Zlatiborka, da li licno poznajes makar jednog od tih nekoliko hiljada srebrenicana koji zive oko nas? Da li si se potrudila da upoznas nekoga od njih? Vecina njih zivi veoma tesko, muku muche, prezivljavaju od danas do sutra. Njima je da odu do Sarajeva (znam ih dosta koji zive u okolini Rakovice gdje ja imam vikendicu) kao tebi i meni da odemo do Las Vegasa, vjeruj mi. TI ljudi zive godinu dana da odu jedan dan u Potocare (a to je danas) i tamo da odaju svoju pocast, prouce, sahrane svoje mrtve. Mujo, Zahida, Mehmedalija, Ahmed, moji prijatelj, danas su u Potocarima i njihova dusa je cista i mirna. Ne trebaju srebrenicani izlaziti u Sarajevu i ispracati kolonu, to u Sarajevu trebaju da urade Sarajlije. Srebrenicani ce svoje mrtve da isprate u Potocarima. I, bas me interesuje, koliko ce to Sarajlija otici danas u Potocare? Sta ti mislis? Da li vise od famoznog broja 100?zlatiborka wrote:SRAMOTA!!!
1. sto se od vise hiljada srebrenicana koji zive u Sarajevu pojavilo ni 100 od njih
2. sto se nije pojavio Naser Oric, a njega je docekalo barem 3 puta vise ljudi
3. da se ni dan danas ne zna prava istina o Srebrenici (sa vojnog i politickog aspekta)
4. da oni koji znaju zasto je Naser Oric u presudnim danima pobjegao, o tome sute i ubiru politicke poene istovremeno
5. sto se nije napravila revizija o novcu koji je dosao bas za Srebrenicu i pokazalo se gdje je koja marka utrosena
6. sto su se mnogi lesinari obogatili na boli i muci srebrenickih zrtava (takvih je bilo i sada pred predsjednistvom)
7. sto je nacelnik opcine Srebrenica onaj Malkic, koji ima kucerinu u Vogosci i tu i zivi
8. sto su kamere prikazale suzu Semihinu isto kao i tesku bol majki i supruga zrtava
9. sto vlast nista ili vrlo malo cini da se porodicama zrtava olaksa zivot
10. sto se iz godine u godinu sve vise profanise ovaj dogadjaj, iznalaze se novi nacini za skupljanje izbornih poena
11. sto ce Haris Silajdzic i ostale zastitarske stranke bosnjaka i ovog puta namaknuti podobar broj glasova, perfidno koristeci Srebrenicu
12. sto me je vise odusevio MARS SLOBODE I SMRTI (skoro 3000 ucesnika) i BICIKLISTICKI MARATON Bihac-Srebrenica
13. sto nije na vrijeme objavljena vijest kada ce kolona stici u Sarajevo
14. sto ja nisam dosla, a dosla bih da sam znala kada ce to biti
15. sto su se neki forumasi izvinjavali sto nisu bili prisutni iz opravdanih razloga (nisu to trebali, ponajvise zbog svega gore navedenog)
16. sto se uopste neko usudi da nabacuje krivicu nekome za neprisustvovanje pred predsjednistvom (da li je pokretac teme bio tamo?)
17. sto sam ja ovako sve napisala i sto ce se vjerovatno mnogi naljutiti
18. sto se udruzenja majki iz Srebrenice lizu sa vladajucom oligarhijom
19. sto te iste majke dozvoljavaju da ti valstodrsci manipulisu s njima i na racun njihove muke sticu poene
20. sto dozvoljavaju da su reis i politicari u prvom safu
21. ali to je njihova sramota i zato ja nikad necu uzeti za ozbiljno ta udruzenja
tacke 18,...,21 sam dopisala po ideji forumasa @kinte-kunte
Pitaj Srebrenicane za pravu istinu o Srebrenici sa vojnog i politickog aspekta, sve se zna. Dok je Naser svoje konje smirivao secerom (dok su padale granate), narod je doslovice "krepavao" od gladi. Slicno kao i kod nas u Sarajevu...neki su puslili Marlboro i jeli kavijar, a neki su, da ne lajem sada...Najveca istina je da je u Srebrenici izvrsen sistematski poklolj i genocid.
Ne bih dalje da polemisem i pisem, slab sam sa vremenom, ali samo da ti kazem da se sa tobom slazem u mnogim tackama, u vecini, ali odosmo nadugo i nasiroko sa temom...