SP Rukomet - Svedska 2011

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Za koga navijate?

Hrvatska
20
28%
Srbija
10
14%
Island
4
6%
Egipat
3
4%
Svedska
3
4%
Danska
3
4%
Njemacka
1
1%
Francuska
20
28%
Tunis
3
4%
Neko deseti
5
7%

Total votes: 72

jakako

#126 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by jakako »

kako mrzim taj balkanski mentalitet..prvo poluvrijeme odlicno i onda pad..ma majku mu..
danci su me iznenadili koliko su mocni..svaka cast..
Ridjobrki

#127 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by Ridjobrki »

Nemaju Hrvati šanse za polufinale. Od ove tri ekipe mogu dobiti ovakvom igrom samo Argentince. Svaka čast starim lovorikama ali ovo prvenstvo igra OVA ekipa. A ova ekipa u nastavku gubi dvije od tri tekme. Poljska ih može dobiti, imaju čim na ovaj način (ekipu koja prima 34 od 43 šuta i ima 11 posto odbrana može dobiti i daleko lošija ekipa od poljske), a Šveđane ne mogu dobiti dajeberakraka - hem kvalitetni, hem domaćini.

Slutim slab doček na Plesu...
translater

#128 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by translater »

cyprus wrote:
translater wrote:eeee...evo i vikinga da su online :D :D :D

bash me raduju susreti koji dolaze...pa cu pogledat i ostake reprezentacije...zanimaju me ti islandjani ponajvishe
Ja nažalost ne mogu gledat preko TV-a, pa nažalost pratim nasljepo :sad: :sad:

i u mene ide sve preko livescorehunter-a ;-)
Bosanski_kralj

#129 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by Bosanski_kralj »

irvinx1 wrote:Ono, ja bas volim taj Island...puno mi znaci u zivotu, a imam i rodbine u njemu auuuu...Go Island!
Zato ja ne navijm ni zakog već protiv nekog.
irvinx1

#130 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by irvinx1 »

Bosanski_kralj wrote:
irvinx1 wrote:Ono, ja bas volim taj Island...puno mi znaci u zivotu, a imam i rodbine u njemu auuuu...Go Island!
Jel protiv Katarine Kosace...a ja, ipak si ti bosanski kralj. A protiv koga navijas?
translater

#131 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by translater »

opet ce biti brisanja :D :D :D :D :D
BSn

#132 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by BSn »

Je l' opet ublehaska kako se mora navijati za susjede, inace si opterecen? :D

Hrvati ce uloziti sluzbeni prigovor za sudjenje protiv Danaca.

Nema tu nista dok se Balic ne penzionise, pa preuzme klupu zvanicno i napravi ono sto je napravio i dok je Lino bio tu da mu zove time oute. :D
irvinx1

#133 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by irvinx1 »

Realno Balic je i odveo Hrvatsku do ovog boda, a i doveo ih do mnogih titula. Meni jedan od najdrazih sportista s ovih prostora, uz Anu Ivanovic I Teodosica.
Ne bi valjalo da se penzionise, najveci maestro svjetskog rukometa ikada...a i super lik ovako.

I naravno, za komsije i susjede. :D
cyprus

#134 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by cyprus »

BSn wrote:Je l' opet ublehaska kako se mora navijati za susjede, inace si opterecen? :D
Tako nekako :-D :oops:

Inače, ne znam stvarno ko više smara: ovi što ubjeđuju da nam je moralna dužnost navijat protiv agresorskih komšija ili ovi što navaljuju kako treba navijat samo za komšije :D :oops: Kako to izvagat? :-D
translater

#135 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by translater »

eee...nisam ja nista navaljivao..ali evo kad se vec spominje ana ivanovic :D :D :D
Bosanski_kralj

#136 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by Bosanski_kralj »

irvinx1 wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Jel protiv Katarine Kosace...a ja, ipak si ti bosanski kralj. A protiv koga navijas?
Zavisi ko igra, ali uglavnom protiv arogancije, prenapuhanosti, nerealnosti...

Zbog kojih će to sudijskih odluka Hrvati uložiti žalbu, nisam gledao I poluvrijeme pa sam možda kakvu kardinalnu sudijsku grešku propustio vidjeti?
BSn

#137 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by BSn »

cyprus wrote:
BSn wrote:Je l' opet ublehaska kako se mora navijati za susjede, inace si opterecen? :D

Inače, ne znam stvarno ko više smara: ovi što ubjeđuju da nam je moralna dužnost navijat protiv agresorskih komšija ili ovi što navaljuju kako treba navijat samo za komšije :D :oops: Kako to izvagat? :-D

ne znam, jos me potresa palermov post o Vahi - izgleda da ne ispunjavam patriotske norme,a ovdje spadam u kategoriju nacionalno optereceni, pa ne mogu sebi doc'. :D
Dobro je da nema Turske, sta bi onda ... :lol: (kad jedini u kafani skocim na gol njemacke) :mrgreen:
Last edited by BSn on 21/01/2011 00:25, edited 1 time in total.
BSn

#138 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by BSn »

Bosanski_kralj wrote: Zbog kojih će to sudijskih odluka Hrvati uložiti žalbu, nisam gledao I poluvrijeme pa sam možda kakvu kardinalnu sudijsku grešku propustio vidjeti?

Ne znam, tako cuh na HRT-u "izvanredna vijest na kraju vijesti".
cyprus

#139 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by cyprus »

BSn wrote:ne znam, jos me potresa palermov post o Vahi - izgleda da ne ispunjavam patriotske norme,a ovdje spadam u kategoriju optereceni, pa ne mogu sebi doc'. :D
Dobro je da nema Turske, sta bi onda ... :lol: (kad jedini u kafani skocim na gol njemacke) :mrgreen:
Zato lijepo izabereš Island, nikome kriv ni dužan i boli te briga... :D
BSn

#140 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by BSn »

cyprus wrote:
BSn wrote:ne znam, jos me potresa palermov post o Vahi - izgleda da ne ispunjavam patriotske norme,a ovdje spadam u kategoriju optereceni, pa ne mogu sebi doc'. :D
Zato lijepo izabereš Island, nikome kriv ni dužan i boli te briga... :D
Jest', dok ne nalete na CRO ili SRB. :D

Ejafjalajokul! - nekad sam znao izgovorit. :)
translater

#141 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by translater »

najpametnija veceras!!! :-D
NightSkyWalker

#142 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by NightSkyWalker »

Cri i Srb :roll: :roll:
irvinx1

#143 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by irvinx1 »

Leglo dekadencije kroz izrazavanje najveceg stepena hedonizma, za koji kao povod sluze utakmice. Ali hedonizam u ovom slucaju nije odraz emotivne inteligencije, vec naprotiv: manifest krize drustva...Zato neki navijaju za Tursku, neki protiv Cro i Srb, a ja uvijek za...
ultima_palabra

#144 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by ultima_palabra »

irvinx1 wrote:Leglo dekadencije kroz izrazavanje najveceg stepena hedonizma, za koji kao povod sluze utakmice. Ali hedonizam u ovom slucaju nije odraz emotivne inteligencije, vec naprotiv: manifest krize drustva...Zato neki navijaju za Tursku, neki protiv Cro i Srb, a ja uvijek za...
Apstrakcija filmskog izraza kao specifikuma... :D
van Basten

#145 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by van Basten »

nažalost, nisam u mogućnosti da pratim utakmice na tv-u, ali ne bi me čudilo da su sudije malo puhnule u leđa Danskoj, skandinavski lobi u rukometu je prestrašan. Iako, s druge strane je činjenica da komšije i (pogotovo) susjedi vrlo često za svoje neuspjehe alibi traže upravo kod sudija...
helem..., samo svjetsko je, očekivano i nažalost, malo proširenija i nekvalitetnija verzija evropskog. Samo Argentina u prvih 12... premalo ako rukomet želi sebi vanevropsku globalizaciju.
Ja lično navijam (kao i uvijek zadnjih godina) kontra Francuske i njenog rukometa na mišiće koji lično smatram odvratnim, ali mu se rezultati ne mogu osporiti. Favorite ne bih izdvajao zbog hendikepa nepraćenja live tekmi, ali sve je to godinam isti krug uz 1-2 ekipe gore-dole
translater

#146 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by translater »

.
translater

#147 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by translater »

ultima_palabra wrote:
irvinx1 wrote:Leglo dekadencije kroz izrazavanje najveceg stepena hedonizma, za koji kao povod sluze utakmice. Ali hedonizam u ovom slucaju nije odraz emotivne inteligencije, vec naprotiv: manifest krize drustva...Zato neki navijaju za Tursku, neki protiv Cro i Srb, a ja uvijek za...
Apstrakcija filmskog izraza kao specifikuma... :D

no...to svakako nije tema ove nashe emisije :D :D :D
jakako

#148 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by jakako »

cyprus wrote:

ma nije u tome bit..navijas za koga hoces,ko ti brani? samo mi je jadno kad pocnu ruganja i nasladjivanja na svaku losu od srbije i hrvatske..dodje covjeku da pomisli da ljubomora i mrznja imaju svoju ulogu...
jakako

#149 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by jakako »

:thumbup: :thumbup:
samo malo

#150 Re: SP Rukomet - Svedska 2011

Post by samo malo »

van Basten wrote:nažalost, nisam u mogućnosti da pratim utakmice na tv-u, ali ne bi me čudilo da su sudije malo puhnule u leđa Danskoj, skandinavski lobi u rukometu je prestrašan. Iako, s druge strane je činjenica da komšije i (pogotovo) susjedi vrlo često za svoje neuspjehe alibi traže upravo kod sudija...
helem..., samo svjetsko je, očekivano i nažalost, malo proširenija i nekvalitetnija verzija evropskog. Samo Argentina u prvih 12... premalo ako rukomet želi sebi vanevropsku globalizaciju.
Ja lično navijam (kao i uvijek zadnjih godina) kontra Francuske i njenog rukometa na mišiće koji lično smatram odvratnim, ali mu se rezultati ne mogu osporiti. Favorite ne bih izdvajao zbog hendikepa nepraćenja live tekmi, ali sve je to godinam isti krug uz 1-2 ekipe gore-dole
Ma kakve sudije, bilo je vjetra u ledja Dancima ali to je zanemarivo, Hrvatska je igrala ispod svih normi. Golmani 4 odbrane, a Danci uspjsnost suta preko 80%. To nisam vidio dugo u rukometu.

Cini mi se da je Goluza lose rjesenje, nema sa njim kruha za Hrvatsku. Podhitno naci strucnjaka, jer igracka baza je stravicno dobra.

Srbija ne iznenadjuje, oni tako uvijek, dobiju bolje, gube od slabijih.
Post Reply