Španija - Portugal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#201 Re: Španija - Portugal

Post by todd_smith »

1946 wrote:
todd_smith wrote:a koji je tim to jos uradio?
Njemačka. Pokazali i više nego što se od njih očekivalo.
Dobro Njemacku priznam, mada su i oni svaki gol do sada dali na racun amaterske odbrane, osim one Ozilove munje.
-Paja

#202 Re: Španija - Portugal

Post by -Paja »

todd_smith wrote:
-Paja wrote:
todd_smith wrote:gdje je ono engleska?
Ja na ovom prvenstvu i ne navijam za Englesku ne razumijem zasto to pitas mene, jel bi to trebala biti kao neka provokacija? :lol:
po cemu si zakljucio da sam tebe pitao?
Pa odma post iza mog a gore niko ne pominje englesku pa reko mora da je meni zbog voljenog dominatnog Arsenala! Ali dobro ako nisi mene pitao duboko se izvinjavam.
todd_smith

#203 Re: Španija - Portugal

Post by todd_smith »

-Paja wrote: Pa odma post iza mog a gore niko ne pominje englesku pa reko mora da je meni zbog voljenog dominatnog Arsenala! Ali dobro ako nisi mene pitao duboko se izvinjavam.
Koliko znam, u Arsenalu se nalazi svega 1-2 engleska igraca u standardnih 11(ako i to.), tako da Engleska i bas nema nesto sa Arsenalom :mrgreen:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#204 Re: Španija - Portugal

Post by 1946 »

todd_smith wrote:
1946 wrote:
todd_smith wrote:a koji je tim to jos uradio?
Njemačka. Pokazali i više nego što se od njih očekivalo.
Dobro Njemacku priznam, mada su i oni svaki gol do sada dali na racun amaterske odbrane, osim one Ozilove munje.
Ma daj... Aus, Srb, Gha i Eng - 4 tima s kojim su igrali i svi imaju amatersku odbranu? (pikam i ove komšije jer je i njima sijevalo oko gola i jedino amaterizam Podolskog je doprinjeo da ne daju i na toj utakmici go čak sa igračem manje)
todd_smith

#205 Re: Španija - Portugal

Post by todd_smith »

1946 wrote: Ma daj... Aus, Srb, Gha i Eng - 4 tima s kojim su igrali i svi imaju amatersku odbranu? (pikam i ove komšije jer je i njima sijevalo oko gola i jedino amaterizam Podolskog je doprinjeo da ne daju i na toj utakmici go čak sa igračem manje)
kako su Australiji zabili 4 gola? Australija za svaki gol pokusala igrati offsajd...

Engleskoj? Mislim da si i sam vidio golove, prvi gol niko loptu nije dirao, Terry i Upson se nisu mogli vidjeti na pozicijama, takodjer za svaki drugi gol...kao sto sam rekao amaterske greske...

Ali kazem, Njemacka je i mene ugodno iznenadila i rekao sam da su izuzetak...ali, ljudi ih previse hvale samo na osnovi golova...ali na blizu inspekciju 8 od 9 golova su bile vise greske odbrane, nego spretnost Njemacke
-Paja

#206 Re: Španija - Portugal

Post by -Paja »

todd_smith wrote:
-Paja wrote: Pa odma post iza mog a gore niko ne pominje englesku pa reko mora da je meni zbog voljenog dominatnog Arsenala! Ali dobro ako nisi mene pitao duboko se izvinjavam.
Koliko znam, u Arsenalu se nalazi svega 1-2 engleska igraca u standardnih 11(ako i to.), tako da Engleska i bas nema nesto sa Arsenalom :mrgreen:
Arsenal je cuveni engleski kraljevski klub za kojeg navija kraljevska porodica. Nema veze koliko ima Engleza nije Arsenal kriv sto u pola cijene jednog Barrya mozes kupiti Arshavina koji je dvije klase iznad a u buducnosti ce se i to promjeniti jer u mladim selakcijama engleske dominiraju topnici!
todd_smith

#207 Re: Španija - Portugal

Post by todd_smith »

Zasto onda Njemacka osvaja U-21 prvenstva? :lol:
elSaik

#208 Re: Španija - Portugal

Post by elSaik »

Zašto što u mlađim kategorijama Engleske repke imaš i igrača iz T..... :( :mrgreen:
ultima_palabra

#209 Re: Španija - Portugal

Post by ultima_palabra »

Bosanski_kralj wrote:
ultima_palabra wrote: Ali baš iste sekunde 8-) Ima stručnjaka svakakvih na ovom forumu, ali onako kako su igrali zadnjih pola sata...po meni to nikako ne može biti dosadan fudbal :roll:
Što se tiče ofsajda, mislim da niko ne može zamjeriti pomoćnom na par centimetara, to je neki prag tolerancije u fudbalu...vidjeli ste da se ni Portugalci ne bune.
Pojedinci smaraju pričom o Barceloni, ne igra ovdje Barcelona nego reprezentacija Kraljevine Španije 8-)
Da, zadnjih pola sata, ali jednostavno Španci nisu prikazali u dosadašnjim utakmicama onakvu igru kakva se od njih očekuje. Previše "dave" loptu beskorisnim dodavanjem, ali kako kao kaza @šibicar vjerovatno je to zbog toga što sve ekipe protiv njih igraju maksimalno defanzivno.
Slažem se da nisu pokazali formu koja ih je krasila zadnje 3 godine, ali da jesu onda prvenstvo ne bi bilo zanimljivo :-D Mogli bi im komotno uručiti pehar...
Nije im opravdanje što svi igraju defanzivno, igrali su i prije, navikli su na to...
alphonse kauders

#210 Re: Španija - Portugal

Post by alphonse kauders »

-Paja wrote:Ofsajd se vidio iz aviona! Jos jednom se potvrdjuje moja tvrdnja o politici spanskog saveza i medija eno Silva potpisao za City o tome se sigurno znalo u spanskoj reprezentaciji i evo odma ga nema u prvoj postavi vec neko vrijeme pod izgovorom da je bio los protiv Svicarsk. Istina lose je odigrao ali nista nije bio gori od ostatka tima...
Izmjereni offside je bio 27 cm, a u slučaju takve neke knap odluke, odgovor se moze naci u sljedećem:

2003: At the UEFA’s Referees' Committee held on Saturday 20 December 2003, the following general conclusions and recommendations were made.

Attention is drawn to the following decisions made at the third UEFA seminar for international Assistant Referees for the benefit of international football in Europe by adopting a standard approach in the performances of Assistant Referees.

Offside

2. If an assistant referee is not totally sure about an offside offence the flag should not be raised (i.e. in case of doubt benefit must be given to the attacking team).

Tako da je gol apsolutno ok ( u korist napadača, jer se fudbal igra zbog golova), iako kad se milimitarski gleda on to nije.

Pozdravljam.
ludak_

#211 Re: Španija - Portugal

Post by ludak_ »

todd_smith wrote:
1946 wrote: Ma daj... Aus, Srb, Gha i Eng - 4 tima s kojim su igrali i svi imaju amatersku odbranu? (pikam i ove komšije jer je i njima sijevalo oko gola i jedino amaterizam Podolskog je doprinjeo da ne daju i na toj utakmici go čak sa igračem manje)
kako su Australiji zabili 4 gola? Australija za svaki gol pokusala igrati offsajd...

Engleskoj? Mislim da si i sam vidio golove, prvi gol niko loptu nije dirao, Terry i Upson se nisu mogli vidjeti na pozicijama, takodjer za svaki drugi gol...kao sto sam rekao amaterske greske...

Ali kazem, Njemacka je i mene ugodno iznenadila i rekao sam da su izuzetak...ali, ljudi ih previse hvale samo na osnovi golova...ali na blizu inspekciju 8 od 9 golova su bile vise greske odbrane, nego spretnost Njemacke
http://www.fifa.com/worldcup/goals/vide ... index.html

Ojjjjjjjjj amateriiiiiiiizma ljudi moji.. AMATERI ZATO STO SU ISPALI NA DUPLI PAS!

http://www.youtube.com/watch?v=X0FV1OuWSRs

Svi koji pokusaju da igraju ofsajd zamke su amateri znaci... Iako je ovde Australija samo prvi gol primila zbog pokusaja offside zamke.. NO SRECA PA NJEMCI NISU SPRETNI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta ti sviju ti ocekujes, kako da se postave ti defanzivni igraci da ne ispadnu amateri?
todd_smith

#212 Re: Španija - Portugal

Post by todd_smith »

ludak_ wrote:
http://www.fifa.com/worldcup/goals/vide ... index.html

Ojjjjjjjjj amateriiiiiiiizma ljudi moji.. AMATERI ZATO STO SU ISPALI NA DUPLI PAS!

http://www.youtube.com/watch?v=X0FV1OuWSRs

Svi koji pokusaju da igraju ofsajd zamke su amateri znaci... Iako je ovde Australija samo prvi gol primila zbog pokusaja offside zamke.. NO SRECA PA NJEMCI NISU SPRETNI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta ti sviju ti ocekujes, kako da se postave ti defanzivni igraci da ne ispadnu amateri?
ne, ali kada ti niti jednom..ama bas nijednom nije uspjela offsajd zamka, zasto onda nastaviti pokusavati, pogotovo nakon 4 primljena gola? Jer, ako si gledao utakmicu vidio bi da su bili sretni sto Njemacka nije iskoristila svaku offsajd zamku :-)

toliko pametovanja, a hajde pogledaj u tom snimku za gol Podolskog...7 igraca Australije u 16tercu, niti jedan cuva bilo kojeg igraca Njemacke, i svaki hoda ko kokoska bez glave :-)

sto se tice Engleske, dobro pregledaj snimak...

1-0= gledaj gdje je Terry...a tek gdje je Upson....lopta ide 90-nesto metara bez ijednog dodira, kako nije amaterski ako ostavis nekoga kao Klose iza sebe 2-3 metra a otvoren ti gol?

2-0= pauziraj prije nego sto Ozil vrati pass...gledaj gdje je Terry..u poziciji Barryija, a tek onda pogledaj koliko prostora ima izmedju Johnsonna i Upsona...30tak metara...Muller dobije loptu gdje ga treba cekati Upson ili Terry, ali oni su iza njega i sad gdje je Johnson trebao biti ostaje rupa na koju dolazi Podolski

Kako to nije amaterska odbrana? Sta sad Terry igra za Chelsea to odmah znaci da je najjaci u odbrani i ne zna pogrijesiti? Saberi se
todd_smith

#213 Re: Španija - Portugal

Post by todd_smith »

btw ne znam zasto narod misli da je Engleska neka sila, pogledaj im tim

green-ekipa mu jedva ostala u Permiershipu

Johnson-desni bek tima koji je bio odron cijelu sezonu

A.Cole-pola sezone ga ganja povreda

Terry- Bio Ok, nista posebno, cak i losije igrao nego ikada prije ove sezone

Upson-isto kao Green

Barry-bezveze u Citiju igrao cijelu sezonu

Lampard-jedini pored Roonija koji je imao odlicnu sezonu

Gerrard-grozan bio cijelu sezonu za Liverpool

Milner-Nista posebno za Villu, ako ista ukrao mjesto Ashely Youngu u ekipi

Rooney-odlican sa Lampardom

Defoe-zabijao samo slabijim ekipama ove sezone...5 golova Wiganu zabiti nije nesto posebno, ovo je ipak SP :-)
Romanista 101%

#214 Re: Španija - Portugal

Post by Romanista 101% »

Englezi svake druge godine prave istu gresku, pred svako EP ili SP uzdizu sami sebe u nebesa. Euforija ponese citavu Englesku prije nego sto se odigrala ijedna utakmica. Sve utakmice na ovom SP su odigrali pod velikim pritiskom i vidjelo se koliko su igraci bili u grcu svo vrijeme. Jednostavno nisu u mogucnosti da izdrze takav pritisak medija i navijaca iz svoje zemlje. Igraci se neosjecaju komotno i slobodno kada igraju u reprezentativnom dresu. Kada ce doci neki trener koji ce reci otvoreno o mogucnostima te reprezentacije. Englezi bi trebali probati sa nekim malo "opustenijim" trenerom koji ce u startu reci da su trube, da nemaju potreban kvalitet, ali da ce dati sve od sebe da doguraju sto dalje na tom takmicenju. Tako da nacija ne ocekuje nesto previse od njih a igraci oslobodili pritiska.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#215 Re: Španija - Portugal

Post by 1946 »

Odosmo s teme :)

Pa svi se ubiše od dokazivanja da je Premiership najjača liga na svijetu i da je Bundesliga tu negdje sa Ligue 1, znači dosta slabija od Premiershipa.

Neuer - Schalke 04
Friedrich - Hertha (ispali u cvajtu)
Khedira - Stuttgart
Schweinsteiger - Bayern (haj' za njega možeš reći da je OK tokom cijele sezone)
Özil - Bremen (omladinac koji nije imao mjesta u S04)
Podolski - Köln (klotz igrač iz isto takvog tima :) )
Klose - Bayern (nije se nešto naigrao ovu sezonu)
Boateng - HSV
Ne možeš reći da su vrhunski igrači iz vrhunskih timova, a opet kad ih sastaviš postaju mašina za mljevenje nafuranih Engleza, Argentinaca (jebi ga Paul je svoje "rekao" :-D ) i ko zna ko će im još doći :)
ludak_

#216 Re: Španija - Portugal

Post by ludak_ »

Za Australiju sam ti rekao da su samo taj gol primili zbog pokusaja offside zamke...

Pa vidis li ti da u trenutku prvog pasa samo 2 Igraca Engleske imaju iza lopte? Ocigledno da je rijec o kontra napadu, moguce da je bio korner gdje Terry svaki put ide protivnicki sesnesterac. Niko ne kaze da ne moze pogrijesit.. Ali opet igra stopera za tim koji je u Engleskom premiershipu primio 32 gola.

Milner u Aston Villi igra defanzivnije od Younga i opet ima vise i golova i asistencija...

Ma sta ja imam objasnjavat liku koji kaze da 2 igraca u Engleskoj reprezentaciji valjaju... jos se gore obruka i rece da je 8 od 9 golova Njemacke zbog amaterizma odbrane... Po tebi za svaki gol su krivi odbrana ili golman, suparnicki igraci tu ne igraju nikakvu ulogu ako ovi odigraju PERFEKTNO. :run:
todd_smith

#217 Re: Španija - Portugal

Post by todd_smith »

ludak_ wrote:Za Australiju sam ti rekao da su samo taj gol primili zbog pokusaja offside zamke...

Pa vidis li ti da u trenutku prvog pasa samo 2 Igraca Engleske imaju iza lopte? Ocigledno da je rijec o kontra napadu, moguce da je bio korner gdje Terry svaki put ide protivnicki sesnesterac. Niko ne kaze da ne moze pogrijesit.. Ali opet igra stopera za tim koji je u Engleskom premiershipu primio 32 gola.

Milner u Aston Villi igra defanzivnije od Younga i opet ima vise i golova i asistencija...

Ma sta ja imam objasnjavat liku koji kaze da 2 igraca u Engleskoj reprezentaciji valjaju... jos se gore obruka i rece da je 8 od 9 golova Njemacke zbog amaterizma odbrane... Po tebi za svaki gol su krivi odbrana ili golman, suparnicki igraci tu ne igraju nikakvu ulogu ako ovi odigraju PERFEKTNO. :run:
Cekaj malo, da su oni svi tako odlicni igraci kao sto ti mislis...zasto su uspjeli samo 3 gola zabiti?? A ni Alzir nisu uspjeli poraziti? Mani se te spike sto medija hrani, sampioni ovo ono...kazes za Terrija igra u timu koji je primio samo 32 gola

a nisi spomenuo cinjenicu da je to isti klub kojeg na ledjima nose strani igraci,a ne Engleski...bas onako kao i ostatak klubova iz Premiershipa

i cak razmisli malo za SP 2014 kakva ce postava Engleske biti

Hart; Johnson, Dawson, Smalling, Gibbs; Huddlestone, Rodwell; Walcott, Wilshire, Lennon; Rooney??

da li iskreno mislis da ce ovi igraci imati sansu osvojiti sta? Nema veze, jer svi ce govoriti da su prejebeni igraci jer se nalaze u Manchesteru/Chelsea/Tottenhemu itd :lol: :lol: :lol:
Bosanski_kralj

#218 Re: Španija - Portugal

Post by Bosanski_kralj »

Zbog kojekakvih koeficijentata volio bih da neak evropska reprezentacija osvoji SP, a najbolje bi bilo da to bude Njemačka.
@todd_smith Svaki go je faktički plod greške odbrane. Njemci su se pokazali da znaju iskoristiti greške protivnika i zato su tu gdje jesu
Španci mi nikad nisu bili dragi, ali nisu mi nikad bili dragi, najviše zbog mentaliteta koji je sličan našem. :-) Use*u se kad je to najmanje potrebno.
todd_smith

#219 Re: Španija - Portugal

Post by todd_smith »

Bosanski_kralj wrote:Zbog kojekakvih koeficijentata volio bih da neak evropska reprezentacija osvoji SP, a najbolje bi bilo da to bude Njemačka.
@todd_smith Svaki go je faktički plod greške odbrane. Njemci su se pokazali da znaju iskoristiti greške protivnika i zato su tu gdje jesu
Španci mi nikad nisu bili dragi, ali nisu mi nikad bili dragi, najviše zbog mentaliteta koji je sličan našem. :-) Use*u se kad je to najmanje potrebno.
Da, naravno ali imas greske odbrane i imas amaterske greske koje se desavaju kada si na treningu i igras radi zajebancije, jer to je jedini nacin opisati Englesku odbranu za ona 4 gola :)
ludak_

#220 Re: Španija - Portugal

Post by ludak_ »

Vidi, ja nemam razloga da branim premiership niti Engleske reprezentativce... Cak sam u raspravu usao zbog onog dijela da Njemci izgledaju dobro i zabijaju golove samo zato sto su ekipe protiv kojih su igrale 'amaterske'... I nisam nigdje spomenuo da su to sve odlicni igraci, niti sam gdje spomenuo da Chelsea nose engleski reprezentativci, ali odbranu zasigurno ponajvise nosi Terry.

'Johnson-desni bek tima koji je bio odron cijelu sezonu' - i po ovom mogu zakljuciti samo da imas nesto protiv Liverpoola ili Engleza...

Kada smo se dotakli tih stranih igraca u premiershipu, i Vidic i Ivanovic su katastrofalno odigrali na prvenstvu...

Ni ovo svjetsko prvenstvo se nije zavrsilo, tako da ne bih pricao o tome kako ce izgledati reprezentacije 2014... Uostalom Englezi me ponajmanje zanimaju :)
nAN3

#221 Re: Španija - Portugal

Post by nAN3 »

Španija - Portugalje ime teme , a ne engleska australija zeljo borac hajduk premiership ofside 32cm itd
burek_in_space

#222 Re: Španija - Portugal

Post by burek_in_space »

Tema je svakako bila tu da se nekako skrati vrijeme do sutrashnjih tekmi, ali sada nema vishe svoju svrhu, tako da ide jedan mali lokot :mrgreen:
Locked