oslobađao, od koga danas?hellue wrote:Vecina glupih Bosja jedva ceka priliku da se ulizuje Srbima, bez ikakve potrebe i razloga i to je posebno izrazeno u Sarajevu koje jos nije oslobodjeno, mozda nikada nece ni biti ali ja ni jednog Srbina nisam cuo da prica o Yogoslaviji, kako su poplave pobrisale granice i ostale nebuloze koje samo Balije sanjaju bez ikakve potrebe. Poplave su otkrile jos jednu grobnicu za koju su Srbi kojima saljete pomco sutjele 20 godina...
-
hellue
#131 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Ranjeni Bosnjacki um, bezgranicko iskompleksiranArsenal Royal wrote:Definitvno jadno vi njima burek oni vama kosti iz grobnice. Definitnvo smatra da moj narod Bošnjački pati od neke mentalne kolektive retardacije koja je rezultat odsustva nacionalnog pokreta iz 19 vijeka.
- homega
#132 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
A ti živiš - gdje?hellue wrote:Od ovih sitnih jajara koji se ulizuju Srbima, onima kojima je drazi cika Jovo od Rasima Delica, od onih koji sanjaju dan kada ce im se vratiti komsije Srbi sa kojima su zivjeli tako lijepo prije rata, od yugonostalgicara itd itdhomega wrote:A ti bi Sarajevo i dalje oslobađao, od koga danas?hellue wrote:Vecina glupih Bosja jedva ceka priliku da se ulizuje Srbima, bez ikakve potrebe i razloga i to je posebno izrazeno u Sarajevu koje jos nije oslobodjeno, mozda nikada nece ni biti ali ja ni jednog Srbina nisam cuo da prica o Yogoslaviji, kako su poplave pobrisale granice i ostale nebuloze koje samo Balije sanjaju bez ikakve potrebe. Poplave su otkrile jos jednu grobnicu za koju su Srbi kojima saljete pomco sutjele 20 godina...
- TheWatcher
#133 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Sarajevo jedino mozes da oslobodis od sandzaklijahellue wrote:Vecina glupih Bosnja jedva ceka priliku da se ulizuje Srbima, bez ikakve potrebe i razloga i to je posebno izrazeno u Sarajevu koje jos nije oslobodjeno, mozda nikada nece ni biti ali ja ni jednog Srbina nisam cuo da prica o Yogoslaviji, kako su poplave pobrisale granice i ostale nebuloze koje samo Balije sanjaju bez ikakve potrebe. Poplave su otkrile jos jednu grobnicu za koju su Srbi kojima saljete pomco sutjele 20 godina...Jest, jest
- drndalo
#134 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Cekaj, i ja sam bio angazovan u ratu, jel me to automatski cini zlocincem ? Ili ja koji sam bio u ABiH nisam mogao pociniti zlocin samim tim sto sam bio u toj formaciji, bez obzira na to sta sam radio...Drinski wrote:Ehej, pa to uopće nije tesko sračunati, eto ovi koji su bili okolo Sarajeva na brdima, pa Srebrenica i Zepa, pa artiljerija na Ozrenu, pa početak rata u ostalim dijelovima BIH, pa osiguranje logora, pa logistička podrska ucinjenim zločinima itd. a čak mislim da su rađene neke analize angažovanja resursa u ratu pa je dovoljno samo usporediti podatke. Mislim da ti je lakse naci nekoga ko je bio umijesan, nego onoga ko nije.drndalo wrote:Cak i da ih je 1/2, sta je sa drugom 1/2 iliti 50% ??? Mislim, pricas kao da si statisticki odradio uzorak od 100.000 ljudi sa 99% tacnosti...
Zato u RS i vlada zavjera ćutanja.
Da je 1/2 "njiha" bila direktno umijesana u to sto ti stalno spominjes, i da je svaki ubio samo po jednog, koliko bi to bilo ? Milion ? Jel bio milion ? Nije... Mislim, ispadam advokat zlocincima, ali ja znam koliko je "mojih saboraca" u naselju maltretiralo Srbe (neke s realnom osnovom) prvih dana rata, i sada je po SRNI to negdje nekoliko stotina "zelenih beretki", a u realnosti je bilo 8-10 patoloskih likova... To mi pokazuje koliko mala kolicina krembila moze sranja napraviti... A realno je to sve mala maca za veliki dio podrucja i ljudi koji su propatili s druge strane...
Olako se sicas brojevima, a to je opasno, napusu se nekada i bez osnova, a onda ih pojede inflacija...
Cika Jovo mi spasio zivot '92 na Stupskom brdu... Rasim je polozio kada sam mu sina nepristojno debelog za te ratne godine gledao kako u kafani u Visokom nakucava poker-aparat, i trosi stojanke DM-ova, u najnovijoj Alfa uniformi, a ja sam od opreme imao samo ono sto sam sam sebi pribavio parama ili trampom... Prvu uniformu koja nije bila sasivena od humanitarnih deka sam od ABiH dobio u oktobru 1994...hellue wrote: onima kojima je drazi cika Jovo od Rasima Delica,
Last edited by drndalo on 11/06/2014 00:29, edited 1 time in total.
- NIN
#135 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Fakat mi je krivo da si ti kojeg cijenim shvatio ovaj moj osvrt ovako! Fakat mi krivo!insomnia78 wrote:Jest, jest
Mozda i jesam naivan, zapravo i jesam ali to je mozda do optimizma jer zelim da nema vise tog svog smrada u nasoj nam Zemlji, sto ti, kao neko ko nije u istoj, mozda i ne mozes shvatiti ili shvatas pogresno.
Ne zelim Jugu, daleko od toga i nisam vala toliko glup! Covjek iz Doboja, osim sto je u MOJOJ drzavi, koji mi je bitan ne podrazumjeva moju teznju ka Jugoslaviji jer, eto, on je Srbin. On je meni Covjek, a ne Srbin ili Hrvat! Doboj je dozivio najvecu kataklizmu u svojo istoriji i meni je Doboj bio najblizi pa sam zato prvi dan kad se otvorio put otisao gore s burazom. Ono sto sam vidio cijeli zivot cu pamtiti, iskustvo za sva vremena, za razliku od nekih!
-
Drinski
#136 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
ovisi sta si radio.drndalo wrote: Cekaj, i ja sam bio angazovan u ratu, jel me to automatski cini zlocincem ? Ili ja koji sam bio u ABiH nisam mogao pociniti zlocin samim tim sto sam bio u toj formaciji, bez obzira na to sta sam radio...
pa sta ti mislis koliko je bilo vojnika koji su palili granate po Sarajevu/TUzli/Gorazdu/BIhaću, ili napr. radili na hapšenju civila po zauzimanju nekog grada i transportu u zatvor/gubilište ili recimo onih koji su hvatali ljude po šumama oko Srebrenice? 100, 200?Da je 1/2 "njiha" bila direktno umijesana u to sto ti stalno spominjes, i da je svaki ubio samo po jednog, koliko bi to bilo ? Milion ? Jel bio milion ? Nije... Mislim, ispadam advokat zlocincima, ali ja znam koliko je "mojih saboraca" u naselju maltretiralo Srbe (neke s realnom osnovom) prvih dana rata,
I ne moras nekoga ubiti da bi bio zločinac.
Last edited by Drinski on 11/06/2014 00:31, edited 1 time in total.
- drndalo
#137 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Sve tacno, ali nije ih bilo ni milion...Drinski wrote: pa sta ti mislis koliko je bilo vojnika koji su palili granate po Sarajevu/TUzli/Gorazdu/BIhaću, ili koji su hvatali ljude po šumama oko Srebrenice? 100, 200?
- insomnia78
#138 Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Ustvari, nije bitno
Last edited by insomnia78 on 11/06/2014 00:43, edited 1 time in total.
-
Drinski
#139 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
kakav sad milion, ako je SRba bilo milion u vrijeme rata u BIH, treba izbiti zene i djecu, pa onda ostaju muskarci pa onda njih selektovati, ali od ovih potonjih (dakle, govorimo o učesnicima u ratu) mislim bar je polovina bila umijesana pogotovo u manjim sredinama, pa neka je i cetvrtina, ona druga cetvrtina njih štiti iz zavicajnih, porodičnih, poznaničkih, razbojničkih i drugih razloga. Jel sada kontas?drndalo wrote:Sve tacno, ali nije ih bilo ni milion...Drinski wrote: pa sta ti mislis koliko je bilo vojnika koji su palili granate po Sarajevu/TUzli/Gorazdu/BIhaću, ili koji su hvatali ljude po šumama oko Srebrenice? 100, 200?
- snaga_znanja
#140 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Ova tema je definitvno najvece Bosnjacko nacionalisticko orgijanje od kad je foruma.
Hvala Bogu pa ima normalnih ljudi u ovoj drzavi. Svakim danom manje ali ima. Sve dok ima razuma i pameti ovakve ogranicene budaletine ne mogu ovoj drzavi nastetiti.
A gdje lezi problem. Problem lezi sto se obicni narod van institucija, bez da ih vozdovi pomirise, priblizise jedni drugima. Pruzise ruku da se iz govana izvade, obrisu i nastave dalje. I sto je najbolje bez ikakve potrebe da se o tome diskutuje i palamudi.
Skoro dvije decenije jedni druge gledamo preko dnevnika i ocjenjujemo na osnovu izjava nasih vozdova. Sad nas sila prilika natjerala da se susretnemo i kafu popijemo. Valjda cemo u narednih 20 godina i rostilj kakav organizovat. Meni srce puno i veliko.
A kome smeta nek se ubije od muke...
Hvala Bogu pa ima normalnih ljudi u ovoj drzavi. Svakim danom manje ali ima. Sve dok ima razuma i pameti ovakve ogranicene budaletine ne mogu ovoj drzavi nastetiti.
A gdje lezi problem. Problem lezi sto se obicni narod van institucija, bez da ih vozdovi pomirise, priblizise jedni drugima. Pruzise ruku da se iz govana izvade, obrisu i nastave dalje. I sto je najbolje bez ikakve potrebe da se o tome diskutuje i palamudi.
Skoro dvije decenije jedni druge gledamo preko dnevnika i ocjenjujemo na osnovu izjava nasih vozdova. Sad nas sila prilika natjerala da se susretnemo i kafu popijemo. Valjda cemo u narednih 20 godina i rostilj kakav organizovat. Meni srce puno i veliko.
- NIN
#141 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Sta nije bitno, reci!insomnia78 wrote:Ustvari, nije bitno
- insomnia78
#142 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Ma nista, bio sam spomenuo neke ljude iz Tz koje, kad malo skontam nema potrebe spominjati, uceram imNIN wrote:Sta nije bitno, reci!insomnia78 wrote:Ustvari, nije bitno
Sto se tice tvog posta ja iako nisam tu, onako na prvi impuls sam pomogao negledajuci ni kome ni gdje ce to otici
Neka sam, halal
Ali kasnije se to sve pretvorilo u neku patetiku, bratstvo i jedinstvo, vezanje zastava, bla, bla
Naravno samo sa jedne strane
Ne znam isto ko da pod svaku cijenu pokusavamo da se uvucemo u supak dojucerasnjem agresoru
Definitivno su nam nabili komplekse
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
Drinski
#143 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
ma ja baa, evo sada ce se svi izmiriti i zaigrati kolo, a narod ce nastaviti da zivi.snaga_znanja wrote:Ova tema je definitvno najvece Bosnjacko nacionalisticko orgijanje od kad je foruma.![]()
individualna odgovornost, na kojoj se toliko insistira, znaci da narod da budali armiju i onda kaze da nije bio kriv narod nego ona budala.
-
Bodkin
#144 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
dodji onda iz dijaspore i pobij sve. prestani palamuditi sa zapadahellue wrote:Od ovih sitnih jajara koji se ulizuju Srbima, onima kojima je drazi cika Jovo od Rasima Delica, od onih koji sanjaju dan kada ce im se vratiti komsije Srbi sa kojima su zivjeli tako lijepo prije rata, od yugonostalgicara itd itdhomega wrote:A ti bi Sarajevo i dalje oslobađao, od koga danas?hellue wrote:Vecina glupih Bosja jedva ceka priliku da se ulizuje Srbima, bez ikakve potrebe i razloga i to je posebno izrazeno u Sarajevu koje jos nije oslobodjeno, mozda nikada nece ni biti ali ja ni jednog Srbina nisam cuo da prica o Yogoslaviji, kako su poplave pobrisale granice i ostale nebuloze koje samo Balije sanjaju bez ikakve potrebe. Poplave su otkrile jos jednu grobnicu za koju su Srbi kojima saljete pomco sutjele 20 godina...
-
Drinski
#145 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
kako bi se vec jednom napustilo ovo prepucavanje odakle je ko, bilo bi dobro kada bi administracija odmah po registraciji po IP adresi ubacila i napomenu iz koje je ko drzave.
-
Drinski
#146 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Ali da im prvo dijaspora obnovi zemlju.

-
BorikBL
#147 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Pomoc iz Banja Luke je otisla za Doboj, Maglaj, Bijeljinu, Olovo, Samac..
NIKO JEDNE JEDINE RIJECI NIJE REKAO oko toga kome se dijeli pomoc.
Ako vam sta znaci srpsko udruzenje u Baselu skupilo tone i tone pomoci i dijelilo se redom, ljudi u Maglaju se redom zahvaljivali..
I onda ja na to sve otvorim KLIX facebook stranicu kad tamo nekadasnji komsija moje mame, danas zivi u Norveskoj pise kako bi prije crkao nego uzeo hrane od Srbina, treba tu hranu provjeriti jer Srbi hoce da zaraze Bosnjake.. sta reci na to?
Vec sam jednom rekao sljedecu stvar na forumu, ovo je SINDROM.
Citam malo ove postove prije godinu dvije.. trebam ici u Sarajevo, prvi put u zivotu da se prosetam gradom, obavim par stvari i sve to. Jebote imam osjecaj ubice me, skocice neko na mene, necu se ziv vratiti iz Sarajeva..
Kad ono pogodi sta?
Sasvim normalna raja, ni zrna nacionalizma. Isti ljudi dolazili kod mene u Banja Luku, ista stvar, bez ikakvih problema.. sta da kazem, stvorila su se neka prijateljstva za sva vremena.
I onda opet odem na forum, kad tamo red tema ko je koga zajebao u poplavama, pa red tema o Srbima, pa red tema ko kuje zavjeru protiv Bosnjaka, pa red tema o populisti Dodiku.. pa cekaj ko ovdje ordinira? Jel moguce da je ta dijaspora toliko opterecena?
Jedna stvar: i dalje vjerujem da je obicnih ljudi, koji nebi zeljeli nikakav sukob, vjerujem da je njih najvise. A kad sam bio u Sarajevu u to sam se i uvjerio, pricajte sta hocete ali to je misljenje koje sam stekao i tesko cu ga promjeniti.
Za kraj: bratimiti se ne moramo, niti je to nesto pozeljno gledajuci sta se sve desilo, ali se uvazavati moramo, a uvazavanje onog drugog je prvi korak ka normalnoj drzavi i suzivotu, jer smo na to osudjeni, kako Srbi koji nece dobiti nezavisnu RS, tako i Bosnjaci koji nece dobiti unitarnu BIH.
Osudjeni smo jedni na druge, sto prije to skontamo, bice lakse i bolje..
Ako vam sta znaci srpsko udruzenje u Baselu skupilo tone i tone pomoci i dijelilo se redom, ljudi u Maglaju se redom zahvaljivali..
I onda ja na to sve otvorim KLIX facebook stranicu kad tamo nekadasnji komsija moje mame, danas zivi u Norveskoj pise kako bi prije crkao nego uzeo hrane od Srbina, treba tu hranu provjeriti jer Srbi hoce da zaraze Bosnjake.. sta reci na to?
Citam malo ove postove prije godinu dvije.. trebam ici u Sarajevo, prvi put u zivotu da se prosetam gradom, obavim par stvari i sve to. Jebote imam osjecaj ubice me, skocice neko na mene, necu se ziv vratiti iz Sarajeva..
Kad ono pogodi sta?
Sasvim normalna raja, ni zrna nacionalizma. Isti ljudi dolazili kod mene u Banja Luku, ista stvar, bez ikakvih problema.. sta da kazem, stvorila su se neka prijateljstva za sva vremena.
I onda opet odem na forum, kad tamo red tema ko je koga zajebao u poplavama, pa red tema o Srbima, pa red tema ko kuje zavjeru protiv Bosnjaka, pa red tema o populisti Dodiku.. pa cekaj ko ovdje ordinira? Jel moguce da je ta dijaspora toliko opterecena?
Jedna stvar: i dalje vjerujem da je obicnih ljudi, koji nebi zeljeli nikakav sukob, vjerujem da je njih najvise. A kad sam bio u Sarajevu u to sam se i uvjerio, pricajte sta hocete ali to je misljenje koje sam stekao i tesko cu ga promjeniti.
Za kraj: bratimiti se ne moramo, niti je to nesto pozeljno gledajuci sta se sve desilo, ali se uvazavati moramo, a uvazavanje onog drugog je prvi korak ka normalnoj drzavi i suzivotu, jer smo na to osudjeni, kako Srbi koji nece dobiti nezavisnu RS, tako i Bosnjaci koji nece dobiti unitarnu BIH.
- homega
#148 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
jasen wrote:i pošalje humanitarnu u Doboj, Šamac i BEljinu.Drinski wrote:Ali da im prvo dijaspora obnovi zemlju.![]()
![]()
Za BiH, mnogostruko veća korist bila bi kad bi dotok novca od dijaspore prestao
- snaga_znanja
#149 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
Te zamjene teza prodaju ispred zadruge u svom selu...jasen wrote:jebo te dnevnik, meni ne treba dnevnik da znam kakvi su kad sam to uživo i na vlastitoj koži osjetio ! ! !snaga_znanja wrote:Ova tema je definitvno najvece Bosnjacko nacionalisticko orgijanje od kad je foruma.![]()
ti ako si gledao dnevnik odnekle iz Europe dok je trajao konstantni svakodnevni zločin i genocid nad Bošnjacima 4 godine, pa od zamora i dosade ili nezainteresovanosti prebaciš kanal dok taj dnevnik traje na nekoj njemačkoj ili austrijskoj tv, ne daje ti pravo da ljude koji su sve srpske torture proživljavali godinama da ih sada nazivaš budaletinama koje orgijaju sada po forumima !
Uglavnom ukratko, po cijenu bana, kratkog ili trajnog ja cu i dalje tvrditi da si jedna obicna budaletina koja od svoje mrznje ne vidi dalje od nosa. Tebi nesto objasnjavati jednostavno nema smisla i truditi se oko toga je korisno kao i preljevati vodu iz jedne u drugu casu. Pomanjkanje inteligencije i razuma svake vrste je jednostavno zabrinjavajuce, ali jos vise brine sto si totalno odvojen od realnosti i zivis neki svoj film.
Eto toliko...
- snaga_znanja
#150 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???
To se kratko i jasno zove indoktrinacija. Valjalo je Stefanu uturit pusku 92. da se jurisa na komsije. Pa si zato imo priloge na RTS-u kako se srpska nejac baca lavovima u Pionirskoj dolini. I da se razumijemo ideolozi nisu budale. To su jako pametni ljudi koji usmjere masu u zeljenom pravcu. Jebe se njih za posljedice.BorikBL wrote:Pomoc iz Banja Luke je otisla za Doboj, Maglaj, Bijeljinu, Olovo, Samac..
Kad ono pogodi sta?
Tako i danas imamo raznih ideologa sa svih strana. Ovaj ovdje bi najradije sam sebi jaje odgrizo al mu ne ide. I boli obican narod generalno kurac ko je ko. Al ovakve stvari cesto upale narod i sve krene u nezeljenom pravcu. A ovaj ovdje pacijen sto legne spavat i budi se sa mrznjom prema jednom kompletnom narodu ima svoje pandane u drugim narodima.
Tako i danas imas ljude koji ni nakon 19 godina nisu krocili nogom u RS, a i obrnuto. Jednostavno nemaju kontakta nikakvog sa drugim narodima. Na svu srecu u ovoj nesreci govna ostadose u kucama, a pravi ljudi krenuse pomoci narodu.