sindzerveza wrote:Allah je u svemu dao suprotnosti.
KURANSKA JE ČINJENICA JE POTPUNO ISTO I ISA ALEJHISSELAM LIJEČIO, A SVAKAKO DA JE BIO BOLJI I VEĆI OD MEKIJA!! NAIME, I ISA JE DODIRIVAO (PRECIZNO - ČINIO MESH) I MUŠKO I ŽENSKO I STARO I MLADO I ŽIVO I MRTVO, PA BI NAPADANJE MEKIJA ZBOG TOGA USTVARI BILO INDIREKTNO NAPADANJE ISAA, A TO JE IZUZETNO OPASNO POGOVOTOVU SADA UOČI NJEGOVA DOLASKA! -o Isaovom meshu, pogledajte ajete
Što se tiče Kardavija, on je pored ovoga naveo i još dva argumenta protiv hafiza Mekija! Mene lično je muka spopala od tuge što vodeći alim današnjice tako očito griješi. Spomenuo je na kraju da je čuo kako je Mekki išao kod prodavaca vode (rekla kazala = potvora), a svi koji su se imalo raspitivali znaju da Mekiju ne treba 4-5 centi od litra vode, koja je puno jeftinija nego u maloprodaji, a i uostalom porodica hafiza Mekija je od prije bogata a da ne govorimo o Iračaninu Asadu multimilioneru i biznismenu koji ga pomaže i koji je prisutan stalno sa njim. Uostalom Sarajevska pivara koja prodaje vodu ima transparentno poslovanje i ako dio njihove zarade ide "na stranu", neka to utvrde vlasti BH
Glavna Kardavijeva činjenica je bila to što ovo nije u skladu sa zapadnom medicinom, i to je činjenica koja je mene najviše i zabolila, jer žalosno je da prvi muftija današnjice brine o tome šta će vlasi pomisliti!?
Kardavi inače sam sebe demantuje na samom početku, kada citira ajete, a i veliku je glupost izjavio kada je rekao da planete nemogu davati energiju, jer mi znamo da i jedna krlja obična to može ako se npr zapali, a kamoli planete ili zvijezde. Pa zar nam Zemlja ne daje energiju, a tek šta je sa Suncem???
Uostalom hafiz Mekki kaže da mu pomažu bića sa planeta.. (zvijezda, nebeskih tijela..)
Iako je to jedna novina većini, mi znamo iz vjerodostojnih izvora da je to odavno poznata stvar, jer su Allahova nebeska tijela nastanjena melekima, džinima... Sulejmanu alejhisselamu su recimo džini (čak i šejtani) bili na hizmetu da se tako izrazimo, odnosno pokoreni! A šta ako su ta bića neki meleki, jer znamo opet iz Kurana da i pored Poslanika susrete sa melekima i njihovu pomoć su imali mnogi (npr hazreti Mejrem, Ashabi Bedra itd), što navodim jer vidjeh nekog vehabijskog džahila na youtube kako tvrdi suprotno i negira ajete!
Mnogo si hrabra sto ovako pises.....
u stvari hrabra si sto mislis ovako...
a nemam odgovarajuce rijeci za pisanje....