SNSD se povlaci iz drzavnih institucija?

Post Reply
pitt

Post by pitt »

Cuj pantelije curguza......ono sto su krvlju stekli :-) Da....svih onih sto su pobili i poklali :x
Protesti protiv Lajčakovih mjera
Goran Arbutina

23.10.2007 20:49

BANJALUKA - Članovi vodećih nevladinih organizacija u RS održaće u ponedjeljak u gradovima širom RS protest upozorenja kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo protiv mjera koje je donio visoki predstavnik Miroslav Lajčak, najavljeno je iz nekoliko nevladinih organizacija.

Osim organizacija koje čine SPONU, na protestnim okupljanjima, kako je najavljeno, učestvovaće i sindikalci, penzioneri i studenti.

"Republika Srpska je naša svetinja i nećemo sjedjeti skrštenih ruku i mirno posmatrati kako visoki predstavnik svojim mjerama ono što smo mi krvlju stekli, a međunarodna zajednica verifikovala", istakao je Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS.

Ćurguz je naglasio da građani RS ne smiju dozvoliti da budu primijenjene Lajčakove odluke čiji cilj je, kako je naveo, da se omogući funkcionisanje zajedničkih institucija BiH bez srpskog naroda i RS.

"Ovo je najblaži oblik izražavanja protesta i mi ćemo koristiti sve demokratske metode izražavanja građanske neposlušnosti, a u krajnjem slučaju ukoliko bude bilo potrebno zatražićemo i raspisivanje referenduma o otcjepljenju RS", rekao je Ćurguz.

U Studenskoj organizaciji Univerziteta u Banjaluci istakli su da su odluke visokog predstavnika protivne principima ravnopravnosti naroda u BiH te da svako omogućavanje da se jedan narod preglasa vraća BiH i njene narode u period prije Dejtonskog sporazuma.

"Nekoliko hiljada studenta učestvovaće u protestu u Banjaluci i izraziti nezadovoljstvo nepoštovanjem ustava RS i BiH. Ukoliko bude potrebnio preduzeti sve demokratske mjere kako bismo zaštitili poziciju RS koja je zagarantovana Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom", istakao je Dejan Kragulj, predsjednik SOBL.

Branislav Dukić, predsjednik Udruženja logoraša RS, rekao je da nije isključena mogućnost da ova organizacija nakon najnovijih odluka visokog predstavnika inicira održavanje referenduma za izdvajanje RS iz BiH, ističući da do toga može doći tek poslije promjene Ustava RS i donošenja odluke u Skupštini.

"U ime 24.000 boraca koji su dali svoje živote za odbranu RS i u ime više od 40.000 invalida i nekoliko stotina hiljada izbjeglica koji su stali u odbranu RS nećemo dozvoliti da se jednim potezom pera, odnosno potezom visokog predstavnika, ostvari ono što bošnjačka strana nije uspjela u ratu", rekao je Dukić.

Sindikalna organizacija Kliničkog centra u Banjaluci juče je uputila otvoreno pismo visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku u kojem ističu da pružaju podršku Vladi RS, odnosno ljudima koje su izabrali da ih vode u budućnost.

"Mi znamo i osjećamo da nas ta budućnost čeka u RS. RS za nas nije tor, u koji nas kao kužne treba izolovati od ostatka svijeta, ona je mjesto iz kojeg mi krećemo u svijet", stoji u pismu upućenom Lajčaku.
osa

Post by osa »

pitt wrote:Cuj pantelije curguza......ono sto su krvlju stekli :-) Da....svih onih sto su pobili i poklali :x
Protesti protiv Lajčakovih mjera
Goran Arbutina

23.10.2007 20:49

BANJALUKA - Članovi vodećih nevladinih organizacija u RS održaće u ponedjeljak u gradovima širom RS protest upozorenja kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo protiv mjera koje je donio visoki predstavnik Miroslav Lajčak, najavljeno je iz nekoliko nevladinih organizacija.

Osim organizacija koje čine SPONU, na protestnim okupljanjima, kako je najavljeno, učestvovaće i sindikalci, penzioneri i studenti.

"Republika Srpska je naša svetinja i nećemo sjedjeti skrštenih ruku i mirno posmatrati kako visoki predstavnik svojim mjerama ono što smo mi krvlju stekli, a međunarodna zajednica verifikovala", istakao je Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS.

Ćurguz je naglasio da građani RS ne smiju dozvoliti da budu primijenjene Lajčakove odluke čiji cilj je, kako je naveo, da se omogući funkcionisanje zajedničkih institucija BiH bez srpskog naroda i RS.

"Ovo je najblaži oblik izražavanja protesta i mi ćemo koristiti sve demokratske metode izražavanja građanske neposlušnosti, a u krajnjem slučaju ukoliko bude bilo potrebno zatražićemo i raspisivanje referenduma o otcjepljenju RS", rekao je Ćurguz.

U Studenskoj organizaciji Univerziteta u Banjaluci istakli su da su odluke visokog predstavnika protivne principima ravnopravnosti naroda u BiH te da svako omogućavanje da se jedan narod preglasa vraća BiH i njene narode u period prije Dejtonskog sporazuma.

"Nekoliko hiljada studenta učestvovaće u protestu u Banjaluci i izraziti nezadovoljstvo nepoštovanjem ustava RS i BiH. Ukoliko bude potrebnio preduzeti sve demokratske mjere kako bismo zaštitili poziciju RS koja je zagarantovana Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom", istakao je Dejan Kragulj, predsjednik SOBL.

Branislav Dukić, predsjednik Udruženja logoraša RS, rekao je da nije isključena mogućnost da ova organizacija nakon najnovijih odluka visokog predstavnika inicira održavanje referenduma za izdvajanje RS iz BiH, ističući da do toga može doći tek poslije promjene Ustava RS i donošenja odluke u Skupštini.

"U ime 24.000 boraca koji su dali svoje živote za odbranu RS i u ime više od 40.000 invalida i nekoliko stotina hiljada izbjeglica koji su stali u odbranu RS nećemo dozvoliti da se jednim potezom pera, odnosno potezom visokog predstavnika, ostvari ono što bošnjačka strana nije uspjela u ratu", rekao je Dukić.

Sindikalna organizacija Kliničkog centra u Banjaluci juče je uputila otvoreno pismo visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku u kojem ističu da pružaju podršku Vladi RS, odnosno ljudima koje su izabrali da ih vode u budućnost.

"Mi znamo i osjećamo da nas ta budućnost čeka u RS. RS za nas nije tor, u koji nas kao kužne treba izolovati od ostatka svijeta, ona je mjesto iz kojeg mi krećemo u svijet", stoji u pismu upućenom Lajčaku.
psi laju karavane prolaze.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Desavanja naroda ih nece nigdje dovesti, to je sto posto. Zato kazem ne znaju vise gdje udaraju.

Oni uopste nemaju potrebe za ovolikom drekom, sto kaze Lajcak imam osjecaj da su jedva docekali nesto ovako da se mogu poceti buniti, a to je zbog krkanskog mentaliteta Dodika, eno danas izjavljuje 'moze Silajdzic i u svemir' na komentar o njegovom zdravstvenom stanju. Njegovi komentari podsjecaju na likove poput Mirnesa Ajanovica. :-)
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Dodiku i ekipi oko njega treba izolacija od strane MZ-e..jer samo tako mogu biti pusteni da rade na pola teritorije BIH ono sto hoce..a trenutno hoce da privremeno pretvore manji entitet u Srbijansku pokrajinu koja ce u buducnosti kad dodje po njima povoljan trenutak se pripojiti Srbiji..to je sva filozofija velikosrba u BIH vodjenih mentorima iz matice..Dodiku treba omalovazavanje BIH na svakom koraku i da BIH ogadi srbima u BIH sto vise..jer samo tako moze odrzavati psihologiju obicnih srba da istrajavaju na negiranju suzivota i drzave BIH...Lajcak ce izgubiti bitku sa Dodikom..razlog jednostavan...samo sila moze uvesti u red velikosrbe u BIH..a MZ nema u skoroj buducnosti u planu da silom nametne funkcionalnu BIH..gladovanje,politicki pritisci,smjene su samo dodatna snaga propagandnoj masineriji da homogeniziraju ionako homogenizirani srpski narod ,kome su za standard zivota postavljeni najsramniji moralni principi..gdje je zagovaranje suzivota,prihvatanje BIH kao svoje domovine prikazano kao izdaja srpskih interesa,gdje su mnogi srbi glavom platili pomisao na uspostavljanje pomirenja i suzivota sa nesrbima..MZ se ne zuri jer znaju da vecih sukoba nece biti..lokalne balvan revoluicije koje ce zasigurno biti ce se brzo lokalizovati jer Nato je rasporedjen i na Kosovu i u Makedoniji i u BIH...a Dodiku i velikosrbima je prevelik rizik da pokusaju neku vecu pobunu jer bi u tom slucaju izgubili i ove ingerencije koje danas imaju...mislim da je Dodik pod pritiskom domacih snaga radi laznih privatizacija i sad mu zakuhavanje dolazi ko kec na desetku da zamaze oci....MZ to zna i zeli da ga unisti njegovim sopstvenim oruzjem..onim istim sa kojim je i dosao na vlast....
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Kosovo :-)
osa

Post by osa »

zavrzlama wrote:Dodiku i ekipi oko njega treba izolacija od strane MZ-e..jer samo tako mogu biti pusteni da rade na pola teritorije BIH ono sto hoce..a trenutno hoce da privremeno pretvore manji entitet u Srbijansku pokrajinu koja ce u buducnosti kad dodje po njima povoljan trenutak se pripojiti Srbiji..to je sva filozofija velikosrba u BIH vodjenih mentorima iz matice..Dodiku treba omalovazavanje BIH na svakom koraku i da BIH ogadi srbima u BIH sto vise..jer samo tako moze odrzavati psihologiju obicnih srba da istrajavaju na negiranju suzivota i drzave BIH...Lajcak ce izgubiti bitku sa Dodikom..razlog jednostavan...samo sila moze uvesti u red velikosrbe u BIH..a MZ nema u skoroj buducnosti u planu da silom nametne funkcionalnu BIH..gladovanje,politicki pritisci,smjene su samo dodatna snaga propagandnoj masineriji da homogeniziraju ionako homogenizirani srpski narod ,kome su za standard zivota postavljeni najsramniji moralni principi..gdje je zagovaranje suzivota,prihvatanje BIH kao svoje domovine prikazano kao izdaja srpskih interesa,gdje su mnogi srbi glavom platili pomisao na uspostavljanje pomirenja i suzivota sa nesrbima..MZ se ne zuri jer znaju da vecih sukoba nece biti..lokalne balvan revoluicije koje ce zasigurno biti ce se brzo lokalizovati jer Nato je rasporedjen i na Kosovu i u Makedoniji i u BIH...a Dodiku i velikosrbima je prevelik rizik da pokusaju neku vecu pobunu jer bi u tom slucaju izgubili i ove ingerencije koje danas imaju...mislim da je Dodik pod pritiskom domacih snaga radi laznih privatizacija i sad mu zakuhavanje dolazi ko kec na desetku da zamaze oci....MZ to zna i zeli da ga unisti njegovim sopstvenim oruzjem..onim istim sa kojim je i dosao na vlast....
nije upitno da li se bih ogadila srbima, to je već notorna činjenica, ali da li su se srbi ogadili bih.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

jeza u ledja wrote:Kosovo :-)
jesi sitnicar..only once :D
cyklona

Post by cyklona »

zavrzlama wrote:Dodiku i ekipi oko njega treba izolacija od strane MZ-e..jer samo tako mogu biti pusteni da rade na pola teritorije BIH ono sto hoce..a trenutno hoce da privremeno pretvore manji entitet u Srbijansku pokrajinu koja ce u buducnosti kad dodje po njima povoljan trenutak se pripojiti Srbiji..to je sva filozofija velikosrba u BIH vodjenih mentorima iz matice..Dodiku treba omalovazavanje BIH na svakom koraku i da BIH ogadi srbima u BIH sto vise..jer samo tako moze odrzavati psihologiju obicnih srba da istrajavaju na negiranju suzivota i drzave BIH...Lajcak ce izgubiti bitku sa Dodikom..razlog jednostavan...samo sila moze uvesti u red velikosrbe u BIH..a MZ nema u skoroj buducnosti u planu da silom nametne funkcionalnu BIH..gladovanje,politicki pritisci,smjene su samo dodatna snaga propagandnoj masineriji da homogeniziraju ionako homogenizirani srpski narod ,kome su za standard zivota postavljeni najsramniji moralni principi..gdje je zagovaranje suzivota,prihvatanje BIH kao svoje domovine prikazano kao izdaja srpskih interesa,gdje su mnogi srbi glavom platili pomisao na uspostavljanje pomirenja i suzivota sa nesrbima..MZ se ne zuri jer znaju da vecih sukoba nece biti..lokalne balvan revoluicije koje ce zasigurno biti ce se brzo lokalizovati jer Nato je rasporedjen i na Kosovu i u Makedoniji i u BIH...a Dodiku i velikosrbima je prevelik rizik da pokusaju neku vecu pobunu jer bi u tom slucaju izgubili i ove ingerencije koje danas imaju...mislim da je Dodik pod pritiskom domacih snaga radi laznih privatizacija i sad mu zakuhavanje dolazi ko kec na desetku da zamaze oci....MZ to zna i zeli da ga unisti njegovim sopstvenim oruzjem..onim istim sa kojim je i dosao na vlast....
:lol::lol: kakva "briljantna" analiza :lol::lol: fatmir bi pozavidio :D
cyklona

Post by cyklona »

evo i pravnih pojasnjenja OHR-a....8)

cini mi se da nisu nesto ubjedljiva .... 8) Mile na tebe je red :D

http://www.ohr.int/ohr-dept/presso/pres ... t_id=40713
osa

Post by osa »

cyklona wrote:evo i pravnih pojasnjenja OHR-a....8)

cini mi se da nisu nesto ubjedljiva .... 8) Mile na tebe je red :D

http://www.ohr.int/ohr-dept/presso/pres ... t_id=40713
sve je to dovoljno jasno i ubjedljivo, normalnom čovjeku ali mili???
cyklona

Post by cyklona »

pa sta je tebi tu jasno? :D
visby

Post by visby »

kako god, lijepo od Lajcaka. :D
and

Post by and »

cyklona wrote:pa sta je tebi tu jasno? :D
da je bitna drzava
Maraschino

Post by Maraschino »

Veli Dodik u emisiji OKO-magazin RTRS od 23.10.2007 god.

" Ja ne osjecam nikakav patriotizam prema BiH niti pripadnost toj drzavi" zatim nastavlja " Ja mogu osjecati pripadnost RS a ako ne onda je moja domovina Srbija"

Zaista, sta trazi covjek u drzavi u kojoj zivi i obnasa visoku politicku duznost, kako takav moze da zeli dobro i prosperitet toj i takvoj drzavi ?

Vrlo cesto kazem : Ma to se on sali, nece ici on tako daleko, medjutim on je otisao predaleko da bi se sada ponasao normalno.
505

Post by 505 »

Mile Ronhil je nokautiran.
Godinama priča gluposti i baljezga, ali nije računao na Slovaka, a kasnije je zaboravio da Slovaku Lajčaku ne treba prevodilac niti tumač.

Igokea je dobila novog trenera, možda mu tu bolje krene.
bosank_a

Post by bosank_a »

To Lajcak! Samo tako! :bih:
505

Post by 505 »

Na otvorenoj skupštini MZ " Džidžikovac 3" složili smo se i podržali ostavku Lepog Mileta, kada smo mu to javili potvrdio nam je i zakleo se da će i dalje navijati za BiH :bih: samo u susretima protiv Turske, što nas je uvjerilo da je on istinski za cjelovitu BiH te nam je kasnije bilo žao tako da još uvjek zasjedamo i nismo pronašli konsenzus, naime trojica delegata prešla su u obližnju kafanu na zatvorenu sjednicu kako bi ocjenili između ostalog rad fabrike iz Sarajeva koja datira iz 1863 godine.
505

Post by 505 »

Na otvorenoj skupštini MZ " Džidžikovac 3" složili smo se i podržali ostavku Lepog Mileta, kada smo mu to javili potvrdio nam je i zakleo se da će i dalje navijati za BiH :bih: samo u susretima protiv Turske, što nas je uvjerilo da je on istinski za cjelovitu BiH te nam je kasnije bilo žao tako da još uvjek zasjedamo i nismo pronašli konsenzus, naime trojica delegata prešla su u obližnju kafanu na zatvorenu sjednicu kako bi ocjenili između ostalog rad fabrike iz Sarajeva koja datira iz 1863 godine.
Fair Life

Post by Fair Life »

Maraschino wrote:Veli Dodik u emisiji OKO-magazin RTRS od 23.10.2007 god.

" Ja ne osjecam nikakav patriotizam prema BiH niti pripadnost toj drzavi" zatim nastavlja " Ja mogu osjecati pripadnost RS a ako ne onda je moja domovina Srbija"

Zaista, sta trazi covjek u drzavi u kojoj zivi i obnasa visoku politicku duznost, kako takav moze da zeli dobro i prosperitet toj i takvoj drzavi ?

Vrlo cesto kazem : Ma to se on sali, nece ici on tako daleko, medjutim on je otisao predaleko da bi se sada ponasao normalno.
Tesko mu se vracati putem kojim je srao dok je odlazio.... valja mu sad po vlastitim govnima gacati.
hrizantema

Post by hrizantema »

E pa svasta, prima platu od ove drzave, predstavlja ovu drzavu , a govori da je ne voli..Pa Lajcak je trebalo , ako i zbog cega , bas zbog ovih izjava da ga smjeni i da ne dozvoli nikom da na javnim funkcijama blati drzavu koja ga placa...
To treba zaredati od svih funkcija npr.od nogomentog saveza:"Volis li ti ovu reprezentaciju? Ne...Mrs, Hajmo dalje...
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Fair Life wrote:

Tesko mu se vracati putem kojim je srao dok je odlazio.... valja mu sad po vlastitim govnima gacati.
sramota kakvim se rijecnikom sluzis.
Fair Life

Post by Fair Life »

kozmopolitanac wrote:
Fair Life wrote:

Da popravim ocjenu za umjetnicki dojam... valja mu sad vlastita govna zvakati..
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Fair Life wrote:
kozmopolitanac wrote:
Fair Life wrote: Tesko mu se vracati putem kojim je srao dok je odlazio.... valja mu sad po vlastitim govnima gacati.
auu gadosti...
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

bestseler wrote:
osa wrote:dodo i njegovi sad bi se malo držali zakona, ustava i međunarodnog prava, ma nemoj a dok su svim srcem kršili sva ta tri zakona i onaj božji, palili, ubijali i silovali onda ih je baš bilo briga za zakonitost. e ne može tako. ono što je silom napravljeno treba silom i uništiti.
MUDRO REČENO

:x :x :x :x :x :x :x :x
poziv na rat?
Fair Life

Post by Fair Life »

kozmopolitanac wrote:
Fair Life wrote:
kozmopolitanac wrote:sramota kakvim se rijecnikom sluzis.
auu gadosti...
A sad ocjenu za tehnicku izvedbu...

... i cijeli svoj zivot... prezhivati... k'o svako govedo.
Post Reply