Sobni bicikl

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

debela

Post by debela »

chuchumbamayumbe wrote:
debela wrote:sta je eliptical :?
"orbitrek"
i dalje ne znam sta je :?
danas

Post by danas »

pa kao staza je, samo stopala nikad ne idu sa postolja, koje se okrece u elipticnim pokretima kao bicikl (joj jesam se pismeno izrazila :D ). tako da nikad ne stavljas pritisak na koljena i zglobove kao kad trcis. a posto stojis (a ne sjedis kao na biciklu) onda angazujes joj par dodatnih misica... odlicna stvarcica :-)

Image
Last edited by danas on 03/01/2007 17:08, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

debela wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
"orbitrek"
i dalje ne znam sta je :?
Vjezbas u "stajacem polozaju", noge su ti na "pedalama", rukama se drzis za rucke koje su povezane sa pedalama, pravis kruzne mokrete, super sprava! :) proguglaj... :D
debela

Post by debela »

evo turila danas sliku :D sad kontam.
danas

Post by danas »

debela wrote:evo turila danas sliku :D sad kontam.
ma 15 minuta dnevno :D zakon :-)
pitt

Post by pitt »

danas wrote:
eh tebi bas treba :D:D:D:D ko sohva :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:
danas wrote:
eh tebi bas treba :D:D:D:D ko sohva :D:D
pa bila bih ko ta tvoja od 300 pounds da se ne lomatam na ovome :D :D :D
King Kikapu

Post by King Kikapu »

stickitout wrote:
King Kikapu wrote:nemam iskustva sa sobnim ali sa brdskim imam oko 12000 km iskustva u posljednje dvije sezone.

-mozes izgubiti dosta kg u zavisnosti od tempa i trajanja vjezbanja.
-mozes zategnuti misice pogotovo noge i guzu.
-sto se tice ucestalosti vjezbanja ja sam svakim radnim danom popodne vozio na barice ili cavljak ukupno oko 30km od cega je trecina konstantan uspon za neka 2 do 2 1/2 sata. vikendom sam vozio ture sa dnevnom kilometrazom 80-120km. ti kreni sa pola sata dnevno pod srednjim opterecenjem a onda produzi i pojacaj opterecenje. samo budi redovna.
-and last but not least pise se bicikl, a ne biciklo.
stidi se :D ja 12 milja napravim od Januara do Jula :oops: amateru jedan :D :D
al je meni 80% kilometraze makadam i suma...od sarajeva do dubrovnika imam asfalta od hrasnog do babinog dola i od ivanjice do straduna :D
danas

Post by danas »

haj' se jos malo folirajte vas dvojica :D :D
King Kikapu

Post by King Kikapu »

danas wrote:haj' se jos malo folirajte vas dvojica :D :D
kad sam se ja jednom na vrh bjelasnice ispenj'o biciklom...pa onda okren'o niz brdo ka konjicu...eeeeee :D
stickitout

Post by stickitout »

King Kikapu wrote:
kad sam se ja jednom na vrh bjelasnice ispenj'o biciklom...pa onda okren'o niz brdo ka konjicu...eeeeee :D
Sto jest, jest, makadam je zajeban :D Meni je Igman preko Hadzica dusa pa onda na Jahorinu preko Trebevica, pa se onda preko Pala sjurim k'o kamikaza u Sarajevo a gori asfalt ispod mene :lol: :lol:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

stickitout wrote:
King Kikapu wrote:
Sto jest, jest, makadam je zajeban :D Meni je Igman preko Hadzica dusa pa onda na Jahorinu preko Trebevica, pa se onda preko Pala sjurim k'o kamikaza u Sarajevo a gori asfalt ispod mene :lol: :lol:
a nema skokova...a ja na jahorinu idem preko tilave, pa se spustim kroz sumu na celinu, pa zadam prema brusu, uhvatim se bob staze pa niz nju sjurcam, a onda lagano na sirokacu, pa na bistrik, pa nakav znojav i prljav na kafu u delikatesnu :D

nego, koliko mozes navuc na spustu s igmana u vojkovice, ja 70 max, na 26x2.30 gumama sa ripnama na 3,5 bara. ti bi trebao moci preko 80 na svom biciklu.
stickitout

Post by stickitout »

Rekord mi je 98, s tim sto je moj bicikl 7,6 kg carbon monocoque ram, gume su 23x700 ali nije uopste preporucljivo, jednom me spuco bumbar zamal' me nokautiro nije :D Ja konto da me coban kamenom zavalio :D Mada sam na nekim trkama isao i brze, cak i 109 ali tad sam bio mladji i spremniji na vise rizika :D
Znao me je Jakub Durmisevic na nizbrdici prestici kao da stojim, covjece kakvu je taj frajer tehniku imao, nevjerovatno, ja idem max a on prozuji k'o strijela :D
King Kikapu

Post by King Kikapu »

meni je na asfaltu rekord 84, na zemljanom putu sam navlacio 65, a na spustu sa skakavca u nahoravo na jednom dijelu sam navukao na 58 (ali se bajk toliko tresao, a i ja na njemu da uprkos prednjem ovjesu nisam siguran sta je pisalo) na ciklokompu.

uglavnom kad na dzombama predjem 50 zmnam dobiti grceve.

e da, mene nije spuco bumbar, al sam ja spuco u citroen i proletio mu glavom kroz sofersajbu.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ih nije to ništa :D

ja sam se drugi dan nakon kupnje bicikla (znači nakon godina neaktivnosti) popeo na sljeme (1300 m :D ) za sat vremena :D nije mi više nikad palo na pamet :oops: :D :D :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

King Kikapu wrote:nemam iskustva sa sobnim ali sa brdskim imam oko 12000 km iskustva u posljednje dvije sezone.

-sto se tice ucestalosti vjezbanja ja sam svakim radnim danom popodne vozio na barice ili cavljak ukupno oko 30km od cega je trecina konstantan uspon za neka 2 do 2 1/2 sata. vikendom sam vozio ture sa dnevnom kilometrazom 80-120km. ti kreni sa pola sata dnevno pod srednjim opterecenjem a onda produzi i pojacaj opterecenje. samo budi redovna.
evo i moj muz je isto tako aktivno kao i ti vozio bicikl, i kako je prestao (ozenio se, dobio djecu, ima vise posla) dobio je sigurno + 10 kg :oops:
A sto je zanimljivo, uprkos nabacenim kilogramima, misici su ostali vam taki :D Zategnuti :D
evo, sad mi prijeti da ce opet krenut sa vozikanjem :) nedostaje mu pravo :roll:
mamica papucarka

#42 Re: Sobni bicikl

zena21 wrote:E ovako... Posto se ne bavim nikakvim sportom niti fizickim aktivnostima :oops: , planiram da kupim sobno biciklo.
S kim god sam pricala o tome, svi kazu - ma to ti je ubleha, nista ne postizes s tim... bla, bla..., a u stvari niko nema nikakvog iskustva s ovim, nego je sve rekla-kazala :roll:

Da li ima neko ko ima iskustva sa ovom spravicom i ko bi mi mogao odgovoriti slijedece:

- da li se mogu malo zategnuti misici
- da li se moze skinuti par kg
- koliko cesto bi trebalo vjezbati i koliko dugo

PS.Nemam vremena da idem na fitnes, tako da mi odgovara samo kucna varijanta.

Hvala :)
da ti kazem da je jedna moja forumska poznanica sa tom spravicom uspjela skinut 15 kg poslije poroda. Dnevno je vjezbala 45 minuta. :oops:
a opet znam nekoliko ljudi kojima bicikl sluzi za kupljenje kucne prasine :roll:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

mamica 31 wrote:

evo i moj muz je isto tako aktivno kao i ti vozio bicikl, i kako je prestao (ozenio se, dobio djecu, ima vise posla) dobio je sigurno + 10 kg :oops:
A sto je zanimljivo, uprkos nabacenim kilogramima, misici su ostali vam taki :D Zategnuti :D
evo, sad mi prijeti da ce opet krenut sa vozikanjem :) nedostaje mu pravo :roll:
savrseno ga razumijem :D
zena21

#44 Re: Sobni bicikl

Post by zena21 »

mamica 31 wrote:
zena21 wrote:E ovako... Posto se ne bavim nikakvim sportom niti fizickim aktivnostima :oops: , planiram da kupim sobno biciklo.
S kim god sam pricala o tome, svi kazu - ma to ti je ubleha, nista ne postizes s tim... bla, bla..., a u stvari niko nema nikakvog iskustva s ovim, nego je sve rekla-kazala :roll:

Da li ima neko ko ima iskustva sa ovom spravicom i ko bi mi mogao odgovoriti slijedece:

da ti kazem da je jedna moja forumska poznanica sa tom spravicom uspjela skinut 15 kg poslije poroda. Dnevno je vjezbala 45 minuta. :oops:
a opet znam nekoliko ljudi kojima bicikl sluzi za kupljenje kucne prasine :roll:
Uh mamice, ma ja cu kupiti pa sta bude... Ako mi se ne bude svidjelo, valjda cu moci prodati :roll: :D
mamica papucarka

#45 Re: Sobni bicikl

zena21 wrote:
mamica 31 wrote:

Uh mamice, ma ja cu kupiti pa sta bude... Ako mi se ne bude svidjelo, valjda cu moci prodati :roll: :D
znam tipa koji je u pola noci posao u wc, zapeo za taj bicikl i slomio nozni prst :D

A sto dzaba dajes pare. Bolje ti je ici negdje u prirodu. Jedino ne znam da li ti ima ko cuvat djecu ili dijete???
zena21

Post by zena21 »

Ma to i jeste problem. Nemam vremena od djece ici vani, tako da mi je kucna varijanta jedina opcija trenutno :roll:
stickitout

Post by stickitout »

znam tipa koji je u pola noci posao u wc, zapeo za taj bicikl i slomio nozni prst
Opasna je to naprava dooooobro razmisliti prije kupovine :-) Ko ga hebe kad ga je ostavio na sred sobe :D
nadia

Post by nadia »

A kad vec pricamo o ovim spravicama, hajd recite neke cifre koje us nam potrebne ako odlucimo se za kupovinu...
Ono od neke minimalne za bicikl??
A pomazel on ikako sa stomacicem (jos uvijek mu tepam, ali samo da uljepsam :oops: )
zena21

Post by zena21 »

Mozda je najlakse i najjeftinije nabaviti one leptirice sa TOP SHOPa :oops:

Lezis, a leptirici prave misice i otapaju salo :oops: :lol: :lol: :lol:
Bumbar

Post by Bumbar »

stickitout wrote: jednom me spuco bumbar zamal' me nokautiro nije :D
pa kad si mi na putu bio... :lol:

nego...kao sto nadia upita :)...stavite cijene...i ja sam razmisljala o kupovini :)
Post Reply