Znaš šta mene interesuje? Ako je SP RS bio nešto nalik filijali SPSa, kako nisu imali više uspjeha pored svemoćnog SDSa?felipe kajetano wrote: Nekad bila simpaticna partija.
Socijaldemokratija u BiH
- nellington
#26 Re: Socijaldemokratija u BiH
- felipe kajetano
#27 Re: Socijaldemokratija u BiH
pa zato sto je tada SDS bio bas svemocan, nesto poput danasnjeg SNSD-a.nellington wrote:Znaš šta mene interesuje? Ako je SP RS bio nešto nalik filijali SPSa, kako nisu imali više uspjeha pored svemoćnog SDSa?felipe kajetano wrote: Nekad bila simpaticna partija.
Sjecam se prvih izbora nakon rata, na mitingge su im dolazili Dacic i ostala vrhuska SPS-a sa sve citanjem Slobinih poruka, al' mrka kapa.
- nellington
#28 Re: Socijaldemokratija u BiH
Nikad vi niste voljeli slušati Slobu, to sam primjetiofelipe kajetano wrote: pa zato sto je tada SDS bio bas svemocan, nesto poput danasnjeg SNSD-a.
Sjecam se prvih izbora nakon rata, na mitingge su im dolazili Dacic i ostala vrhuska SPS-a sa sve citanjem Slobinih poruka, al' mrka kapa.
- felipe kajetano
#29 Re: Socijaldemokratija u BiH
nellington wrote:Nikad vi niste voljeli slušati Slobu, to sam primjetiofelipe kajetano wrote: pa zato sto je tada SDS bio bas svemocan, nesto poput danasnjeg SNSD-a.
- avicena
#30 Re: Socijaldemokratija u BiH
Nema toga još u BiH. Oni koji za sebe tvrde da jesu to nastali su na ostacima propalog komunizma, a u težnji ka zapadnoj socijaldemokratiji koja djeluje u kapitalističkim društvima pa tako jedan dan hvale dogovornu ekonomiju, a drugi dan kontaju kako bi se to moglo primijeniti u ovoj tranziciji ka kapitalizmu pa djeluje sve prilično smunjeno. Nije dovoljno reći za sebe da jesi nešto pa da bi to i bio što dokazuje SNSD.nellington wrote:Na ovu temu me ponukao BSn svojim traženjem stranke koja baštini socijaldemokratsku tradiciju u BiH, a da se pri tome ne radi o SDP.
Dakle, šta mislite ko su pravi socijaldemokrati u BiH? SDU, Zavičajni socijaldemokrati Mileta Marčete, BPS (?!) ?
- nosara
#31 Re: Socijaldemokratija u BiH
Na ovim prostorima nije nikada bilo komunizma (kao, uostalom i nigdje u svijetu), ali jeste socijaldemokratije kakvu danas mozemo samo sanjat... Sta ce bit poslije izbora, o tom po tom...avicena wrote:Nema toga još u BiH. Oni koji za sebe tvrde da jesu to nastali su na ostacima propalog komunizma, a u težnji ka zapadnoj socijaldemokratiji koja djeluje u kapitalističkim društvima pa tako jedan dan hvale dogovornu ekonomiju, a drugi dan kontaju kako bi se to moglo primijeniti u ovoj tranziciji ka kapitalizmu pa djeluje sve prilično smunjeno. Nije dovoljno reći za sebe da jesi nešto pa da bi to i bio što dokazuje SNSD.nellington wrote:Na ovu temu me ponukao BSn svojim traženjem stranke koja baštini socijaldemokratsku tradiciju u BiH, a da se pri tome ne radi o SDP.
Dakle, šta mislite ko su pravi socijaldemokrati u BiH? SDU, Zavičajni socijaldemokrati Mileta Marčete, BPS (?!) ?