Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
- Karadoz
#1 Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije od 19. decembra neće biti potrebne vize za EU, odlučilo je danas Vijeće ministara EU.
"Pozdravljam ovu odluku koja predstavlja vrlo važnu etapu u procesu približavanja ovih država", izjavio je francuski ministar za imigraciju Eric Besson na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara EU.
Ova odluka odnosiće se na građane Srbije, osim žitelja sa prebivalištem na Kosovu i Metohiji, kao i Crne Gore i Makedonije, koji imaju biometrijske pasoše, a koji će u turističke ili slične svrhe moći bez viza da borave u zemaljama "šengenskog prostora" EU najduže tri mjeseca, tokom svakih pola godine.
Srbija, Crna Gora i Makedonija ispunile su uslove, kojim je traženo uvođenje biometrijskih pasoša, pojačana kontrola granica i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Vijeće minstara EU ocijenilo je da BiH i Albanija nisu učinile dovoljan napredak, posebno kada je riječ o zahtjevu Brisela za uvođenje biometrijskih pasoša.
Brisel je najavio mogućnost ukidanja viza za BiH i Albaniju sredinom naredne godine ukoliko do tada budu učinjene neophodne reforme.
Odluka o ukidanju viza u EU sa pažnjom je očekivana u Beogradu zbog najava Holandije da će blokirati procesa integracije Srbije ka EU zbog nepotpune saradnje sa Haškim sudom, odnosno činjenice da su Ratko Mladić i Goran Hadžić još na slobodi.
Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili?
Nemoj stari moj, krivi smo mi što smo ih pustili.
Putuj Evropo i pošalji nam malo peciva.
Nama je dobro - sreæa jedna neizreciva.
Putuj planeto, ovde se vrag priziva.
Nama je lepo. Slika jedna neopisiva.
Državljani Srbije, Crne Gore i Makedonije biće izuzeti od obaveze vađenja viza, ali neće imati prava na rad u zemljama EU.
Građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije od 19. decembra neće biti potrebne vize za EU, odlučilo je danas Vijeće ministara EU.
"Pozdravljam ovu odluku koja predstavlja vrlo važnu etapu u procesu približavanja ovih država", izjavio je francuski ministar za imigraciju Eric Besson na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara EU.
Ova odluka odnosiće se na građane Srbije, osim žitelja sa prebivalištem na Kosovu i Metohiji, kao i Crne Gore i Makedonije, koji imaju biometrijske pasoše, a koji će u turističke ili slične svrhe moći bez viza da borave u zemaljama "šengenskog prostora" EU najduže tri mjeseca, tokom svakih pola godine.
Srbija, Crna Gora i Makedonija ispunile su uslove, kojim je traženo uvođenje biometrijskih pasoša, pojačana kontrola granica i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Vijeće minstara EU ocijenilo je da BiH i Albanija nisu učinile dovoljan napredak, posebno kada je riječ o zahtjevu Brisela za uvođenje biometrijskih pasoša.
Brisel je najavio mogućnost ukidanja viza za BiH i Albaniju sredinom naredne godine ukoliko do tada budu učinjene neophodne reforme.
Odluka o ukidanju viza u EU sa pažnjom je očekivana u Beogradu zbog najava Holandije da će blokirati procesa integracije Srbije ka EU zbog nepotpune saradnje sa Haškim sudom, odnosno činjenice da su Ratko Mladić i Goran Hadžić još na slobodi.
Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili?
Nemoj stari moj, krivi smo mi što smo ih pustili.
Putuj Evropo i pošalji nam malo peciva.
Nama je dobro - sreæa jedna neizreciva.
Putuj planeto, ovde se vrag priziva.
Nama je lepo. Slika jedna neopisiva.
Državljani Srbije, Crne Gore i Makedonije biće izuzeti od obaveze vađenja viza, ali neće imati prava na rad u zemljama EU.
-
primus inter pares
#2 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Bas tako krivi smo mi! Sto smo svoja djetinstva ostavili u ratu i borili se da prezivimo a ponajvise sto smo uspjeli da prezivimo. Kunem se da nikad nisam bila nacionalista al nemogu ovu nepravdu nikako da opravdam. Nije mi sto je srbija oslobodjena viza, briga me . Al nemogu to da svarim da ce oni sto su na mene pucali da slobodno putuju Europom kao nagradu za to sto su moje prijatelje iz djetinstva skidali snajperima jedno po jedno bez obzira na nationalnost. Vristi mi se na citav svjet gdje samo nepravda pobjedjuje!!!!
- uvjek dobar gost
#3 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
hvala Špiriću, brankoviću, Dodiku, Bakiru I, Harisu S i svim inim politikantima koji nisu prstom mrdnuli da bi ovo bila država a potom ni da bi bili mi ljudi ..., a mi ćemo sada oplesti po EU njihovim duplim mjerilima i svemu ostalome, a to samo djelić je istine ! Zaboravio sam Alkalaja i Sadovića... njima VELIKO hvala na svemu što nisu učinili !
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Samo opusteno.
Ovi nasi pljackasi i namazana bagra su tempirali da ukidanje viza bude pred same izbore.
Zivi bili pa vidjeli
Ovi nasi pljackasi i namazana bagra su tempirali da ukidanje viza bude pred same izbore.
Zivi bili pa vidjeli
- Socijalista
#5 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Naorde izbori su pred nama, sto ne bi mogli vidjeti HSS ili LDP u buducoj vladi????? Dajte ljudi mucnite glavuntarama, i dodjite sebi , haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaloooooooo zemlja zove Bosance i Hercegovce!!!!!!!!!1 Ima i drugih, ali najbitnije je da nema ovih sadasnjih na vlasti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!uvjek dobar gost wrote:hvala Špiriću, brankoviću, Dodiku, Bakiru I, Harisu S i svim inim politikantima koji nisu prstom mrdnuli da bi ovo bila država a potom ni da bi bili mi ljudi ..., a mi ćemo sada oplesti po EU njihovim duplim mjerilima i svemu ostalome, a to samo djelić je istine ! Zaboravio sam Alkalaja i Sadovića... njima VELIKO hvala na svemu što nisu učinili !
-
palermo
#6 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Moguće, ali onda budimo iskreni, EU im mnogo pomaže.-LIBERO- wrote:Samo opusteno.
Zivi bili pa vidjeli
Mada iskreno ne mislim da je tako, mislim da je u pitanju politička odluka i da nema veze sa ispunjavanjem uslova.
- uvjek dobar gost
#7 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Pa zar im dovoljno nije pomogla ta EU raspisivanjem "demokratskih" izbora odmah poslije agresije =?!?!?!palermo wrote:Moguće, ali onda budimo iskreni, EU im mnogo pomaže.-LIBERO- wrote:Samo opusteno.
Zivi bili pa vidjeli
Mada iskreno ne mislim da je tako, mislim da je u pitanju politička odluka i da nema veze sa ispunjavanjem uslova.
-
POLICE
#8 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
-LIBERO- wrote:Samo opusteno.
Zivi bili pa vidjeli
-
palermo
#9 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
To je već duga i sasvim druga priča................ne bih da branim vlast ove zemlje, ali ovo je prije svega politička odluka Europske Unije motivirana nekim drugim razlozima.uvjek dobar gost wrote:
Pa zar im dovoljno nije pomogla ta EU raspisivanjem "demokratskih" izbora odmah poslije agresije =?!?!?!
-
POLICE
#10 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Kakvim to drugim razlozima matere ti ?palermo wrote:To je već duga i sasvim druga priča................ne bih da branim vlast ove zemlje, ali ovo je prije svega politička odluka Europske Unije motivirana nekim drugim razlozima.uvjek dobar gost wrote:
Pa zar im dovoljno nije pomogla ta EU raspisivanjem "demokratskih" izbora odmah poslije agresije =?!?!?!
- Socijalista
#11 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
EU nasoj vladi kao sve za pamet, aovi nasi ublehari daju njima za pametpalermo wrote:To je već duga i sasvim druga priča................ne bih da branim vlast ove zemlje, ali ovo je prije svega politička odluka Europske Unije motivirana nekim drugim razlozima.uvjek dobar gost wrote:
- jutarnji
#12 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Istim onim kojima su se rukovodili kad su Armiji BiH uveli embargo na naoruzanje.POLICE wrote:Kakvim to drugim razlozima matere ti ?
- uvjek dobar gost
#13 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Po meni ista je to priča, valja uzimati plate u zoni visokog rizika, a tako blizu... Europe... po meni krivica je na domaćim legitimno izabranim političarima i onim koje razni politički talovi dovode na razne pozicije i fotelje u raznim direkcijama i inim državnim kinima....palermo wrote:To je već duga i sasvim druga priča................ne bih da branim vlast ove zemlje, ali ovo je prije svega politička odluka Europske Unije motivirana nekim drugim razlozima.uvjek dobar gost wrote:
Politička odkula naravno da jeste ali meni se pomalo gadi vadiona da smo mi neki anamo koje Europa neće da vidi kako "turistički" putuju njihovim pokošenim livadama i uređenim predgrađima jer možda nam je bomba za pasom.... to je po meni lično priča poraženih koji se pravdaju teorijom zavijere jer ne smiju svojim izabrani političarima ebat znanje....
ti drugi razlozi... ko živi na Kosovu i Crnoj Gori i u Makedoniji.... ???
-
POLICE
#14 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
A u koji "koš" stavljaš muslimane u Srbiji ,C.Gori,Albance u Makedoniji ?jutarnji wrote:Istim onim kojima su se rukovodili kad su Armiji BiH uveli embargo na naoruzanje.POLICE wrote:Kakvim to drugim razlozima matere ti ?
- jutarnji
#15 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Nacionalne manjine.POLICE wrote:A u koji "koš" stavljaš muslimane u Srbiji ,C.Gori,Albance u Makedoniji ?
-
palermo
#16 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Ma ne sporim ja kivicu domaći političara i vlasti..............al u nekim stvarima jednostavno ne mogu pljuvati na sebe, odluka u kojoj Srbija dobija bezvizni režim, a nama se ta liberalizacija koristi kao metod ucjene u navodnim pregovorima je naprosto odvratna i ničim utemeljena. I ne mislim da ako ovako nešto kažemo javno da ćemo time amnestirati političare za loš rad. Naprotiv, ako to ne kažemo, nego pustimo njima da samo oni kažu ovu , za mene očiglednu istinu, onda im samo guraš narod u naručjeuvjek dobar gost wrote:
Po meni ista je to priča, valja uzimati plate u zoni visokog rizika, a tako blizu... Europe... po meni krivica je na domaćim legitimno izabranim političarima i onim koje razni politički talovi dovode na razne pozicije i fotelje u raznim direkcijama i inim državnim kinima....
Politička odkula naravno da jeste ali meni se pomalo gadi vadiona da smo mi neki anamo koje Europa neće da vidi kako "turistički" putuju njihovim pokošenim livadama i uređenim predgrađima jer možda nam je bomba za pasom.... to je po meni lično priča poraženih koji se pravdaju teorijom zavijere jer ne smiju svojim izabrani političarima ebat znanje....
ti drugi razlozi... ko živi na Kosovu i Crnoj Gori i u Makedoniji.... ???
- Banksy
#17 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Kako ćemo dobiti vize kad je ovdje leglo Al-Qaede
http://www.b92.net/eng/news/globe-artic ... &yyyy=2007
Ako ne znaju forumaši, zna Inzko
Inzko pred Vijećem sigurnosti UN-a: Političari iz RS-a krivi za neukidanje viznog režima
http://www.swissbih.com/v1/index.php/vi ... nog-reima-
Jasno je zašto su nas zaobišli, samo da li im je jasno da nepravda rađa frustraciju, a frustracija agresiju,
ili to baš i prizivaju,
Inzko pred Vijećem sigurnosti UN-a: Političari iz RS-a krivi za neukidanje viznog režima
Jasno je zašto su nas zaobišli, samo da li im je jasno da nepravda rađa frustraciju, a frustracija agresiju,
ili to baš i prizivaju,
-
POLICE
#18 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Ne pravi se lud,znaš dobro da nisam mislio na to.POLICE wrote:A u koji "koš" stavljaš muslimane u Srbiji ,C.Gori,Albance u Makedoniji ?jutarnji wrote:Istim onim kojima su se rukovodili kad su Armiji BiH uveli embargo na naoruzanje.POLICE wrote:Kakvim to drugim razlozima matere ti ?
- uvjek dobar gost
#19 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
ovo jeste indikativno, no cijelo vrijeme (znači od agresije do danas) ti i takvi imaju svoje igrače u "našoj" vlasti koji im daju argumente protiv nas samih.Banksy wrote:Kako ćemo dobiti vize kad je ovdje leglo Al-Qaede![]()
ili to baš i prizivaju,
-
Macak U Cizmama
#20 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Slovenija= republika. Hrvatska=republika. Srbija=republika. Crna Gora=republika. Makedonija =republika. Kosovo=republika. BiH=????
Drzava bez unutarnjeg uredjenja kao BiH nije pozeljna u EU. BiH je za Evropu samo komad ogradjene zemlje gdje zive tri vjerske zajednice koje jos nisu u stanju da se dogovore u kakvom obliku drzavnog uredjenja zele zivjeti. BiH predstoji burzoaska revolicija bilo tiha ili burna.
Drzava bez unutarnjeg uredjenja kao BiH nije pozeljna u EU. BiH je za Evropu samo komad ogradjene zemlje gdje zive tri vjerske zajednice koje jos nisu u stanju da se dogovore u kakvom obliku drzavnog uredjenja zele zivjeti. BiH predstoji burzoaska revolicija bilo tiha ili burna.
-
POLICE
#21 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Vidjeće te da ovo nema veze sa mozgom tamo negdje u junu-julu 2010.uvjek dobar gost wrote:ovo jeste indikativno, no cijelo vrijeme (znači od agresije do danas) ti i takvi imaju svoje igrače u "našoj" vlasti koji im daju argumente protiv nas samih.Banksy wrote:Kako ćemo dobiti vize kad je ovdje leglo Al-Qaede![]()
ili to baš i prizivaju,
- Murat Sabanovic
#22 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
kada cemo shavtiti da nas europa ne zeli kao drzavu ?! pa srbija ,nije priznala kosovo,isporucila mladica i ostale zlocince i njoj ukinute vize.bosna je trebala 92-e nestane ,a opstanak bosne je pobijeda branitelja nad srbijom,hrvatskom i citavom europom.to je ono sto europi smeta !!! okrenili su ledju ,ingorisali nas i prepustili agresorima da rade sta hoce, a mi uzdignute glave opstasmo.
- addem
#23 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Tako je Murate pravde malo ima. Zna se tacno zbog koga smo mi ostali bez viza, i ista ta Evropa nece da sankcionise te koji su glavni krivci. Ovo je odluka koja se odnosi samo na Bosnjake iz Bosne. Ostali mogu svakako da dobiju papire susjednih zemalja i da u miru putuju po EU. Evropo hvala ti.Murat Sabanovic wrote:kada cemo shavtiti da nas europa ne zeli kao drzavu ?! pa srbija ,nije priznala kosovo,isporucila mladica i ostale zlocince i njoj ukinute vize.bosna je trebala 92-e nestane ,a opstanak bosne je pobijeda branitelja nad srbijom,hrvatskom i citavom europom.to je ono sto europi smeta !!! okrenili su ledju ,ingorisali nas i prepustili agresorima da rade sta hoce, a mi uzdignute glave opstasmo.
- zvornicanin
#24 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Eto ukinuse vize ...kome???
Pa eto po nama onima koji su sve sem ljudi i vlade koje su se borile za to ukidanje.Ostavimo na stranu agresiju na BiH,vjerske i ine statuse.Pa se pogledajmo malo i vidjecemo da smo i mi sami krivi.Prosto,veliki privredni kriminal,nacionalizam bez presedana,sve vjere nigdje drzave,drzavni atributi skoro pa nula.
I sta ocekivati? sazaljenje?Koliko su nasi dicni politicari koji imaju ogromne plate se borili za bezvizni rezim???Koliko je drzava povezana i spremna da uskoci u taj kolosjek??Mislim da jos nije! Kad neko hoce da ude u moju avliju,ja sam taj koji postavlja uslove.Netreba mi neko ko bi mi mogao praviti probleme.Pa u Bosni politicari nisu u stanju da se dogovore o dnevnom redu a a kamoli o ispunjavanju uslova za bezvizni rezim.Zalosno ali istinito.Dok god je ovako ...rahat patnja!
Pa eto po nama onima koji su sve sem ljudi i vlade koje su se borile za to ukidanje.Ostavimo na stranu agresiju na BiH,vjerske i ine statuse.Pa se pogledajmo malo i vidjecemo da smo i mi sami krivi.Prosto,veliki privredni kriminal,nacionalizam bez presedana,sve vjere nigdje drzave,drzavni atributi skoro pa nula.
I sta ocekivati? sazaljenje?Koliko su nasi dicni politicari koji imaju ogromne plate se borili za bezvizni rezim???Koliko je drzava povezana i spremna da uskoci u taj kolosjek??Mislim da jos nije! Kad neko hoce da ude u moju avliju,ja sam taj koji postavlja uslove.Netreba mi neko ko bi mi mogao praviti probleme.Pa u Bosni politicari nisu u stanju da se dogovore o dnevnom redu a a kamoli o ispunjavanju uslova za bezvizni rezim.Zalosno ali istinito.Dok god je ovako ...rahat patnja!
-
jefferson
#25 Re: Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ukinute vize
Kada su negdje tamo u maju objavili rezultate ja sam popizdio zbog nepravde.
A onda sam odlucio iskopati ocjene EU i nezavisnih komisija i dosao do sljedeceg zakljucka.
Pored toga sto je EU konstantno naginjala jakoj Srbiji kao nekom garantu mira (hoce reci sve dok je Srbija mirna i balkan je miran) ne mogu da bez dlake na jeiku kazem da je cisto njihova krivica.
Razlog za to je sto su stranci konacno rekli: evo vam upravljaj te drzavom! Tu je OHR, ali sta je to OHR uradio u zadnjih tri godine? Nista, i to tako treba! Sto?
Zato sto ce sada polako i oni najzagrizeniji nacionalisti, oni neobrazovani i oni sto uvijek trebaju cobana, skontati da ne ide ovako. Ovo jeste frustrirajuce, ali je i potrebno BiH!
Potrebno je da bi konacno ljudi poceli dizati svoje lijene guzice kada dodju izbori i odu glasati. Sta to fali koaliciji HSP,LDS, Nasa Stranka, SDP itd? Nista! Ali to ne odgovara Radoncicu, Cericu, Dodiku, Silajdzicu, Covicu, Tihicu itd, jer onda nema one njihove koalicije "ko je sta jamio, jamio je" i konstantnog ubijanja ljudi i zdrav mozak sve zarad kriminala, korupcije, ilegalne privatizacije itd.
Nek nam nisu ukinuli vize! Sto mi ne ukinemo vize Moldaviji??? Sta fali, da im pomognemo? Necemo, jer je Moldavija leglo prostitucije, narko dilera itd. Pa eto, ako trazimo od EU da bude benevolentna sto mi prvi ne budemo?
Takodje, Srbija i pored ekonomske krize je jednostrano ispunila sve preugovore iz SSP-a, i pokazala da hoce u evropu. EU gleda rezultate, a to sto Srbija mjesa svoje prste vamo, ona to radi suptilno, i umjesto da za Ministra vanjskih poslova imamo nekoga ko je cijenjen u svijetu, mi imamo korumpiranog idiota koji bi prodao mater za marku. Na kraju krajeva, koliko Alkalaj ima povjerenje u ono sto radi, pokazuje cinjenica da je trazio drzavljanstvo druge drzave.
Ali nije to njihova krivica, to je krivica onih koji su glasali i onih koji su Oktobra 2006 ostali sjediti kuci i u kaficima govoreci "ma svi su oni isti."
E pa i dalje nastavite sjediti kuci i u kaficima dok evropski voz prolazi, ko Vas jebe!
A onda sam odlucio iskopati ocjene EU i nezavisnih komisija i dosao do sljedeceg zakljucka.
Pored toga sto je EU konstantno naginjala jakoj Srbiji kao nekom garantu mira (hoce reci sve dok je Srbija mirna i balkan je miran) ne mogu da bez dlake na jeiku kazem da je cisto njihova krivica.
Razlog za to je sto su stranci konacno rekli: evo vam upravljaj te drzavom! Tu je OHR, ali sta je to OHR uradio u zadnjih tri godine? Nista, i to tako treba! Sto?
Zato sto ce sada polako i oni najzagrizeniji nacionalisti, oni neobrazovani i oni sto uvijek trebaju cobana, skontati da ne ide ovako. Ovo jeste frustrirajuce, ali je i potrebno BiH!
Potrebno je da bi konacno ljudi poceli dizati svoje lijene guzice kada dodju izbori i odu glasati. Sta to fali koaliciji HSP,LDS, Nasa Stranka, SDP itd? Nista! Ali to ne odgovara Radoncicu, Cericu, Dodiku, Silajdzicu, Covicu, Tihicu itd, jer onda nema one njihove koalicije "ko je sta jamio, jamio je" i konstantnog ubijanja ljudi i zdrav mozak sve zarad kriminala, korupcije, ilegalne privatizacije itd.
Nek nam nisu ukinuli vize! Sto mi ne ukinemo vize Moldaviji??? Sta fali, da im pomognemo? Necemo, jer je Moldavija leglo prostitucije, narko dilera itd. Pa eto, ako trazimo od EU da bude benevolentna sto mi prvi ne budemo?
Takodje, Srbija i pored ekonomske krize je jednostrano ispunila sve preugovore iz SSP-a, i pokazala da hoce u evropu. EU gleda rezultate, a to sto Srbija mjesa svoje prste vamo, ona to radi suptilno, i umjesto da za Ministra vanjskih poslova imamo nekoga ko je cijenjen u svijetu, mi imamo korumpiranog idiota koji bi prodao mater za marku. Na kraju krajeva, koliko Alkalaj ima povjerenje u ono sto radi, pokazuje cinjenica da je trazio drzavljanstvo druge drzave.
Ali nije to njihova krivica, to je krivica onih koji su glasali i onih koji su Oktobra 2006 ostali sjediti kuci i u kaficima govoreci "ma svi su oni isti."
E pa i dalje nastavite sjediti kuci i u kaficima dok evropski voz prolazi, ko Vas jebe!