Aha, znaci polazi se od tacnosti predpostavke, pa ispade da neko nesto mora znati a suti iz solidarnosti.
Ja kolko vidim ovdje imamo zatvoreni krug (ako je tacno), osobe koje su preko stele polagale ispite i osobe koje su iskoristavale poziciju. Ne vidim da je rijec o solidarnosti, nego o zajednickim interesima.
"Solidarnost" akademske zajednice u BiH
-
Abacija
#77 Re: Solidarnost akademske zajednice u BiH
Da, upravo tako. Zato se tema i zove "solidarnost AZ u BiH". Ali, tu su sud i policija da zastite osumnjicene dok se ne stvori osnova za dizanje optuznice. Cak i kad se podigne optuznica sud opet moze odluciti da se postupak vodi iza zatvorenih vrata.madner wrote:Aha, znaci polazi se od tacnosti predpostavke, pa ispade da neko nesto mora znati a suti iz solidarnosti.
Jeste tako je. Sve su to "zajednicki interesi". Zajednicki interes postoji i izmedju dilera i narkomana, zajednicki interes postoji izmedju vlade pc-a i gradjevinske firme, zajednicki interes postoji izmedju teroriste bombasa i organizacije koja ce njegovoj porodici pomoci kada on pogine. Sve su to "zajednicki interesi" (obrati paznju na navodnike) ali to ne znaci da je sve to i PO ZAKONU! Uh zaboravio sam da navedem i Brankovica u ovom kontekstu.madner wrote:Ja kolko vidim ovdje imamo zatvoreni krug (ako je tacno), osobe koje su preko stele polagale ispite i osobe koje su iskoristavale poziciju. Ne vidim da je rijec o solidarnosti, nego o zajednickim interesima.
P.S. Ti bi komotno mogao biti Karadzicev advokat jer po njemu etnicko ciscenje nije bilo nista drugo nego zajednicki interes izmedju cetnika i protjeranih. Em cetnici dobili "cistu" teritoriju, em izbjeglicama "dobro" u inostranstvu (smajlikojipovraca).
- madner
#78 Re: Solidarnost akademske zajednice u BiH
Ako predpostavimo da mogu letit, sasvim je logicno da imam krila, i da si ti lud zato sto tvrdis da nemam, jer inace ne bi mogao letiti.Abacija wrote:Da, upravo tako. Zato se tema i zove "solidarnost AZ u BiH". Ali, tu su sud i policija da zastite osumnjicene dok se ne stvori osnova za dizanje optuznice. Cak i kad se podigne optuznica sud opet moze odluciti da se postupak vodi iza zatvorenih vrata.madner wrote:Aha, znaci polazi se od tacnosti predpostavke, pa ispade da neko nesto mora znati a suti iz solidarnosti.
Dakle lud si.
Samo akademska zajednica ukljucuje i ljude koji nemaju veze sa slucajem, i koji jednostavno ne reaguju zato sto ne znaju ko je u pravu, sta je istina a sta manipulacija. Implicirati da isti iz solidarnosti sute je isto kao i implicirati da ja sutim o narko dilerima u Sarajevu iz solidarnosti. Mogu ti jos nacrtat gresku o logici, ali ako dosad nisi skonto jebi ga.Abacija wrote:Jeste tako je. Sve su to "zajednicki interesi". Zajednicki interes postoji i izmedju dilera i narkomana, zajednicki interes postoji izmedju vlade pc-a i gradjevinske firme, zajednicki interes postoji izmedju teroriste bombasa i organizacije koja ce njegovoj porodici pomoci kada on pogine. Sve su to "zajednicki interesi" (obrati paznju na navodnike) ali to ne znaci da je sve to i PO ZAKONU! Uh zaboravio sam da navedem i Brankovica u ovom kontekstu.madner wrote:Ja kolko vidim ovdje imamo zatvoreni krug (ako je tacno), osobe koje su preko stele polagale ispite i osobe koje su iskoristavale poziciju. Ne vidim da je rijec o solidarnosti, nego o zajednickim interesima.![]()
![]()
P.S. Ti bi komotno mogao biti Karadzicev advokat jer po njemu etnicko ciscenje nije bilo nista drugo nego zajednicki interes izmedju cetnika i protjeranih. Em cetnici dobili "cistu" teritoriju, em izbjeglicama "dobro" u inostranstvu (smajlikojipovraca).
Smiri tenzije.
- uvjek dobar gost
#79 Re: Solidarnost akademske zajednice u BiH
Mnogo mi očekujemo od ljudi koji su na neki način generirali apatiju kod studenstske populacije, koji su na svoj neki način umiješani u cijelu situaciju u kojoj živimo, očekujemo mnogo od onih koji klize na vazelinskim jastucima jer ne bi da se zamjere zajednici u kojoj rade ...
Sve skupa... ja jesam razočaran.. ali nije mi prvi put.. ja jesam ljut ali nije mi prvi put... samo jedna stvar mene brine... ako su nam takvi proifesori danas, šta će biti sutra kada ih zamijene asistenti i današnji studenti... hoće li kriterijum tada za upis biti 60/90/60 za djevojke i podeblja kuverta za dječake...
Sve u svemu kako sam se nadala dobro sam se udala....
Sve skupa... ja jesam razočaran.. ali nije mi prvi put.. ja jesam ljut ali nije mi prvi put... samo jedna stvar mene brine... ako su nam takvi proifesori danas, šta će biti sutra kada ih zamijene asistenti i današnji studenti... hoće li kriterijum tada za upis biti 60/90/60 za djevojke i podeblja kuverta za dječake...
-
Abacija
#80 Re: Solidarnost akademske zajednice u BiH
OK. Ja vidim gresku u svom rezonu, ali posto ima nacina da se leti bez krila kao i sto ima ptica koje imaju krila a ne mogu letiti, trebao bi i ti preispitati svoju logiku.madner wrote:Ako predpostavimo da mogu letit, sasvim je logicno da imam krila, i da si ti lud zato sto tvrdis da nemam, jer inace ne bi mogao letiti.Abacija wrote:Da, upravo tako. Zato se tema i zove "solidarnost AZ u BiH". Ali, tu su sud i policija da zastite osumnjicene dok se ne stvori osnova za dizanje optuznice. Cak i kad se podigne optuznica sud opet moze odluciti da se postupak vodi iza zatvorenih vrata.madner wrote:Aha, znaci polazi se od tacnosti predpostavke, pa ispade da neko nesto mora znati a suti iz solidarnosti.
Dakle lud si.
A odgovor je da policija moze poci od netacnosti pretpostavke, ali da se ipak na osnovu prikupljenih dokaza podigne optuznica i da se vodi proces. Jer, ako svjedok A (radni kolega) ima dokaze i sa njima izadje u medije umjesto da ode na policiju onda ga profesor X moze tuziti za klevetu. Onda policija moze da prikupi jos dokaza koji ce poduprijeti izjavu od strane svjedoka A.
Ili, zamisli ovaj scenario posto vidim da te upravo to pljuvanje po medijima najvise muci... da radni kolega A po medijima popljuje profesora X. Sta je po tebi istina ako profesor X ne odgovori na tu klevetu? Da li se to moze protumaciti da se profesor X boji daljnjeg rasplamsavanja slucaja i pronalazenja novih dokaza protiv njega. Ovo je upravo pod pretpostavkom da je kriv. Zato ponavljam ovaj dio da ga jos jednom procitas -
Abacija wrote:Ali, tu su sud i policija da zastite osumnjicene dok se ne stvori osnova za dizanje optuznice. Cak i kad se podigne optuznica sud opet moze odluciti da se postupak vodi iza zatvorenih vrata.
Sa ovim boldiranim se slazem jer ta sutnja moze biti i iz straha, ali to je neko ovdje vec pomenuo. U naslovu teme sam Solidarnost trebao staviti pod navodnike sto cu upravo i uciniti.madner wrote:Samo akademska zajednica ukljucuje i ljude koji nemaju veze sa slucajem, i koji jednostavno ne reaguju zato sto ne znaju ko je u pravu, sta je istina a sta manipulacija. Implicirati da isti iz solidarnosti sute je isto kao i implicirati da ja sutim o narko dilerima u Sarajevu iz solidarnosti. Mogu ti jos nacrtat gresku o logici, ali ako dosad nisi skonto jebi ga.Abacija wrote:Jeste tako je. Sve su to "zajednicki interesi". Zajednicki interes postoji i izmedju dilera i narkomana, zajednicki interes postoji izmedju vlade pc-a i gradjevinske firme, zajednicki interes postoji izmedju teroriste bombasa i organizacije koja ce njegovoj porodici pomoci kada on pogine. Sve su to "zajednicki interesi" (obrati paznju na navodnike) ali to ne znaci da je sve to i PO ZAKONU! Uh zaboravio sam da navedem i Brankovica u ovom kontekstu.madner wrote:Ja kolko vidim ovdje imamo zatvoreni krug (ako je tacno), osobe koje su preko stele polagale ispite i osobe koje su iskoristavale poziciju. Ne vidim da je rijec o solidarnosti, nego o zajednickim interesima.![]()
![]()
Smiri tenzije.
-
Abacija
#81 Re: Solidarnost akademske zajednice u BiH
Ili vise vazelina za muske studente?uvjek dobar gost wrote:Mnogo mi očekujemo od ljudi koji su na neki način generirali apatiju kod studenstske populacije, koji su na svoj neki način umiješani u cijelu situaciju u kojoj živimo, očekujemo mnogo od onih koji klize na vazelinskim jastucima jer ne bi da se zamjere zajednici u kojoj rade ...
P.S. Nadam se da si mislio na 90-60-90 Modelos kada si napisao 60/90/60.
- uvjek dobar gost
#82 Re: Solidarnost akademske zajednice u BiH
Ma jašta sam nego mislio, potkrao mi se lapsusl... izvinjenje...Abacija wrote:Ili vise vazelina za muske studente?uvjek dobar gost wrote:Mnogo mi očekujemo od ljudi koji su na neki način generirali apatiju kod studenstske populacije, koji su na svoj neki način umiješani u cijelu situaciju u kojoj živimo, očekujemo mnogo od onih koji klize na vazelinskim jastucima jer ne bi da se zamjere zajednici u kojoj rade ...
Sve u svemu kako sam se nadala dobro sam se udala....![]()
P.S. Nadam se da si mislio na 90-60-90 Modelos kada si napisao 60/90/60.
Vrijeme je da se istupi iz onoga što ne valja,.... tako mislim da je vrijeme da pošteni ljudi počnu da istupaju iz pojedinih stranaka, da ugledni profesori istupe iz akademske zajednice koja se usmrdila od buđi i truleži... da pošteni parlamentarci istupe iz parlamenata jer su se isti ubuđali i usmrdili...
Sve u svemu ako hoćemo da nam djeca žive lijepo mi već sutra trebamo da se pokrenemo !
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#83 Re: Solidarnost akademske zajednice u BiH
Svaka cast @Abacija.Abacija wrote:Jeste tako je. Sve su to "zajednicki interesi". Zajednicki interes postoji i izmedju dilera i narkomana, zajednicki interes postoji izmedju vlade pc-a i gradjevinske firme, zajednicki interes postoji izmedju teroriste bombasa i organizacije koja ce njegovoj porodici pomoci kada on pogine. Sve su to "zajednicki interesi" (obrati paznju na navodnike) ali to ne znaci da je sve to i PO ZAKONU! Uh zaboravio sam da navedem i Brankovica u ovom kontekstu.madner wrote:Ja kolko vidim ovdje imamo zatvoreni krug (ako je tacno), osobe koje su preko stele polagale ispite i osobe koje su iskoristavale poziciju. Ne vidim da je rijec o solidarnosti, nego o zajednickim interesima.![]()
![]()