ultima_palabra wrote:
Pa nije toliko naivan da ne uzima tal od Pivare i ZOI-jaPogotovo kad mu vidiš onog "menadžera", djeluje namazan svim mastima...
Onaj je i prelakiran...
ultima_palabra wrote:
Pa nije toliko naivan da ne uzima tal od Pivare i ZOI-jaPogotovo kad mu vidiš onog "menadžera", djeluje namazan svim mastima...
najmanje zelenomultima_palabra wrote:Pa nije toliko naivan da ne uzima tal od Pivare i ZOI-jacostacurta wrote:Mene interesuje šta Torabi konkretno ima od ovog što radi u Sarajevu tj. đe je on u svemu ovome?
Znam da ovi u Zetri naplaćuju 1KM ulaz, pivara prodaje vodu ali nigdje ne nadjoh šta on ima od toga što radi?
Ako "volontira" onda pitanje zašto baš kod nas? Ako naplaćuje onda ko ga plaća i koliko?Pogotovo kad mu vidiš onog "menadžera", djeluje namazan svim mastima...
Temeljnombreuer wrote:najmanje zelenomultima_palabra wrote:Pa nije toliko naivan da ne uzima tal od Pivare i ZOI-jacostacurta wrote:Mene interesuje šta Torabi konkretno ima od ovog što radi u Sarajevu tj. đe je on u svemu ovome?
Znam da ovi u Zetri naplaćuju 1KM ulaz, pivara prodaje vodu ali nigdje ne nadjoh šta on ima od toga što radi?
Ako "volontira" onda pitanje zašto baš kod nas? Ako naplaćuje onda ko ga plaća i koliko?Pogotovo kad mu vidiš onog "menadžera", djeluje namazan svim mastima...
Mislim da se taj se taj neće zaustaviti u BiH. Moguće sljedeća stanica dogodine Albanija ili Rumunija, Turkmenistan ili Tadžikistan. Gdje god je nesređena država i lako se nagoditi sa vlastodršcima da bez diplome dobiješ radnu dozvolu za liječenje ljudi.costacurta wrote: Ako "volontira" onda pitanje zašto baš kod nas? Ako naplaćuje onda ko ga plaća i koliko?
sindzerveza wrote:hafiz Mekki
sindzerveza wrote:uostalom porodica hafiza Mekija je od prije bogata a da ne govorimo o Iračaninu Asadu multimilioneru i biznismenu koji ga pomaže i koji je prisutan stalno sa njim. Uostalom Sarajevska pivara koja prodaje vodu ima transparentno poslovanje i ako dio njihove zarade ide "na stranu", neka to utvrde vlasti BH
sindzerveza wrote:Glavna Kardavijeva činjenica je bila to što ovo nije u skladu sa zapadnom medicinom, i to je činjenica koja je mene najviše i zabolila, jer žalosno je da prvi muftija današnjice brine o tome šta će vlasi pomisliti!?
ja sam tebi navela argumente.Imas li ti kakavih?Il si i ti sljedbenik uleme iz nedzdzda?sumayya wrote:Ma ja, lažu vehabije sa svojim proglasom, laže i IZ, evo i vodeći učenjak današnjice Jusuf Kardavi je "glup" i "lupeta".![]()
![]()
![]()
A da malo staneš na loptu, draga sindzerveza, i prestaneš porediti "hafiza Mekkija" i njegove "sposobnosti" sa Allahovim mudžizama datim Poslanicima, a.s., i odabranima iz prve generacije muslimana te ostalim primjerima evlija navedenih u Kur'anu?
E kad ovako počnu tumačiti vjeru oni koji pitanje je imaju li i mekteb![]()
![]()
tesko svakom klevetniku pogrugljivcu! (kURAN)ultima_palabra wrote:sindzerveza wrote:hafiz Mekki
sindzerveza wrote:uostalom porodica hafiza Mekija je od prije bogata a da ne govorimo o Iračaninu Asadu multimilioneru i biznismenu koji ga pomaže i koji je prisutan stalno sa njim. Uostalom Sarajevska pivara koja prodaje vodu ima transparentno poslovanje i ako dio njihove zarade ide "na stranu", neka to utvrde vlasti BH
sindzerveza wrote:Glavna Kardavijeva činjenica je bila to što ovo nije u skladu sa zapadnom medicinom, i to je činjenica koja je mene najviše i zabolila, jer žalosno je da prvi muftija današnjice brine o tome šta će vlasi pomisliti!?
sindzerveza wrote:
ja sam tebi navela argumente.Imas li ti kakavih?Il si i ti sljedbenik uleme iz nedzdzda?
ko zanijece i jedan ajet u kuranu taj izlazi iz vjere!
Misliš dao par?sindzerveza wrote:Allah je u svemu dao suprotnosti.
Isa a.s. je bio poslanik. Kakve veze mudžiza poslanika ima sa torabijem? Znači ako neko sada počne pozivati narod u nauku Indžila - kritikovati njega bi bilo isto ko kritikovati Isa a.s.sindzerveza wrote:
KURANSKA JE ČINJENICA JE POTPUNO ISTO I ISA ALEJHISSELAM LIJEČIO, A SVAKAKO DA JE BIO BOLJI I VEĆI OD MEKIJA!! NAIME, I ISA JE DODIRIVAO (PRECIZNO - ČINIO MESH) I MUŠKO I ŽENSKO I STARO I MLADO I ŽIVO I MRTVO, PA BI NAPADANJE MEKIJA ZBOG TOGA USTVARI BILO INDIREKTNO NAPADANJE ISAA, A TO JE IZUZETNO OPASNO POGOVOTOVU SADA UOČI NJEGOVA DOLASKA! -o Isaovom meshu, pogledajte ajete
Znači, nije išao?sindzerveza wrote:Mene lično je muka spopala od tuge što vodeći alim današnjice tako očito griješi. Spomenuo je na kraju da je čuo kako je Mekki išao kod prodavaca vode (rekla kazala = potvora)
Pa zašto uopšte onda narod plaća tu vodu i ulaz u Zetru? Kad su tako bogati zašto radi još većeg sevapa sami ne snose sve troškove?sindzerveza wrote: a svi koji su se imalo raspitivali znaju da Mekiju ne treba 4-5 centi od litra vode, koja je puno jeftinija nego u maloprodaji, a i uostalom porodica hafiza Mekija je od prije bogata a da ne govorimo o Iračaninu Asadu multimilioneru i biznismenu koji ga pomaže i koji je prisutan stalno sa njim.
Pa utvrđeno je za sada da se krši zakon. Kazna je bila 1500 maraka. Ljekarska komora mu nije dala dozvolu za rad.sindzerveza wrote:Uostalom Sarajevska pivara koja prodaje vodu ima transparentno poslovanje i ako dio njihove zarade ide "na stranu", neka to utvrde vlasti BH
Mislim da nisi dobro skontao mišljenje Kardavija.sindzerveza wrote:Glavna Kardavijeva činjenica je bila to što ovo nije u skladu sa zapadnom medicinom, i to je činjenica koja je mene najviše i zabolila, jer žalosno je da prvi muftija današnjice brine o tome šta će vlasi pomisliti!?
Znači "energiju" nam daje Zemlja i Sunce? Kakvu energiju? Vjerovatno ćeš ovo potrijepiti nekim ajetom, a?sindzerveza wrote:a i veliku je glupost izjavio kada je rekao da planete nemogu davati energiju, jer mi znamo da i jedna krlja obična to može ako se npr zapali, a kamoli planete ili zvijezde. Pa zar nam Zemlja ne daje energiju, a tek šta je sa Suncem???
Znači ne pomaže mu Bog(riječ Allah na arapskom ne mora označavati Allaha dž.š.).sindzerveza wrote:Uostalom hafiz Mekki kaže da mu pomažu bića sa planeta.. (zvijezda, nebeskih tijela..)
Iako je to jedna novina većini, mi znamo iz vjerodostojnih izvora da je to odavno poznata stvar, jer su Allahova nebeska tijela nastanjena melekima, džinima...
sindzerveza wrote:Sulejmanu alejhisselamu su recimo džini (čak i šejtani) bili na hizmetu da se tako izrazimo, odnosno pokoreni! A šta ako su ta bića neki meleki, jer znamo opet iz Kurana da i pored Poslanika susrete sa melekima i njihovu pomoć su imali mnogi (npr hazreti Mejrem, Ashabi Bedra itd), što navodim jer vidjeh nekog vehabijskog džahila na youtube kako tvrdi suprotno i negira ajete!
prenosi ebu davud u svom sunenu da je rekao Poslanik s.a.v.s "ko tvrdi da prima nesto s nebeskih tijela znajte da taj ima veze s sihirom" (parafraziram hadis)sindzerveza wrote:ja sam tebi navela argumente.Imas li ti kakavih?Il si i ti sljedbenik uleme iz nedzdzda?sumayya wrote:Ma ja, lažu vehabije sa svojim proglasom, laže i IZ, evo i vodeći učenjak današnjice Jusuf Kardavi je "glup" i "lupeta".![]()
![]()
![]()
A da malo staneš na loptu, draga sindzerveza, i prestaneš porediti "hafiza Mekkija" i njegove "sposobnosti" sa Allahovim mudžizama datim Poslanicima, a.s., i odabranima iz prve generacije muslimana te ostalim primjerima evlija navedenih u Kur'anu?
E kad ovako počnu tumačiti vjeru oni koji pitanje je imaju li i mekteb![]()
![]()
ko zanijece i jedan ajet u kuranu taj izlazi iz vjere!
A zasto ti toliko vjerujes u Torabija i njegove 'moci' Iskreno i ozbiljno me interesuje? Da li imas ikakve sumnje, pabar sekunduu njega, i ako nemas molim te reci mi radi cega?sindzerveza wrote:na koncu Dedžal će mrtve oživljavati, a i hazreti Isa alejhisselam ih je ozvljavao.Ima prevaranata koji tvrde da lijece a ima i evlija.
Allah je u svmu dao suprotnosti.
Koje ludilo!ultima_palabra wrote:sindzerveza wrote:hafiz Mekki

kako znas ko je mumin a ko nije ???sindzerveza wrote:HADIS: ZAISTA ĆE MUMIN U AHIRIZEMANU BITI KAO LESINA KOJU LESINARI KIDAJU
sam da se postovi na ovoj temi procitaju ..lesinara
Sto mu gromovasindzerveza wrote:Za Iblisa -lanetullah, se prenosi da je bio toliko pobozan prije nego li je defintivno postao Iblisom, da je cak bio vodja grupe meleka!
dovoljno razlog smao vasi komentari da se procitaju da se pljucne 3 put u stranu i da se prouci euza.