Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
theTruePath

#326 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by theTruePath »

pastirck wrote:
theTruePath wrote:U Bosni se samo hodze bave magijom i sihirima,toliko da i krscani idu kod hodze...crkva je to odavno izbacila,ali IZ nije
Cijenim te k'o 1/15-u ovog foruma ali hajde pogledaj sta si napisao pa malo razmisli.

a sto sam pogresno napisao jel? samo istinu rekao
theTruePath

#327 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by theTruePath »

nemam boljeg posla nego da tebi dokazujem,svako ko imalo poznaje tematiku zna da je to istina
michio

#328 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by michio »

Uvijek su kod hodža išli i muslimani hrišćani kad je takvo sujevjerje u pitanje. Valjda je to opšte poznato.
theTruePath

#329 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by theTruePath »

Medju odzama nece nikada nestati jer je islam usko vezan za taj dio svijeta,dzine i tako to.Lijecenje Kuranom je dozvoljeno i pohvalno i uvijek ce biti onih koji ce mjesati to i magiju
arte.fakt

#330 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by arte.fakt »

theTruePath wrote:Medju odzama nece nikada nestati jer je islam usko vezan za taj dio svijeta,dzine i tako to.Lijecenje Kuranom je dozvoljeno i pohvalno i uvijek ce biti onih koji ce mjesati to i magiju
ovo je dokaz da nisu u pravu ...
ovo je stav IZ ... sve ostalo sto se radi je dio lokalnog folklora i tradicije koja bas nema veze sa IZ

http://rijaset.ba/index.php?option=com_ ... Itemid=139
Great Cornholio

#331 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Great Cornholio »

Eno premijer Mujezinović uručio nagradu Torabiju, i zahvalio mu se zato što je produžio svoj Boravak u BiH :-)
Vela havle, vela kuvetile, šta smo doživjeli, IZ razumnija od Vlade :-D
Hadzi Lojo

#332 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Hadzi Lojo »

Ako se neko sjeca onog paranenormalnog Rusa sto je boravio pred rat u Srajevu pa preselio na Pale pa nestao bez traga, zatim su dosli mnogi znani i neznani paranenormalni itd. i dosao je rat.
Zelio bi da se varam ali me intuicija nikada nije prevarila, povecan broj nadri ovih ili onih je uvijek bio predznak velikih nevolja.
Djavo ne miruje, BiH je njegova omiljena destinacija.
Dragi moji, uzmite knjige o vjeri kojoj pripadate i naucite sta u njima pise i sta je pravi Bog i kome se slava i hvala daje i od koga se pomoc trazi.
Slobodno citajte i ucite, od ucenja se ne dobija tumor na mozgu.
Elmir_bug

#333 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Elmir_bug »

Pipa zene,nije po islamu,ljudi ga uzdizu i cine sirk a on je digo ruke koda je zabio gol :D ,sto opet nije po islamu.Tvrdi da komunicira s nekim kornjacama.Ko su te kornjace,meleci nisu jer komuniciraju samo sa poslanicima,jedino dzini.A Allah je zabranio komunikaciju izmedju dzina i ljudi.Drugo, neko postavi klip kada prica o vehabijama.Javno ih pljuje i spominje svasta nesta.Da je pravi vjernik ne bi to radio jer je ogroman haram nekoga javno blatiti.Mene on toliko ne enrvira koliko me nervira glupi narod.Shvatam da tamo ima jako bolesnih ljudi i traze zadnju slamku spasa.Ali to je mozda 20%.Ostalo su besposlena stoka koja tamo velica i skandira torabija bas kao da je on Bog neuzubilahi.Da je pravedan rekao bi ne velicajte mene velicajte Allaha,al jok on digo ruke i sav ponosan.Ko hoce i ko voli nek ide,njegova stvar.Svako ima svoj nacin gledanja na stvari.Ja sam samo zelio ovim tekstom da makar malo potaknem ljude na razmisljanje,nikoga ni u sta da ubjedjujem,koristite mozak kad vam ga je Allah dao...... :run:
fedor

#334 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by fedor »

Meki To Rabi (BH2O), pa rabi i ti! :lol: :lol: :lol:
stelica1

#335 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by stelica1 »

theTruePath wrote:U Bosni se samo hodze bave magijom i sihirima,toliko da i krscani idu kod hodze...crkva je to odavno izbacila,ali IZ nije
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Image
staza

#336 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by staza »

Gdje Mehkijeve vode struje

Kad Mehkijeve vode struje
kod Čarobnjaka Selimović Muje
kad daleko Čovječanstvo iz Budućnosti
šalje poruke Misli i Mudrosti,
Niko ne zna da to su samo,
slatki Ickeovi Vanzemaljci-Ljudi,
aligatorska podvrsta i mnogo niži,
i zbog pet planetâ ljudima bliži.

Kad Torabijeve ruke struje
i Mekki egzorcist istjeruje Đavla
i ulaz i voda platiti se mora
i ne previjaš se na podu do bola,
da se ne sjetiš u Evropi još nisi
i jedina smo zemlja duhovne turneje
gdje narod plaća a Mehki se žali
jer ovo on još vidio nije
nemerhametli narod iza Zetre se krije.

U Zagrebu ljudi u krugu su stajali
i niko ulaz plaćao nije
i vodu si mogao donijeti sobom
i narod niko nije smatr'o robom,
sad čitatelju shvataj ovo robom lahko
i kao proizvod Arkin i k'o Mekkijev pak'o
ovako il' onako platiti se mora
bez svjesnosti uvijek od Egipta do bola.
Elmir_bug

#337 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Elmir_bug »

staza wrote:Gdje Mehkijeve vode struje

Kad Mehkijeve vode struje
kod Čarobnjaka Selimović Muje
kad daleko Čovječanstvo iz Budućnosti
šalje poruke Misli i Mudrosti,
Niko ne zna da to su samo,
slatki Ickeovi Vanzemaljci-Ljudi,
aligatorska podvrsta i mnogo niži,
i zbog pet planetâ ljudima bliži.

Kad Torabijeve ruke struje
i Mekki egzorcist istjeruje Đavla
i ulaz i voda platiti se mora
i ne previjaš se na podu do bola,
da se ne sjetiš u Evropi još nisi
i jedina smo zemlja duhovne turneje
gdje narod plaća a Mehki se žali
jer ovo on još vidio nije
nemerhametli narod iza Zetre se krije.

U Zagrebu ljudi u krugu su stajali
i niko ulaz plaćao nije
i vodu si mogao donijeti sobom
i narod niko nije smatr'o robom,
sad čitatelju shvataj ovo robom lahko
i kao proizvod Arkin i k'o Mekkijev pak'o
ovako il' onako platiti se mora
bez svjesnosti uvijek od Egipta do bola.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
S ovom lirikom si sjebo marchelov novi album :mrgreen:
Haris.ba

#338 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Haris.ba »

Je li istina da ga je Sulejman ef. B. dočekao na aerodromu , te da ga podržava Midhat ef. Č. Da bi poštovao pravila foruma neću napisati prezimena. A ko zna odgovor o mom pitanju, znaće o kojima se osobama i radi.
Sheftelija

#339 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Sheftelija »

Drugi dio pitanja: da, istina je....na prvi ne znam odgovor
theTruePath

#340 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by theTruePath »

ne znam jel ga docekao na aerodromu,ali znam da ga podrzava
MUNAFIK

#341 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by MUNAFIK »

Haris.ba wrote:Je li istina da ga je Sulejman ef. B. dočekao na aerodromu , te da ga podržava Midhat ef. Č. Da bi poštovao pravila foruma neću napisati prezimena. A ko zna odgovor o mom pitanju, znaće o kojima se osobama i radi.
ja sam cuo da ga prvi S.B podrzava, sto se tice M.Č e za njega ne znam, ali od njegovih ''djematlija'' sam cuo neutralnu ali ipak blagu odbranu u korist Torabija, e sad i mene interesuje da li ga on podrzava ili ne???
GAU 8

#342 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by GAU 8 »

Pa dobro ljudi, ako je svaki dan 15000 ljudi kod torabija, to onda znaci da ga je od pocetka "gostovanja" posjetilo bar 100000 razlicitih ljudi.

Ima li bar 10 njih da moze dokumentovano i objektivno svjedociti kako im je pomogao?
Niko se nije dosjetio dovesti ga u pitanje?
fedor

#343 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by fedor »

GAU 8 wrote:Pa dobro ljudi, ako je svaki dan 15000 ljudi kod torabija, to onda znaci da ga je od pocetka "gostovanja" posjetilo bar 100000 razlicitih ljudi.

Ima li bar 10 njih da moze dokumentovano i objektivno svjedociti kako im je pomogao?
Ma nema dokumenata, samo viču: pomaže, pomaže ići ću opet... :lol: :lol: :lol:
Kako da se sjete dovesti ga u pitanje od silne energije... :lol: :D
ultima_palabra

#344 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by ultima_palabra »

GAU 8 wrote:Pa dobro ljudi, ako je svaki dan 15000 ljudi kod torabija, to onda znaci da ga je od pocetka "gostovanja" posjetilo bar 100000 razlicitih ljudi.

Ma kakvo to... vidiš da je u pitanju "drži vodu dok majstori odu" :-) Svi su u talu nekom i niko se ne buni... tek kad ode Torabi, počeće se otkrivati neke stvari.
fedor

#345 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by fedor »

ultima_palabra wrote:

Ma kakvo to... vidiš da je u pitanju "drži vodu dok majstori odu" :-) Svi su u talu nekom i niko se ne buni... tek kad ode Torabi, počeće se otkrivati neke stvari.
Ma ovdje kod nas ništa ne može i ne ide bez tala. Zašto i dokle će Meki da bude ovdje, to ne zavisi od njega, već od tog tala, jer je ovo pravo unosan biznis...
Mislim samo ćorav ne vidi da to nije tako! :mrgreen:
Nekako s proljeća

#346 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Nekako s proljeća »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Image

Haris.ba

#347 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Haris.ba »

MUNAFIK wrote:
Haris.ba wrote:Je li istina da ga je Sulejman ef. B. dočekao na aerodromu , te da ga podržava Midhat ef. Č. Da bi poštovao pravila foruma neću napisati prezimena. A ko zna odgovor o mom pitanju, znaće o kojima se osobama i radi.
ja sam cuo da ga prvi S.B podrzava, sto se tice M.Č e za njega ne znam, ali od njegovih ''djematlija'' sam cuo neutralnu ali ipak blagu odbranu u korist Torabija, e sad i mene interesuje da li ga on podrzava ili ne???
Od "džematlija" četvrtkom sam čuo da ga M.Č. podržava. U smislu da ga ne kudi(kada je potegnuto to pitanje). A što on ne kudi, po njemu ne može nevaljati. :D Nisam se raspitivao za detalje. Htjedoh samo provjeriti sa drugih strana. Što se tiče torabija, imam svoje mišljenje. Nije mi ga mrsko promjeniti, ali još jednostavno ne vidim razloge. Ovih mi se dana mota po glavi predanje da će dedžala slijediti 100000 hafiza(ne povezujem to nikako sa ovim sada slučajem). Uglavnom, ne može biti dosadno.

Nažalost, ima ljudi koji će(koliko god opravdanosti bilo) napadati IZ. Ne zbog toga što griješi(a opet to je u oku posmatrača), nego iz nekih drugih, prizemnijih razloga.

Bilo bi zanimljivo (znam samo za intervju na tv1) vidjeti istinski prevod toravijevih izjava. Da li je stvarno pričao onako kako je prevedeno?
kamen spoticanja

#348 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:

dobro poentiranje...dakle najboje pitanje je sljedece...ko je nacelnik koji je dozvolio cirkus u zetri ,ko uzima najvise novca od torabijevih aktivnosti(da,da sarajevska pivara :wink: ),ko je pozvao istog na obiljezavanje 50 godina stomatoloskog fakulteta zajedno s najeminentnijim strucnjacima iz stomatoloske struke (kako smo se samo obrukali nemate pojma :-) )i takva slicna pitanja :wink:
btw IZ je danas iscjepala doticnog gospodina po savovima na dzuma namazu...al iscjepala...
hudba je zavrsila hadisom koji prenosi Ebu Davud u svom sunenu koji je sahih u kome Poslanik a.s. kazao "ko bude tvrdio da nesto prima s nebeskih tijela znajte da se radi o sihiru" (parafraziram hadis) :wink:
BSn

#349 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by BSn »

Posto rukometasima ne ide, mozda da sljedecu tekmu odigraju u Zetri - tamo sad sve prsti od energije, a nek' navijaci ponesu ove energizirane vode, pa napravit kakvu koreografiju sa flasama - k'o ono s papirima sto se radi.
Mlatnuli bi i Francuze +20.
bijela

#350 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by bijela »

@kamen spoticanja - je li to bila hutba samo imama kod kojeg si bio ili je došla "odozgo" da se pročita u svakoj džamiji?

i ja sam primjetila da turabija od isntitucija podržavaju samo državne (još uvijek mi se čini SF da mu je mujezinović uručio nagradu).
Locked