MUNAFIK wrote:Haris.ba wrote:Je li istina da ga je Sulejman ef. B. dočekao na aerodromu , te da ga podržava Midhat ef. Č. Da bi poštovao pravila foruma neću napisati prezimena. A ko zna odgovor o mom pitanju, znaće o kojima se osobama i radi.
ja sam cuo da ga prvi S.B podrzava, sto se tice M.Č e za njega ne znam, ali od njegovih ''djematlija'' sam cuo neutralnu ali ipak blagu odbranu u korist Torabija, e sad i mene interesuje da li ga on podrzava ili ne???
Od "džematlija" četvrtkom sam čuo da ga M.Č. podržava. U smislu da ga ne kudi(kada je potegnuto to pitanje). A što on ne kudi, po njemu ne može nevaljati.

Nisam se raspitivao za detalje. Htjedoh samo provjeriti sa drugih strana. Što se tiče torabija, imam svoje mišljenje. Nije mi ga mrsko promjeniti, ali još jednostavno ne vidim razloge. Ovih mi se dana mota po glavi predanje da će dedžala slijediti 100000 hafiza(ne povezujem to nikako sa ovim sada slučajem). Uglavnom, ne može biti dosadno.
Nažalost, ima ljudi koji će(koliko god opravdanosti bilo) napadati IZ. Ne zbog toga što griješi(a opet to je u oku posmatrača), nego iz nekih drugih, prizemnijih razloga.
Bilo bi zanimljivo (znam samo za intervju na tv1) vidjeti istinski prevod toravijevih izjava. Da li je stvarno pričao onako kako je prevedeno?