SP Rukomet 2009
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Sir Charles
#1226 Re: SP Rukomet 2009
Sve u svemu, jako tvrda i teska utakmica. Zao mi je sto Hrvatska nije uzela zlato, ali relano, Francuska je fenomenalno odigrala ovu utakmicu i zasluzeno pobijedila. Igrali su strasnu odbranu, a ono suteva sto je proslo, skinuo je Omeyer. Kako su Francuzi igrali odbranu, najbolje govori cinjenica da je Hrvatska u zadnjih 15 minuta utakmice dala samo jedan gol. Zaista impresivno.
- and
#1227 Re: SP Rukomet 2009
u finalu su se zasluženo sastale dvije reprezentacije koje su cijelo prvenstvo odigrale bez oscilacija i koje su za klasu iznad ostalih reprezentacija.mislim da je u finalu prevaga za pobjedu bio dinart.prepadneš se kad čovjeka vidiš.
-
seshat
#1228 Re: SP Rukomet 2009
hrvatska osvojila srebro, francuska zlato zasluženo jer su bolje igrali. to je jedini zaključak. ali ono što ja ne kontam su nekakvi zluradi komentari na račun hrvata, odnosno navijanje za francusku samo da bi bio protiv. kakvi su to strašni kompleksi. kao loše je biti drugi na svijetu! jest al' u panjevima. kada ćemo mi u nečemu biti drugi, pa da slavimo.
- dalmatinka
#1229 Re: SP Rukomet 2009
Zar je srebro crkavanje? Ako je, zaželi nam u svim sportovima takvo crkavanje krave.BaileyS wrote:Ja sam vazda za to da komsiji crkne krava....pogotovo kad imas komsije poput nasih.
-
Anonimac
#1230 Re: SP Rukomet 2009
Zasluzeno su osvojili Francuzi,svaka cast i susjedima 
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#1231 Re: SP Rukomet 2009
kod nekih opet kriza identiteta haha koji kompleksasi....
- dalmatinka
#1232 Re: SP Rukomet 2009
Najbolji vratar prvenstva je Thierry Omeyer, najbolje lijevo krilo Michael Guigou, lijevi vanjski Blaženko Lacković, pivot Igor Vori, srednji vanjski Nikola Karabatić, desni vanjski Marcin Lijewski, a desno krilo Ivan Čupić.
Za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva 2009. proglašen je pivot Igor Vori, a najbolji strijelac je Makedonac Kiril Lazarov.
Za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva 2009. proglašen je pivot Igor Vori, a najbolji strijelac je Makedonac Kiril Lazarov.
- bato99
#1233 Re: SP Rukomet 2009
jest tragedija ali treba pošten biti i reć da je Francuska pošteno pobjedila i da su bez premca najbolja reprezentacija svijeta a trener francuske Onesta je očitu bukvicu onom klocu Lini modernog rukometa...ljudi odbrana je ključ svake pobjede a tu su francuzi velemajstori
- dalmatinka
#1234 Re: SP Rukomet 2009
Oprosti, ali nije tragedija. Ovoliko godina biti na vrhu netko može samo sanjati. Jednom je jedna koja je osvojila sve što se može osvojiti izjavila da je huliti ne radovati se kad osvojiš broncu, prema tome, razloga za veselje ima more.bato99 wrote:jest tragedija ali treba pošten biti i reć da je Francuska pošteno pobjedila i da su bez premca najbolja reprezentacija svijeta a trener francuske Onesta je očitu bukvicu onom klocu Lini modernog rukometa...ljudi odbrana je ključ svake pobjede a tu su francuzi velemajstori
-
The 51st State
#1235 Re: SP Rukomet 2009
http://www.index.hr//teme/rsp09/default ... &id=419644
kako ranije rekoh, klosarski...
kako ranije rekoh, klosarski...
-
BaileyS
#1236 Re: SP Rukomet 2009
Nisam znao da se Hrvatska zivi u mom komsilukuVincent Raine wrote:Zasto nas ne volis? Mozda sam ti ja komsija iz zgrade?!BaileyS wrote:Ja sam vazda za to da komsiji crkne krava....pogotovo kad imas komsije poput nasih.
Sasvim mi je prirodno da bh Hrvati navijaju I ZA Hrvatsku (mada znam da u 90% slucajeva navijaju prije svega ili iskljucivo za Hrvatsku sto mi nije ni prirodno ni normalno) ali ne znam sa kojim pravom neko moze ocekivati da bih ja trebao navijati za susjednu nam drzavu. Cim su me to zaduzili? Mozda tim sto su rusili moju zemlju. Ne znam samo kojom se vi logikom vodite .
- bato99
#1237 Re: SP Rukomet 2009
samo je jedno mjesto na vrhu...nosi mi te fore srebro zlatnog sjajadalmatinka wrote:Oprosti, ali nije tragedija. Ovoliko godina biti na vrhu netko može samo sanjati. Jednom je jedna koja je osvojila sve što se može osvojiti izjavila da je huliti ne radovati se kad osvojiš broncu, prema tome, razloga za veselje ima more.bato99 wrote:jest tragedija ali treba pošten biti i reć da je Francuska pošteno pobjedila i da su bez premca najbolja reprezentacija svijeta a trener francuske Onesta je očitu bukvicu onom klocu Lini modernog rukometa...ljudi odbrana je ključ svake pobjede a tu su francuzi velemajstori
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#1238 Re: SP Rukomet 2009
Cestitke Voriju najboljem igracu Svjetskog prvenstva
-
The 51st State
#1239 Re: SP Rukomet 2009
bas sranje sto najbolji igrac nije iz sampionske ekipe.
- bato99
#1240 Re: SP Rukomet 2009
pita ga novinar RTL posle utakmice kako se osjećaš i srebro je uspjeh ..kaže mu kralj "ne osjećam se nimalo dobro i nije mi do slavlja" ..jao onih novinara hoće igrače da natjeraju na slavlje a oni normalno sjebani totalno. što je normalno niko ne voli biti drugi i to pred svojom publikomsince1921 wrote:Cestitke Voriju najboljem igracu Svjetskog prvenstva
-
Timotije
#1241 Re: SP Rukomet 2009
Realno na kraju, potpuno zasluzeno dvije daleko najbolje reprezentacije u finalu, Francuzi za klasu bolji u zadnjih 15 minuta, kad se sve lomi.
Balic se tokom cijelog prvenstva ponasao kao seoska mlada, vazda nesto ljut i uvrijedjen, mislim da moze biti ljut samo na sebe samog, jer nije bio ni blijeda sjena iz svojih proslih dana...
A i njegovi mjesecni prihodi od 50.000 Eura u Zagrebu (oslobodjen placanja poreza, rece danski komentator), ce ako ovako nastavi vjerovatno doci na tapet.
Proslo je pola sata od finala, prikrij sopstvene frustracije i primi sportski (potpuno zasluzeni) poraz....
Balic se tokom cijelog prvenstva ponasao kao seoska mlada, vazda nesto ljut i uvrijedjen, mislim da moze biti ljut samo na sebe samog, jer nije bio ni blijeda sjena iz svojih proslih dana...
A i njegovi mjesecni prihodi od 50.000 Eura u Zagrebu (oslobodjen placanja poreza, rece danski komentator), ce ako ovako nastavi vjerovatno doci na tapet.
Proslo je pola sata od finala, prikrij sopstvene frustracije i primi sportski (potpuno zasluzeni) poraz....
-
gumifufna
#1242 Re: SP Rukomet 2009
Lijepe one medalje,neznam kako bi srbija prihvatila da su kojim slucajem osvojili 
- bato99
#1243 Re: SP Rukomet 2009
ma naravno da je zaslužen poraz..bolja ekipa pobjedila i to je to...a to za balića si 100 % u pravu...i meni je otišo na neku stvar ko neka tetka se ponašo ..alo finaleeee...pa gini majku mu staruTimotije wrote:Realno na kraju, potpuno zasluzeno dvije daleko najbolje reprezentacije u finalu, Francuzi za klasu bolji u zadnjih 15 minuta, kad se sve lomi.
- Murat Sabanovic
#1244 Re: SP Rukomet 2009
francuska je pobijedila jer je igracki bila disciplinovanija,organizovanija i borbenija ekipa.hrvati su igrali pod pritiskom,sa srcem ali bez mozga.nisu ni u kom momentu ugrozavali "francheze".cak u zavrsnici meca su se ponasali nesportski,sto ni u kom slucaju nije smijelo da se desi jednoj od najboljih ekipa svijeta.
castitke francuskoj ali i hrvatskoj na zlatnim i srebrnim medaljama!!!
vori bi mogao da dobije dobru kaznu ..."nategao i uperio u sudca al' ne ispali projektil"
castitke francuskoj ali i hrvatskoj na zlatnim i srebrnim medaljama!!!
vori bi mogao da dobije dobru kaznu ..."nategao i uperio u sudca al' ne ispali projektil"
-
zebih
#1245 Re: SP Rukomet 2009
kako nije, iz najbolje je ,samo sto te to nerviraThe 51st State wrote:bas sranje sto najbolji igrac nije iz sampionske ekipe.
- Panthera
#1246 Re: SP Rukomet 2009
zasluzena pobjeda francuza..hrvatski selektor velika nula..nije imao odgovor na postavu odbrane francuza u 2gom poluvremenu..nesto se glupiro sa izmjenama a to nemoze u finalu sa ekipom kao sto je francuska.. na kraju cestitke selektoru francuske na taktickoj pobjedi, a selektoru hr i balicu velika nula.
- Josip
#1247 Re: SP Rukomet 2009
Čestitke našim momcima jer su ginuli na terenu. Kao što reče Dominiković nismo izgubili zlato nego smo osvojili srebro i zato jedan veliki naklon im dajem.
Čestitke također Francuzima, bili su bolji. Francuzi su daleko najbolja reprezentacija na svijetu još od onoga predzadnjeg EP koje su osvojili. Mi smo ih uspjeli pobjediti samo jedan put u polufinalu prošlog EP i sumnjam da će to itko uskoro moći ponoviti osim nas.
Jesam tužan ali već sutra ću biti sretan radi osvojenog srebra. Francuzima želim sve najbolje.
A sada o rukometu nešto. Istina je da Francuzi igraju najgrublje. Ali je isto istina da pored ove Hrvatske imaju najraznovrsniji napad. Još da im je ostao B. Gille to bi bilo nešto tipa onoga prvog Dream Team-a jer bi na svakoj poziciji imali ne dobrog već fantastičnog igrača.
Ali oni su imali sreće također što im se potrefila ovakva reprezentacija. Jer recimo da su im ovi isti igrači istog talenta ali samo malo manje korpulentni oni ne bi mogli igrati ovako odbranu i zbog toga nedostatka snage (mišića) bi imali daleko više isključenja. Ovako protivnik ne može iznuditi njihovo isključenje jer oni kada uhvate igrača protivnik ga ne može vući za sobom kao igrače drugih reprezentacija i tako iznuditi isključenje.
Pa gledaj te ovo: Karabatić oko 105 kg, Fernandez isto, Dinar 100-105, onaj crni pivot 100-tinjak, prije njega to je bio B. Gille sa 110 kg koji je dizao 160 kg u bendžu.
A ako sutra ne budu imali takve igrače više neće moći igrati tako.
Čestitke također Francuzima, bili su bolji. Francuzi su daleko najbolja reprezentacija na svijetu još od onoga predzadnjeg EP koje su osvojili. Mi smo ih uspjeli pobjediti samo jedan put u polufinalu prošlog EP i sumnjam da će to itko uskoro moći ponoviti osim nas.
Jesam tužan ali već sutra ću biti sretan radi osvojenog srebra. Francuzima želim sve najbolje.
A sada o rukometu nešto. Istina je da Francuzi igraju najgrublje. Ali je isto istina da pored ove Hrvatske imaju najraznovrsniji napad. Još da im je ostao B. Gille to bi bilo nešto tipa onoga prvog Dream Team-a jer bi na svakoj poziciji imali ne dobrog već fantastičnog igrača.
Ali oni su imali sreće također što im se potrefila ovakva reprezentacija. Jer recimo da su im ovi isti igrači istog talenta ali samo malo manje korpulentni oni ne bi mogli igrati ovako odbranu i zbog toga nedostatka snage (mišića) bi imali daleko više isključenja. Ovako protivnik ne može iznuditi njihovo isključenje jer oni kada uhvate igrača protivnik ga ne može vući za sobom kao igrače drugih reprezentacija i tako iznuditi isključenje.
Pa gledaj te ovo: Karabatić oko 105 kg, Fernandez isto, Dinar 100-105, onaj crni pivot 100-tinjak, prije njega to je bio B. Gille sa 110 kg koji je dizao 160 kg u bendžu.
- Panthera
#1248 Re: SP Rukomet 2009
De Josipe, kakvi misici, ko je na misice ikad utakmicu dobio...ja sam se iznerviro zbog ocajnog selektora hr..u zadnjih 15 minuta nije imao odgovora na taktiku fr selektora i to je jedini uzrok poraza hrvatske..pusti se kila..u svakom slucaju kao sto sam napisao ranije cestitke i francuskoj i hrvatskoj prava utkmica finala.. Selektor francuske za 3 klase bolji od hrvatskog..Josip wrote:Čestitke našim momcima jer su ginuli na terenu. Kao što reče Dominiković nismo izgubili zlato nego smo osvojili srebro i zato jedan veliki naklon im dajem.
- Josip
#1249 Re: SP Rukomet 2009
ne dirajte mi Linu.
Reci mi jednoga od ostalih trenera koji bi nešto bolje iskemijao protiv onakve odbrane.
Reci mi jednoga od ostalih trenera koji bi nešto bolje iskemijao protiv onakve odbrane.
-
Lesli Eldridž
#1250 Re: SP Rukomet 2009
Nešto će se morati mijenjati u pravilima da se zaštite igrači.Rukomet je uvijek bio grubi, muški sport, ali ovo sada je previše. Pa svaki od njih bi mogao prebiti trojicu normalnih muškaraca. Previše se igra na snagu. To više nije sport.Josip wrote:Čestitke našim momcima jer su ginuli na terenu. Kao što reče Dominiković nismo izgubili zlato nego smo osvojili srebro i zato jedan veliki naklon im dajem.