Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insomnia78 wrote:Kod partizana, u koje se nasi "jugosloveni" kunu bi za ovakve price o domovini, NoB-u, nekim "naivnim" propitivanjima i cime se vec sluzu peta kolona popio metak ili odrobijo u najmanju ruku. Pa da si nosilac spomenice a ne slucajno rat proveo na "terotoriji pod kontrolom armije"
Samo anonimno, inace je druga prica.
Zamisli djenerala kako u nekoj kafani prica serpsku "posalicu" o frtalj teritorije, ili onog subaru kako propituje
o ratu, kako bi se proveli. Fudo ce se nahvatati sevapa ako onog djeneralcica izvede na cugu.
Izadji napolje pa pocni naglas kenjat, ko zna mozda je djeneral u lomsiluku pa ga licno upoznas i uvjeris se kako ce odreagovat
Vidim da ima neke hemije izmedju tebe i fude, mozda kad nekad skupi za aviona da tebe izvede na kakvo pice?
Pa nije svako ckapi k'o ti da smije naglas pricati samo na forumu. Da si onu serpsku "posalicu" o "frtalj teritorije"
pomenuo negdje vani ostao bi najmanje bez zuba Sto se pica tice, evo i ja cu se ucipati pa da te izvedemo- grihota je da camis
u anonimnosti foruma.
junior3 wrote:Ne znam samo što prozivaš batu bez veze, znaš ti dobro "čiji" je on, al' čim se ne slaže sa tobom i ostalom dijasporom odma' je četnik.Jesi duhovit jbte, jesu te to crnci na orgijama naučili? Inače Dušanka je odlična žemska, bolje se sa njom vatat' nego tamo sa čamugama ko ti.
Zamijenio si me sa tvojim bratom Bodkinom.
A sto Bata nije tvoj?
Ne znam ni ko je bodkin, al' nek' si ti prozvao nekog, red je.
Ti konkretno oćeš batu da predstaviš kao Srbina, a momak nije Srbin, aludiraš na to, a u tome smislu ne može biti moj, je l' te.
Ako ipak misliš da smo zemljaci, onda sam ja pogriješio.
Ne znam što si uopšte navalio sa njim.
Bodkin je po vlastitom priznanju sprcio crnca i onda morao pobjeci iz Amerike, frajer usput voli nakog teodosica, kosarkas, qrac palac...
Pa jeste li ako nista zemljaci, ti i Bata?
Nisam navalio, boli me qrac i za tobom i za njim, sad vas zajebajem obojicu zato sto ste Srbi, a tema je Srbi.
hAZNADAR wrote:
Eno ga opet o kredibilitetu. Ko ti dade kredibilitet da odlucujes ko je mjerodavan da pljuje po Bosnjastvu a ko da suti na to? Neko pravilo ko u kvizu kad neko ima Kviska, ili pravo veta u UN? Pojedi se od muke sto ne zivis u drustvu gdje si privilegovan zbog licnog izbora i u ratu i poslije. Ako si uopce i imao izbora. Nema toga nigdje, ni u stvarnosti ni u forumu, mozes biti faca u svojoj raji, sarajlija sa pedigreom u svojoj raji,... ali ti u raspravi o Bosnjastvu ratna uloga i mjesto boravka ne daju nikakvu prednost, nikakvu privilegiju, i nikakav argument. Kao sto ti nece upaliti skretanje sa teme. Znamo jako dobro kako bi se i ti i war proveli da javno pricate to sto pisete ovdje. Ko da gledam da te neko kontaktirao na PP da pomognes.
Ako nemas ste reci o aktuelnom sto si boldirao - razguli na drugu temu i tamo trolaj o Sveckoj.
Ko da gledam da nisi uspio izaci a imas nekog glupog jarana koji jeste pa se jedes od muke. Tvoja mrznja prema dijaspori i vjeciti opus na forumu mora imati neku dublju pozadinu.
Bogat' sta si rekao Jovi na kojem si ratistu bio?
Sigurno ne sarajevsko podrumaskom, ljut na sudbinu sto nemam stelu ili novac za prolazak tunelom. Ne ocekujes valjda da ti neko povjeruje da si bio patriota Rambo, odlikovan i sl?
Jovo je izuzetan covjek, i shupacki je od tebe sto ga uopce upotrebljavas u raspravi na svojoj strani. Jer bi i tebe a pogotovo wara nalijepio da cita sta pisete. Jovo je znao gdje moze ici promovirati svoj fond i nije nikada guzicom zatvorio vrata. Mozda je interes - ali posten interes.
Imas li jos koju saljivu postapalicu?
hAZNADAR wrote:
Sigurno ne sarajevsko podrumaskom, ljut na sudbinu sto nemam stelu ili novac za prolazak tunelom. Ne ocekujes valjda da ti neko povjeruje da si bio patriota Rambo, odlikovan i sl?
Jovo je izuzetan covjek, i shupacki je od tebe sto ga uopce upotrebljavas u raspravi na svojoj strani. Jer bi i tebe a pogotovo wara nalijepio da cita sta pisete. Jovo je znao gdje moze ici promovirati svoj fond i nije nikada guzicom zatvorio vrata. Mozda je interes - ali posten interes.
Jovo ti je napisao sta misli o pravu izbora kad ti je kuca napadnuta.
Fudo387 wrote:
Bodkin je po vlastitom priznanju sprcio crnca i onda morao pobjeci iz Amerike, frajer usput voli nakog teodosica, kosarkas, qrac palac...
Nisam navalio, boli me qrac i za tobom i za njim, sad vas zajebajem obojicu zato sto ste Srbi, a tema je Srbi.
Qrac ovo pa ono, svaka druga o kiti, je l' ga tol'ko voliš?
hAZNADAR wrote:
hAZNADAR wrote:
Jovo je bio profesinalni vojnik prije rata, to je bio njegov izbor u mirno doba, i Jovo nije mjerilo necijeg morlanog izbora
Fudo387 wrote:
Zemljaci jesmo.
Čuj zajebavaš, samo misliš da zajebavaš.
Mislio si meni podvaliti ono u cemu ti braca uzivaju? Ma nemoj.
Ti i Bata zemljaci?
Jel to matere ti priznajes da si drzavljanin Bosne i Hercegovine?
Fudo387 wrote:
Zemljaci jesmo.
Čuj zajebavaš, samo misliš da zajebavaš.
Mislio si meni podvaliti ono u cemu ti braca uzivaju? Ma nemoj.
Ti i Bata zemljaci?
Jel to matere ti priznajes da si drzavljanin Bosne i Hercegovine?
Connaisseur Karlin wrote:
a gdje sam iskljucila toljagu u svojoj izjavi
Ustani Alija da ja legnem
Jevreji su najpametniji, nisu se borili u ratu, i cijela istorija Jevreja je obuhvacena borbom za ezgistneciju ali znanjem, a ne koristenjem oruzja, jer koristenje oruzja je najprimitivniji nacin sukoba mejdu ljudima
Jovo je bio profesinalni vojnik prije rata, to je bio njegov izbor u mirno doba, i Jovo nije mjerilo necijeg morlanog izbora
A Ante Gotovina?
ne pravim razliku obojica su istog profesonalnog zanimanja ako je Jovi i Anti bilo fino u ratu i ako im je to smisao zivota, definitivno nije bilo tako vecini naroda koji je uvijek natjeran u rat
a gdje sam iskljucila toljagu u svojoj izjavi
Ustani Alija da ja legnem
Jevreji su najpametniji, nisu se borili u ratu, i cijela istorija Jevreja je obuhvacena borbom za ezgistneciju ali znanjem, a ne koristenjem oruzja, jer koristenje oruzja je najprimitivniji nacin sukoba mejdu ljudima
Izrael nije sinonim za Jevrejstvo sirom svijeta, shvati, Jevreji se ne bore oruzijem stoljecima, poput drugih etnickih grupa
Dok su u Italiji vladale Bordzije, citav su svijet o jadu zabavili i stotinu ratova vodili ali su zato buducim pokoljenjima ostavili Mikelandjela, Leonarda i najljepse gradjevine na svijetu.
U isto vrijeme u Svajcarskoj je vladao vjekovni mir. I ... šta su svijetu ostavili? Sat sa kukavicom !
ne pravim razliku obojica su istog profesonalnog zanimanja ako je Jovi i Anti bilo fino u ratu i ako im je to smisao zivota, definitivno nije bilo tako vecini naroda koji je uvijek natjeran u rat
Pa jesu li ih Ante i Jovo utjerali? Ili pak Slobo i Franjo, isti oni koje je taj narod izabrao?
hAZNADAR wrote:
I Jovi nije smetalo da pravi turneju bas po dijaspori, da bas medju dijasporcima drzi predavanja i nije nikada nikome pa ni meni prebacio to tvoje shvatanje morala.
Moje pravo izbora je otvoreno i iskreno - ja za razliku od tebe ne moram kriti sta mislim i pisati po forumima ono sto ne smijem javno reci. Pa nek si bio najveci ratnik u beretkama - ti su danas na nekoj drugoj strani. Posto ne postoji poseban bosanski ili jugoslovenski mainstream, matrix, ideologija,... sa svojim stavovima ste i ti i ovaj kome si advokat najblizi srpskim i to srpskim nacionalistickim. Nece proci prica da Bosanski/Jugoslovenski stavovi o Bosnjastvu imaju tek slucajne slicnosti sa srpskim - popis je pokazao ko postoji kao faktor a ko ne. Tvoj licni izbor da slijedis srpske zablude i mitove o Bosnjacima - ali molim te ne prodavaj nikome svoju navodnu BiH orjentaciju jer je ocigledno da si sticajem okolnosti zaglavio negdje. Da si imalo to sto se predstavljas i da si makar donosio vodu na liniju - ti bi prije nalijepio wara za njegovu postapalicu o Srebrenici i rezervoaru goriva. Ali taj film se nece gledati i tvoj umisljeni kredibilitet si zabij - znas gdje.
I Jovi nije smetalo da pravi turneju bas po dijaspori, da bas medju dijasporcima drzi predavanja i nije nikada nikome pa ni meni prebacio to tvoje shvatanje morala.
Moje pravo izbora je otvoreno i iskreno - ja za razliku od tebe ne moram kriti sta mislim i pisati po forumima ono sto ne smijem javno reci. Pa nek si bio najveci ratnik u beretkama - ti su danas na nekoj drugoj strani. Posto ne postoji poseban bosanski ili jugoslovenski mainstream, matrix, ideologija,... sa svojim stavovima ste i ti i ovaj kome si advokat najblizi srpskim i to srpskim nacionalistickim. Nece proci prica da Bosanski/Jugoslovenski stavovi o Bosnjastvu imaju tek slucajne slicnosti sa srpskim - popis je pokazao ko postoji kao faktor a ko ne. Tvoj licni izbor da slijedis srpske zablude i mitove o Bosnjacima - ali molim te ne prodavaj nikome svoju navodnu BiH orjentaciju jer je ocigledno da si sticajem okolnosti zaglavio negdje. Da si imalo to sto se predstavljas i da si makar donosio vodu na liniju - ti bi prije nalijepio wara za njegovu postapalicu o Srebrenici i rezervoaru goriva. Ali taj film se nece gledati i tvoj umisljeni kredibilitet si zabij - znas gdje.
Pisao je Jovo o turnejama po dijaspori, iz tog poglavlja je i citat kojeg si dobio
Last edited by _BataZiv_0809 on 05/07/2017 22:09, edited 1 time in total.