ja strahujem da se ide na neku "libanizaciju" bosne, znaci da se stvori neko permanentno stanje nestabilnosti gdje moze doci do povremenih nemira, atentata ili mozda cak i puskaranja, ali ne i do pravog rata. ako svemu tome dodamo uplitanje komsija s ciljem da jos vise doprinesu nestabilnosti onda stvarno pocinjemo liciti na libanon.
ja mislim da je jansa u pravu kada je FT izjavio, izmedju ostlaog i ovo:
"Mr Jansa said the EU will have to put more effort into Bosnia. "All these polities, federal cantons, this is not a working state. We have to recognise this, and after solving the problem of Kosovo, the European Union will have to concentrate heavily on Bosnia's case.""
http://www.ft.com/cms/s/0/76624080-93e5 ... ck_check=1
Srbijanci nece Srpsku!
-
ramudavala
Da podvučem crtu ispod svega što se događa od 96 pa na ovamo: mislim da je osnovni problem veličina r.s.-a..tj. tih 49% BiH koje su dobili ratom (mirovnim sporazumom koji je proizvod ratnog stanja, inače se ne bi zvao mirovni hehehe), a sada bi "mirno" referendumom kao da to i ozvaniče. Naravno, problema ni sa 49% BiH ne bi bilo da druga dva naroda ne smatraju da imaju jednako ako ne i veće pravo na tih 49%...kad se sve ogoli to je suština problema, ne bi bilo problema sa reformom policije kad bi r.s. bila svedena na kojih 30-ak% BiH...ono što se dogadja je u stvari pokusaj da se zadrži oteto ili ono za šta znaš da je tuđe (ako ne tuđe onda bar jednako nečije kao i tvoje, da ne kažem zajedničko:))
da bi post imao veze sa topicom: srbijanci (ne samo srbi iz srbije
) jedva čekaju da im dodje na terazije neki mile iz laktaša kod b.luke ili zoran iz čajniča ili nemanja iz mrkonjić grada...da sa sobom donesu malo bosnjacko-hrvatskog vrućeg miraza...pa.. pa da budu jednaki hehehehe
da bi post imao veze sa topicom: srbijanci (ne samo srbi iz srbije
-
xyz2007
Mnogim Srbijancima...
recimo nije jasno kako Srbi iz Bosne ( koje u stvari neki cak i smatraju Bosancima ) mogu navijati za Srbiju na utkamicama, a ne za Bosnu.
kako oni i ono sto su genocidom dobili ne mogu nazivati - DOMOVINOM.
Neki ih gledaju inferiorno.
Veliki dio misli da ih je Srbija stitila od "nestanka".
Puno Srba iz Bosne se ne osjeca prihvacenim u Srbiji.
Iz tog razloga pricaju ekavski ( ili pokusavaju
) da se blendiraju mada svi znaju strukturu bosanske recenice tako da osim ekavice sasvim je evidentno odakle je osoba.
recimo nije jasno kako Srbi iz Bosne ( koje u stvari neki cak i smatraju Bosancima ) mogu navijati za Srbiju na utkamicama, a ne za Bosnu.
kako oni i ono sto su genocidom dobili ne mogu nazivati - DOMOVINOM.
Neki ih gledaju inferiorno.
Veliki dio misli da ih je Srbija stitila od "nestanka".
Puno Srba iz Bosne se ne osjeca prihvacenim u Srbiji.
Iz tog razloga pricaju ekavski ( ili pokusavaju