Sofersajba
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
AS_sa
#1 Sofersajba
Ljudi jel moguce kako napuknutu sofersajbu na neki nacin "popraviti", zalijepiti da se ne vidi ciza cijelom duzinom sofersajbe ... ili se ona ipak mora mijenjat ???
- fidoremilienko
#2 Re: Sofersajba
Mozes ti zalijepiti, ali ta ciza ce se vidjeti iz aviona, sto bi rekli. Drugim rijecima, nemoguce, mijenjaj komplet.
-
SundanceKid
#3 Re: Sofersajba
Slicnu sam situaciju imao, i na kraju zamijenio sofersajbu. Ta crtica napukla, ce vremenom, kako se sofersajba hladi i zagrijava, poceti da se siri, i puca dalje....jedino je rjesenje zamijeniti to. Ja sam tako uradio, ako se dobro sjecam oko 240-250KM me izaslo za Golfa u Novusu. Ovlasteni servis je trazio skoro duplo.
- fidoremilienko
#4 Re: Sofersajba
Prije nekih par godina, dosao rodjak iz Svedske sa Volvom S40. Kako je vozio iza kamiona na AP-u, izleti kamencic i pravo na sofersajbu, osteti je. I hajd, dosao on kod nas u SA i jedan dan odluci da opere auto. Auto je dugo bilo na suncu i pogadjate sta se desilo. Kad je hladnom vodom polio sofersajbu, u trenutku je nastala ciza "od-do". Nije mu bilo spasa, vec da je zamijeni.
Kad malo bolje razmislis, da bi ti to "popravio", moras staklo da istopis, bla, bla bla...dakle ne isplati se. Samo druga, nova ili polovna.
Kad malo bolje razmislis, da bi ti to "popravio", moras staklo da istopis, bla, bla bla...dakle ne isplati se. Samo druga, nova ili polovna.
-
AS_sa
#5 Re: Sofersajba
i meni je bila slicna situacija ... kamencic je pogodio i ostetio i neki dan da operem kad puce cijelom duzinom ...
znaci spasa joj nema
hvala svima na odgovorima ..
znaci spasa joj nema
hvala svima na odgovorima ..