Spajanje kablovske na drugi TV

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
musac
Posts: 553
Joined: 02/02/2007 11:07

Spajanje kablovske na drugi TV

Post by musac » 30/07/2009 20:33

Imam kablovsku televiziju, i prikljucena je na TV u dnevnoj sobi. Sad hocu da je isto spojim i s TV-om u spavacoj sobi... Kako to da uradim? Cuo sam da treba kupiti neki kabal i neku "stvar" (nesto sto ce prespojiti)...

Zna li neko nesto vise o ovome?

Hvala unprijed. :)


User avatar
travar
Posts: 2416
Joined: 14/08/2006 21:23
Location: Tudena

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by travar » 30/07/2009 20:56

Treba ti spliter, koji možeš naći i na pijaci :)

Image


Kabal koji ti sad ide u TV spojiš na jedan ulaz splitera, i onda dva kabla sa dva izlaza splitera na po jedan TV.

udrch
Posts: 8472
Joined: 14/10/2008 10:08

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by udrch » 31/07/2009 01:09

travar wrote:Treba ti spliter, koji možeš naći i na pijaci :)

Image


Kabal koji ti sad ide u TV spojiš na jedan ulaz splitera, i onda dva kabla sa dva izlaza splitera na po jedan TV.


Osim ovog splitera, trebaju ti oni kao šarafi, koji spajaju kabal sa ovim spliterom..pogledaj to na mjestu gdje ti je prikopčana kablovska, pa će ti biti jasnije..a pitaj i ovog na pijaci ili đe već kupiš..inače imaš ovo što ti treba i u bilo kom Robotu..

ssmmiilleeyy
Posts: 1165
Joined: 02/03/2010 16:51

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by ssmmiilleeyy » 18/02/2011 22:51

Jal Gubim singnal ako spojam vise Tv...
Treba za koji dan da mi stigne SBB..I uzecu prikljucak na 1tv...
A posle da ja spojim jos3..
Kakva ce biti slika...I jel cu moci svaki tv da gleda kanal posebno???
I sta mi je potrebno za spajanje jos 3tv

elSaik
Posts: 11640
Joined: 27/03/2007 16:49
Location: 8. krug pakla
Contact:

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by elSaik » 18/02/2011 23:58

Normala bude slika, ako je dovoljno jak signal. Kod mene je kablovska na 5 tva + 2 pca razvučena i normala sve radi. :)

ssmmiilleeyy
Posts: 1165
Joined: 02/03/2010 16:51

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by ssmmiilleeyy » 19/02/2011 10:33

Pa SBB Kablovska...
Oni su najbolji!!!!!
Ok Matori Hvala

udrch
Posts: 8472
Joined: 14/10/2008 10:08

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by udrch » 20/02/2011 18:23

Kupiš spliter i samo će ti se kazati šta trebaš uraditi..u biti spliter ti je račva obična..naravno trebaće ti i kabla..

Ja sam spojio na 3 TV-a na različitim spratovima, plus PC, nemam problema niti gubim kvalitet..
HS kablovska je u pitanju..

hipisizik
Posts: 145
Joined: 31/07/2009 21:56

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by hipisizik » 28/08/2011 22:14

Zna li neko da li u ovoj varijanti sa spliterom mozes gledati razlicite kanale na dva tv-a ili treba dodatno placati neke uredjaje/usluge? Telemach je u pitanju.

User avatar
Mr. Brightside
Posts: 31334
Joined: 26/02/2011 13:07

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by Mr. Brightside » 28/08/2011 22:17

hipisizik wrote:Zna li neko da li u ovoj varijanti sa spliterom mozes gledati razlicite kanale na dva tv-a ili treba dodatno placati neke uredjaje/usluge? Telemach je u pitanju.

razliciti kanali, dva tv-a, jedan racun :D
moze :)

User avatar
mayab
Posts: 18103
Joined: 06/03/2008 13:00
Location: SARAJEVO
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by mayab » 28/08/2011 22:26

hipisizik wrote:Zna li neko da li u ovoj varijanti sa spliterom mozes gledati razlicite kanale na dva tv-a ili treba dodatno placati neke uredjaje/usluge? Telemach je u pitanju.

Na svakom TV-u ćeš imati analogni signal, ako hoćeš digitalni, treba ti njihov risiver za svaki TV

hipisizik
Posts: 145
Joined: 31/07/2009 21:56

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by hipisizik » 28/08/2011 22:33

Obicna (analogna) ma zanimala..Odlicno, hvala na informacijama.

Kralj Tvrtko I.
Posts: 1906
Joined: 04/07/2011 18:53

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by Kralj Tvrtko I. » 28/08/2011 23:30

naravno da mozes gledati razlicite kanale...spliter samo razdvaja signal na dva ili vise djelova...

User avatar
Dr.Mr.Fr.
Posts: 1235
Joined: 29/12/2010 12:41

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by Dr.Mr.Fr. » 29/08/2011 10:16

Spliter, spliter...samo spliter 8-)

User avatar
zateznistub
Posts: 14311
Joined: 29/07/2010 13:55
Location: Down Under
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by zateznistub » 29/08/2011 10:27

Spliter je nesto drugo.


Vama treba skretnica.

User avatar
skahu
Posts: 216
Joined: 14/03/2007 18:12
Location: Rajvosa

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by skahu » 29/08/2011 22:50


User avatar
burekodsira
Posts: 3300
Joined: 09/07/2006 00:23
Has thanked: 3 times

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by burekodsira » 30/08/2011 02:00

+-------------------------------------------------------------------------------+
|*******************************************************************************|
|**************************SHEMATSKI PRIKAZ*******************************|
|*******************************************************************************|
|*******************************************************************************|
|*****[signal]------------------>[spliter]>---------------------->[TV1]*****|
|*************************************v*****************************************|
|*************************************|*****************************************|
|*************************************|---------------------------->[TV2]*****|
|*******************************************************************************|
|*******************************************************************************|
|******© by burekodsira 2011***********************************************|
|*******************************************************************************|
+-------------------------------------------------------------------------------+

:dance:

slatka_sa
Posts: 71
Joined: 10/04/2009 00:44

Re: Spajanje kablovske na drugi TV

Post by slatka_sa » 31/08/2011 12:30

Ako je losiji signal onda se moze staviti neko sirokopojasno pojacalo ispred splitera a onda mozes razvoditi na vise tv-a, moze se dati i komsijama. :-D

Post Reply