Spiderman najskuplji film ikad

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
black

#1 Spiderman najskuplji film ikad

Post by black »

Image
Najnovije avanture čovjeka-pauka koje u svibnju stižu i na naša platna, najskuplje su filmsko čudo svih vremena. Čak je i producentima neugodno govoriti o brojkama.

Spiderman 3 najskuplji je film ikad izašao iz Hollywooda, a samim time i svih vremena. Po svemu sudeći, posljednja inkarnacija čovjeka pauka u originalnoj postavi koju čine Maguire-Dunst-Raimi, producente je koštala masnih 500 milijuna dolara! Razlog je naravno uvijek isti, nabrijana računalna grafika, odnosno specijalni efekti.

I dok nitko ne želi reći kolike su točne brojke, producenti se ograđuju od ovog iznosa:

"Odbijam otkriti pravu brojku, zato jer me guši od same pomisli. Spiderman 3 je bio super-skup film, najskuplji koji smo ikad napravili. Ali nema teorije da smo prešli 300 milijuna dolara.", rekla je Laura Ziskin, izvršna producentica ove rastrošne ali i unosne trilogije.

Upućeni izvori tvrde da su samo troškovi produkcije premašili 350 milijuna, budući da je samo jedan dan snimanja na ulicama New Yorka koštao milijun dolara. Sony pak tvrdi da su stali na 270 milijuna, što je 60 milijuna više od Spidermana 2, dok je rekord držao Titanic, sa 247 milijuna dolara troškova 'izgradnje' i porinuća.

Net.hr
23.04.2007.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Zato i peglaju zadnjih pola godine sa reklamama za film...
pike

Post by pike »

Ovo ce se dati gledat.
Ddur

Post by Ddur »

pike wrote:Ovo ce se dati gledat.
Slazem se.... inace obozavam stripovske junake al su me pojedini filmovi debelo razocarali da ne kazem iznervirali (supermen, batman (sve novi dijelovi))...spiderman nije los toliko bio...jeli neko gledao ghost ridera?
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Dio snimanja je bio na mojoj uobicajenoj ruti na putu u skolu... :D :D :D samo se nije bogzna sta vidjelo...al eto...
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Toliko love da bi se napravio jos jedan kretenski blockbuster :roll: :roll: :roll: Moglo se pola Afrike prehraniti za te pare, da ne govorim o stetnim posljedicama ispiranja mozgova. :-?
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Svemirski_Jebach wrote:Dio snimanja je bio na mojoj uobicajenoj ruti na putu u skolu... :D :D :D samo se nije bogzna sta vidjelo...al eto...
Jesi li trazio autogram od glavnih glumaca? Mozes li i meni jedan obezbijediti, masno placam. :D
ObiVan

Post by ObiVan »

Za ovakve filmove je jedna od glavnih karakteristika da su najvise para potrosili, to je meni isto ono dajem oglas: PRODAJEM KUCU SA POGLEDOM NA STA!

Ali eto da ne seremo previse, filmovi nisu toliko losi za pogledati, malo za proluftati mozak. Neko filmsko umijece u pravcu nekih umjetnickih remek momenata ne trebamo ocekivati. Ali koga to danas interesuje.

Da mi je samo da Nisvet Dzanko napise kritiku za ovaj film, pa sve fino pod guzicu.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ddur wrote:...jeli neko gledao ghost ridera?
Nemoj ga gledati ni pod razno, katastrofa, ali malo je reci...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Hierarchia wrote:
Svemirski_Jebach wrote:Dio snimanja je bio na mojoj uobicajenoj ruti na putu u skolu... :D :D :D samo se nije bogzna sta vidjelo...al eto...
Jesi li trazio autogram od glavnih glumaca? Mozes li i meni jedan obezbijediti, masno placam. :D
nisam im ni prisao. :D a i ne bi ni mog'o :D

nedavno idem sa jaranicom po gradu kad kaze ona - eno samuel jackson...reko dje, ne vidim...kaze eno onaj lik...ja pogledam, jest crn al nemam pojma da je on...neke cvike i folovi...nikad ga ne bi poznao, ako je to on uopste.

vidio sam i liv tyler jednom...samo ne znam jel ona mene vidjela.
black

Post by black »

GandalfSivi wrote:
Ddur wrote:...jeli neko gledao ghost ridera?
Nemoj ga gledati ni pod razno, katastrofa, ali malo je reci...
slazem se...ma pravi djeciji film ..
shin

Post by shin »

Marvel sucks.

Stipovki junaci sucks.

Jedna je legenda.

Image
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Hierarchia wrote:Toliko love da bi se napravio jos jedan kretenski blockbuster :roll: :roll: :roll: Moglo se pola Afrike prehraniti za te pare, da ne govorim o stetnim posljedicama ispiranja mozgova. :-?
Slazem se, al' Spajdo je Spajdo :D
Inace, entertainment je strahovito skup u US (filmovi, koncerti, spektakli kojekakvi, pozorisne predstave a o operi i simfonijskim koncertima da ne pricam), jer je konkurencija ogromna....ulaznicu za koncert Eric Clapton-a sam platila $75 (ja i muz $150), a sjedili smo u Areni u tacki negdje :lol: jer su sve karte "on the floor" bile preko $150 po osobi :shock: ...yebota, ja Manolo Blahnic mogu kupiti za $500 i da ih se nanosam :lol:

Shin, samo cekaj i vidjet ces da ce i od njih napraviti film..... :D
shin

Post by shin »

Da se Bob Rock pretvara u kamenu kuglu, ili da Sir Oliveru sjevaju laseri iz hasimage mozda bi napravili. Ovako tesko. :lol:
shin

Post by shin »

InfraRedRidinghood wrote:Shine, imaš biciklom krug od mene :zzzz: :oops: :) :kiss:
Ako je violeta more :lol:
danas

Post by danas »

halo bing, kako brat :D
black

Post by black »

dobro je ba pa moze li i jedna tema da ostane citava i ne preraste u chat i mlacenje prazne slame...
Neelix

Post by Neelix »

Hierarchia wrote:Toliko love da bi se napravio jos jedan kretenski blockbuster :roll: :roll: :roll: Moglo se pola Afrike prehraniti za te pare, da ne govorim o stetnim posljedicama ispiranja mozgova. :-?
hie ne zamjeri, al sto ne mogu ovakvih komentara :roll: i te su pare otisle u firme koje prave scenografiju, specijalne efekte, kamere, kostime, shminke...i na taj nacin nahranile porodice ljudi koji rade u njima. sta, ti da imas te pare, ne bi ih "obrnula" npr kroz film, nego bi nahranila afriku? jah...
Neelix

Post by Neelix »

kako glup film :-? ko kakva sapunica su ga rastegli, 2 sata i 25 minutaa komotno su mogli na sat i po, ako ne i vise skratit, i da bude zanimljiv :-? pola apola izaslo prije kraja :lol:
rashomon

Post by rashomon »

shin wrote:Marvel sucks.

Stipovki junaci sucks.
Dobri su stripovi, loši su filmovi!

BTW; nisam odgledao nijednog Spidermana! :D :D :D

Gledao sam X-Mene, prvi dio je onako, ostalo je bezveze...
Mislim ovo za Ghost Ridera, a ja dodam još Hulka, i to je vrhunac dosade i gluposti u tim okvirima...Mada čujem da je ovaj Spidy podjednako konkurentan sa viškovima scena...

Sin City ispade nekako najbolji film po stripu urađen...
van Basten

Post by van Basten »

Sin City je filmčina za sve ove filmovane stripove zadnjih godina. Možda zato što se nikada nije takmičio u novonastaloj stupidnoj kategoriji "najskuplji film ikada" ili zato što je došao u ruke Rodrigezu koji se nije bojao dati malo šmeka u sve to, da ne bude klasični blockbuster (ili kao se već piše ovo). Za Sin city jedva čekam nastavke, a ovi ostali strip junaci, uključujući i čovjek pauka mogu komotno čekati pojavljivanje na tvu i to pod uslovom da se ono potrefi sa meni vremenski slobodnom noći.
Neelix

Post by Neelix »

jedna velika nelogicnost u filmu, za one koje su gledali :

spajdermen je dobio svoje supermoci ujedom pauka koliko se ja sjecam? a ne sa onim odijelom? uglavnom, kad skine ono crno odijelo i ono predje na onog fotografa, kako i on odjednom dobije spajdermenove moci :? :D nidje veze :D

dvica mi nije bila losa, al ovo... :-?
Karabaja

Post by Karabaja »

Spiderman je karina
seln

Post by seln »

Neelix wrote:jedna velika nelogicnost u filmu, za one koje su gledali :

spajdermen je dobio svoje supermoci ujedom pauka koliko se ja sjecam? a ne sa onim odijelom? uglavnom, kad skine ono crno odijelo i ono predje na onog fotografa, kako i on odjednom dobije spajdermenove moci :? :D nidje veze :D

dvica mi nije bila losa, al ovo... :-?
Dvica je i meni bila bolja, dotakla se malo i socijalne note koja je u stripovima bila izrazenija.
Rado sam citao spadermena...bio je tako ljudski.
Bez para, problemi sa curama, cir na zelucu...
Post Reply