SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#51 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Ja nemam pojma o rukometu, pratim ono navijacki, ali neki ga ''znalci'' bas pretjeraju.
Kako ces ''bar sa 14 na 7 izgubljenih lopti'' samo tako smanjiti? Lahko je palamuditi preko foruma, to je nesto na cemu mora selektor poraditi sa igracima. Za pocetak ako budu na 10 izgubljenih lopti bi bilo dobro.
Gledao sam Austrijance jucer. Ako budemo igrali kao u prvom, ima da nas poderu. Nema crnih rupa i zutih minuta. Kako je utakmica odmicala, sve su bili bolji. Nisu dali Hrvatima ni sekunde da se opuste. Svapski mentalitet, rade cijelu utakmicu.
Jedina nam je prednost sto smo dobili prvu utakmicu, pa smo probili taj led na velikom takmicenju. No, to nas ne treba zavaravati da su Austrijanci favoriti i da cemo se morati debelo potruditi da ih dobijemo. Nema tu prebacivanja tereta laznog favorita - oni su favoriti.
Kako ces ''bar sa 14 na 7 izgubljenih lopti'' samo tako smanjiti? Lahko je palamuditi preko foruma, to je nesto na cemu mora selektor poraditi sa igracima. Za pocetak ako budu na 10 izgubljenih lopti bi bilo dobro.
Gledao sam Austrijance jucer. Ako budemo igrali kao u prvom, ima da nas poderu. Nema crnih rupa i zutih minuta. Kako je utakmica odmicala, sve su bili bolji. Nisu dali Hrvatima ni sekunde da se opuste. Svapski mentalitet, rade cijelu utakmicu.
Jedina nam je prednost sto smo dobili prvu utakmicu, pa smo probili taj led na velikom takmicenju. No, to nas ne treba zavaravati da su Austrijanci favoriti i da cemo se morati debelo potruditi da ih dobijemo. Nema tu prebacivanja tereta laznog favorita - oni su favoriti.
- spinel_
#52 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
pa prva utakmica i probijanje leda je najvaznije.. evo ja sad glavu dajem da smo mi igrali u brazilu prvu s Iranom bili bi u drugom krugu..
od 4 mec lopte jedno cemo sigurno iskoristiti, ako ne veceras onda sanse nam nisu nista manje protiv makedonije ili tunisa.. cak i s hrvatima bi se moglo, ali ocekujem da se vec tada rijesi prolazak i da bude revijalnog karaktera u kojoj bi svi igrali..
od 4 mec lopte jedno cemo sigurno iskoristiti, ako ne veceras onda sanse nam nisu nista manje protiv makedonije ili tunisa.. cak i s hrvatima bi se moglo, ali ocekujem da se vec tada rijesi prolazak i da bude revijalnog karaktera u kojoj bi svi igrali..
- It_is_a_Leclerc
#53 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Pa šta bih ja trebao ?! Da im crtam odavde kako da ne izgube lopte ?! Pa normalno da će selektor to sugerirati i već je sugerirao na poluvremenu jer smo u drugom poluvremenu izgubili 4 lopte. Mi nismo tehničke neznalice koje gube lopte tek tako. To ti govori i npr. utakmica protiv Danske u Tuzli gdje smo imali 6 izgubljenih lopti, a Danci 5. Samo treba igrati sigurne akcije, ići na faul, ali ne bacati loptu na crtu ako nemaš kome ili totalno nepotrebno forsirati neku polukontru, i bacati lopte u bunar.Tomahawk11 wrote:Ja nemam pojma o rukometu, pratim ono navijacki, ali neki ga ''znalci'' bas pretjeraju.
Opet kažem, Austrija je goli prosjek. U igri ih je cijelo vrijeme držala slaba igra Hrvatske u odbrani. Tako bi i Makedonci mogli reći - "Znate, Iran je odličan. Jeste vidjeli kako su držali BiH u matu 30 minuta", a pritom ignorisati činjenicu da su Iranci samo koristili naše izgubljene lopte i nerazbranjenost naših golmana.
- makse seljanko makse
#54 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
@Tomahavk
Nije to palamudjenje preko foruma jer nasa bolna tacka su izgubljene lopte,u prosjeku ih 9 po tekmi pravimo.Igraci samo ako budu malo koncentrisaniji i smanje taj prosjek nase sanse se povecavaju.
Vidjelo se jucer u prvom da je Iran skoro sve golove zabio zahvaljujuci nasim tim greskama,u prvom pol smo imali 10 izgubljenih sto je previse za utakmicu citavu a ne poluvrijeme.
Austrijanci su dobra reprezentacija al daleko od toga da su top pa da ih se moramo bojati.Probili smo led jucer sa tom prvom utakmicom pa se nadam da ce im danas biti vec lakse sa psihicke strane.
Nije to palamudjenje preko foruma jer nasa bolna tacka su izgubljene lopte,u prosjeku ih 9 po tekmi pravimo.Igraci samo ako budu malo koncentrisaniji i smanje taj prosjek nase sanse se povecavaju.
Vidjelo se jucer u prvom da je Iran skoro sve golove zabio zahvaljujuci nasim tim greskama,u prvom pol smo imali 10 izgubljenih sto je previse za utakmicu citavu a ne poluvrijeme.
Austrijanci su dobra reprezentacija al daleko od toga da su top pa da ih se moramo bojati.Probili smo led jucer sa tom prvom utakmicom pa se nadam da ce im danas biti vec lakse sa psihicke strane.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
@Leclerc, nisam rekao da im trebas crtati. Ja bih bio najsretniji da ni jednu ne izgube, ali igramo protiv boljeg protivnika nego sto smo igrali juce, tako da bi svako smanjenje izgubljenih lopti bio pomak.
Ako budu tebe slusali, unaprijed su izgubili. Ko udje u utakmicu sa stavom: 'ta ce oni, goli prosjek, ne moze da ocekuje nista dobro. To nije dobro ni u jednom sportu.
@makse, eto rekoh vec, bolji su od Irana, dakle treba da odigramo bolje prvo poluvrijeme nego sa Iranom. Samo mislim da se malo pretjeralo sa ostrenjem raznja dok je zec u sumi.
Slazem se da smo skinuli psihicki teret, pa ce nam s te strane biti lakse.
Ako budu tebe slusali, unaprijed su izgubili. Ko udje u utakmicu sa stavom: 'ta ce oni, goli prosjek, ne moze da ocekuje nista dobro. To nije dobro ni u jednom sportu.
@makse, eto rekoh vec, bolji su od Irana, dakle treba da odigramo bolje prvo poluvrijeme nego sa Iranom. Samo mislim da se malo pretjeralo sa ostrenjem raznja dok je zec u sumi.
Slazem se da smo skinuli psihicki teret, pa ce nam s te strane biti lakse.
- It_is_a_Leclerc
#56 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Nikom ne treba priznati da je bolji od nas dok nas taj neko ne pobijedi. To je vrlo jednostavno. Da su se Hrvati vodili time ko je favorit, a ko nije, nikad ne bi 2004. postali prvaci svijeta, jer su došli kao najslabija evropska ekipa.
Opet kažem. Austrijanci su goli prosjek, a i mi smo također. Prema tome, šanse su 50 % - 50 %.
Opet kažem. Austrijanci su goli prosjek, a i mi smo također. Prema tome, šanse su 50 % - 50 %.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#57 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Pogledaj kako bookiji daju sanse. To je poslovni svijet, oni ne gledaju sa patriotske strane. Prema njima, Austrijanci su favoriti i nije ni blizu 50-50.It_is_a_Leclerc wrote:Nikom ne treba priznati da je bolji od nas dok nas taj neko ne pobijedi. To je vrlo jednostavno. Da su se Hrvati vodili time ko je favorit, a ko nije, nikad ne bi 2004. postali prvaci svijeta, jer su došli kao najslabija evropska ekipa.
Nisam rekao da trebamo priznati da su bolji. Kakvi su to sportisti koji se unaprijed predaju? Ako smo dobili Islanda koji spada u top 5, znaci da se ne trebamo nikog bojati. Moja se opaska odnosila na to da ne uzimamo protivnika olahko, bio to Iran, Austrija, Hrvatska, Island, Danska.
- It_is_a_Leclerc
#58 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Mi smo debitanti, enigma praktički, i nama kladionice ne znače ništa. Realno, igrački, kvalitetom i pokazanim (pogotovo u drugom poluvremenu) - mi smo egal, i presudit će nijanse.
- hodža
#59 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
ovi tunizani ubise ko najveci dusmani 
- Mali_Vuk
#60 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Muče se i Makedonci sa Irancima..
- P308
- It_is_a_Leclerc
#62 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Hrvati bi mogli imati strahovit problem sa rezervama. Bekovska linija bez Duvnjaka - tuga Božija.
Ja mislim da smo mi dobili boljeg Karačića. Iskreno.
Inače, navijam za Hrvatsku. Ranjeni Tunis koji nas MORA pobijediti bi bio dobar za nas.
Ja mislim da smo mi dobili boljeg Karačića. Iskreno.
Inače, navijam za Hrvatsku. Ranjeni Tunis koji nas MORA pobijediti bi bio dobar za nas.
- SkyLimit
#63 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Austrija je zadnja reprezentacija protiv koje želiš imati veliki broj izgubljenih lopti. Oni je odmah bacaju u kontru gdje se Santos i Weber u sekundi nađu pred tvojim golom.
Već na postavljeni napad su puno manje opasni, daju loptu Szilagyu pa šta on uradi.
Već na postavljeni napad su puno manje opasni, daju loptu Szilagyu pa šta on uradi.
- Mali_Vuk
#64 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Ne može Halilović ništa da odbrani
Slično kao naši golmani sinoć. Kroz glavu mu prolaze
Slično kao naši golmani sinoć. Kroz glavu mu prolaze
-
mouton noir
#65 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Fakat se Iranci jos drze sa Makedoncima, mozda mi ipak nisamo toliko ni losi. Vise cemo saznati veceras 
- Mali_Vuk
#66 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Padnu Iranci strašno sredinom drugog poluvremena. Očigledno su fizički nedovoljno spremni..
- Mali_Vuk
#67 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Hrvati su krenuli da završavaju posao. Očekivano.
Proradio i Halilović
Proradio i Halilović
- SkyLimit
#68 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Iran - Makedonija prijenos, u 52. minuti utakmice Makedonija vodi 2 razlike
http://live.drakulastream.eu/static/pop ... 79370.html
http://live.drakulastream.eu/static/pop ... 79370.html
- It_is_a_Leclerc
#69 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Kakva je Tunis truba.
Hrvati se poigravaju. Kad hoće da im daju gol, daju im.
Hrvati se poigravaju. Kad hoće da im daju gol, daju im.
- Mali_Vuk
#70 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Ma Hrvati su ovo rutisnki riješili. Čak su i odbranu igrali prilično fušerski, bez puno trošenja.
-
nema me tamo
#71 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Koliko ekipa prolazi u taj famozni drugi krug i koliko se utakmica igra u tom krugu molim odgovor..?
- It_is_a_Leclerc
#72 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Po četiri ekipe.nema me tamo wrote:Koliko ekipa prolazi u taj famozni drugi krug i koliko se utakmica igra u tom krugu molim odgovor..?
Igra se play-off.
Prvi iz grupe B igra sa četvrtim iz grupe A.
Drugi iz grupe B igra sa trećim iz grupe A.
Treći iz grupe B igra sa drugim iz gripe A.
Četvrti iz grupe B igra sa prvim iz grupe A.
-
nema me tamo
#73 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Znaci treba nam pobjeda u naredne tri za prolaz dalje..
- It_is_a_Leclerc
#74 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Tako nekako.nema me tamo wrote:Znaci treba nam pobjeda u naredne tri za prolaz dalje..
- SkyLimit
#75 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)
Rezultati u prva 2 kola:
BiH - Iran 30 : 25
Makedonija - Tunis 33 : 25
Hrvatska - Austrija 32 : 30
Tunis - Hrvatska 25 : 28
Iran - Makedonija 31 : 33
Austrija - BiH 23 : 21
U trećem kolu se sastaju:
BiH - Makedonija
Našima će trebati puno bolje izdanje nego u prve dvije utakmice ako žele nešto napraviti ovdje. Ekipa će u svakom slučaju reagirati nakon poraza protiv Austrije, ili će totalno potonuti ili će se uzdići poput Feniksa i odigrati najbolju partiju do sada.
Hrvatska - Iran
Iran je definitivno pokazao da nije mačiji kašalj, no sada bi ipak mogli pući i izgubiti značajnijom razlikom.
Austrija - Tunis
Očekujem da Tunis pobjedi i još više zakomplicira situaciju u ovoj grupi.
BiH - Iran 30 : 25
Makedonija - Tunis 33 : 25
Hrvatska - Austrija 32 : 30
Tunis - Hrvatska 25 : 28
Iran - Makedonija 31 : 33
Austrija - BiH 23 : 21
U trećem kolu se sastaju:
BiH - Makedonija
Našima će trebati puno bolje izdanje nego u prve dvije utakmice ako žele nešto napraviti ovdje. Ekipa će u svakom slučaju reagirati nakon poraza protiv Austrije, ili će totalno potonuti ili će se uzdići poput Feniksa i odigrati najbolju partiju do sada.
Hrvatska - Iran
Iran je definitivno pokazao da nije mačiji kašalj, no sada bi ipak mogli pući i izgubiti značajnijom razlikom.
Austrija - Tunis
Očekujem da Tunis pobjedi i još više zakomplicira situaciju u ovoj grupi.