SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Tomahawk11, Charuga

User avatar
SkyLimit
Posts: 5193
Joined: 10/10/2012 15:49

#1 SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

S obzirom da postoji tema striktno o našoj reprezentaciji
http://forum.klix.ba/rukometna-reprezen ... 88374.html

Kao i o prvenstvu općenito
http://forum.klix.ba/svjetsko-rukometno ... #p10950984

mislim da je potrebna još samo tema o grupi B, u kojoj se nalazi i naša reprezentacija.



Grupa B

- Bosna i Hercegovina
- Iran
- Austrija
- Makedonija
- Tunis
- Hrvatska

Mali uvod:
Bosna i Hercegovina

- Jedan od dva debitanta na SP, a sa drugim(Iran) će se susresti već u prvom kolu. Zlatna generacija BiH rukometa koja je u borbi za SP senzacionalno izbacila Island, top 8 reprezentaciju svijeta. Ovo nije tim sačinjen od zvučnih imena koji nastupaju u još zvučnijim klubovima, iako vjerujemo da će nakon SP mnogi od njih ostvariti bolje angažmane. Najači adut ove ekipe je timski duh, u koji se odlično uklapa i optimistični selektor Marković. Samo scene kada na klupi svi skaču nakon svakog gola ili odbrane njihovih suigrača na terenu čak i u prijateljskim utakmicama, dovoljno govore kakav je timski duh ove reprezentacije. Na terenu je srednji bek Ivan Karačić produžena ruka selektora, igrač koji diriguje igrom, koji upravlja tempom, i koji sa svojom borbenošću utjelovljuje ono najbolje iz ove ekipe. Možda i najači adut je čvrsta odbrana, gdje u njenom centru pravi bedem čine Terzić i Vranješ. Nema povrijeđenog Panića, a sa njime bi granitna odbrana bila potpuna. U napadu će puno toga zavisiti od fizičkog stanja glavnog ofanzivnog igrača Nikole Prce, koji je povrijeđen došao na pripreme. Na tri momka treba obratiti posebnu pažnju: golman Burić, desno krilo Vražalić i desni bek Malinović. Radi se o mladim igračima koji su već bitne karike reprezentacije, mogli bi zablisati na velikoj sceni i privući pažnju velikih europskih klubova.

Iran

- Nepoznanica i autsajder su dva termina koja se uglavnom vežu za ovu reprezentaciju. Vodi ih Slovenac Borut Maček, a trener golmana je Milovan Erceg. Igrači dolaze skoro isključivo iz domaćeg prvenstva, a u timu neće biti njihovog jedinog šire poznatog igrača Iman Jamalia iz Veszprema. Neki kažu zbog povrede, a neki zbog želje da u budućnosti nastupa za Mađarsku. Na posljednjem prvenstvu Azije, Iran je odigrao neriješeno i protiv Južne Koreje(koja se pomalo iznenađujuće nije plasirala na SP) i protiv Bahreina, dvije reprezentacije koje smo mogli vidjeti na nekim od posljednih velikih takmičenja, pa bi nekom logikom i od Irana mogli očekivati slične partije. Bahrein je od Francuske i Njemačke gubio 20 + razlike, ali je pokazao jedno drugo lice i pobijedio Egipat. Južna Koreja je gubile utakmice i od Saudijske Arabije, ali s druge strana znala namučiti i jednu Dansku. To govori da se radi o nekonstantnim i u načelu lošim reprezentacijama, u stanju su se totalno raspasti protiv europskih selekcija a i izgubiti od bilo koga ko sastavi reprezentaciju, ali i da kada im se potrefi dobar dan, a protivnik podcjenjivački uđe u utakmicu, u stanju su mu zagorčati život. Iran je pripreme za SP obavio u Italiji, gdje su odigrali čak tri utakmice protiv Italije, dva puta pobijedili i jednom odigrali neriješeno, što opet ne mora da znači ništa, jer je Italija treći red europskog rukometa. Teško da imena igrača iranske selekcije nešto znače, no udarne igle su Sekenari, Rajabi, Masaeli, Nadri, Kasemi i dvojica Estekija.


Austrija

- Vrhunska krila, dobri golmani, solidni bekovi i izpodprosječni pivoti, tako bi mogli opisati reprezentaciju Austrije. Krilni tandem Weber - Santos je strašan i predstavlja najače austrijsko oružje. Kontrama i ulazima sa krila u stanju su izmasakrirati svaku reprezentaciju. Golmani Marinović i Baur su iskusni bundesligaški golmani, a posebno Marinović zna "zaključati mrežu". Igru kreira veteran Szilagyi, od čije kreacije je ostatak tima jednostavno ovisan. Osim njega, sa vanjskih pozicija će prijetiti Božović i proćelavi Schlinger. U Katar vode i supertalentovanog osamnaestogodišnjeg beka Nikolu Bilyka, no teško da on već sada može pomoći. Nije to vanjska linija za prepasti se, ali nije ni loša. Pivoti su redom nepoznati igrači iz domaćeg prvenstva.

Makedonija

- Pokazati će jesu li iskusni i neugodni ili stari i istrošeni. Ekipa je to koja se posljednih godina pojavljuje na manje - više na svim velikim takmičenjima. Reprezentacije u svom rangu uglavnom dobijaju, a kada nalete na one najače i izgube, uglavnom to čine sa stilom. Žilav su protivnik kojega i najbolje svjetske reprezentacije dobijaju dva ili tri razlike. Većina igrača dolazi iz makedonskih klubova Vardara i Metalurga, koji nastupaju u Ligi Prvaka. Svakako da je glavna violina Kiril Lazarov, jedan od najboljih rukometaša svih vremena uopće. Na prvenstvu Europe 2014 igrali su Makedonija i Austrija(sada se ponovno sreću) i rezultat pred kraj utakmice bio je 21 : 21. Napad za Makedoniju, cijela dvorana zna ko će šutati a kamoli austrijski igrači, Kiril uzima loptu, skok i gol. Makedonija pobjeđuje 22 : 21. Tolika je to klasa. Ovo prvenstvo bi mogao biti i vrhunac(mada teško da mogu bolje od petog mjesta sa EP 2012), ali i početak sunovrata ove makedonske generacije. Kiril Lazarov ima 34 godine, Naumče Mojsovski također 34, Vancho Dimovski 35 godina. Makedonci su reprezentaciji priključili Slovenca Vugrineca koji ima 39 godina. Ponovit ću ono što sam napisao na početku, pokazati će se jesu li iskusni i neugodni, ili stari i istrošeni.

Tunis

- Jedina ozbiljna neuropska rukometna reprezentacija. Godine prolaze, selektori se mijenjaju, stil ostaje isti: vuci, čupaj, potkači, ujedi, turi prst u tjelesnu šupljinu ali ni igrač ni lopta ne smiju proći. Tunis tako igra odbranu, i nema razloga vjerovati da kane prestati. Selektor im je ponovno naš Sead Hasanefendić, čovjek koji ih je vodio kada su kao domaćini na SP 2005 završili četvrti. Ali greška bi bila Tunis gledati samo kroz prizmu njihove grube ali i učinkovite igre u odbrani. Ima tu i kvalitete, to je reprezentacija sačinjena od igrača tuniških Esperance i Club Africaine(koji su posljedna dva osvjača afričke rukometne lige prvaka), velikog broja igrača iz francuske lige, a čak imaju i igrača iz Barcelone(Wael Jallouz). Opasni, u svakom smislu.

Hrvatska

- Hrvatska rukometna reprezentacija je svjetski brend. Jedna konstanta u vrhu svjetskog rukometa. Godinama su Balić, Džomba, Metličić, Lacković, Vori i družina stvarali reputaciju koja još traje. Protivnici se plaše Hrvatske. No ovo je sada jedna nova Hrvatska, većine starih asova više nema, ali reputacija i ambicije su ostale iste. Reputacija se puno brže gubi nego stvara. Reprezentacija koju predvodi najbolji igrač svijeta 2013 Domagoj Duvnjak mora nastaviti pobjeđivati, ako ne želi da protivnici nanjuše krv i vide da to više nije ona Hrvatska. Koliko sada mogu Bičanić, Slišković, Igor Karačić i ostali - vidjećemo. Čine se kao kvalitetna reprezentacija, ali svakako ne i skoro nepobjediva kakva je bila ona druga Hrvatska.

Šest reprezentacija, a četiri mjesta za prolazak dalje, borba uskoro počinje.

Prvo kolo, petak 16. januar 2015. godine:

13 : 00, BiH - Iran

15 : 00, Makedonija - Tunis

17 : 00, Hrvatska - Austrija
Last edited by SkyLimit on 11/01/2015 21:29, edited 1 time in total.
User avatar
agnostic_front
Posts: 6323
Joined: 14/04/2010 21:45
Location: Grbavica

#2 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by agnostic_front »

Duško Čelica: Mnogo toga zavisit će od utakmice protiv Irana

http://www.klix.ba/sport/rukomet/dusko- ... /150111003
User avatar
SkyLimit
Posts: 5193
Joined: 10/10/2012 15:49

#3 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Ja gledam prijateljsku Francuska - Austrija, pa ako još neko želi evo link
http://live.drakulastream.eu/static/pop ... 70260.html

A evo snimka prijateljske od prije nekoliko dana Tunis - Rusija(34 : 31)
User avatar
fosna2014
Posts: 7123
Joined: 28/05/2014 15:17
Location: ... u Francuskoj revoluciji.

#4 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by fosna2014 »

SkyLimit wrote:Ja gledam prijateljsku Francuska - Austrija, pa ako još neko želi evo link
http://live.drakulastream.eu/static/pop ... 70260.html

A evo snimka prijateljske od prije nekoliko dana Tunis - Rusija(34 : 31)
Drze se Austrijanci. Za sada 6 razlike.
User avatar
SkyLimit
Posts: 5193
Joined: 10/10/2012 15:49

#5 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Pripremne utakmice reprezentacija iz ove grupe:

- BiH

BiH - Čapljina 43 : 26
BiH - Portugal 22 : 26
BiH - Katar 22 : 22
BiH - Portugal 22 : 22

- Iran

Iran - Italija 40 : 30
Iran - Italija 30 : 29
Iran - Italija 25 : 25
Iran - Junior Fasano(prvak Italije) 28 : 30

- Austrija

Austrija - Švicarska 32 : 23
Austrija - Švicarska 38 : 28
Austrija - Francuska 28 : 30

- Makedonija


Makedonija - Izrael 39 : 37
Makedonija - Izrael 42 : 32
Makedonija - Alžir 32 : 20
Makedonija - Francuska 20 : 30

- Tunis

Tunis - Bjelorusija 34 : 30
Tunis - Slovačka 28 : 27
Tunis - Švicarska 26 : 24
Tunis - Rusija 34 : 31
Tunis - Rusija 24 : 24

- Hrvatska

Hrvatska - Srbija 35 : 28
Hrvatska - Srbija 34 : 30
Last edited by SkyLimit on 14/01/2015 11:07, edited 1 time in total.
User avatar
trcicu trceci
Posts: 2677
Joined: 30/04/2011 22:32

#6 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by trcicu trceci »

protivnici nam u pripreminim haman sve pobijesili :shock:
User avatar
spinel_
Posts: 6633
Joined: 15/11/2013 02:33

#7 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by spinel_ »

nije valjda da ne vjerujete u plasman u osminu, pa se ova tema otvorila :D
ako odemo do kraja, gdje pisati, ne ovdje sigurno :D :D

salim se, neka teme :thumbup: :bih:
User avatar
fosna2014
Posts: 7123
Joined: 28/05/2014 15:17
Location: ... u Francuskoj revoluciji.

#8 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by fosna2014 »

Austrijanci odlicni protiv Francuza.
User avatar
SkyLimit
Posts: 5193
Joined: 10/10/2012 15:49

#9 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Slavko Goluža, selektor Hrvatske:
Meni je čudno što svi gledaju na protivnike na način "lako ćemo", a ne znaju kvalitetu koju te reprezentacije imaju. Recimo, Austrija. Igrači im igraju u Bundesligi, imali smo velikih problema s njima kad smo bili u naponu snage. O Tunisu ne treba previše trošiti riječi. Oni su najveći fanatici. Služe se svime i svačime. Počeli su s pripremama prije 12 dana. Riječ je o vrlo agresivnom protivniku. Izbornik im je Sead Hasanefendić, što ima daje dodatnu kvalitetu. Makedonija, oni su počeli s pripremama prije tjedan dana kao i Iran. Igrači im dolaze iz Metalurga i Vardara, plus Lazarov i vratar. Njima je dobro to što su im igrači cijelo vrijeme na okupu u makedonskoj ligi, a znate i sami da su Vardar i Metalurg prošle sezone bili među 16 najboljih u Ligi prvaka", rekao je Goluža.
"Iran je javnosti nepoznanica, ali ne i meni. Gledao sam ih u Doboju, a uskoro ćemo dobiti materijale s utakmica koje će se igrati u Sloveniji. Igraju dublju 3-3 zonu i čvrstu 3-2-1 obranu", nadodao je izbornik.
"BiH je neugodan protivnik, a dovoljno je reći da su u kvalifikacijama za SP izbacili jedan Island", za kraj će Goluža.
User avatar
karanana
Posts: 47238
Joined: 26/02/2004 00:00

#10 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by karanana »

1.03 na nas protiv irana? zar su tako losi?
User avatar
trcicu trceci
Posts: 2677
Joined: 30/04/2011 22:32

#11 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by trcicu trceci »

Zasto klix slabo objavljuje clanke o rukometasima, pa trebale bi vijesti izlaziti ko na traci ko sto sportsport.ba radi
razocarali su me u ovome
User avatar
spinel_
Posts: 6633
Joined: 15/11/2013 02:33

#12 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by spinel_ »

ma kakav klix, zar si ocekivao od njih neku ekskluzivu i informacije u vezi reprezentacije. :D
doduse, sad vidim objavili su da je osim posjetio nase :skoljka:
User avatar
karanana
Posts: 47238
Joined: 26/02/2004 00:00

#13 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by karanana »

vidio sam jucer ja mislim sliku neke jadne tijesne sobe u nekom hotelu. ko neki studentski dom. danas vidim da su promijenili hotel, nadam se na bolje.
User avatar
It_is_a_Leclerc
Posts: 19223
Joined: 23/05/2012 23:51
Location: Osmatračnica

#14 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by It_is_a_Leclerc »

Hrvatski rukometaši danas išli kod kardinala da se mole da budu prvaci.

Svašta.
User avatar
SkyLimit
Posts: 5193
Joined: 10/10/2012 15:49

#15 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Selektor BiH Dragan Marković za avazov Sport o protivnicima u grupi:
Iran
Iran vodi slovenski trener i čim ih neko vodi iz zemalja bivše Jugoslavije oni su opasni na startu. Imaju također odličnog trenera golmana Ercega. Napravili su od Irana veoma respektabilnu selekciju za kratak period, to nam je prva utakmica i tako opasna ko ni jedna.
Austrija
Austrija je reprezentacija koja u posljedne vrijeme pravi velike rezultate. Svi im igrači igraju u Bundesligi i ima puno naturaliziranih igrača. Ovo će biti velika utakmica i ključna u grupi.
Makedonija
Oni su sastavljeni iz dvije ekipe koje igraju Ligu prvaka. Imaju dosta iskustva i puno jakih utakmica. Imaju "svemirca" Lazarova i vodi ih vrhunski trener Ivica Obrvan. Oni su izuzetno uigrana ekipa. Imam svoj koncept kako da ih zaustavimo, ali to neću otkrivati.
Tunis
Tunis ima svog džokera, a to je Sead Hasanefendić, znam šta on može i znam šta radi. Tunis ima odličnu selekciju, ali Sejo je njihov najbolji igrač. To je reprezentacija koja može da "podere" čitavu grupu, a znaju i iskočiti iz kolosjeka i biti jako nedisciplinirani.
Hrvatska
Hrvatska nosi tešku ulogu favorita grupe. Sigurno je najbolja selekcija. Oni su nam peta utakmica, nadam se da ćemo osigurati prolaz u drugi krug i da će nam Hrvati biti slatka muka. Pitam se samo može li Hrvatska opravdati ulogu favorita grupe gdje svako svakoga može dobiti.
Last edited by SkyLimit on 13/01/2015 16:33, edited 1 time in total.
User avatar
elmirčo
Posts: 1264
Joined: 27/02/2011 13:15
Location: kamčatka

#16 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by elmirčo »

ovo ce biti kao u sloveniji sa kosarkasima.
User avatar
It_is_a_Leclerc
Posts: 19223
Joined: 23/05/2012 23:51
Location: Osmatračnica

#17 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by It_is_a_Leclerc »

- Atmosferu je dodatno u ekipi popravila dijagnoza zdravstvenog stanja Nikole Prce. Zanimljivo je da smo iz Poljske dobili pogrešnu dijagnozu koja je rekla da su mu pukli ligamenti, a oni su ustvari napukli. Prce će biti spreman da u svakom meču odigra dobrih 20 minuta u oba pravca i to daje bolje raspoloženje u cijeloj ekipi što se osjeti na terenu. – govori Marković.
Koliko su pumpali sa "dobrim vijestima" ja sam očekivao makar poluvrijeme da može odigrati
User avatar
SkyLimit
Posts: 5193
Joined: 10/10/2012 15:49

#18 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Očekujem da sa finalnog spiska otpadnu Dejanović, Građan, Janković i Milas.

Dejanović je protiv Islanda skinuo par ključnih lopti, ali ne vidim smisla u tome da od 16 igrača koja se mogu prijaviti 3 budu golmani.

Ispred Građana su 3 pivota, i nema smisla da ih imamo 4 u ekipi.

Jankoviću je valjda ovo prvi poziv u seniorsku reprezentaciju, ne vjerujem da će odmah u 16 odabranih, ionako bi bio treći srednji bek.

Eh Milas, onako visok lijevi bek koji igra i napad i odbranu bi valjao mnogim reprezentacijama, ali konkrurencija mu je prevelika(Prce, Čelica, Terzić). Teoretski, zdrav Milas je korisniji nego polupovrijeđeni Prce, ali teško da bi iko izbacio sa spiska čovjeka koji nas je svojim golovima i odveo na SP(ne umanjem zasluge ni svih ostalih, naravno).


Mikić i Zulfić jednostavno imaju sreće što su oni jedine zamjene Ovčini i Vražaliću na krilima.
User avatar
Meho Kodro
Posts: 1141
Joined: 30/09/2005 13:57

#20 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by Meho Kodro »

99858 Francuska(P)-SP M 2015 čet 18:30 3,10
99859 Danska(P)-SP M 2015 čet 18:30 3,70
99860 Španjolska(P)-SP M 2015 čet 18:30 4,50
99861 Hrvatska(P)-SP M 2015 čet 18:30 7,00
99862 Poljska(P)-SP M 2015 čet 18:30 15,0
99863 Katar(P)-SP M 2015 čet 18:30 17,0
99864 Švedska(P)-SP M 2015 čet 18:30 20,0
99865 Njemačka(P)-SP M 2015 čet 18:30 25,0
99866 Slovenija(P)-SP M 2015 čet 18:30 25,0
99867 Rusija(P)-SP M 2015 čet 18:30 50,0
99868 Island(P)-SP M 2015 čet 18:30 65,0
99869 Tunis(P)-SP M 2015 čet 18:30 200
99870 Makedonija(P)-SP M 2015 čet 18:30 250
99871 BiH(P)-SP M 2015 čet 18:30 250
99872 Austrija(P)-SP M 2015 čet 18:30 300

99873 Bjelorusija(P)-SP M 2015 čet 18:30 400
99874 Brazil(P)-SP M 2015 čet 18:30 400
99875 Egipat(P)-SP M 2015 čet 18:30 500
99876 Češka(P)-SP M 2015 čet 18:30 750
99877 Argentina(P)-SP M 2015 čet 18:30 999
99878 Alžir(P)-SP M 2015 čet 18:30 999
99879 Saud.Arabija(P)-SP M 2015 čet 18:30 999
99880 Iran(P)-SP M 2015 čet 18:30 999
99881 Čile(P)-SP M 2015 čet 18:30 999
User avatar
SkyLimit
Posts: 5193
Joined: 10/10/2012 15:49

#21 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Vjerujem da će iz grupe A sa kojim se u narednoj fazi križa ova grupa proći Španija, Slovenija, Katar i Bjelorusija.

- Španija, svi će ih pokušati izbjeći

- Slovenija, kvalitetna reprezentacija, ali ipak lakši rival nego Španija

- Katar, e tu bi valjalo igrati i protiv igrača, i protiv navijača i protiv sudija, ali sami kvalitet selekcija Katra je krajnje upitan

- Bjelorusija, prolazan protivnik s kojim se može igrati

Možda i Brazil ili Čile koji se također nalaze u grupi A nekom poremete planove i plasiraju se među 16, ali teško. Mada ovako na papiru Brazil i nije tako loš. Baš me zanima mogu li šta napraviti sutra na otvaranju protiv domaćina.
User avatar
It_is_a_Leclerc
Posts: 19223
Joined: 23/05/2012 23:51
Location: Osmatračnica

#22 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by It_is_a_Leclerc »

Nakon pripremnog turnira u francuskom Nantesu, makedonski rukometaši odmah su otputovali za Katar gdje ih je dočekalo neugodno iznenađenje.
Pred njih je stigao autobus u bojama nacionalne momčadi, ali s natpisom FYROM (Former Yugoslav Republic of Macedonia), što je izazvalo silan protest makedonske delegacije.
Makedonci nisu htjeli ući u autobus dok se to ne sredi, ali domaćini su se ipak brzo snašli te velikom trakom prekrili cijeli natpis osim riječi “Makedonija”.
:thumbup: :thumbup:
User avatar
SkyLimit
Posts: 5193
Joined: 10/10/2012 15:49

#23 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Sutra prvo kolo:

BiH - Iran

Možda će to nekoga začuditi, ali ja očekujem tešku utakmicu i da razloga za nerviranje naših navijača neće nedostajati. Ima mnogo razloga za to, prvo kolo na velikim takmičenjima je uvijek najteže i najvažnije s kime god da igraš, naši u zadnje vrijeme često pobjeđuju ali skoro nikoga ubjedljivo, mi i Grčku i Island dobijamo jedan gol razlike, a i ima nešto i u onome "znam ja nas"...Očekujem dosta frustracija i pobjedu nekim rezultatom 27 : 25. Niko sretniji od mene ako potpuno fulam i mi već u prvih 10 minuta riješimo pitanje pobjednika.

Makedonija - Tunis

Očekujem tvrdu i neatraktivnu utakmicu gdje će odbrane dominirati, ako neko dobije to će biti jedan ili dva gola razlike, a ni neriješeno nije isključeno. Ja veće šanse dajem Tunisu.


Hrvatska - Austrija

Koliko god Austrija bila nezgodna, Hrvati ovo moraju dobro odigrati, i zbog sebe i zbog svoje javnosti koja u ovu generaciju ionako gleda pomalo sumnjičavo, neuspjeh u prvom kolu bi sve pogoršao...Hrvati će stisnuti zube i ovo dobiti, nema im druge.
User avatar
trcicu trceci
Posts: 2677
Joined: 30/04/2011 22:32

#24 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by trcicu trceci »

Ja mislim da cemo mi polomiti Iran sa vise od 10 razlike, bas zato sto su nasi nabrijani... Pokazali su da kod njih nema te treme protiv Islanda, vec respekt svakome ali igra momacka
samki12
Posts: 210
Joined: 30/03/2014 12:41

#25 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by samki12 »

ko prenosi ovu prvu utakmicu?
Post Reply