Tako su, barem,pjevali 1981, na slobodarskoj Romaniji
srbi ugrozeni:))
-
Efekt
Tako nekako ja zaista ne znam rijeci njihovih pjesama jer ja sam i onda i danas pjevao i slusao " Konjuh planino " sevdalinke , Pink Floyd i Beatles-e.....Ahmmed wrote:Ovako ide: "Muslimani,crni vrani, došli su vam teški dani, nema Tita da vas brani"
-
zavrzlama
Sto se tice ugrozenosti srba,ako se gleda brojcano i na buducnost,srbi i jesu trenutno najugrozeniji narod na prostoru bivse Jugoslavije.Srba nema 90% od predratnog broja u Hrvatskoj,na kosovu posle nato intervencije se odselilo oko pola miliona srba sa kosova.Iz federacije sto protjerano sto se dobrovoljno iselilo oko pola miliona srba.U Srbiji zivi oko 37% nesrba koji su secesionisticki nastrojeni i u trendu su kao i BIH srbi da se udaljavaju od maticne drzave tj.Srbije.
A to sto je uzrok velikosrpska politika to na stranu.
Da bi srbi opcenito popravili svoj polozaj i uticaj na ovim prostorima imaju dvije opcije.
1. Traziti podjelu BIH i autonomiju za srbe u Hrvatskoj( sto je pogresno i sad na tome rade)
2. Odustati od podjele BIH i popravljati odnose sa BIH muslimanima i vrsiti pritisak na Hrvatsku da srbi dobiju konstutivnost.(sto ce nadam se kad sve opcije i opstrukcije propadnu,se prici ovoj opciji).
Trenutno je srpski narod najvise ugrozen od jacanja radikala u Srbiji....
A to sto je uzrok velikosrpska politika to na stranu.
Da bi srbi opcenito popravili svoj polozaj i uticaj na ovim prostorima imaju dvije opcije.
1. Traziti podjelu BIH i autonomiju za srbe u Hrvatskoj( sto je pogresno i sad na tome rade)
2. Odustati od podjele BIH i popravljati odnose sa BIH muslimanima i vrsiti pritisak na Hrvatsku da srbi dobiju konstutivnost.(sto ce nadam se kad sve opcije i opstrukcije propadnu,se prici ovoj opciji).
Trenutno je srpski narod najvise ugrozen od jacanja radikala u Srbiji....
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ma mongolski bi uveo kao sluzbeni
- Ahmmed
Nisam se ni ja zaluđivao takvom vrstom pjesama, pogotovo 1981,kad mi je mega hit bio" Ja volim tebe, i nikog osim tebe, al ne mogu ti reći šta to znači" sa Malog šlageraEfekt wrote:Tako nekako ja zaista ne znam rijeci njihovih pjesama jer ja sam i onda i danas pjevao i slusao " Konjuh planino " sevdalinke , Pink Floyd i Beatles-e.....Ahmmed wrote:Ovako ide: "Muslimani,crni vrani, došli su vam teški dani, nema Tita da vas brani"
-
edikamedika
Aha, ustasko cetnicka agresija i nevini muslimani, pardon, bosnjaci.
Cime vas hrane u toj dijaspori, pa ste tako pametni.
-
Efekt
Za razliku od cetnika i ustasa koji sa nas hranili vrucim olovom i hladnim nozem ovi nas hrane snimcima tih dogadjaja.Evo neki dan CNN opet prenosioedikamedika wrote:Aha, ustasko cetnicka agresija i nevini muslimani, pardon, bosnjaci.
one egzekucije Skorpiona Srebrenicke djece a onu traku sa Dudakovicem nikako da prikazu .Jak bosnjacki lobi na CNN-u.
-
Helem
Srbi su smislili kovanicu "Ugrozeni smo", od Muslimana i Hrvata.
Tom recenicom su zavitlavali kuglu zemaljsku.
Bila je to toliko ozbiljna recenica da je sasma neozbiljno tvrditi da je smijesna i do kraja blesava.
Mozda vijuge od mnogih nas, oprostite na izravnom obracanju, jednostavno ne razumiju sustinu te recenice ili preko te recenice sasvim povrsno prolaze, kao da se radi o jednoj pukoj konstataciji ili jednostavno o nicemu.
Medjutim to je smrtno ozbiljna recenica i Srbi se je drze, vise nego ikone a ujedno pokazuje i razliku izmedju nas Muslimana i Srba, ukazuje na nasu neozbiljnost i najobicniju jebatanju, sve smo sposobni da pretvorimo u segu, a cak ni segu ne umijemo sprovesti do kraja, u pitanju je krajnja nedosljednost sto u nasem slucaju vodi ka prevari a u drasticnijim slucajevima i mozda gubljenju glave, neiscrpni smo u tome da nikada ne znamo sta hocemo.
Namjesto potvrdnog odgovora Srbima da su zaista ugrozeni :"Jeste ugrozeni ste, hocete li jos vise da budete ugrozeni?, mi smo odgovarali :" Ma niste ugrozeni,sta vam je,ko vas to ugrozava?".
Nismo se mogli iscuditi kako to da su Srbi ugrozeni a oni nisu ugrozeni.
Pa Srbi vladaju,ugrozeni smo mi od njih.
Sa prodajom magle i prodajom muda pod bubrege Srbi nisu ni za jotu odstupili, ni za konjski nokat, to danas nastavlja svinjogojac Dodik i to ce nastaviti sutra bilo koji Srbin poslije Dodika ili bez njega, Srbima je to u krvi.
Dzaba je moralisanje i svirka kurcu i pozivanje na moralne vrijednosti, moralnih vrijednosti vise nema, o moralu pricaju najveci nitkovi.
Tu nas Srbi uzimaju kao posljednje levate a situacija poslije rata se okrenula u srpsku korist zahvaljajuci nasim promisljanjima pa mislim da je Srbima jako drago na toj nasoj promjeni, mislim da je nisu ocekivali i da su se veoma veoma obradovali tome.
Vec sam pisao da je interesantan psiholoski slucaj, a nije nepoznat, da zrtva voli svog ubicu, to je obradjivano i u literaturi, a u masovnom psiholoskom obliku, da nas je sve pustiti da se rasplacemo pred Srbima i da im poljubimo ruke i da ih fino zamolimo da nam vrate pola zemlje, da se mi fino vratimo njima i da bude sve u redu, mislim da bi se Srbi upisali od smijeha,zakocenili do suza.
Ustvari da su nas htjeli, mi se ne bi ni tukli sa njima, ne bi nigdje ni isli, bili bi im i sluge i muhtaci a mogli bi nas i handriti, nama sve u obraz moze stati.
Ali eto, nije nam se dalo....
Jeste Srbi, ugrozeni ste......
Ali mi smo nesto malo vise ugrozeniji od vas, u mozgu.
Tom recenicom su zavitlavali kuglu zemaljsku.
Bila je to toliko ozbiljna recenica da je sasma neozbiljno tvrditi da je smijesna i do kraja blesava.
Mozda vijuge od mnogih nas, oprostite na izravnom obracanju, jednostavno ne razumiju sustinu te recenice ili preko te recenice sasvim povrsno prolaze, kao da se radi o jednoj pukoj konstataciji ili jednostavno o nicemu.
Medjutim to je smrtno ozbiljna recenica i Srbi se je drze, vise nego ikone a ujedno pokazuje i razliku izmedju nas Muslimana i Srba, ukazuje na nasu neozbiljnost i najobicniju jebatanju, sve smo sposobni da pretvorimo u segu, a cak ni segu ne umijemo sprovesti do kraja, u pitanju je krajnja nedosljednost sto u nasem slucaju vodi ka prevari a u drasticnijim slucajevima i mozda gubljenju glave, neiscrpni smo u tome da nikada ne znamo sta hocemo.
Namjesto potvrdnog odgovora Srbima da su zaista ugrozeni :"Jeste ugrozeni ste, hocete li jos vise da budete ugrozeni?, mi smo odgovarali :" Ma niste ugrozeni,sta vam je,ko vas to ugrozava?".
Nismo se mogli iscuditi kako to da su Srbi ugrozeni a oni nisu ugrozeni.
Pa Srbi vladaju,ugrozeni smo mi od njih.
Sa prodajom magle i prodajom muda pod bubrege Srbi nisu ni za jotu odstupili, ni za konjski nokat, to danas nastavlja svinjogojac Dodik i to ce nastaviti sutra bilo koji Srbin poslije Dodika ili bez njega, Srbima je to u krvi.
Dzaba je moralisanje i svirka kurcu i pozivanje na moralne vrijednosti, moralnih vrijednosti vise nema, o moralu pricaju najveci nitkovi.
Tu nas Srbi uzimaju kao posljednje levate a situacija poslije rata se okrenula u srpsku korist zahvaljajuci nasim promisljanjima pa mislim da je Srbima jako drago na toj nasoj promjeni, mislim da je nisu ocekivali i da su se veoma veoma obradovali tome.
Vec sam pisao da je interesantan psiholoski slucaj, a nije nepoznat, da zrtva voli svog ubicu, to je obradjivano i u literaturi, a u masovnom psiholoskom obliku, da nas je sve pustiti da se rasplacemo pred Srbima i da im poljubimo ruke i da ih fino zamolimo da nam vrate pola zemlje, da se mi fino vratimo njima i da bude sve u redu, mislim da bi se Srbi upisali od smijeha,zakocenili do suza.
Ustvari da su nas htjeli, mi se ne bi ni tukli sa njima, ne bi nigdje ni isli, bili bi im i sluge i muhtaci a mogli bi nas i handriti, nama sve u obraz moze stati.
Ali eto, nije nam se dalo....
Jeste Srbi, ugrozeni ste......
Ali mi smo nesto malo vise ugrozeniji od vas, u mozgu.
-
Helem
Nije ni cudno sto Bosnjaci u vecini, ma kako da bilo, ma sta da se desilo, ma koliko ubijenih i sakatih bilo, ma koliko ognjista razoreno,ma bilo sta da se desilo, kao da nije se ni desilo, kao da nije ni bilo,....isti Srbi. izmedju Bosnjaka i Srbina nema razlike, onaj Bosnjak sto je bjezao ispred Srbina bjezao je samo da Srbin ne ubije njega a cak i bjezeci bilo mu je drago kako ce Srbin da ubije one koji ne uteknu na vrijeme ili koji nisu dovoljno brzi.
Sreca pa su Srbi bili milostivi,nisu ubijali sve a mogli su komotno,krhati sve redom..
I evo sada ostali su oni koji su utekli i oni koji nisu mogli uteci, ostali su zivi,
ova slova moraju biti napisana za nas zive.
Za nas koji nismo nigdje utekli, vremenu se ne moze pobjeci, ne moze izmaknuti.
Bosnjak i Srbin lice kao jaje jajetu,kao da si ista,jedno mudo, takozvano mudo Marjanovo.
Vise nije ni stos bjezati od Srbina, sada je na redi bjezi od Bosnjaka.
Bosno zalutala, od tebe je ostalo samo ime,
gola,
bosa,
rosna,
posna,
sva nekako nikakva.
Ovaj put uloge su bile podijeljene.
Sreca pa su Srbi bili milostivi,nisu ubijali sve a mogli su komotno,krhati sve redom..
I evo sada ostali su oni koji su utekli i oni koji nisu mogli uteci, ostali su zivi,
Bosnjak i Srbin lice kao jaje jajetu,kao da si ista,jedno mudo, takozvano mudo Marjanovo.
gola,
bosa,
rosna,
posna,
sva nekako nikakva.
-
jusuff
iskreno se nadam da, barem, ti kontas o cemu ovo pisesHelem wrote:Nije ni cudno sto Bosnjaci u vecini, ma kako da bilo, ma sta da se desilo, ma koliko ubijenih i sakatih bilo, ma koliko ognjista razoreno,ma bilo sta da se desilo, kao da nije se ni desilo, kao da nije ni bilo,....isti Srbi. izmedju Bosnjaka i Srbina nema razlike, onaj Bosnjak sto je bjezao ispred Srbina bjezao je samo da Srbin ne ubije njega a cak i bjezeci bilo mu je drago kako ce Srbin da ubije one koji ne uteknu na vrijeme ili koji nisu dovoljno brzi.
gola,
bosa,
rosna,
posna,
sva nekako nikakva.
-
Šandor
Zavrzlama, kojih ba 37% nesrba u Srbiji? Na čemu si ti?
U Srbiji danas (ne računajući Kosovo koje faktički više nije dio Srbije) Srbi čine vjerovatno blizu 95% stanovništva. U samoj Vojvodini u kojoj su nekoć bili manjina sada čine oko 85%.
Vojvođanski Mađari ne mogu nagurat jebenih 5% da uđu u parlament Srbije. Isto je i sa braćom Sandžama.
A na izbore izlazi 45% naroda. Šta bi tek bilo da svi Srbi izađu na izbore? Sandže bi imale 2% glasova na izborima. A izborni prag je 5% = 13 poslaničkih mjesta (u parlamentu sjedi 250 poslanika).
U Srbiji danas (ne računajući Kosovo koje faktički više nije dio Srbije) Srbi čine vjerovatno blizu 95% stanovništva. U samoj Vojvodini u kojoj su nekoć bili manjina sada čine oko 85%.
Vojvođanski Mađari ne mogu nagurat jebenih 5% da uđu u parlament Srbije. Isto je i sa braćom Sandžama.
-
mr__bosnjak
jusuff wrote:iskreno se nadam da, barem, ti kontas o cemu ovo pisesHelem wrote:Nije ni cudno sto Bosnjaci u vecini, ma kako da bilo, ma sta da se desilo, ma koliko ubijenih i sakatih bilo, ma koliko ognjista razoreno,ma bilo sta da se desilo, kao da nije se ni desilo, kao da nije ni bilo,....isti Srbi. izmedju Bosnjaka i Srbina nema razlike, onaj Bosnjak sto je bjezao ispred Srbina bjezao je samo da Srbin ne ubije njega a cak i bjezeci bilo mu je drago kako ce Srbin da ubije one koji ne uteknu na vrijeme ili koji nisu dovoljno brzi.
gola,
bosa,
rosna,
posna,
sva nekako nikakva.
-
zavrzlama
Za mene je 2 milona siptara na kosovu=stanovnici i gradani Srbije.Šandor wrote:Zavrzlama, kojih ba 37% nesrba u Srbiji? Na čemu si ti?![]()
![]()
Vojvođanski Mađari ne mogu nagurat jebenih 5% da uđu u parlament Srbije. Isto je i sa braćom Sandžama.A na izbore izlazi 45% naroda. Šta bi tek bilo da svi Srbi izađu na izbore? Sandže bi imale 2% glasova na izborima. A izborni prag je 5% = 13 poslaničkih mjesta (u parlamentu sjedi 250 poslanika).
zato sam naveo 37% jer sami siptari su 23-25% ukupnog stanovnistva u Srbiji + 10-15 % bosnjaka,madzara, hrvata i ostalih pa dobijes taj broj...jedino ako neko ne racuna siptarte u stanovnike Srbije.
-
Šandor
Mađara, Bošnjaka, Hrvata i ostalih nema 10-15% (ne računajući Albance). Mađari i Bošnjaci nemaju svoje stranke u parlamentu Srbije.zavrzlama wrote:Za mene je 2 milona siptara na kosovu=stanovnici i gradani Srbije.
zato sam naveo 37% jer sami siptari su 23-25% ukupnog stanovnistva u Srbiji + 10-15 % bosnjaka,madzara, hrvata i ostalih pa dobijes taj broj...jedino ako neko ne racuna siptarte u stanovnike Srbije.
Albanci nisu dio sistema u Srbiji. Nema ih u parlamentu Srbije.
- Bosanac_21
Vajik ista prica ........
p.s. Dusmani ko vas *ebe, *ebes zemlju koja Bosne nema
-
zavrzlama
Šandor wrote:Mađara, Bošnjaka, Hrvata i ostalih nema 10-15% (ne računajući Albance). Mađari i Bošnjaci nemaju svoje stranke u parlamentu Srbije.zavrzlama wrote:Za mene je 2 milona siptara na kosovu=stanovnici i gradani Srbije.
Albanci nisu dio sistema u Srbiji. Nema ih u parlamentu Srbije.
Ustavom Republike Srbije nacionalnim manjinama su zagarantovana prava po najvišim međunarodnim standardima. Na osnovu poslednjeg popisa iz 2002. godine Srbija ima 7.498.001 stanovnika (bez podataka sa Kosova i Metohije), što čini 92,3 odsto stanovništva Državne zajednice Srbija i Crna Gora. Srbi čine 82,86 odsto stanovništva, zatim slede Mađari (3,91 odsto), Bošnjaci (1,82), Romi (1,44), Hrvati (0,94), Albanci (0,82), Slovaci (0,79), Vlasi (0,53), Rumuni (0,46), Bugari (0,27) i drugi.
U službenoj upotrebi su srpski jezik i ćirilično pismo, a koristi se i latinično pismo. Nacionalne manjine imaju zakonsko pravo da svoj jezik i pismo koriste u službenoj upotrebi u područjima u kojima žive.
@sandor ovo su podaci vlade Srbije....saberi ovo sto pise pa ces dobiti isti onaj procenat sto sam ja postirao...ja sam sve cifre postirao oslanjajuci se na podatke i izvore Vlade u Srbiji.
U Državnoj zajednici Srbija i Crna Gora žive pripadnici velikog broja nacionalnih manjina. Najbrojnije nacionalne manjine su Albanci, Mađari i Bošnjaci. Prema popisu stanovništva od 1991. godine (Srbija je 2002. godine sprovela popis stanovništva, dok je u Crnoj Gori popis u toku), na području Srbije i Crne Gore 33,7 odsto stanovništva činili su pripadnici nacionalnih manjina, dok su više od 4/5 manjinske populacije činili pripadnici albanske, mađarske i bošnjačke nacionalne manjine.
Lijepo ti kaze 33,7% nacionalne manjine....izvor vlade Srbije ....eto jarane...pa ponekad je potrebno samo kliknut na google
-
Šandor
Ok, pogriješio sam.
To sam ja pretpostavio (lupio). Jer gledajući njihove izbore niti jedna manjinska nacionalna stranka na posljednjim izborima nije ušla u parlament (ne računajući Albance koji bi naravno ušli ali su bojkotovali izbore
).
A ti popisi su meni uvijek bili sumnjivi u Srbiji i Hrvatskoj.
Primjera radi, popis iz 1991. godine u Hrvatskoj smatram irelevantnim jer je obavljen u vrijeme kad je već bilo haman ratno stanje.
Volio bih da nađem rezultate iz 1981. godine pa da ih uporedimo. 
To sam ja pretpostavio (lupio). Jer gledajući njihove izbore niti jedna manjinska nacionalna stranka na posljednjim izborima nije ušla u parlament (ne računajući Albance koji bi naravno ušli ali su bojkotovali izbore
Primjera radi, popis iz 1991. godine u Hrvatskoj smatram irelevantnim jer je obavljen u vrijeme kad je već bilo haman ratno stanje.
-
zavrzlama
Šandor wrote:Ok, pogriješio sam.![]()
To sam ja pretpostavio (lupio). Jer gledajući njihove izbore niti jedna manjinska nacionalna stranka na posljednjim izborima nije ušla u parlament (ne računajući Albance koji bi naravno ušli ali su bojkotovali izbore).
Primjera radi, popis iz 1991. godine u Hrvatskoj smatram irelevantnim jer je obavljen u vrijeme kad je već bilo haman ratno stanje.Volio bih da nađem rezultate iz 1981. godine pa da ih uporedimo.
ljudski je ponekad pogrijesiti.. i meni se cesto desi neki propust ali se ispravim
-
jusuff
da mi ovo sto ti pises nije spansko selo, zabrinuo bih seHelem wrote:Bar si iskren, to je dobro.
Ja pisem radi onih koji razumiju, da se zadrzimo na okupu, jednostavno da se razumijemo a tebi je mozda ovo spansko selo.
Evo,u ruci igram se kamickom,ametist,dragi, kamen.
-
teachergirl
Potpisujem! Vala baš neka se otcijepe neka budu samostalni da ne budu ugroženi " ko međedi"!!!Bosanac_21 wrote:Vajik ista prica ........![]()
Nego ako hoće i zid kao granicu javiću se na mobu da ih dobro ozidamo, bijeda bijedna
- Bosanac_21
Uredu je to, samo ja sam protiv ikakvog otcjepljenja jer iz te sam sadasnje smrdljive rs. Bas sam isao u svoj rodni grad prosli vikend, zgadio mi se grad ko grad jer je zapusten kao da je jucer rat prestao, a nije ispaljen jedan metak na Srbe vec su etnickim ciscenjem istjerali vecinsko stanovnistvo. Bore se za svoju "drzavicu" koju su preko tudjih ledja stvorili, a nisu u stanju da makar sacuvaju ono sto je vijekovima staro.teachergirl wrote:Potpisujem! Vala baš neka se otcijepe neka budu samostalni da ne budu ugroženi " ko međedi"!!!Bosanac_21 wrote:Vajik ista prica ........![]()
Nego ako hoće i zid kao granicu javiću se na mobu da ih dobro ozidamo, bijeda bijedna
Bosna i Hercegovina u kojoj su odrasli, nista im vise ne znaci, a ono sto nikad nije bilo navodno sad im je sve.
Ne mogu da vjerujem da se neko moze s onolikim zlocinom ponositi, i jos traziti takvu teritoriju samo sebi