Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post Reply
keep it real

#251 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by keep it real »

karljos wrote:
1gorstak wrote:
s_bjelava wrote:Ali prvo pocistiti svoju avliju, puno se smeca nakamaralo pa onda mozemo viriti preko taraba da vidimo kako je u komsije.
Djelovanje komsije je jedan od glavnih uzroka te hrpe smeca u tvom dvoristu. Evo komsija (Jeremic) ti je neki dan rekao kako Srbija ne prihvata centralizaciju BiH, iako euroatlantske integracije podrazumjevaju dalje jacanje drzave. Sta sad ? Ne mozes napredovati dalje jer ti se komsija mijesa i pruza podrsku Dodiku, a ti hoces da se mi fokusiramo na probleme koje ne mozemo rjesiti bez stabilne drzave, koju ne mozemo imati zbog Dodikovih opstrukcija, a Dodik opstruise jer ga podrzava Srbija, ali ti nisi za to da se ukazuje na destruktivnu politiku komsije prije nego sto se ocisti vlastito dvoriste, sto je nemoguce bez politicke stabilizacije, koja je nemoguca ako se stalno dovodi u pitanje opstanak BiH, a Dodik to radi jer mu direktnu podrsku pruza Beograd, no ti predlazes da se mi posvetimo problemima kod nas, koje je kako rekoh, nemoguce sanirati u drzavi nad cijim se postojanjem stalno postavlje upitnik i sve tako ukrug.

samo je za nato jacanje centralne ili bolje reci jedinstvene vlasti preduslov za clanstvo. evropska unija je tu puno fleksibilnija. clanstvo u nato-u nije korisno vec stetno za bih, tako da je dobro ne prikljuciti se nato-u.

karljos kako te nije sramota ?
bih su preko potrebni dugovi od nekoliko milijardi dolara za kupovinu F 16 , patria , M 4 , abramsa itd itd itd .
hebes skole , bolnice , puteve itd jer sve ti je to nula kad uporedis sa rahatlukom kad vidis osbih u afganistanu kako sire krscanske vrijednosti i demokratiju . e karljo ne znas ti sta je nato i sigurnost , pogledaj komsije hrvate od kako su usli u nato nemaju para za vojsku pa ih salju kuci na prezivljavanje .
dallton

#252 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by dallton »

keep it real wrote:
karljos wrote:
1gorstak wrote:
Djelovanje komsije je jedan od glavnih uzroka te hrpe smeca u tvom dvoristu. Evo komsija (Jeremic) ti je neki dan rekao kako Srbija ne prihvata centralizaciju BiH, iako euroatlantske integracije podrazumjevaju dalje jacanje drzave. Sta sad ? Ne mozes napredovati dalje jer ti se komsija mijesa i pruza podrsku Dodiku, a ti hoces da se mi fokusiramo na probleme koje ne mozemo rjesiti bez stabilne drzave, koju ne mozemo imati zbog Dodikovih opstrukcija, a Dodik opstruise jer ga podrzava Srbija, ali ti nisi za to da se ukazuje na destruktivnu politiku komsije prije nego sto se ocisti vlastito dvoriste, sto je nemoguce bez politicke stabilizacije, koja je nemoguca ako se stalno dovodi u pitanje opstanak BiH, a Dodik to radi jer mu direktnu podrsku pruza Beograd, no ti predlazes da se mi posvetimo problemima kod nas, koje je kako rekoh, nemoguce sanirati u drzavi nad cijim se postojanjem stalno postavlje upitnik i sve tako ukrug.

samo je za nato jacanje centralne ili bolje reci jedinstvene vlasti preduslov za clanstvo. evropska unija je tu puno fleksibilnija. clanstvo u nato-u nije korisno vec stetno za bih, tako da je dobro ne prikljuciti se nato-u.

bih su preko potrebni dugovi od nekoliko milijardi dolara za kupovinu F 16 , patria , M 4 , abramsa itd itd itd .
hebes skole , bolnice , puteve itd jer sve ti je to nula kad uporedis sa rahatlukom kad vidis osbih u afganistanu kako sire krscanske vrijednosti i demokratiju . e karljo ne znas ti sta je nato i sigurnost , pogledaj komsije hrvate od kako su usli u nato nemaju para za vojsku pa ih salju kuci na prezivljavanje .
moze biti, ali su prije toga opalili i srbe po usima na kosovu, sto je bilo dovoljno da im se pridruzimo ...i sirenje vrijednosti na kosovu je upalilo a u afganistanu nece...a sta to ti pricas hrvatskoj, hrvatska je za tebe drzava na ulasku u eu, tamo gdje si ti mozete samo kupovati kineske majice za 2 marke dok se oni odmaraju po moru i skijaju u austriji
1gorstak

#253 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by 1gorstak »

keep it real wrote:
karljos wrote:
1gorstak wrote:Djelovanje komsije je jedan od glavnih uzroka te hrpe smeca u tvom dvoristu. Evo komsija (Jeremic) ti je neki dan rekao kako Srbija ne prihvata centralizaciju BiH, iako euroatlantske integracije podrazumjevaju dalje jacanje drzave. Sta sad ? Ne mozes napredovati dalje jer ti se komsija mijesa i pruza podrsku Dodiku, a ti hoces da se mi fokusiramo na probleme koje ne mozemo rjesiti bez stabilne drzave, koju ne mozemo imati zbog Dodikovih opstrukcija, a Dodik opstruise jer ga podrzava Srbija, ali ti nisi za to da se ukazuje na destruktivnu politiku komsije prije nego sto se ocisti vlastito dvoriste, sto je nemoguce bez politicke stabilizacije, koja je nemoguca ako se stalno dovodi u pitanje opstanak BiH, a Dodik to radi jer mu direktnu podrsku pruza Beograd, no ti predlazes da se mi posvetimo problemima kod nas, koje je kako rekoh, nemoguce sanirati u drzavi nad cijim se postojanjem stalno postavlje upitnik i sve tako ukrug.

Pa Hrvatska moze poslati vojsku kuci, sada je dio jednog veceg tima koji joj garantuje zastitu od vanjskog neprijatelja. No nebitno, ovo protivljenje Beograda NATO savezu je dobra stvar; nova Kuba, ali u mekom trbuhu NATO saveza. Super.
dallton

#254 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by dallton »

ja takodje podrzavam ovu odlucnost srbije da zadrzi kosovo, to je super...i sta ce u nato savezu, tamo je bezveze, ljepse im je ovako...naravno, zelim da jos vise lobiraju da dobiju i eu i kosovo i tako stvore jos veci razdor medju razlicitim zemljama, nije im prvi put a imaju tendenciju da brzo zaborave sta se desi kad nekome dopizde...
Goran_35

#255 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by Goran_35 »

Bosna i te kako treba NATO -treba joj moderna avijacija,teba joj savez sa NATO clanicama da je zastiti od lesinarske Srbije i Rusijije!
kost_u_grlu

#256 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by kost_u_grlu »

Goran_35 wrote:Bosna i te kako treba NATO -treba joj moderna avijacija,teba joj savez sa NATO clanicama da je zastiti od lesinarske Srbije i Rusijije!
Momak, jel ti znas da svaki taj "moderni avion" kosta kao budzet nekog grada u BIH...oni ne daju pare za to, placas svojim parama.
Bodkin

#257 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by Bodkin »

Goran_35 wrote:Bosna i te kako treba NATO -treba joj moderna avijacija,teba joj savez sa NATO clanicama da je zastiti od lesinarske Srbije i Rusijije!
moderna avijacija?prvo nama mmf pomaze da krpimo rupe u budzetu a drugo ako si mislio rusija onda nam ni mmf ne bi mogao dati dovoljno para da kupimo toliko moderno oruzje
inace ne kontam Srbiju.imali su 90-ih priliku da postanu najaca drzava u regiji i da sad salju trupe na Kipar ili Grcku i sredjuju nemire.da su Jevreji ili Ameri bili na istoj poziciji bez ispaljenog metka bi zavrsili sve sto im treba.ne znaju biti veliki igrac i nek se okrenu onome sta znaju raditi.od hrvatske,bih do kosova su sve usrali,nek popuste malo.iako me po rodjenju mogu svrstati kao pola pravoslavac necu ba da zivim u srbiji.necu ni u kalifatu al nek popuste pa ako nastane taj strasni kalifat nek onda salju tenkove u pm vise..
Goran_35

#258 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by Goran_35 »

kost_u_grlu wrote:
Momak, jel ti znas da svaki taj "moderni avion" kosta kao budzet nekog grada u BIH...oni ne daju pare za to, placas svojim parama.
40 milionchicha po komadu->jedna flota Heriera sasvim dovoljna za odvracanje od agresije a i za ofanzivno djelovanje ako zatreba

Buducnost BIH i njenih gadjana je u EU i u NATO! Ako to smeta Srbiji,to je ipak problem Srbije i Srbija nikako nema pravo da se mjesa u unutrasnje stvari BiH
kost_u_grlu

#259 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by kost_u_grlu »

Bodkin wrote:
moderna avijacija?prvo nama mmf pomaze da krpimo rupe u budzetu a drugo ako si mislio rusija onda nam ni mmf ne bi mogao dati dovoljno para da kupimo toliko moderno oruzje
inace ne kontam Srbiju.imali su 90-ih priliku da postanu najaca drzava u regiji i da sad salju trupe na Kipar ili Grcku i sredjuju nemire.da su Jevreji ili Ameri bili na istoj poziciji bez ispaljenog metka bi zavrsili sve sto im treba.ne znaju biti veliki igrac i nek se okrenu onome sta znaju raditi.od hrvatske,bih do kosova su sve usrali,nek popuste malo.iako me po rodjenju mogu svrstati kao pola pravoslavac necu ba da zivim u srbiji.necu ni u kalifatu al nek popuste pa ako nastane taj strasni kalifat nek onda salju tenkove u pm vise..
Srbi nisu Jevreji i Ameri, oni na isti(ili jos gori nacin) resavaju probleme silom, ali takva su sila da im niko ne moze nista.

Srbija je imala silu na papiru, u praksi je to vec skripalo, jer ogromna sila protiv "golorukih ljudi" ce uvek pobediti, znaci nije bas tako bilo.

Niko tebe lafe ne tera da zivis u Srbiji, ta vremena su prosla, cak ne smes da kazes da je tvoj neko Srbin nego je samo pravoslavac...legitimno, tvoja stvar je kako ces to sve da sklopis u svojoj glavi.
Goran_35

#260 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by Goran_35 »

Bodkin wrote:
Kakav "kalifat" i ko da salje tenkove?Tebi kao da je zao (ili me oko vara) sto je pao milosevicev fasisticki rezim?
Goran_35

#261 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by Goran_35 »

kost_u_grlu wrote:
Bodkin wrote:
Srbi nisu Jevreji i Ameri, oni na isti(ili jos gori nacin) resavaju probleme silom, ali takva su sila da im niko ne moze nista.

Srbija je imala silu na papiru, u praksi je to vec skripalo, jer ogromna sila protiv "golorukih ljudi" ce uvek pobediti, znaci nije bas tako bilo.

Niko tebe lafe ne tera da zivis u Srbiji, ta vremena su prosla, cak ne smes da kazes da je tvoj neko Srbin nego je samo pravoslavac...legitimno, tvoja stvar je kako ces to sve da sklopis u svojoj glavi.
treba shvatit' chinjenicu da nisu bas svi pravoslavni po nacionalnosti "Srbi" :oops:
kost_u_grlu

#262 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by kost_u_grlu »

Goran_35 wrote:
kost_u_grlu wrote:
40 milionchicha po komadu->jedna flota Heriera sasvim dovoljna za odvracanje od agresije a i za ofanzivno djelovanje ako zatreba

Buducnost BIH i njenih gadjana je u EU i u NATO! Ako to smeta Srbiji,to je ipak problem Srbije i Srbija nikako nema pravo da se mjesa u unutrasnje stvari BiH
Meni ne smeta, ja isto tvrdim da je najbolje da cela regija bude u EU i NATO, Srbija ce biti u NATO-u kroz par godina.

Nisam uopste o tome govorio...isticem neznanje mnogih ljudi koji misle da ulaskom u NATO oni ti daju naoruzanje za DZ...nema toga, prvo ti oni odrede kakav tip jedinica i naoruzanja ces imati, a onda ti to kupujes. To su ogromne cifre love, zato male zemlje i ne kupuju avione, vec se specijalizuju u drugim pravcima.
kost_u_grlu

#263 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by kost_u_grlu »

Goran_35 wrote:
treba shvatit' chinjenicu da nisu bas svi pravoslavni po nacionalnosti "Srbi" :oops:
Pa rekao sam da je legitimno da svako izabere sta je... ali ne moze me ubediti da njegovi preci koji su bili pravoslavci nisu bili Srbi pre 2-3 kolena, kad je sazrela vec nacionalna ideja.

To nisam ja izmislio, takva je podela u ovoj regiji, ako si pravoslavac onda si Srbin, ako si katolik onda si Hrvat, ako si musliman onda si Bosnjak...uvek ima odstupanja, ljudi koji sebe ne vide u tom okviru, ali to je njihova stvar, nemam nameru uopste nekog da ubedjujem sta je, svako zna najbolje.

Isti arsin bi trebali da imamo prema Sandzaklijama muslimanima koji nece da budu Bosnjaci, ima i takvih...
Goran_35

#264 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by Goran_35 »

kost_u_grlu wrote: To su ogromne cifre love, zato male zemlje i ne kupuju avione, vec se specijalizuju u drugim pravcima.
Bosna i Hercegovina,tacnije "Soko" Mostar ,je proizvodila borbene avione i helikoptere,pa su srbijanci uz pomoc JNA i srbijansko-crnogorskih rezervista sve to popljackali.Sada moramo da kupujemo,al' nema veze ustedili smo,dugo smo bili bez avijacije...

Ovdje se desio GENOCID koji se izmedju ostalog NEGIRA sto znaci da ce se PONOVITI

Zato BiH i njeni narodi jedinu buducnost imaju u okvru NATO pakta i to pod broj jedan a onda pod broj dva u okvirima EU !
Last edited by Goran_35 on 24/03/2010 13:14, edited 1 time in total.
Bodkin

#265 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by Bodkin »

@goran35 ja zalim zbog pada fasizma :-) ja govorim da ne bi doslo do njega da su oni imali kapacitet za nesto vise.

@kost u grlu ti ces meni odredjivati kako cu se ja izjasniti ili ces me ubjedjivati kako su se moji izjasnili?zajebi tu pricu.ako ti ne mozes, ja razmisljam van okvira balkanoida gdje je vjera=nacija.rekoh po rodjenju su me svrstali,ja sam sad ateista-agnostik.gdje ces me sad?i naravno da nisu Izrael ni USA,mentalitet je vjeruj mi nebo i zemlja.
milenko

#266 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by milenko »

Goran_35 wrote:
kost_u_grlu wrote: To su ogromne cifre love, zato male zemlje i ne kupuju avione, vec se specijalizuju u drugim pravcima.
Bosna i Hercegovina,tacnije "Soko" Mostar ,je proizvodila borbene avione i helikoptere,pa su srbijanci uz pomoc JNA i srbijansko-crnogorskih rezervista sve to popljackali.Sada moramo da kupujemo,al' nema veze ustedili smo,dugo smo bili bez avijacije...

Ovdje se desio GENOCID koji se izmedju ostalog NEGIRA sto znaci da ce se PONOVITI

Zato BiH i njeni narodi jedinu buducnost imaju u okvru NATO pakta i to pod broj jedan a onda pod broj dva u okvirima EU !
sto se ti deres dok pises??? jel' se to za predizborne skupove spremas???
kost_u_grlu

#267 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by kost_u_grlu »

Bodkin wrote:@goran35 ja zalim zbog pada fasizma :-) ja govorim da ne bi doslo do njega da su oni imali kapacitet za nesto vise.

@kost u grlu ti ces meni odredjivati kako cu se ja izjasniti ili ces me ubjedjivati kako su se moji izjasnili?zajebi tu pricu.ako ti ne mozes, ja razmisljam van okvira balkanoida gdje je vjera=nacija.rekoh po rodjenju su me svrstali,ja sam sad ateista-agnostik.gdje ces me sad?i naravno da nisu Izrael ni USA,mentalitet je vjeruj mi nebo i zemlja.
Odmah sam ti rekao, budi care sta hoces, nikakav problem... samo nemoj da pricas da tvoji preci ako su pravoslavci nisu bili Srbi jer tad nije bilo deklarisanih agnostika, ateista, vera=nacija je tad bilo...sve ostalo je regularno, glupo je da se uopste raspravljamo oko toga.
nineinchnails

#268 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by nineinchnails »

kost_u_grlu wrote: Odmah sam ti rekao, budi care sta hoces, nikakav problem... samo nemoj da pricas da tvoji preci ako su pravoslavci nisu bili Srbi jer tad nije bilo deklarisanih agnostika, ateista, vera=nacija je tad bilo...sve ostalo je regularno, glupo je da se uopste raspravljamo oko toga.
Naravno, prvo su bili srbi, pa su svi onda postali sta su htjeli, naknadno. :lol:
Vjera=nacija se na ovim prostorima primjenjuje tek od ~1850 godine. U Bosni su svi pravoslavci do tada bili bosanci. Ne vjerujes?
Povjerovaces ako pitas SPC o oficijelnim dokumentima iz tog vremena gdje pise da "u Bosni nema srba".
Kada su pravoslavnu crkvu okupirali i prozvali srpskom, logicno je da su i svi podanici postali srbi. Odatle termin: "glupi bosanac", u smislu "svako s njim moze raditi sta hoce".

Mnostvo je oficijelne dokumentacije, sada muzejskih primjera, koji idu u prilog argumentacije.
Pokrstavanje Bosanaca u srbe je jedan od nacina dugogodisnje agresije na Bosnu koja traje i danas.

Ostavi "necertanije" po strani i shvati da niko tebi ne govori sta su tvoji preci bili, pa nemoj ni ti drugima.
kost_u_grlu

#269 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by kost_u_grlu »

nineinchnails wrote:
kost_u_grlu wrote: Odmah sam ti rekao, budi care sta hoces, nikakav problem... samo nemoj da pricas da tvoji preci ako su pravoslavci nisu bili Srbi jer tad nije bilo deklarisanih agnostika, ateista, vera=nacija je tad bilo...sve ostalo je regularno, glupo je da se uopste raspravljamo oko toga.
Naravno, prvo su bili srbi, pa su svi onda postali sta su htjeli, naknadno. :lol:
Vjera=nacija se na ovim prostorima primjenjuje tek od ~1850 godine. U Bosni su svi pravoslavci do tada bili bosanci. Ne vjerujes?
Povjerovaces ako pitas SPC o oficijelnim dokumentima iz tog vremena gdje pise da "u Bosni nema srba".
Kada su pravoslavnu crkvu okupirali i prozvali srpskom, logicno je da su i svi podanici postali srbi. Odatle termin: "glupi bosanac", u smislu "svako s njim moze raditi sta hoce".

Mnostvo je oficijelne dokumentacije, sada muzejskih primjera, koji idu u prilog argumentacije.
Pokrstavanje Bosanaca u srbe je jedan od nacina dugogodisnje agresije na Bosnu koja traje i danas.

Ostavi "necertanije" po strani i shvati da niko tebi ne govori sta su tvoji preci bili, pa nemoj ni ti drugima.
Svi smo u kranjem smislu potekli od majmuna iz istocne afrike koji se uspravio i krenuo na sever...jel cemo odatle da krecemo, ili da verujemo u crkvenu dogmu o nastanku sveta?!

Jasno sam rekao o kom periodu govorim, 2-3 kolena unazad, a ne stotinama godina, odakle si ti krenuo...

Pojam nacije nije ni postojao pre 19 veka, pa tako ni Srbi pre toga nisu mogli biti Bosanci, bili su samo stanovnici Bosne kao jedne oblasti Osmanlijskog carstva, a definisala ih je samo pripadnost crkvi. U vreme romantizma i nacionalnih ideja pravoslavci su postali Srbi, katolici Hrvati...i tu je zavrsena ta podela.
nineinchnails

#270 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by nineinchnails »

kost_u_grlu wrote: Svi smo u kranjem smislu potekli od majmuna iz istocne afrike koji se uspravio i krenuo na sever...jel cemo odatle da krecemo, ili da verujemo u crkvenu dogmu o nastanku sveta?!

Jasno sam rekao o kom periodu govorim, 2-3 kolena unazad, a ne stotinama godina, odakle si ti krenuo...

Pojam nacije nije ni postojao pre 19 veka, pa tako ni Srbi pre toga nisu mogli biti Bosanci, bili su samo stanovnici Bosne kao jedne oblasti Osmanlijskog carstva, a definisala ih je samo pripadnost crkvi. U vreme romantizma i nacionalnih ideja pravoslavci su postali Srbi, katolici Hrvati...i tu je zavrsena ta podela.
A 2-3 koljena nazad imamo samo primjer u Bijeljini gdje su muslimani 1992 masovno presli na pravoslavlje da bi sacuvali zivu glavu, pravdajuci se da su svi bili srbi prije prihvatanja islama, sto nije iskljuceno, ali ne i iskljucivo.
Cuo sam i za primjere iz Zvornika, Visegrada, Foce...

Opaska: ne u vrijeme romantizma, vec u vrijeme prosvjetiteljstva. Ali dobro, to je to bilo u svakom slucaju kada su se na silu svi poceli busati u prsa "ko je ko".
Zivio...
Goran_35

Post by Goran_35 »

Hrvatska Vlada je zainteresovana za kupovinu 12 kom. SAAB-ovih JAS 39 Gripen (Super Gripen)-odlican avion super modene tehnologije!!
Danska je kupila 48 komada po cijeni od 50 miliona maraka po komadu,a u cijenu ulazi kompletan sistem,od obuke,navodjenja,servisianja u trajanju od 20 godina.
Mislim da je Hrvatskoj ponudjen peiod od 30 godina,ali vidicemo konkurencija je zestoka izmedju Mirage i americkog F16.
Norveska takodje treba da kupi i da zamjeni svoje stare "fantome" i jos se nisu odlucili izmedju Jas_a 39 Gripen i Fantoma

Tenutno,upravo danas,Brazil pregovara takodjer sa Saab-om ...

BiH u NATO paktu -osnovni preduslov opstanka i sigurnosti drzave kao i njenih gadjana!!
felipe kajetano

#272 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by felipe kajetano »

nineinchnails wrote:

MoRe li ikako bez "agresije"...hiljadugodisnja agresija na Bosnu :-) O cemu ti pricas covjece? Mislis da su Srbi toliko glupi da nam ti moras objasnjavati ko smo i sta smo?Frajeru probleme sa lijecenjem identiteta furaj na nekom sijelu subotom navece :wink: Prodase pravoslavci naciju za veceru..jel :lol:? ..onako iz cista mira nam dodje da se malo zahebavamo..dosadilo nam da budemo dobri Bosnjani :razz: ...Ivo Andric je budala nema pojma,kad su nobelovci sta znali?Prevarise ga prekodrinske sile zla pa postade Srbin..eh sta ti je glupi Bosanac :roll: :twisted:
Bodkin

#273 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by Bodkin »

@felipe pa svakom svoje.ja postujem i cijenim to sto se ti izrazavas kao Srbin ali mozes li mene pustiti da se izjasnim?(ovo se ne odnosi licno na tebe)jebo to kad ti zbog religije koju si naslijedio od roditelja odredjuju naciju,narodnost ili koji vec izraz hoces pretke identifikuju, a zamisli paradoksa ti religiju smatras bajkom za mase.ovdje uskace "matica"i zna sta je dobro za tebe.pozdrav
dallton

#274 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by dallton »

nineinchnails wrote:

nepotrebna je ta tvoja rasprava s djetetom iz beograda, on razumije da su svi nastali od majmuna ali ne razumije nepostojanje zelje bilo koga da se u majmunsko stanje i vrati...
1gorstak

#275 Re: Srbija - Glavni faktor nestabilnosti u BiH

Post by 1gorstak »

Goran_35 wrote:
kost_u_grlu wrote:
BiH ce svakako uci u NATO, a avioni nam ne trebaju. Vazdusni se prostor moze kontrolisati protivavionskim raketnim sistemima a za ofanzivno djelovanje mogu posluziti (jeftiniji i za nase prilike korisniji) helikopteri. Srbija kao faktor nestabilnosti mozda (ponovo) bude meta NATO snagama (u kojim bi do tada bila i BiH) ali tu bi posao odradjivali saveznicki avioni. Prica o bosanskohercegovackim borbenim avionima je relevantna koliko i prica o nasoj ratnoj mornarici, obicno nafuravanje.
Post Reply