Spasimo pse pokolja u Tuzli

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

ajde_vise

#76 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

evo ja cu .. sklepat neki odgovor :)

1) napravit par azila

2) u svakom zaposlit 2-3 veterinara s nekom platom jednakoj plati 2 sintera

sintere otpustit

veterinari ne moraju bit previse iskusni.. al moraju volit pse

cak bi se mogao napravit i neki dogovor s fakultetom, da tu veterinari pocetnici odradjuju koju godinu .. jako dobro iskustvo

3) finansiranje
lako je nac strane donatore kad imas sta ponudit na uvid

takodjer, sve sto se trosilo na sinteraje, nek se sad daje u ove azile

4) masovna sterilizacija pasa

5) strogo kaznjavanje svakog ko bespotrebno ubija zivotinje

dakle ..svi troskovi.. sto sterilizacije sto pregleda.. bili bi zanemarivi .. i sveli bi se u plate tih nekoliko vetreinara.. eto 10ak ..

i nagradno pitanje: koliko sinteraj trosi??
colt

#77 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by colt »

Otvoriti azil za pse u kojem se mogu primiti 200-300 pasa.Vi fakat ne znate koliki su to troskovi. Vi bi radije to finansirali, nego recimo dati hranu u narodnim kuhinjama !!!
colt

#78 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by colt »

grany-smith wrote:@ duboka misao

zaboravio sam,oprosti.

Što niko od vas ne dadne konkretan prijedlog kako i na koji način da se uklone psi lutalice.Rećićete da treba da se otvaraju azili za pse.
Da li se zapitate koliko košta otvaranje kao i sami troškovi održavanja takvih ustanova.
Otkuda namaknuti sredstva za to.
Da li ste spremni npr.odreći se odlaska na more i ta sredstva usmjeriti u ove svrhe.
Da li ste spremni prihvatiti nekoliko napustenih pasa,platiti veterinara za usluge,koje su neminovne na psima bez staranja.
Možda jeste jedno izvjesno vrijeme,dok vam ne dojade i pored sve "ljubav" prema njima vjerujem da biste ih ponovo vratili na ulicu i prepustili na milost i nemilost sredine.
Hajte molim vas.

Pa vidite gdje mi zivimo.
Zivimo u drzavi koja je na samom dnu ljestvice u svim sferama života.
Živimo u državi gladnih i obespravljenih,
a tražimo nešto što je u ovom momentu neizvodljivo.

A pitaš me za vidovitost.
Naravno da sam vidovit.Evo,siguran sam da mi nećeš odgovarati na ovaj post.
:thumbup:
ajde_vise

#79 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

colt wrote:Otvoriti azil za pse u kojem se mogu primiti 200-300 pasa.Vi fakat ne znate koliki su to troskovi. Vi bi radije to finansirali, nego recimo dati hranu u narodnim kuhinjama !!!
ko o cemu .. ti o babama
duboka_misao

#80 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by duboka_misao »

colt wrote:Otvoriti azil za pse u kojem se mogu primiti 200-300 pasa.Vi fakat ne znate koliki su to troskovi. Vi bi radije to finansirali, nego recimo dati hranu u narodnim kuhinjama !!!
ja stvarno ne vidim ko ti brani da dajes narodnoj kuhinji, a kad mi ti budes davao platu slobodo odredi gdje da je trosim .

Ako zelis mogu ti odmah dati par brojeva narodnih kuhinja vjerujem da ce cjeniti tvoju velikodusnost, da im najavim tvoju posjetu?
colt

#81 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by colt »

ajde_vise wrote:
ko o cemu .. ti o babama
Ja bi o bespomocnima.
zelenashica

#82 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by zelenashica »

ajde_vise wrote:
ko o cemu .. ti o babama
:roll: vala i ovo je bio nizak odgovor,fkt ne treba pominjati jadne ljude koji se hrane u narodnim kuhinjama na ovakav način...... :skoljka:
zelenashica

#83 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by zelenashica »

23.10.2009.
Hoće li još jedan zaključak riješiti problem Azila i pasa lutalica?

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla razmatrana je Urgencija za iznalaženje rješenja za otklanjanje problema pasa lutalica na području općine Tuzla. Nakon rasprave usvojena je uz sljedeće sugestije:

Obavezuje se Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ-a, da sagleda stanje postojećeg azila pasa i nađe interventno rješenje i neophodna sredstva za zbrinjavanje životinja, te sprečavanje ugrožavanja zdravlja i sigurnosti ljudi.

Neophodno je u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja ispoštovati zakonski rok i do februara 2010. godine i iznaći lokaciju za novi azil za pse. Pri tome treba sagledati mogućnost da se u okviru projekta CROPS, u saradnji sa Općinom Lukavac, pokušaju zbrinuti životinje na lokalitetu CROPS-a u sklopu projekta rehabilitacije ovisnika.

Isto tako treba sagledati mogućnost i da se na napuštenom području Majevice pronađe lokacija za smještaj azila za pse.

To su zaključci Općinskog vijeća Tuzla. Zima je na pragu, do postojećeg Azila teško je doći, nema ni vodu ni struju, a kako izgleda može se pogledati i na slikama iz vijesti o požaru u Azilu. U najboljem slučaju nova lokacija bi trebala da se odredi u februaru 2010. ali sudeći prema dosadašnjim iskustvima sa Azilom i rokovima, ne treba se puno nadati.

Veći problem od lokacije je iznalaženje mogućnosti ko će se o psima brinuti. Da li Općina Tuzla ovim potezom otvara nova radna mjesta? Prihvatilište za pse urađeno u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja zahtjeva puno više od traženja lokacije za novi azil, a i to neće ići glatko.

Na kraju se postavlja i pitanje, s obzirom na situaciju u kojoj se uvodi štednja na svakom koraku, da li je Tuzla grad koji sebi može dozvoliti prihvatilište za pse u kojem će psi boraviti doživotno, u kojem treba regularno zaposliti ljude ili bi se kontrolom razmnožavanja ako ne eliminisao, sigurno smanjio problem pasa lutalica na tuzlanskim ulicama.

http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/t ... p?id=32400
duboka_misao

#84 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by duboka_misao »

colt wrote:
duboka_misao wrote:
ja stvarno ne vidim ko ti brani da dajes narodnoj kuhinji, a kad mi ti budes davao platu slobodo odredi gdje da je trosim .

Ako zelis mogu ti odmah dati par brojeva narodnih kuhinja vjerujem da ce cjeniti tvoju velikodusnost, da im najavim tvoju posjetu?
Vidis, meni se ionako obustavlja od plaće za te svrhe, tako da nema potrebe za hodanjem i zvanjem!!!

Dok na primjer vi samo kukate i trazite rjesenja, a nista konkretno.Lahko je laprdati preko net-a.
tebi se od place jedino obustavlja administrativna zabrana na kredit za golfa dvicu ponos familije, da malo znas o tome PIO/MIO ne hrani javne kuhinje ponuda da odes sa hranom do javnih kuhinja jos vrijedi,de pokreni se malo lako je laprdati na forumu!
colt

#85 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by colt »

zelenashica wrote:
ajde_vise wrote:
ko o cemu .. ti o babama
:roll: vala i ovo je bio nizak odgovor,fkt ne treba pominjati jadne ljude koji se hrane u narodnim kuhinjama na ovakav način...... :skoljka:
Nemaju oni osjecaja.Djaba im govoriti
ajde_vise

#86 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

zelenashica wrote:
ajde_vise wrote:
ko o cemu .. ti o babama

pa dobro.. bitno je zbunit protivnika :lol:

vecina tih sto prigovaraju, nikom ne pomazu
jer ko ima empatiju za bespomocne ljude , ima je za sve sto je bespomocno, samim tim i za zivotinje

vrti isti post 4 puta .. "baba i zeljeznicka"

sve te babe i djedovi su imali sta jest dok im drugi ljudi to nisu onemogucili
duboka_misao

#87 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by duboka_misao »

colt wrote:@duboka_misao
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tko je rekao da ide preko PIO/MIO. Pored obustava za zdravstveno osiguranje (12,50 %), doprinosa PIO (17 %), doprinosa za zaposljavanje (1,5 %), poreza na dohodak (10 %), postoji jos obustava koja je odvojena od ovih obustava. To je moja zelja i imam pravo da mi se ide gdje ja hocu.
Mozda je tebi zao dati za pse, meni za ljude koji nemaju nije. Barem nesto kontretno radim
predlazem da te vatikan proglasi svetcem eo pishemo peticiju, nema dalje imas PF Humanitarne akcije pa da te vidimo? sto jedan svetac rece : lako je laprdat po forumu kad firma internet placa .
ajde_vise

#88 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

colt wrote:
zelenashica wrote:
ajde_vise wrote:
ko o cemu .. ti o babama
Nemaju oni osjecaja.Djaba im govoriti

vidim ti mi frcas od emocija :lol:
tinchy

#89 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by tinchy »

colt wrote: Vi bi radije to finansirali, nego recimo dati hranu u narodnim kuhinjama !!!
Svako ima svoj nacin na koji ce nekome pomoci, cijelo vrijeme mijesas ljude i zivotinje.. Koliko se ja sjecam ovo je jos uvijek PDF Kucni ljubimci :wink:
colt wrote:Ja bi o bespomocnima.
Bespomocni su i ovi psi o kojima se ovdje radi.. Ljudi sami sebi mogu pomoci na neki nacin, ali su zivotinje one koje trebaju pomoc. One nisu te koje mogu same sebe nahraniti, odvesti veterinaru itd.
colt wrote: tako da nema potrebe za hodanjem i zvanjem!!!
Zasto nema potrebe? Mrsko ti ustati iz ugodne, tople fotelje i odnijeti hrane tim bespomocnim ljudima jel? Cijelo vrijeme se vrtis oko toga kako ljudima treba pomoci a ne zelis sam da im pomognes. :oops:
colt wrote: Dok vi na primjer samo kukate i trazite rjesenja, a nista konkretno.Lahko je laprdati preko net-a.
Naravno da se traze rjesenja, niko nema pravo da ubije nekoga u ovom slucaju zivotinju jer je niko od ljudi nije niti rodio niti joj zivot podario. Pa tako da nema pravo niti da joj oduzme taj zivot.

colt wrote: Lahko je laprdati preko net-a.
Vidimo :wink:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#90 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by anjusha »

ljudi, nemam vremena citati ovih dana sve. ako neko ima nesto da prijavi: uvrede, trolanje, pozivanje na nasilje i sl, molim da to uradi putem pp ili uzvicnika. na sliku sam reagovala jer je prijavljena (hvala) i tako molim vas da nastavimo.

PS: nisam zadnje stranica jos procitala, tako da ako smatrate da se nesto treba prijaviti i reagovati na to: bujrum. hvala
colt

#91 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by colt »

tinchy

Nemam potrebe da ti odgovoram jer mi je savjest cista.Moj nacin pomaganja (novcem) je zelja nekog drugog i ostavio sam im mogucnost da opskrbljuju sto im treba.Znaju bolje od nas. Kazem nas, jer nas ima vise.
A u ostalom, da budem iskren, vrijeme mi ne dozvoljava da hodam.
Nego, lutalice vam hodaju po gradu. Ucinite nesto !!!!

Sad idem !!!
SenSen

#92 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by SenSen »

grany-smith wrote:Čopor, u kojem su četiri psa lutalice, napao je u zaseoku Macurama 11. travnja stado od 60 ovaca. Psi su se provukli ispod ograde, ubili 22 i ranili 13 ovaca. Sutradan su napali stado drugog vlasnika, koje je bilo u suhozidu visoku 2,2 metra. Tada su zaklali 14 ovaca i petero janjadi te ranili 11 ovaca i desetero janjadi.
Nisam bash neka matematicarka, ali mi se sve ovo cini krajnje nemoguce! :shock: Citala sam o ovim "slucajevima", i uvijek sam se pitala kako to da novinari koji su napisali clanke nisu primjenili logiku, pa zakljucili kako nesto ne stima.. Da cetiri psa mogu zaklati i povrijediti toliko ovaca, i to bez toga da vlasnici primjete, to su vec price za malu djecu..

Ali dzaba logika, vidim da je @"grany" sklon strahu od bica iz familije Canis lupus familiaris.. Mora da su posljedice od onog puta kada ga je vuk pojeo, pa preobucen sacekao da dodje unuka da i nju pojede. Srecom je naisao hrabri lovac pa spasio @grany i ubio vuka.. Od tada @grany "podrzava" smrtnu kaznu za pse..

:-) :-) :-) :roll: :run:
waterfall

#93 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by waterfall »

waterfall wrote:Pa veca je sansa da se pogine od ludjaka koji pucaju nasumice na sta god stignu po ulicama nego od pseceg ujeda. Pogledajte statistike kako i ko gine ili bude povrijedjen - slabi su vam argumenti.

Pogledajte sta su radili djeci u Domu za napustene, ovo je krsenje i Djecijih prava. KO NORMANALN MOZE DATI NALOG ZA OVAKO NESTO?

Image

Nema rasprave zakon je zakon, a da ne govorim nasa moralna odgovornost.
Ostavite komentar na fan page-u nacelnika

waterfall

#94 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by waterfall »

500 hiljada KM-ova samo KS je do sada izdvajao na ubijanje.

2500 KM u jednom danu u B.Brodu!

2000 KM u jednom danu u Tuzli!

i tako u nedogled

SVI su saucesnici u ovome jer to svi finansiraju - kroz porez. Pare se bacaju u prazno a mogu se investirati u humana rjesenja, koja ce kostati dugorocno upola manje nego ovi iznosi.
Do kada mislite OVO plaćati?

Nastavite li, postajete saučesnici u krivičnim i prekršajnim djelima. Uostalom, znate da neznanje ne oslobađa krivice.

Zna li neko od onih koji broje budžetske-milione iz lokalnih i državnih kasa, koliko je namjenjeneno zbrinjavanju napuštenih pasa i mačaka? Koliko je leševe ovih nesrećnih životinja na deponijama smeća? Poziva li iko na odgovornost: počinioce masovnih ubijanja ovih odbačenih prevarenih bića koja lutaju gradom u potrazi za pažnjom prolaznika? Sva ta masovna ubistva se (izvode pod licemjernim nazivom "eutanazija" nakon još licemjernije "trijaže").

Da ne pominjemo fiktivna udomljavanja koja se serviraju javnosti. Poziva li neko te lokalne i državne službenike koji su svojim protivzakonitim činjenjem ili nečinjenjem omogućili ovo krivično djelo prema životnoj sredini i pljačku poreskih obveznika, ili samo "oplakuju" nesrećne pse i mačke - brojeći milione, za njihovu "zaštitu", koristeći glagolsko vrijeme: prezent za novac, a futur kada govore o zbrinjavanju ovih bespomoćnih, osjećajnih bića koja imaju jednako pravo na život kao i svi koji o njihovoj sudbini na bilo koji način odlučuju? Provincijske šinteraje koje vode Direktori Uprave za veterinu velikodušno su samo preimenovali i nisu više šinteraji nego PRIHVATILIŠTA i AZILI, ostao je sve po starom i dalje se ubija kao i prije kada smo ih iskreno zvali pravim imenom “ šinteraji”.

Zašto niko ne poziva na odgovornost nepostupajuće komunalne i veterinarske inspektore - izazivače problema jer ne čine ništa protiv neodgovornih vlasnika? Ne postoji problem lutajućih pasa i mačaka. Koji je namjerno pogrešno nazvan kao “problem pasa i mačaka lutalica“, on je nametnut građanima da trajno plaćaju nerad i nefikasnost. Ko je taj koji omogućava neodgovornim vlasnicima izbacivanje stalno novih pasa i mačaka na ulice? Ko ne sprječava stalno obnavljanje broja napuštenih pasa i mačaka? Ko je natovario na poreske obveznike trajni namet da plaćaju lokalne komunalne i republičke veterinarske inspektore za posao koji ne odrađuju? Njihov jedini posao u ovom slučaju je da vrše nadzor nad sprovođenjem Zakona o veterinarstvu koji naređuje kažnjavanje neodgovornih vlasnika. Nemoguće je izgraditi tolike azile koliko je neregistrovanih, neobilježenih, nevakcinisanih pasa i mačaka na ulicama, nemoguće je na taj način rješavati pitanje neodgovornih vlasnika. Oni mogu svake godine ponovo izbaciti sve neželjene životinje na ulice, ovi neodgovorni vlasnici to ponavljaju jer ih nepostupajući inspektori ne kažnjavaju, time stimulišu, jedni druge, a narod plaća. O ovoj temi smo već više puta pisali vlastima koje ne poduzimaju ništa, čak se ismijavaju ovim temama. Ni malo ih ne pogađa sva primitivnost postupanja sa živim bićima čak ni ako se direktno oštećuje i lokalni rep budžeta. Ni tad ne uviđaju ili ne žele da priznaju “Eutanaziju svijesti”. Ukoliko inspektori, koje svi plaćamo, ne počnu sa kažnjavanjem po zakonu, i ne obuzdaju neodgovorne vlasnike, ne preostaje nam ništa nego postupiti po zakonu.

postoje:
UZROCI:
1. problem neodgovornih građana, vlasnika pasa i mačaka - koj ostaju nekažnjeni za svoje protivzakonite postupke, te ih ponavljaju.

2. problem lokalnih komunalnih i republičkih veterinarskih inspektora, koji ne vrše svoju službenu dužnost, a plaćeni su da je vrše.

POSLJEDICE:
1. napušteni, neregistrovani, nevakcinisani, gladni, maltretirani, napaćeni, nesrećni psi i mačke - koji ne žele biti na ulicama, gladni, napušteni, a imaju pravo na život, jer Zakon nalaže njihovo zbrinjavanje.

2. povrjeđeni - ujedima, nesrećni, opljačkani poreski obveznici i ostali građani koji imaju pravo i na odštetu, jer su u ovu situaciju dovedeni nepostupanjem lokalnih i republičkih organa, koji su plaćeni da postupaju po važećim zakonima.

Da bi nestale posljedice moraju nestati uzroci

Uzroci i posljedice egzistiraju zato što postoji:

1. velika grupa profitera koji se ovim okorišćuju - to je organizovani kriminal u ovoj oblasti.

2. korumpirani pojedinci u institucijama sistema, koji donose i primjenjuju protivzakonite podzakonske opšte akte, koriste ih kao štit iza koga rade sve protivzakonite radnje u ovoj oblasti.

3. apatija građana - usljed zauzetosti egzistencijalnim problemima u državi u tranziciji, koju zloupotrebljavaju profiteri koristeći parole: "ovo radimo da bismo zaštitili djecu i starce od ujeda i širenja zaraze: uklonićemo pse i mačke u interesu ljudi, ljudi su nam najvažniji itd ".

Naša Ustavna i statutarna obaveza je da insistiramo na implementaciji svih važećih zakona, što znači realizaciju sledećeg:

Krivično i prekršajno sankcionisanje:
1.lokalnih komunalnih i republičkih veterinarskih inspektora i njihovih nadređenih koji im daju saznanje o svemu, ali to dopuštaju nečinjenjem. Zbog: nepostupanje po službenoj dužnosti, dopuštanjem držanja neevdentiranih vlasničkih životinja i dopuštanjem veterinarima falsifikovanog prikazivanja činjenica o zdravstvenom stanju životinja radi ubijanja tih životinja pod lažnim nazivom "eutanazija" kao i fiktivnih udomljavanja.

2.neodgovornih građana, zbog: nebrige, držanja i napuštanja neobilježenih, ne registrovanih nevakcinisanih životinja.

3.nesavjesnih veterinara, zbog: ubijanja zdravih i izlječivo bolesnih životinja falsifikovanjem činjenica o zdravstvenoim stanju tih životinja i nesavjesnog lječenja.

4.nesavjesnih urednika medija: koji onemogućuju da savjesni novinari informišu javnost o činjenicama u ovoj oblasti: omogućuju prikazivanje životinja bezosjećajnim, krvoločnim, izvorima zaraze, bezosejećajnim nevažnim predmetima ljudske zabave, stavljajući neopravdano u centar svega potrebe samo jedne životinjske vrste, od mnogobrojnih osjećajnih životinjskih vrsta koje s pravom žive na Zemlji, koji ujedno ističući superiornost jedne životinjske vrste nad svim ostalim potvrđuju ličnu inferiornost, i konkretnu sklonost podsticanju krivičnih i prekršajnih djela aktivnih pravnih subjekata .

Hvala na Vašem vremenu i pažnji .

http://www.drustvonoa.org
SenSen

#95 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by SenSen »

Vidim da su izbrisani svi negativni komentari na facebook profilu Nacelnika Imamovica. Bilo ih je puno prije neki dan, sada su samo ostali oni koji hvale bajnog Nacelnika.. Oduvijek se pitam sta to u ljudima ih tjera da idoliziraju nekoga, i ignorisu sve dokaze protiv nepogresivosti doticnoga. Ili im je mozda vaznije da dobiju jos jedan besplatni koncert i jos jednu gradsku fontanu?! Ko hebe ubijene psice i djecu bez roditelja :roll:
jaca78

#96 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by jaca78 »

pise da je stranica samo za obozavatelje lika i djela gospodina Imamovica. Pa ko da ga mi mrzimo :-) :-) :-) :-)
SenSen

#97 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by SenSen »

Pravi prijatelji su oni koji ce ti reci kada grijesis. Mi smo cini se Imamovicu veci prijatelji od ovih "obozavatelja" :D

:run:
ajde_vise

#98 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

:lol:
Amazonka27

#99 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by Amazonka27 »

anjusha wrote:ljudi, nemam vremena citati ovih dana sve. ako neko ima nesto da prijavi: uvrede, trolanje, pozivanje na nasilje i sl, molim da to uradi putem pp ili uzvicnika. na sliku sam reagovala jer je prijavljena (hvala) i tako molim vas da nastavimo.

PS: nisam zadnje stranica jos procitala, tako da ako smatrate da se nesto treba prijaviti i reagovati na to: bujrum. hvala
obrisana 3 prijavljena posta

nemojte zachatavati, ako se ne slazete sa temom ne otvarajte je, bicete banovani iz gore navedenih razloga
ajde_vise

#100 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

nego .. jel ima iko konstruktivne prijedloge

kako stvari stoje ovo ce se desit uskoro
Locked