Spodoba bez srama i imalo ljudskosti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JBT

Post by JBT »

Fino je covjek rekao:

Dzelatov segrt
violentjack

#52 Re: Spodoba bez srama i imalo ljudskosti

Post by violentjack »

hananah wrote:Na brdu Mecavnik u Mokroj Gori, episkop zicki Hrizostom osvjestao je crkvu brvnaru posvecenu Svetom Savi, koju je na tom brdu, u svom etnoselu Drvengradu, podigao Emir Kusturica.
Pocetak cina osvvjestanja i bogosluzenja oznacen je zvonjavom sa zvonika, a iza vladike i svestenstva medju prvima je u crkvu, sa suprugom Majom, usao Kusturica, pored njega Matija Beckovic i Momo Kapor, te jos neke zvanike prenoseci i pohvale koje su na njegova racun izrekli deklarirani velikosrbi Beckovic i Kapor.....

(Dnevni Avaz)

p.s. ima jos njegov govor ali mi se vec dovoljno zeludac prevrnuo da mi se ne tipka "govor" tog tog...nemam izraz, covjekom ga ne mogu nazvati.
Ma pusti njega..nije vrijedan spomena :roll:
wels

Post by wels »

Upotrebljavajuci te svoje neobicne likove Roma osnovni cilj njegova izrazaja uveliko je potpomognut odabirom "efektnih faca"(naturscika)
"Efektne face",ti neobicni cesto svojom samom prirodnom pojavom su mu ponajvise i pridonijeli uspjehu.Foto lik u njegovim filmovima je odlucujuci.
Faca je glumceva.Koliko je Kusturica genije kako neki vole reci,pitam se ?

Muharem Serbezovski uz sve komplimente za Kusturicinu profesionalnost ipak tvrdi da on Rome ustvari vrijedja i jos uz to krade njihovu bastinu.
wels

Post by wels »

Muharem Serbezovski:

... KAD VEĆ KRADU ROMSKO NASLIJEĐE, NEK' SE PREDSTAVLJAJU KAO CIGANI: Ti koji su uzeli cigansku egzotiku, tu vanjštinu i čaroliju cigansku, pa je prodaju po svijetu kao svoju vlastitu, oni su za osudu. To je lopovluk, krađa. Ali, mi ne možemo ništa, vlast ne stoji iza nas, nemamo je i kako da kažemo narodu da to nije njihova tvorevina, da je to moderna krađa. S druge strane, cijenim Bregovića, on neke poslove stvarno sjajno radi, tu je kompetentan. I Kusturica je veliki u svom poslu, ali kad su u pitanju Cigani, akumulatori su im se ispraznili. Oni kao da nemaju tu evropsku širinu, ne gledaju Cigane sa svjetskog nivoa. Neka kažu ljudima po svijetu da oni nisu Cigani, nego da žele da pomognu, i sve bi onda bilo poštenije. Oni su, kao, iznad situacije pa ne raspravljaju o tome, a suština je da ustvari koriste svoj imidž i uživaju po svijetu jer ih ljudi poznaju kao predstavnike Roma. Ako su Cigani, neka to kažu. A kad bi im vi, recimo, rekli ili napisali da su Cigani, oni bi se uvrijedili. Po svijetu se prodaju kao moderni, kultivisani Cigani, a nama ostaje samo da dignemo prašinu.....

http://www.bhdani.com/arhiva/249/t24910.shtml
smackhead

Post by smackhead »

hananah wrote:Ne radi se o tome na koju je vjeroispovjest presao. I osim toga avagrdane nikad, ama bas nikad ne mozes izjednaciti srbe i Hrvate, niti brojnost njihovih zlocina. I uostalom nemoj prabavati svaljivati nesto na nas kao eto nama krivo sto je presao na pravoslavlje a Katolicanstvo bi bilo ok, ne radi se o tome, vec o kusturicinoj pompeznosti i stajanjem rame uz rame sa istim popovima koji skrivaju ratne zlocince
naravno da ne moze. hrvati i muslimani su bili ustase u drugom svjetskom ratu i organizovano pocinili genocid nad srbima. hrvatska je etnicki cista drzava, a srbija multietnicka.

osim toga ti ne znas koji popovi skrivaju ratne zlocince. tvoji roditelji su dovoljno nazadni i primitivni da su te naucili znaku jednakosti izmedju zlocina i pravoslavlja. po tebi je svaki pop ratni zlocinac, sto automatski iskljucuje mogucnost pripadanja pravoslavlju ako si posten covjek.

to je implicitno razmisljanje srbomrzaca cak i kad se formalno zalazu za multikulturu.

kusturica nije htio biti dio ovako mrzilacko-primitivnog miljea kome pripadaju tvoji zli roditelji. jasno je da te boli to sto se jedini u svijetu poznati "bosnjak" ipak sjetio toga da je srbin.
ake_s_otoke

Post by ake_s_otoke »

klasika, uopste nisam iznenadjen sa komentarima :zzzz:

ljubomora je ocigledna, zamislite da je kusta, kao jedan od rijetkih umjetnika koji se jos uvijek bori za umjetnost, podrzao kalifu ...
medjutim umjesto kuste moralo se koristit uslugama markana, hemona i slicnih trecerazrednih nazovi knjizevnika :lol:

a za dvadeset godina ce se otimati za njega, kao za mesu selimovica :oops:
u to sam siguran...

crna macka, bijelo macor zauzima pocasno mjesto u mojoj videoteci,
jedan istinski genijalni film, jer jedino genije moze da skupi raju i cigane sa ulice i iz njih izvuce cistu emociju 8)
a i slab sam na macore :)
wels

Post by wels »

"ake_s_otoke"klasika, uopste nisam iznenadjen sa komentarima :zzzz:

ljubomora je ocigledna, zamislite da je kusta, kao jedan od rijetkih umjetnika koji se jos uvijek bori za umjetnost, podrzao kalifu ...
Kalifa mu nikad nebi donio titulu svetog Emira.

Ovako uz diktatoraImage... do svetog.
edu

Post by edu »

Volio bi Kusturica zajedno sa Neletom popiti kafu u Sarajevu, al' sipak...

Nikad vise!!!
mrmot

Post by mrmot »

Hanan je prava predstavnica K&K monarhije! Sve su joj teme na ku....
JBT

Post by JBT »

Normalno da petokolonasi vole Kusturicu. On im je uzor.
BiH ne treba vise Kusturicu. Bio je dzelatov segrt. A imamo i jednog Oscara. Neka ga Srbiji. Neka ga oni sada malo nosaju.
------

Post by ------ »

Ne osjecam da imamo pravo da ga kritikujemo za njegove izbore. Koliko god se meni licno se svidjali, on ima pravo na njih.

---------------------------------

bas tako ... :)

:D

iz istih razloga ni mi cafiri ne kritikujemo tebe ... zoxa & horny*ja ... :)

;)

krkan

Post by krkan »

roditelji ga se odrekli u ratu preko novina

ono sto je uradio kako treba je sa avdom uradio

a ovo poslije je pravo smece

beskicmenjak :x
wels

Post by wels »

A wrote:
JBT wrote:Normalno da petokolonasi vole Kusturicu. On im je uzor.
BiH ne treba vise Kusturicu. Bio je dzelatov segrt. A imamo i jednog Oscara. Neka ga Srbiji. Neka ga oni sada malo nosaju.
Nemamo "mi", nego Danis Tanovic. Emir Kusturica ima dvije Zlatne palme. Svako je odgovoran / ponosan samo za svoja licna djela.

Kusta je imao slobodu izbora, odabrao je stranu koja mu je bliza. Ne postoji obaveza ljubavi prema gradu u kojem si odrastao, ne postoji obaveza patriotizma, ljubavi prema vjeri. Ne osjecam da imamo pravo da ga kritikujemo za njegove izbore. Koliko god se meni licno se svidjali, on ima pravo na njih.
Ne osjecam da imamo pravo da ga kritikujemo za njegove izbore.

Njegov izbor je u sluzbi agresije na BiH pa stoga svi koji to osjecaju za potrebu.imaju pravo na kritiku.

Pravo koje mu ti dodjeljujes ne stoji.
------

Post by ------ »

izgubili kustu ... :(

a dobili vesovica&lovrenovica ... :shock: + :shock:

mjerimo li na kilo ... :oops:

... pravovjerne bosnje opet u plusu ... :oops:

;)
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Sram ga bilo...
podigao crkvu, zlocinac :x
:lol:
vsk

Post by vsk »

neka bas lepo :lol: daleko mu lepa kuca :zzzz: 8)
bajadera

Post by bajadera »

ake_s_otoke wrote:klasika, uopste nisam iznenadjen sa komentarima :zzzz:

medjutim umjesto kuste moralo se koristit uslugama markana, hemona i slicnih trecerazrednih nazovi knjizevnika :lol:

a za dvadeset godina ce se otimati za njega, kao za mesu selimovica :oops:
u to sam siguran...

crna macka, bijelo macor zauzima pocasno mjesto u mojoj videoteci,
jedan istinski genijalni film, jer jedino genije moze da skupi raju i cigane sa ulice i iz njih izvuce cistu emociju 8)
a i slab sam na macore :)
Taj kako ga ti zoves "genije" je i odrastao sa Ciganima na Gorici, pa naravno da su mu oni omiljena tema za eksploataciju do besvijesti.
Druga omiljena tema su pijandure i sizofrenici iz nove mu domovine SCG, a to mu je zenina familija. Maja, ili kako li se vec zvase, je djeneralska kcerka koja je "iz fola" uvijek govorila ekavicu, cetnikusa do jajnika, dobra prijateljica jos jedne mahniture sa ovih prostora, Isidore Bjelice.

Sto se tice Aleksandra Hemona, on je gradsko dijete, rodjeni Sarajlija, izuzetno talentovan, ugladjen, pravi kosmopolita... ni traga od one Kustine primitivne sirovosti koja je rezultat impotencije prouzrokovane kojom sljivovicom (pre)vise...

Naravno, to je stvar ukusa, ali meni se licno Kusta gadi, onako mastan, prljav i donedavno pravo krezav... i da, bila sam od one djece sto su trcala za njim na ulici i derali se: KUSTA, KUSTA, SMRDI TI IZ USTA :D
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Uvijek govorila ekavicu? :x
Najstrasnije... :oops:
mirovnjak

Post by mirovnjak »

Chat Nick wrote:Uvijek govorila ekavicu? :x
Pa stasno je ako je ta osoba iz Cekrcica.
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Vjerujete li u obnovu porusenih pruga sa istocne i zapadne obale Drine?
Mislim da ce shvatanje da smo mali dio jednog velikog svjetskog mehanizma ljude natjerati da popravljaju te pruge i da pocnu zivjeti zajedno. Na ideoloskom planu uvijek ce postojati razlike, ali na svim ostalim, pruge ce se popravljati.

:x nece nama niko pruge popravljati :x

Cvrsto sam uveren da u Sarajevu citaoci svih vasih intervjua jos traze recenicu koja najavljuje vas dolazak u Sarajevo?
Nece je dobiti. sta bi oni bez ovakvog disidenta? Ne mogu ja njihovo dostajanstvo do kraja da porazim. Ako im je Zapad vec to ucinio, ja ne zelim da nastavljam. U svakom pogledu to je stav koji traje vec deset godina. Nase su ideje tesko pomirljive i suvise suprotne. Moje vidjenje svijeta je meni vrlo znacajno, a to je dijametralno suprotno od tamosnje svijesti. I drugo, suvise su me zaduzili da bih im to mogao zaboraviti. Da sam bio clan SS-divizija, nisam zasluzio toliko neprijateljstvo. Uostalom, jedini covjek koji me tamo branio je umro. To je bio Davorin Popovic. Mislim da su ideje onih koji generisu tamosnju volju mnogo blize idejama Bona Voksa i ostalih boraca za humana prava, a sve manje kompatabilna sa onim kako ja vidim svijet. Ne bih sebi priustio tu zabavu, da zavrsim, da me neko iz velike ljubavi na carsiji pogodi zeljezom u glavu.

:x Onaj chatnick Davorin Popovic... isti je ko i Kusta :x

:zzzz:
bajadera

Post by bajadera »

mirovnjak wrote:
Chat Nick wrote:Uvijek govorila ekavicu? :x
Pa stasno je ako je ta osoba iz Cekrcica.
zaboravih iz koje vukojebine mu je punac, Romanija ili Pale, a njena ekavica je rezultat nepismenosti i nepoznavanja pravopisa (-ije, -je), ljankase s dna kace je na taj nacin htjela da pokaze kako je "drugacija", satro Beogradjanka (to je njenom iskompleksiranom uhljupu od muza imponovalo), ali joj se cesto znalo omaci u govoru kao na Srni emitovanoj u Beljini i Predoru :P
smackhead

Post by smackhead »

ljubav srbofila prema kusturici je dokaz da bosna nema buducnosti, da u njoj srbi ne mogu biti ravnopravni osim ako se ne odreknu svoga imena, jezika i bilo cega sto ih definise.

ljubav koju srbofili pokazuju prema kusturici zavjet je svakome kome je stalo do normalnog, liberalnog drustva, gdje ljudi ne moraju polagati privatne racune i izbore primitivnoj rulji, da se bore iz petnih zila da zemlju koja nije takva sruse ili na neki, bilo kakav nacin, njen socijalni, politicki ili ekonomski napredak otezaju.

:razz:
Last edited by smackhead on 29/01/2005 01:12, edited 1 time in total.
bajadera

Post by bajadera »

smackhead wrote:mrznja srbofila prema kusturici je dokaz da bosna nema buducnosti, da u njoj srbi ne mogu biti ravnopravni osim ako se ne odreknu svoga imena, jezika i bilo cega sto ih definise.

mrznja koju srbofili pokazuju prema kusturici zavjet je svakome kome je stalo do normalnog, liberalnog drustva, gdje ljudi ne moraju polagati privatne racune i izbore primitivnoj rulji, da se bore iz petnih zila da tu zemlju sruse ili na neki, bilo kakav nacin, njen socijalni, politicki ili ekonomski napredak otezaju.
Hmmm, jel' ovo lapsus linguae ili neznanje :?
SrboFILI vole Srbe, a SrboFOBI ne vole :roll:

Ja inace nemam nista protiv, cak naprotiv :lol:
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

mačak u čizmama wrote:hananah, ne tako davno si izjavila da ti je žao što u kragujevcu nije bilo
i više od sedam hiljada stradale djece,
i da sa najvećim zadovoljstvom čitaš krvavu bajku... :(

sad vrijeđaš zbog vjere onoga ko ti ništa nažao nije učinio

kakva mržnja i
kakav primitivizam :oops:
Dnevni Avaz)

p.s. ima jos njegov govor ali mi se vec dovoljno zeludac prevrnuo da mi se ne tipka "govor" tog tog...nemam izraz, covjekom ga ne mogu nazvati.

hananah¨

..............

A meni se utroba prevrnula procitavsi ono sto si ti izjavila

za djecu kragujevca!

Neko jednom rece da su skorpije...

bezosjecajni sadisti!?! :oops:

ima tu istine izgleda... :!:
hananah

Post by hananah »

Smack head, pominjes kako su mi roditelji bili "zli" pa su me odgojili da sam eto srbomrzac.
Da ti kazem nesto, jedan od mojih roditelja, moj brat i pola moje familije i prijatelja nisu zli, jer ih nema, jednostavno poginuli u ratu, sto na frontu, sto kao civili.
Drugo, sta ja sad trebam, da kazem: "Aferim, tako treba kusturice, samo tako, stani rame uz rame sa onima koji su rusili tvoj grad, u stvari, mi smo u krivu, mi i citav svijet, jer mi smo sami sebe gadjali, izvinjavam se srbima sto im ne vjerujem"
Trece, ne mrzim ja nikoga, niti sam zla, ja samo ne vjerujem i ne zelim neke dublje kontakte a kamoli prijateljstva sa srbima. Zasto? Zato sto kad ti je neko prijatelj onda i ne obracas paznju na ono sto ti radi "iza ledja", zato je najbolje drzati se na distanci sa onima koji su ubijali tvoje najmilije i tvoj najdrazi grad, pardon, opet grijesim, mi smo sami sebe gadjali.

macak u cizmama, to sto ti navodis ja nikad nisam rekla, ja sam samo koristila "negativnu matematiku" i rekla da bi bilo puno vise cetnika i samim tim puno vise ubijenih u Bosni i Hrvatskoj da tih 7000 nije strijeljano, eto neka svako od njih u prosjeku ima samo dvoje potomaka i neka ih je samo 10% posto u srpskim paravojnim formacijama, pa koliko je to dodatno poginulih u Bosni i Hrvatskoj?
Locked