srbija do beogradskog pasaluka
-
Šandor
Mislim da se to neće tako glatko završit. Srbi će se otcijepit kad budu u stanju da izazovu novi rat. Nama koji smo za BiH rat nikako ne odgovara. Ostali smo zbijeni između dušmana na malom komadu zemlje. Potpuno smo neorganizovani i dezorijentisani. Kad im se ukaže prilika da nas napadnu to će i učiniti. Oni bez problema mogu osigurat logistiku za rat. Problem im je međunarodna zajednica. Ali ovo ne može vječno trajat. Kad se ovi veliki budu o sebi zabavili Srbi će imati jedinstvenu priliku. Ne samo u Bosni već i u Crnoj Gori i na Kosovu. Taj rat će vjerovatno biti i posljednji rat na ovim prostorima u narednih nekoliko vijekova. Ratovi tog tipa će biti prevaziđeni. Desit će se za par decenija. Vjerujem da će u tom ratu sa ovih prostora nestat barem 3 naroda. Ili će doći do stvaranja muslimanske države i potpunog kraha Srbije (teško, ali to su teoretski ostvarive varijante - slijedeći rat neće biti završen neriješeno - a pogotovo ne osnivanjem nove Jugoslavije).PITARKA_SA wrote:ma mi ga P za RS kad tad,to je cinjenica..kad ode Kosovo..eto "brace" da izvuku referendum..i jeli govna cetri godina zbog cega?
Iako mnogi govore da Srbima nije do rata mislim da je rat neminovan. Znaju da su jači u svakom pogledu i neće moći da odole. Kad-tad kako kažeš.
- Fair Life
Vakat je da i mi jednom prvi zapocnemo?!... pa makar najebali.Šandor wrote:...
Iako mnogi govore da Srbima nije do rata mislim da je rat neminovan. Znaju da su jači u svakom pogledu i neće moći da odole. Kad-tad kako kažeš.
Jel' tako??
PS. . Davno nekad prijatelj mog oca prica... potukao se na nekakvom radilistu sa radnikom (on je bio poslovodja)...
"Ja njega kad sam sastavio praznom kantom culo se do pola carsije...
On mene lopatom... samo sam ja cuo ?!!"
-
Šandor
Trebali bi učiti na primjeru Palestinaca. MiFair Life wrote:Vakat je da i mi jednom prvi zapocnemo?!... pa makar najebali.Šandor wrote:...
Jel' tako??
Ozbiljno, od toga ovisi konačan ishod rata. Taj rat će odlučiti da li će granica Srbije biti na Dinari i Jadranu ili kod Zlatibora i Kopaonika.
- Prpa.ba
Šandor wrote:Iako mnogi govore da Srbima nije do rata mislim da je rat neminovan. Znaju da su jači u svakom pogledu i neće moći da odole. Kad-tad kako kažeš.
Uslovi kakvi su bili 92' nece se nikada ponoviti. To im je bila unikatna i jedinstvena ponuda medjunarodne zajednice da nas eliminisu jednom zauvijek. Rezultat je vidljiv danas...ali ubili su BiH patriotizam- i to ne oni nego kolege im u nasim redovima. Toga se vise bojim od cetnicke kame
-
prleitihi
kako smo razjedinjeni?..zar nismo 100% za bih?..hare..mićo.. :?:oops:RIZVA wrote:to je nasa realnost nazalost potpuno smo razjedinjeni meni se cini da nema vise tog patriotizma al sta bude bude uzdam se uz dragog Boga pa ako bude stani pani ostacu jer ja nemam rezervne drzave za razliku od "komsija"
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Zanima me hoce li biti ista prica kad Hrvatska udje u Evropu a u BiH jos uvijek budu burgijali da li nam treba policija RS-a ili ne.Maraschino wrote:vlado986 wrote: zar nije ista situacija i u BiH.Koliko hiljada Srba iz Hrvatske danas zivi u BiH?Svi su dobili drzaljanstvo,promijenili etnicku sliku domicilnog stanovnistva i danas rade na otcjepljenju RS jer im je ona potaman a i ne sanjaju da se vrate odakle su dosli.Naravno svi kukaju kako ih Hrvatska nece.
-
Majstorinho
Kosovo republika 
-
ines.c
U redakcijskom komentaru Independent zaključuje kako bi kosovskim Albancima trebalo dati državu koju žele i čije stvaranje Rusi ne mogu svojim vetom zauvijek odgađatiLONDON - Dnevnik The Independent piše u utorak kako nova država u Europi samo što nije rođena ili se to možda "neće dogoditi ako Rusija uloži veto na predstojećoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a".
U redakcijskom komentaru Independent zaključuje kako bi kosovskim Albancima trebalo dati državu koju žele i čije stvaranje Rusi ne mogu svojim vetom zauvijek odgađati.
Independent ocjenjuje kako bi se pitanje budućnosti Kosova trebalo ticati, osim Srba i Albanaca, i Britanije s obzirom na to da je ona, kako navodi, krenula u rat 1999. godine ne bi li spriječila Srbiju da provede etničko čišćenje nad većinskim albanskim stanovništvom.
Od završetka rata i povlačenja srpskih snaga s Kosova tamo se razvila neobična zbrka koja, piše list, podrazumijeva da je Kosovo i dalje dio Srbije pod administracijom Ujedinjenih nacija.
Taj kompromis potkrijepio je nade Srbima da jednog dana mogu povratiti svoju pokrajinu, što je, prema ocjeni Independenta, čista fantazija.
Albanska većina na Kosovu ujedinjena je u zahtjevu za nezavisnošću i zato bi međunarodni predstavnici, među kojima su i Britanci, trebala dopustiti da se njihov zahtjev i ostvari, zaključuje ovaj list. Independent se u redakcijskom komentaru osvrće se i na stav Rusije koja, kako piše, podržava pravoslavne Srbe i koja je i sama suočena s mnogim provincijama koje bi se od nje otcijepile.
Ovaj dnevnik ocjenjuje da eventualno ulaganje veta na novu rezoluciju Vijeća sigurnosti neće zaustaviti stvari koje su se počele odvijati od 1999. godine, već će samo ukloniti element nadzora u toj oblasti.
Umjesto priznavanja od UN-a i jakog nadzora koji bi u novoj državi trebala provesti Europska unija, Kosovo će proglasiti neovisnost koju će neke države priznati, a neke ne, piše list.
Kosovski Srbi neće biti zaštićeni, a čak bi moglo doći i do sukoba na sjeveru Kosova. Zato bi, piše Independent, prijatelji Srba trebali ih pozovati da prihvate kako je Kosovo za njih izgubljeno i da se umjesto na pitanje Kosova koncentriraju na europsku budućnost.
U redakcijskom komentaru Independent zaključuje kako bi kosovskim Albancima trebalo dati državu koju žele i čije stvaranje Rusi ne mogu svojim vetom zauvijek odgađati.
Independent ocjenjuje kako bi se pitanje budućnosti Kosova trebalo ticati, osim Srba i Albanaca, i Britanije s obzirom na to da je ona, kako navodi, krenula u rat 1999. godine ne bi li spriječila Srbiju da provede etničko čišćenje nad većinskim albanskim stanovništvom.
Od završetka rata i povlačenja srpskih snaga s Kosova tamo se razvila neobična zbrka koja, piše list, podrazumijeva da je Kosovo i dalje dio Srbije pod administracijom Ujedinjenih nacija.
Taj kompromis potkrijepio je nade Srbima da jednog dana mogu povratiti svoju pokrajinu, što je, prema ocjeni Independenta, čista fantazija.
Albanska većina na Kosovu ujedinjena je u zahtjevu za nezavisnošću i zato bi međunarodni predstavnici, među kojima su i Britanci, trebala dopustiti da se njihov zahtjev i ostvari, zaključuje ovaj list. Independent se u redakcijskom komentaru osvrće se i na stav Rusije koja, kako piše, podržava pravoslavne Srbe i koja je i sama suočena s mnogim provincijama koje bi se od nje otcijepile.
Ovaj dnevnik ocjenjuje da eventualno ulaganje veta na novu rezoluciju Vijeća sigurnosti neće zaustaviti stvari koje su se počele odvijati od 1999. godine, već će samo ukloniti element nadzora u toj oblasti.
Umjesto priznavanja od UN-a i jakog nadzora koji bi u novoj državi trebala provesti Europska unija, Kosovo će proglasiti neovisnost koju će neke države priznati, a neke ne, piše list.
Kosovski Srbi neće biti zaštićeni, a čak bi moglo doći i do sukoba na sjeveru Kosova. Zato bi, piše Independent, prijatelji Srba trebali ih pozovati da prihvate kako je Kosovo za njih izgubljeno i da se umjesto na pitanje Kosova koncentriraju na europsku budućnost.
-
noc i dan,dan i noc
Pa evo ga maj,...a nesto ne vidim da se ostvaruje ta tako transparentna izjava.kucuk wrote:Pa zar je zavjera ako se napise da je danas u interviju za Njujork Tajms Ceku izjavio da ce nezavisnost Kosova biti proglasena tokom maja i da za to ima podrsku SAD i Britanije. Covjek vjerovatno ne bi lagao svom narodu.
Bice da nije lagao svoj narod.Ili je podrska zatajila.
-
artzy
senada wrote: iz svih tih mesetarenja teritorijama, ne bih se ni sekunde iznenadila da se u dogledno vrijeme Srbiji pripoji u nekoj kon-federalnoj formi - CG, Makedonija, pa Grcka, a do tada i RS moze izgraditi put ka istom cilju - Sjedinjene Srpske Drzave![]()
![]()
Ja bih se iznenadio kad bi iko htio bilo kakvu zajednicu sa Srbijom. Samo silom prilika (geografija) Srbija ce postati jednog dana dio Evrope i civiliziranog svijeta. Prije toga ce konacno biti ustanovljene njene granice. Dugo nismo imali Ugre na nasim granicama.
- morti
divi što je srbija pozelenila...senada wrote:
iz svih tih mesetarenja teritorijama, ne bih se ni sekunde iznenadila da se u dogledno vrijeme Srbiji pripoji u nekoj kon-federalnoj formi - CG, Makedonija, pa Grcka, a do tada i RS moze izgraditi put ka istom cilju - Sjedinjene Srpske Drzave![]()
![]()
- Maraschino
Zasto Albanija nije zelenasenada wrote:
iz svih tih mesetarenja teritorijama, ne bih se ni sekunde iznenadila da se u dogledno vrijeme Srbiji pripoji u nekoj kon-federalnoj formi - CG, Makedonija, pa Grcka, a do tada i RS moze izgraditi put ka istom cilju - Sjedinjene Srpske Drzave![]()
![]()
-
noc i dan,dan i noc
Maraschino wrote:Zasto Albanija nije zelenasenada wrote:
![]()
![]()
![]()
Pa zato sto su Albanci pozeleneli od muke,Albanija je ubledela.
- Maraschino
Hocem Aljbanija u zeljeno ili me nece bitinoc i dan,dan i noc wrote:Maraschino wrote:Zasto Albanija nije zelenasenada wrote:
![]()
![]()
![]()
Pa zato sto su Albanci pozeleneli od muke,Albanija je ubledela.
Dolje Kosovo republjik pa pravo na Aljbanija
-
brdo
BRAVOzavrzlama wrote:Nece biti Beogradski Pasaluk ali ce Srbija biti uredjena onako kako zeli da se uredi politicki i teritorijalno BIH...a to je u prevodu ono sto srbi u BIH zele -morat ce Srbija dati Sandzaku,Vojvodini.....pa ako im se isplati da imaju "republike Sandzacke" i "republike Madzarske" nek izvole...imamo i mi republiku srpsku pa se ne bunimo puno
- suncokret13
ma nema sanse,Prpa.ba wrote:Ne znam gdje vidite belaj....
Da nedajboze dodje do rata Sarajevo se ispraznilo za par dana i ne bi ostao niko da cuva linije ko 92'. Ono sto nisu cetnici uspjeli za 4 godine rata, uspjeli su domaci politicari i zastitnici. Kad dodje vakat samo cete morati ponijeti putovnicukad prelazite crtu razdvajanja. Osim ako hare ne dovede djecu da brane bosnu
jednom je bila izrada za Bosnu i Hercegovinu,te bit ce ovakva,te bit ce onakva...........
ma Sarajevo bi se ispraznilo u roku od 6 sati,
pa i u ratu da se Sarajevo proglasilo OTVORENIM GRADOM ( o tome se pricalo 1993 ili 1994 ),izaslo bi vise od pola tadasnjih stanovnika,ako ne i vise.............