Srbi danas

Fair Life

Post by Fair Life »

savjest wrote:Zato ti samo mogu reci ne seri i ne lazi.
Odnesi ovo u redakciju BiH Dana.
savjest wrote:I jos se samo pitam zasto se neki ne mogu drzati teme? Nemaju kontraargumente i onda skrecu na nesto sasvim deseto.
Pitao sam te da li su ovo za tebe cinjenice.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Smajli wrote:Istina je da uopste ne trebaju cinjenice svi znaju ko i sta su Srbi. Svi od Tokija do Milwaukee-ja znaju sta je ta gamad uradila.
Gamad to kao da je pisao Hrvat a i oni su se brate dosta dokazali posebno u Hercegovini ali to vam izgleda ne smeta.
Nenadv24

#28 Re: Srbi danas

Post by Nenadv24 »

savjest wrote:
Vodenjak wrote:
savjest wrote:Da li su se Srbi pokajali za ono sto su pocinili u 90-tim? ne
Da li su se odrekli te zlocinacke politike ? ne
Da li imaju namjeru da to ucine ? ne
Da li zele da speru ljagu sa sebe ? ne

http://www.skrewdriver.net/serbgig.html
http://www.skrewdriver.net/worldindex.html

http://www.rcp-brcko.com/galerije/mladi ... nici-1.jpg
http://www.rcp-brcko.com/galerije/mladi ... in-sin.jpg
http://www.rcp-brcko.com/osvestanje_spomenika.html
Vaki su naki!

Dao si nam stvarno "relevantne" dokaze toga o cemu govoris... :roll:

Isto kao da si napisao da je dokaz toga da Bosnjaci zele zajednicku drzavu sa Srbima to sto Suljo sjedi skupa u Predsjednistvu sa Paravcem!

:shock:

:-?
Dokazi su tu pred ocima. Novi pristizu svakg dana.
nedavno su izjednacili partizane i cetnicke. Dijele ogromne sume novca najvecim koljacima i siledzijama koje je ova zemlja vidila... itd...

Poredenje koje si ti pokusao da napravis je debilnost prve vrste. I da, drzi se temeè Ako zelis da pricas o TIhicu ili sta ja znam kome otvori temu i "udri". Dakle tema je "Srbi danas". o drugima drugom prilikom(citaj na drugoj temi)
I u Hrvatskoj su se ustaše i partizani pomirili.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

savjest wrote:
Tornjak wrote:
Tacno upravu si Vodenjak!

Pustimo vise te suplje price i prestanimo gledati ono najgore nego zabavi mo se oko toga kako cemo rijesiti ta problema posto ovo jednostavno nevodi nikuda ova prica nikada nece imati kraja ako mi nastavimo vrijedati cijeli narod a tako i ako oni nastave sa njihovim vrijedanjima prema muslimanima. Cinjenica jeste da su oni najvise grijesili u ovome ratu ali kako mi to sada mozemo promijeniti? Ima i onih Srba koji znaju misliti glavom i u pravom smislu samo ih kriju ovi zlocasti, zato nije ni odnas posteno da ih trpamo u istu rupu sa onim koji jos smatraju da su im Karadzic i Mladic junaci.
Takvu istu pricu pricaju i ovi sto predstavljau srbijansku stranu u tuzbi BIH protiv SiCG. I oni isto kazu nesta u tom stilu/ "Kao ma ovdje je bilo jedno veliko sranje, malo smo se tukli i Srbi su "igrom slucaja" "pobili" malo vise drugi eto, desilo se. Nisu oni to htjeli ali eto omaklo im se...ali radi dobrosusjedski odnosa gurnimo to pod tepih, manimo se tuzbi i ne pricajmo o genocidu i rezultatu istog jer ce tako biti bolje.

Ja ti samo mogu reci jedno: odjebi sa takvom pricom !

Niko ni u drugom svjetskom ratu ne govori da se desilo "neko vece sranje" vec da su te jebene nazisvabe izvrsile genocid. Krivac se mora jasno oznaciti inace nema pravde, nema denacifikacije, .. i to samo moze da dovede do toga da se historija ponovi, opet i opet.

Ima i onih Srba koji znaju misliti glavom i u pravom smislu samo ih kriju ovi zlocasti

Sve i jedan Srbin koji podrzava tzv. rs je zlocinac pa ti sad izracunaj

koliko ih ima.
Super sada sam i zločinac. Kakva je to zemlja gdje ima čekaj da izračunam 38% + 12,3% (oni koji su za Herceg-Bosnu pa valjda su i oni zločinci)= 50.3% zločinaca pa ta zemlja nema nikakvu budućnost ali postoji lijek i tome. Potrebno je očistiti zemlju od ovih 50,3% pa mirna Bosna.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

savjest wrote:
Tornjak wrote:
Tacno upravu si Vodenjak!

Pustimo vise te suplje price i prestanimo gledati ono najgore nego zabavi mo se oko toga kako cemo rijesiti ta problema posto ovo jednostavno nevodi nikuda ova prica nikada nece imati kraja ako mi nastavimo vrijedati cijeli narod a tako i ako oni nastave sa njihovim vrijedanjima prema muslimanima. Cinjenica jeste da su oni najvise grijesili u ovome ratu ali kako mi to sada mozemo promijeniti? Ima i onih Srba koji znaju misliti glavom i u pravom smislu samo ih kriju ovi zlocasti, zato nije ni odnas posteno da ih trpamo u istu rupu sa onim koji jos smatraju da su im Karadzic i Mladic junaci.
Takvu istu pricu pricaju i ovi sto predstavljau srbijansku stranu u tuzbi BIH protiv SiCG. I oni isto kazu nesta u tom stilu/ "Kao ma ovdje je bilo jedno veliko sranje, malo smo se tukli i Srbi su "igrom slucaja" "pobili" malo vise drugi eto, desilo se. Nisu oni to htjeli ali eto omaklo im se...ali radi dobrosusjedski odnosa gurnimo to pod tepih, manimo se tuzbi i ne pricajmo o genocidu i rezultatu istog jer ce tako biti bolje.

Ja ti samo mogu reci jedno: odjebi sa takvom pricom !

Niko ni u drugom svjetskom ratu ne govori da se desilo "neko vece sranje" vec da su te jebene nazisvabe izvrsile genocid. Krivac se mora jasno oznaciti inace nema pravde, nema denacifikacije, .. i to samo moze da dovede do toga da se historija ponovi, opet i opet.

Ima i onih Srba koji znaju misliti glavom i u pravom smislu samo ih kriju ovi zlocasti

Sve i jedan Srbin koji podrzava tzv. rs je zlocinac pa ti sad izracunaj

koliko ih ima.
Super sada sam i zločinac. Kakva je to zemlja gdje ima čekaj da izračunam 38% + 12,3% (oni koji su za Herceg-Bosnu pa valjda su i oni zločinci)= 50.3% zločinaca pa ta zemlja nema nikakvu budućnost ali postoji lijek i tome. Potrebno je očistiti zemlju od ovih 50,3% pa mirna Bosna.
Jaranuopancima

#31 Re: Srbi danas

Post by Jaranuopancima »

savjest wrote:Da li su se Srbi pokajali za ono sto su pocinili u 90-tim? ne
Da li su se odrekli te zlocinacke politike ? ne
Da li imaju namjeru da to ucine ? ne
Da li zele da speru ljagu sa sebe ? ne

http://www.skrewdriver.net/serbgig.html
http://www.skrewdriver.net/worldindex.html

http://www.rcp-brcko.com/galerije/mladi ... nici-1.jpg
http://www.rcp-brcko.com/galerije/mladi ... in-sin.jpg
http://www.rcp-brcko.com/osvestanje_spomenika.html

Kakav monolog... :-)

nema se ovdje sto ni dodat nit oduzet...

Dozvoli samo da primjetim, da ces tako 'pametan' daleko da doguras...

ako vec nisi... :-)

bilo bi pozeljeno sto dalje od moje kuce! :oops:
pitt

Post by pitt »

To on ko biva intervjuisoo sve do jednog Srbina i svi do jednog rekli junacko NE? :roll:
Hilcon

Post by Hilcon »

Rekli su 92.

Junacko...DA

;)
sanjanin

Post by sanjanin »

Zox wrote:Dok god maloumnici budu mislili da postoji nesto poput kolektivne svijesti, ratovi nam ne ginu.
Dovoljno je pogledati par emisija na BK TV i vidjeti da to sto pricas nema smisla.

Ili u praksi, zivjeti par mjeseci u raznim dijelovima Srbije i Crne Gore, Republike Srpske.

Beograd, Loznica, Sabac, Nis, Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Zrenjanin, Pancevo, Apatin, Kragujevac, Valjevo, Raska, Cuprija, Leskovac, Novi Pazar, Priboj, Uzice, Pljevlja, Plav, Rozaje, Bijelo Polje, Niksic, Zabljak, Boka Kotorska, Ulcinj, Bar, Podgorica, Djurdjevica Tara, Scepan Polje, Andrijevica, Trebinje, Bileca, Foca, Rogatica, Srebrenica, Sokolac, Bijeljina, Brcko, Brod, Samac, Modrica, Derventa, Banja Luka, Doboj, Novi, Dubica, Gradiska, Mrkonjic-grad (cini mi se da se ovako pise), Prijedor.....a Federaciju zaboravih, Drvar, Grahovo.....

Ruralna ili urbana sredina......provincija ili "metropola".....isto ti ga dodje....manje-vise....
pitt

Post by pitt »

sanjanin wrote:
Zox wrote:Dok god maloumnici budu mislili da postoji nesto poput kolektivne svijesti, ratovi nam ne ginu.
Dovoljno je pogledati par emisija na BK TV i vidjeti da to sto pricas nema smisla.

Ili u praksi, zivjeti par mjeseci u raznim dijelovima Srbije i Crne Gore, Republike Srpske.

Beograd, Loznica, Sabac, Nis, Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Zrenjanin, Pancevo, Apatin, Kragujevac, Valjevo, Raska, Cuprija, Leskovac, Novi Pazar, Priboj, Uzice, Pljevlja, Plav, Rozaje, Bijelo Polje, Niksic, Zabljak, Boka Kotorska, Ulcinj, Bar, Podgorica, Djurdjevica Tara, Scepan Polje, Andrijevica, Trebinje, Bileca, Foca, Rogatica, Srebrenica, Sokolac, Bijeljina, Brcko, Brod, Samac, Modrica, Derventa, Banja Luka, Doboj, Novi, Dubica, Gradiska, Mrkonjic-grad (cini mi se da se ovako pise), Prijedor.....a Federaciju zaboravih, Drvar, Grahovo.....

Ruralna ili urbana sredina......provincija ili "metropola".....isto ti ga dodje....manje-vise....
E jebiga sad kamenko...i ti si naso sta ces gledat :D
Isto tako, sta mislis kakvu bi neko sliku imao o nama da pogleda pinkbih ili procita fahrin express??? :D
stickitout

Post by stickitout »

E jesi nasao nekoga za primjer......

[quote]Nedavno je i sam gradonacelnik Londona spoemnuo Srbe kao skolski primjer koljaca... Nista nije slucajnost.[/quote]

Taj Livingstone svake hefte iznenadi cijelu Englesku javnost sa novom gluposcu.
Prje nekih mjesec-dva je rekao nekom novinaru jevreju da se ponasa kao upravitelj konc-logora.
To kao Livingston neka faca pa treba slusat sta on mudro zbori. Ako ima i postoji nesto kao "skolski primjer koljaca" onda su to upravo Englezi.

@Nenead24

popusti ba malo sa tom statistikom zivota ti, svaki dan neke nove cifre. Te katastri, te stanovnistvo.....zaboli glava od tvojih brojeva.
Last edited by stickitout on 19/03/2005 17:52, edited 1 time in total.
sanjanin

Post by sanjanin »

pitt wrote:
sanjanin wrote:

E jebiga sad kamenko...i ti si naso sta ces gledat :D
Isto tako, sta mislis kakvu bi neko sliku imao o nama da pogleda pinkbih ili procita fahrin express??? :D
Bolju nego u kombinaciji sa BK. BK "osvjescuje" a PINK "BH" i Expres degenerira.....

Uostalom, nisam mislio samo na BK vec i pobrojana mjesta.
pitt

Post by pitt »

Ma nije fazon bolan koji je medij bolje vec da ne trebas ni jednom vjerovat bolan. Uzdaj se u svoj intelekt i ono sto svojim ocima vidis. Nemoj mi samo reci da ne znas ni jednog from "anamo" koji je regulara? :roll:
sanjanin

Post by sanjanin »

pitt wrote:Ma nije fazon bolan koji je medij bolje vec da ne trebas ni jednom vjerovat bolan. Uzdaj se u svoj intelekt i ono sto svojim ocima vidis. Nemoj mi samo reci da ne znas ni jednog from "anamo" koji je regulara? :roll:
Pa ne vjerujem nijednom mediju.
Naravno da znam onih od "anamo" koji su regulara.
Ali nikako ne mogu prihvatiti Zoxovu teoriju o maloumnicima.

Recimo, znam jednog Srbina iz Cacka koji je regulara, ali tip otvoreno kaze kakvo je stanje u Cacku i okolici. To je samo jedan od njih. Jedan od rijetkih koji su otvoreni.

Naime, tip fino kaze da bi Cacani i danas....nakon svega sto se desilo, kolko sutra bi isli da kolju po Priboju, Uzicu, Novom Pazaru, Plavu & Gusinju, Baru & Ulcinju, Sarajevu, Tuzli....

Ja ne kazem da su Bosnje iz raja izasli ali ovdje je prisutna jedna potpuno drukcija slika koja dolazi do izrazaja i na forumu.

Mislim, i ovdje postoje razni ekstremi, ali......nije to to......ni blizu.....

Evo npr, jutros prodjoh pored stometarke, bio u Pinkiju, kad ono tamo stoji Kedi....i na njemu pise ime neke firme iz Sirokog Brijega u Kvaternikovoj..... :roll:

Slavko Kvaternik, predsjednik NDH, ili se radi o nekom drugom Kvaterniku?
Last edited by sanjanin on 19/03/2005 18:31, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Mozda je Kopernik pisalo a tebi sajbe zamaglile :D:D:D
sanjanin

Post by sanjanin »

pitt wrote:Mozda je Kopernik pisalo a tebi sajbe zamaglile :D:D:D
Pjesacio sam :D , i priblizio se, reko mozda ne vidim dobro, nisam bio kod okuliste godinu, kad ono fakat...... 8-)

Medulex....ili nesto tako......ime firme..... :oops:
Vjerovatno imaju i Luburicevu.... :oops: ....to je onaj sto je povjeso na stotine ljudi po drvecu u Sarajevu.....i onda natjero gradjane Sarajeva da setaju tuda a ovi objeseni. :D :(
buddha

Post by buddha »

ne znam da li je bas u stvarnosti sve tako jednostavno kao u tvom svijetu :roll:

da li jedan narod moze decenijama glasati za radikalce u bukvalnom smislu i provoditi politiku aparthejda a pri tome biti postedjen ovakvih ocjena?
da li zaista mislis, da je stanje gradjanske svijesti u Srbiji za promijeniti? Znam da ni kod nas nije puno bolja situacija, ali ZNAM isto da kod nas postoji barem verbalna osuda za takva politicka skretanja...
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

buddha wrote:Srbi danas su izgubljeni a uzrok tome je kolektivno podrzavanje iracionalne politike koju su propagirale njihove vodje. Narod koji je neupoznat sa osnovnim principima demokratije, gradjanskog drustva, civilizacije i njenih tekovina. Naravno da mislim na mainstream-Srbe koje slijede zlocinacku logiku, ali oni su nazalost vecina, pa ih po zakonima demokratije mogu smatrati prilicno zaostalim narodom
to dokazuje Bijeljina, Zvornik, Janja, Trebinje, a kulminiralo je Srebrenicom i Zepom kao sveopstim izrazom stanja demokratije u istocnim nam susjeda.
Da se ne dvoumite u licnoj percepciji: za mene je covjek covjek i ne dijelim ljude ni po kom osnovu osim po tome da li su interesantni ili ne.
No, Srbi su po mom misljenju daleko od civilizacije i zalim sto je denacifikacija kao ideja umrla sa nacistickom Njemackom.
Ovi škutori takođe ako ne i gori.
buddha

Post by buddha »

Nenadv24 wrote:
buddha wrote:Srbi danas su izgubljeni a uzrok tome je kolektivno podrzavanje iracionalne politike koju su propagirale njihove vodje. Narod koji je neupoznat sa osnovnim principima demokratije, gradjanskog drustva, civilizacije i njenih tekovina. Naravno da mislim na mainstream-Srbe koje slijede zlocinacku logiku, ali oni su nazalost vecina, pa ih po zakonima demokratije mogu smatrati prilicno zaostalim narodom
to dokazuje Bijeljina, Zvornik, Janja, Trebinje, a kulminiralo je Srebrenicom i Zepom kao sveopstim izrazom stanja demokratije u istocnim nam susjeda.
Da se ne dvoumite u licnoj percepciji: za mene je covjek covjek i ne dijelim ljude ni po kom osnovu osim po tome da li su interesantni ili ne.
No, Srbi su po mom misljenju daleko od civilizacije i zalim sto je denacifikacija kao ideja umrla sa nacistickom Njemackom.

Ovi škutori takođe ako ne i gori.
Daleko od toga da sve Srbe smatram cetnicima, sve Hrvate ustasama i sve Bosnjake unitaristima. Nazivati citav narod skutorima za mene zvuci neprihvatljivo :oops:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

sanjanin wrote:

Zrenjanin je super grad kao i većina gradova u Vojvodini i bilo bi pogrešno stavljati ga u isti koš sa Fočom, Trebinjem, Banja Lukom, Bilećom, Podgoricom, Gradiškom, Bijeljinom, Novim Pazarom itd. Međutim problem je što ljudi ovdje misle da su Srbi svugdje isti kako jedan kaže necivilizovani a nije spominjao njegove Hrvate posebno ove iz zapadne Hercegovine a tek Zadar ustašija samo takva a tek Mostar priča za sebe ni M od prijeratnog Mostara jedno vrijeme bio pravo ustaško leglo.
Što je to Hrvatska civilizovana jel po onom napadu na novinarsku ekipu TV Banat prije neki dan u Zagrebu. Hvala ali takva civilizovanost nikome ne treba.

Niste se ni vi nešto osvjestili čim malo malo pa eto Gotovine po zidovima u Šibeniku, Zadru(tamo je to ionako normalno) ali me iznenadilo u Rijeci nisam mogao vjerovati kada sam ono pročitao mislio sam da se nisu zabunili.

Dakle u vezi Zrenjanina ljudi gore su daleko pitomiji nego u cijeloj BiH i dijelovima Hrvatske dobrog dijela uže Srbije a bogami i Kosmeta zajedno, kulturniji su, civilizovaniji, tamo pored Srba ima dosta i Mađara koje eto gle čuda niko nije protjerivao niti slao u konc logore. Ne znate vi dosta toga a samo pišete. Idite tamo budite neko vrijeme pa onda pišite.
Semjon Semjonovic

Post by Semjon Semjonovic »

buddha wrote:da zakljucimo ovu diskusiju:

Srbi se moraju upoznat sa tekovinama civilizacije :)
buddha wrote: Daleko od toga da sve Srbe smatram cetnicima, sve Hrvate ustasama i sve Bosnjake unitaristima. Nazivati citav narod skutorima za mene zvuci neprihvatljivo :oops:
A sto ti pricas o citavom jednom narodu?
To je prihvatljivo?
:wink:

Kako ovi mali nacisti ne vide vlastiti nacizam to je cudo...
buddha

Post by buddha »

oprosti, ali mozes li mi navesti i jedan protuargument?
Semjon Semjonovic

buddha wrote:oprosti, ali mozes li mi navesti i jedan protuargument?
Jedan?
Evo JA :D
buddha

Post by buddha »

Semjon Semjonovic wrote:
buddha wrote:oprosti, ali mozes li mi navesti i jedan protuargument?
Jedan?
Evo JA :D
:D :D :D

haj dobro :D 8)

nego ne mozes poreci cinjenicu, da je vecina inficirana virusom nacizma
Semjon Semjonovic

Poricem tu "cinjenicu"
vidis da mogu...
:lol:
Post Reply