Spodoba bez srama i imalo ljudskosti
-
Belle
"pa nepovezane su ti te stvari. mislim ipak kusturica nema puno veze s tim, a ginuli su i ljudi druge nacionalsnosti. oko 1500000 muslimana i oko 100000 srba, je zvanicna statistika, sto je proporcionalno isto po broju stanovnistva, samo je hrvata manje nego proporcionalno poginulo, mada je steta kad ljudi kinu i u kragujevcu i u sarajevu... sve to ipak pocinje od religije[/quote]"
Sta je ovo ba. Ne mogu da vjerujem sta citam. Cudna ti je ova tvoja statistika, i proporcionalnost, nemoj me nasmijavati, molim te.
RAZLIKA JE I TU TI NETREBAJU NIKAKVE STATISTIKE, DA JE JEDAN NAROD BIO ZRTVA GENOCIDA. Znaci postoji jasna razlika izmedu agresora i zrtve. Sve sto je preostalo sada je da se Srpski narod izvine za pocenjene zlocine, i da pocne isplacivati ratnu otstetu, i eventualno promijeni i ime svoje nacije, jer se bojim da je ista postala sinonim za zlocinca.
Sta je ovo ba. Ne mogu da vjerujem sta citam. Cudna ti je ova tvoja statistika, i proporcionalnost, nemoj me nasmijavati, molim te.
RAZLIKA JE I TU TI NETREBAJU NIKAKVE STATISTIKE, DA JE JEDAN NAROD BIO ZRTVA GENOCIDA. Znaci postoji jasna razlika izmedu agresora i zrtve. Sve sto je preostalo sada je da se Srpski narod izvine za pocenjene zlocine, i da pocne isplacivati ratnu otstetu, i eventualno promijeni i ime svoje nacije, jer se bojim da je ista postala sinonim za zlocinca.
-
margareta
Tvoje pitanje je zapravo ujedno i odgovor : Kusturica je BIO sa nama ALIhananah wrote:Zasto se baviti drugima kad imamo svoje probleme? Dobro pitanje! A drugo pitanje je. Da li se baviti drugima ako su nam oni stvorili probleme, da li se treba baviti njima u smislu da se bude oprezan da nam iste probleme ne stvaraju svakih 50-tak godina?
koliko MI ovdje i SADA imamo tzv. "PATRIOTA" kojima se "MOZE" vjerovati da nas nece izdati, prodati, (VEC JESU) poubijati sto sve Kusturica NIJE cinio i amoralno je spocitavati bilo ciji a posebno Kustin KOZMOPOLITIZAM koji je rodjen u Jugoslaviji i neka zivi svoj zivot gdje zeli i sve sto "radi" nije na stetu niti jednog Bh. gradjanina.
pozdrav
- Fair Life
Koji i kakav mir Ake ? Mir koji je uvjetovan Milosevicevim ultimatumom. Karadzic je bio samo njegov glasnogovornik u to vrijeme.ake_s_otoke wrote: ...jer kalifa je javno izjavio da nece izabrati mir kao opciju, a on se pitao, i te kako
Rat u BiH je bio treci po redu od kada su tenkovi JNA napustili kasarne i poceli treniranje po gradovima umjesto na poligonu.
Ne serendaj Ake ! Imas li koju da nabacis na nos onima koji su...
Ma sta da ti pricam, razlika izmedju tebe i Engrama je samo u boji dresa.
Poklopi se usima, ako vec nisi spreman pronaci gresku i kritikovati one koji svoje guzice kisele po zatvorima Haskog tribunala osudjeni kao ratni zlocinci.
Last edited by Fair Life on 29/01/2005 12:13, edited 2 times in total.
- Fair Life
Tako nekako.Tornjak wrote:Jebiga ima nekih stvari sto Hananah spominje koje su tacne. Ja necu sada da optuzujem jedan cijeli narod za onaj zlocin koji se desio za vrijeme rata ali ipak su njihovi politicari to radili u njihovo ime i koje su oni podrzavali i opet kazem da nisu svi ali vecina i da je njima imalo bilo stalo da sprijece taj incident oni barem nisu trebali glasovati za te politicare koji su htjeli rat ili kada su vidjeli sta se spremalo oni su trebali da urade sve kako bi sprijecili rat, ali evo na danasnji dan ima ih koji se ponose cetnicima i koji su ponosni na sve ono sto se desilo.
- Fair Life
Gledao (i slusao) sam intervju grupice stranih reportera koji su posjetili selo na Durmitoru odakle je potekao Karadzic. Njegovi rodjaci i stariji seljani se kunu da je Radovan "bio zlatno dijete".A wrote:FUJ.
I plemeniti buduci doktor se slaze sa preventivnom eliminacijom djece. Krasno.
Ni danas mu oni ne mogu mane naci...
Na sve reci jedno veliko - JEBI GA, SRANJE !!
PS__U Kninu u zatvoru 1993. godine su me tukla djeca obucena u maskirne uniforme starosti od 7 - 10 godina. (Pod strogim nadzorom roditelja i uz blagoslov oficira Kninskog korpusa).
Jos jednom - JEBI GA !!
JEDINO KAZNJAVANJE KOJE JA POSTUJEM JE "PRAVDA", nikako osveta.
Drzava u kojoj pas dobije nepotrebno batine - nije drzava.
Drzavu u kojoj se djeca ubijaju - treba jebati zajedno sa onima koji su dopustili zlocine.
Last edited by Fair Life on 29/01/2005 12:16, edited 2 times in total.
- Fair Life
Postujem tvoj izbor !hananah wrote:...Oprosti, ali nazovi me kako hoces, u mom zivotu nema niti jednog srbina osim kao slucajnog komsije ili radnog kolege. Nema i tako ce ostati do kraja mog zivota. Niti cu kad u beograd ili srbiju otici, crnu goru na ljetovanje ili nesto slicnu.
Mogu te razumjeti, ali ne i opravdati, jer "i Srba" ima predivnih ljudi Hananah.
Generalizovanje je veliko sranje...
Moja iskustva "s njima" su stravicna, ali ni u jednom momentu nisam mrzio, ni u jednom momentu nisam pomislio na osvetu... niti sam pomislio da je izmedju svih njih znak jednakosti. Pobili su mi veliki broj prijatelja (civila), i maloljetno dijete mog prijatelja... i moju skolsku kolegicu metkom u potiljak, svi moji su raseljeni od nemila do nedraga...
Unatoc svemu tvrdim - IMA IH DALEKO BOLJIH NEGO STO SMO MI SAMI !!
-
Produkt C
dobri moj..pored toliko velikana ti mene sa seljacetom poredisFair Life wrote: Ne serendaj Ake ! Imas li koju da nabacis na nos onima koji su...
Ma sta da ti pricam, razlika izmedju tebe i Engrama je samo u boji dresa.
ne valja to, ne, ne...
-
Belle
Nasmija me ovo Kusturica KOSMOPOLITA, provjeri definiciju rijeci kosmopolit. Ne, draga on to nije, ON JE, NISTA, praznina, zrak, on ne postoji, ne znam sto pricate o njemu, zaista nije vrijdan spomena. Iskompleksirani Bosanac, izgubljen u prostoru i vremenu. Pustite ga nek se koprca sa svojim kompleksima. Mozda si pomijesala Kosmopolit sa Kompleks.margareta wrote:Tvoje pitanje je zapravo ujedno i odgovor : Kusturica je BIO sa nama ALIhananah wrote:Zasto se baviti drugima kad imamo svoje probleme? Dobro pitanje! A drugo pitanje je. Da li se baviti drugima ako su nam oni stvorili probleme, da li se treba baviti njima u smislu da se bude oprezan da nam iste probleme ne stvaraju svakih 50-tak godina?
koliko MI ovdje i SADA imamo tzv. "PATRIOTA" kojima se "MOZE" vjerovati da nas nece izdati, prodati, (VEC JESU) poubijati sto sve Kusturica NIJE cinio i amoralno je spocitavati bilo ciji a posebno Kustin KOZMOPOLITIZAM koji je rodjen u Jugoslaviji i neka zivi svoj zivot gdje zeli i sve sto "radi" nije na stetu niti jednog Bh. gradjanina.
pozdrav
-
Himera
A što se ne bi generalizovalo jer zbog tvojih stravičnih iskustava bi ti morao bolje znati ;zbog tog zijana i belaja koji je učinjen nad tvojim širim krugom poznanika;da su svi ama baš svi isti.Ako Hananah neče da ima posla s nijma niko joj to ne smije osporavati jer je nešto naučila i svarila.Zato zdravo za zdravo šta ima i to je to.Nema šanse da ne bi uradili opet ono što su uradili GENOCID.Fair Life wrote:Postujem tvoj izbor !hananah wrote:...Oprosti, ali nazovi me kako hoces, u mom zivotu nema niti jednog srbina osim kao slucajnog komsije ili radnog kolege. Nema i tako ce ostati do kraja mog zivota. Niti cu kad u beograd ili srbiju otici, crnu goru na ljetovanje ili nesto slicnu.
Mogu te razumjeti, ali ne i opravdati, jer "i Srba" ima predivnih ljudi Hananah.
Generalizovanje je veliko sranje...
Moja iskustva "s njima" su stravicna, ali ni u jednom momentu nisam mrzio, ni u jednom momentu nisam pomislio na osvetu... niti sam pomislio da je izmedju svih njih znak jednakosti. Pobili su mi veliki broj prijatelja (civila), i maloljetno dijete mog prijatelja... i moju skolsku kolegicu metkom u potiljak, svi moji su raseljeni od nemila do nedraga...
Unatoc svemu tvrdim - IMA IH DALEKO BOLJIH NEGO STO SMO MI SAMI !!
-
Chat Nick
Kao sa "vama" je bilo drugacije?Moja iskustva "s njima" su stravicna, ali ni u jednom momentu nisam mrzio, ni u jednom momentu nisam pomislio na osvetu... niti sam pomislio da je izmedju svih njih znak jednakosti. Pobili su mi veliki broj prijatelja (civila), i maloljetno dijete mog prijatelja... i moju skolsku kolegicu metkom u potiljak, svi moji su raseljeni od nemila do nedraga...
Kao niste klali i ubijali srbe?
Sta bi mi onda trebali reci i na koji nacin razmisljati?
I onda ona iznad kaze svakih 50 godina...
sto svakih 50 godina?
dosli turci vi sa turcima protiv srba, austrougari-sa austrougarima...
njemci i ustase-sa njemcima i ustasama... naravno protiv srba
i za svaki slucaj osnovali ss diviziju...
pa koliko ste srba ubili u toj vasoj "dobroti"
I sad kao ja trebam praviti "pozitivno-negativnu matematiku"?
120 000 hiljada bosnjaka puta 2-3 djeteta minus glupost?
MA JEBEM JA SVIMA OCA I MAJKU KO OVAKO RAZMISLJA I TO PREDSTAVNICIMA SVA TRI NARODA(DA NEBI BILO ZABUNE)
SRAM VAS BILO STOKO NEODGOJENA
- Alfons Kauders
Stoka neodgojena ? A vidi tebe ?Chat Nick wrote:Kao sa "vama" je bilo drugacije?Moja iskustva "s njima" su stravicna, ali ni u jednom momentu nisam mrzio, ni u jednom momentu nisam pomislio na osvetu... niti sam pomislio da je izmedju svih njih znak jednakosti. Pobili su mi veliki broj prijatelja (civila), i maloljetno dijete mog prijatelja... i moju skolsku kolegicu metkom u potiljak, svi moji su raseljeni od nemila do nedraga...
Kao niste klali i ubijali srbe?
Sta bi mi onda trebali reci i na koji nacin razmisljati?
I onda ona iznad kaze svakih 50 godina...
sto svakih 50 godina?
dosli turci vi sa turcima protiv srba, austrougari-sa austrougarima...
njemci i ustase-sa njemcima i ustasama... naravno protiv srba
i za svaki slucaj osnovali ss diviziju...
pa koliko ste srba ubili u toj vasoj "dobroti"
I sad kao ja trebam praviti "pozitivno-negativnu matematiku"?
120 000 hiljada bosnjaka puta 2-3 djeteta minus glupost?
MA JEBEM JA SVIMA OCA I MAJKU KO OVAKO RAZMISLJA I TO PREDSTAVNICIMA SVA TRI NARODA(DA NEBI BILO ZABUNE)
SRAM VAS BILO STOKO NEODGOJENA
Sve protiv Srba, svi protiv Srba, pa majku mu, kako to da je jedan jedini Srbin ostao ziv kad je cijeli svijet protiv vas od Kosova pa do danas ?!
Ima svakakvih ljudi u svakom narodu, imam super prijatelja koji su Srbi, al ima i nenormalnih Srba (poput tebe i jos par nesretnih likova na ovom forumu), jadan si, nisi vise mi ni smijesan, samo te mogu zalit !
-
Himera
Chat Nick wrote:Spodobe bez srama i imalo ljudskosti
Naslov odgovara mnogim likovima ovdje na forumu ukljucujuci i tebe Alfonse
Ne seri matere ti i nikom oca i mater da suješ jer ti niko to nije reko jado A POGLEDAJ SE U ŠPIGLU SPODOBO JEDNA NEODGOJENA
Kako s nama javi
-
BECHO
Dosli Turci i nabili Srbima komplekse visevjekovnih razmjera! Ali ima tu i jedna kontradiktornost: Umjesto da se svete Stambolu, Bosforu i Ankari, nasi susjedi 'orgijaju' po komsiluku, slave poraz kao pobjedu, nosaju kosti mrtvih gospodara i svete se onima koji su primili okupatorovu vjeru! 
- Alfons Kauders
Chat Nick wrote:Spodobe bez srama i imalo ljudskosti
Naslov odgovara mnogim likovima ovdje na forumu ukljucujuci i tebe Alfonse
Sreca tvoja sto nisam Srbin, nafurani bijednici poput tebe bi me izabrali za predsjednika, te su kvalitete trazene u zadnje vrijeme !
Nikad necu shvatit sta soviniste (bez obzira na nacionalnost) rade na ovakvim forumima - svi ih vazda prozivaju, ponizavaju, a oni haman uzivaju u tome, koji mazohizam ! Nije ni cudo sto su vazda spremni za rat, siromastvo i belaj. Ne smeta im da ih prozivas, ne smeta im kad ih vodje strpaju u rovove ko zivotinje, ne smeta im da jedu korijenje, dok ih njihova braca po politickim ubjedjenjima pljackaju. Glupani isprani.
-
Opanak u tranziciji
KAKO JE MOGUCE DA BOSNJACI VOLE AGRESORE?
Srbija kazu agresorska zemlja i Bosnjaci je mrze iz dna duse!
Turska Je takodje osvajala Bosnu i samim tim je
AGRESOR!
E sad se ja pitam kako je moguce da
Bosnjaci vole jednu zemlju koja je okupirala njihovu domovinu, ato je
Turska, a drugu da mrze,- Srbiju???
Meni to nikako ne ide u glavu,,,
vjerovatno je do mene...
AGRESOR!
vjerovatno je do mene...
-
Belle
Nasmija me. Sala ili provokacija, a najvjerovatnije, GLUPOST. Kloko je tebi godina. 13, 14? Ozboljno pitam.Opanak u tranziciji wrote:KAKO JE MOGUCE DA BOSNJACI VOLE AGRESORE?
AGRESOR!
vjerovatno je do mene...
- Alfons Kauders
Okupirale su nas (zasad)Opanak u tranziciji wrote:KAKO JE MOGUCE DA BOSNJACI VOLE AGRESORE?
AGRESOR!
vjerovatno je do mene...
Medjutim to bas i nije isto - neki su nas okupirali da bi nas iskoristavali, a neki da bi nas istrjebili...
I nije tacno da Bosanci mrze Srbiju iz dna duse, koliko samo Bosnjaka-seljaka fura turbo folk...
Bosanci mrze cetnike, a i Srbi bi ih trebali mrzit, ako imalo drze do sebe...
-
Opanak u tranziciji
14 godBelle wrote:Nasmija me. Sala ili provokacija, a najvjerovatnije, GLUPOST. Kloko je tebi godina. 13, 14? Ozboljno pitam.Opanak u tranziciji wrote:KAKO JE MOGUCE DA BOSNJACI VOLE AGRESORE?
AGRESOR!
vjerovatno je do mene...
a sto je glupost?
-
Belle
Pa znas, jedni su gradili i razvijali, znas ono civilizovano, a drugi ubijali i rusili. Jelti malo jasnije?Opanak u tranziciji wrote:14 godBelle wrote:Nasmija me. Sala ili provokacija, a najvjerovatnije, GLUPOST. Kloko je tebi godina. 13, 14? Ozboljno pitam.Opanak u tranziciji wrote:KAKO JE MOGUCE DA BOSNJACI VOLE AGRESORE?
AGRESOR!
vjerovatno je do mene...
a sto je glupost?
-
Opanak u tranziciji
Turci gradili...Belle wrote:Pa znas, jedni su gradili i razvijali, znas ono civilizovano, a drugi ubijali i rusili. Jelti malo jasnije?Opanak u tranziciji wrote:14 godBelle wrote: Nasmija me. Sala ili provokacija, a najvjerovatnije, GLUPOST. Kloko je tebi godina. 13, 14? Ozboljno pitam.
a sto je glupost?
pa ono sto su Austrougari izgradili za 30 godina
Turci ne mogu da poruse za 50 godina
I jos niko da mi odgovori zasto volite agresore
Turke , a volite vi i svabe znam a i italijani vam nisu mrski
a o hrvatima koji su takodje bili agresori kako vi kazete da ne govorim
jedino Srbe mrzite...
bujrum samo nastavite...
-
Belle
Aha, gradili i razvijali, skole, dzamije i crkve, kojih danas nebi bilo da nije bilo Turaka, znaci trebali bi Srbi ipak ako su malo kulturni da zahvale Turcima na toleranciji i na sagradenim crkvama. Zar ne?Opanak u tranziciji wrote:Turci gradili...Belle wrote:Pa znas, jedni su gradili i razvijali, znas ono civilizovano, a drugi ubijali i rusili. Jelti malo jasnije?Opanak u tranziciji wrote: 14 god
a sto je glupost?![]()
pa ono sto su Austrougari izgradili za 30 godina
Turci ne mogu da poruse za 50 godina![]()
I jos niko da mi odgovori zasto volite agresore
Turke , a volite vi i svabe znam a i italijani vam nisu mrski
a o hrvatima koji su takodje bili agresori kako vi kazete da ne govorim
jedino Srbe mrzite...![]()
bujrum samo nastavite...
-
ake_s_otoke
sad gledamo i miru u zubeFair Life wrote:Koji i kakav mir Ake ?ake_s_otoke wrote: ...jer kalifa je javno izjavio da nece izabrati mir kao opciju, a on se pitao, i te kako
eto onda bijo je bolji rat
zato vas dvojica nosite isti dres, a to je u sustini i najvaznijeFair Life wrote:Ma sta da ti pricam, razlika izmedju tebe i Engrama je samo u boji dresa.
-
Opanak u tranziciji
Aha, gradili i razvijali, skole, dzamije i crkve, kojih danas nebi bilo da nije bilo Turaka, znaci trebali bi Srbi ipak ako su malo kulturni da zahvale Turcima na toleranciji i na sagradenim crkvama. Zar ne?
MA TI SI NEPISMENA¨!
pa pogledaj na kosovu imamo manastire sagradjene prije dolaska turaka na ove prostore¨, i to jos pod zastitom unesca!
ajde d te cujem gdje su to gradili crkve turci i koje
pa znas li ti da je sinan pasa spalio mosti svetog save na vracaru
sta su mu kosti tog covjeka smetale?
ma ja sam u kinu vise neucio nego neki od vas u skoli !
MA TI SI NEPISMENA¨!
pa pogledaj na kosovu imamo manastire sagradjene prije dolaska turaka na ove prostore¨, i to jos pod zastitom unesca!
ajde d te cujem gdje su to gradili crkve turci i koje
pa znas li ti da je sinan pasa spalio mosti svetog save na vracaru
sta su mu kosti tog covjeka smetale?
ma ja sam u kinu vise neucio nego neki od vas u skoli !