apsidejzi wrote:ranger wrote:jarane kolko je javnost zaglupljena, kolko su novinari picke i pristrani seznacionalisti, niko ne pise objavljuje upozorava da jadna stranka u BiH koristi referendum uoci izbora cime jasno finansira vlastitu predizbornu kampanju budzetom svih nas. pa bokte dragi mazo prije par godina kad je ministarstvo privrede cega li imalo reklamu kupujmo domace Lijanovice prozivali svi redom jer su bili ministri...
strasno je sve ovo, strasno je kako smo uopste dosli dovde, sve tri strane... meni kao bosnjaku/hercegovcu i bosancu kurcu palcu cime nas sve vise ne zovu, nisu krivi anamo oni a ni oni anamo drugi oni vec samo i iskljucivo moji...
Ma ne cude mene politicari. Njihova pozicija je jasna: Hocemo vlast i kontrolu tokova novca. Cudi me obicni svijet koji nasjeda na ove folove. Mene neki dan zove jedan i kaze: Sta cemo? Sta, sta cemo? Pa sprema se rat - kaze? Kakav ba rat?
I tako mi pet minuta ubjedjujemo jedan drugoga da sam na kraju odustao od diskusije. Ona govna od politicara zive od narodnog straha, vjerski autoriteti strase narod paklom, dzehenemom i vjecnom patnjom i ne znam vec s cim, analiticari strase nekim svjetskim krizama i sl. Naravno, do rata moze doci ako se narodi ustrase dovoljno da on postane izvor djelovanja. To je upravo bilo 90tih. Kad covjeka svedes na nivo preplasene zvijeri, naravno da ce napasti u samoodbrani.
I medvjed prirodno bjezi od covjeka i sklanja mu se s puta, ali ako ga dovedes u cosak, napasce. A onda ce opet bit: Pa ko nas zavadi? Zavadi nas nesposobnost da se izdignemo iznad straha i okvira koje namecu. Doduse, ni ne cudi: sa 3% u potpunosti nepismenog stanovnistva i 35% stanovnistva koje ima ili nema zavrsenu osnovnu skolu ovo je i za ocekivati. Ostaje nada da ce jednog dana biti bolje

Stay positive

Doklegod rata i krvi žedne, nacionalizmom opterećene, rathnohuškačke zvijeri budete polemisali ovdje i prizivali rat, nama hajra nema.
KO VAM JE DAO PRAVO da privatizirate državu Bosnu i Hercegovinu i njenu teritoriju kao babovinu Bošnjaka, Hrvata ili Srba?? Nije niko i zato prestanite da serete, ovo je država svih njenih građana, bez obzira na vjeru i nacionalnost, i umjesto što zveckate oružjem ovdje po forumu, o vi sajber ratnici i junaci, bolje uključite te moždane ćelije malo i razmišljajte kako da se riješimo ratnih profitera NA SVIM STRANAMA i u OBA ENTITETA, te da napokon počnemo živjeti k'o ljudi ovo malo života što nam je ostalo. Stopa nataliteta ispod nivoa mora, jad, bijeda, nezaposlenost, mladi sve više i više odlaze. KO će ratovati i ZA KOGA?
KOJI STE VI IDIOTI NARODI MOJI. Namjerno sam rekao narodi moji, jer oni koji igraju na kartu nacionalizma i prijetnji ratom sada sjede negdje uz jagnjetinu i smiju vam se, kontaju ''gle'aj sad kad zakuhamo, sad ćeš vidjet kad se budale upale''. Oni jedu meso a vi ni za kostiju nemate u grah da stavite, šta ba pa nemate ni za graha BIJEDE jedne a vi bi ratovali. Ratujte za svoje vođe, oni nek jedu meso i nek čorbe kusaju ZLATNIM KAŠIKAMA, nek puše RONHILL i nek se časte novcem od KLADIONICA, a vi rovite po kontejnerima, idite protestujte i dižite šatorska naselja, i kontajte kako ćete kraj s krajem sastaviti, jer bitniji je AUDI od 200 milja maraka, parlamentarna otpremnina od 28 milja maraka, naknade za odvojeni život poslanika parlamenta od vas ......