Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AdiSecibovic wrote:Da li je SATA? Ako da ustekaj ga u PC sata kablom i rijeseno ne moras uzimati case ili nesto, nece mu nista biti ako par minuta lezi na dnu kucista a ne u case-u
Da, radi se o SATA disku. Kakav je to SATA kabal, vidim da imaju samo SATA->USB adapteri i SATA kablovi za desktop računare, ja ovo želim uštekati u USB i spasiti podatke, korištenje istog kao eksternog diska mi nije toliko neophodno.
Upravo zbog toga me drug pitao da mu dam ovaj disk kad završim s njim jer je na laptopu fabrički bila uključena Vista. Ako spasim podatke i uradim klasični format C i D particija tog diska, da li će skrivena particija ostati netaknuta i funkcionalna uz serijski broj Windowsa na laptopu za instaliranje na drugom laptopu?
jasko_ba wrote:problemcic jedan
imam na hard disku slobodnih nekih 20 gb i kreno snimati seriju preko utorrenta
sad je problem sto bude stabilno desetak minuta, i onda mi se racunar iskljuci
skidam preko utorrenta vec godinama, evo zadnja dva dana taj problem imam...cim izadjem iz tog programa, sve radi savrseno
ako se ikom desilo nesto slicno, nek odgovori
pozz
Moguće pregrijavanje, ili se na hard disku nakupilo bad sectora pa kad zakoči na sistemskom fajlu on se restartuj tj. crasha kolko ti je star hdd ?
skidam preko utorrenta vec godinama, evo zadnja dva dana taj problem imam...cim izadjem iz tog programa, sve radi savrseno
pozz
Moguće pregrijavanje, ili se na hard disku nakupilo bad sectora pa kad zakoči na sistemskom fajlu on se restartuj tj. crasha kolko ti je star hdd ?
80gb na njemu, 2006 kupljen racunar
novi racunar treba pod hitno..al odakle pare
pozz
80gb na njemu, 2006 kupljen racunar
novi racunar treba pod hitno..al odakle pare
E jbg gotov je nakupljeno bad sectora sve do jednom dok ti skroz prestane raditi kupi drugi hdd preko pik-a i spremi važne podatke dok možeš
u zadnjih par sedmica bio neki zabrljaj s laptopom i neće sistem da mi se pokrene. Krenem sa instalacijom novog sama...
Pokrenula sam formatiranje hard diska preko Command Prompt (jer nije htjelo preko aplikacije unutar samog procesa instalacije kod podjele particija error 0x80070057), i na nekih 15% se predomislim (skontam da ima nekih pravo bitnih podataka)i pokušam da zaustavim sa control c, esc ali neće... i dalje pritisnem na x i isključim laptop iz struje i sad ne znam šta sam uradila?
Jesul svi moji podaci otišli u nepovrat...?
u zadnjih par sedmica bio neki zabrljaj s laptopom i neće sistem da mi se pokrene. Krenem sa instalacijom novog sama...
Pokrenula sam formatiranje hard diska preko Command Prompt (jer nije htjelo preko aplikacije unutar samog procesa instalacije kod podjele particija error 0x80070057), i na nekih 15% se predomislim (skontam da ima nekih pravo bitnih podataka)i pokušam da zaustavim sa control c, esc ali neće... i dalje pritisnem na x i isključim laptop iz struje i sad ne znam šta sam uradila?