SMRT
-
abdulhaqq_
Čuj glas naja kada zbori,
na rastanke se tužno žali:
Od tršća kad me otkinuše,
i muško i žensko, za vriskom mojim, zacviliše.
Zbog rastanka bih prsa da raspuknem,
bol čežnje za sastankom da opišem.
Tko god se udalji od izvora svojega,
opet zatraži trenutak povratka svojega.
U svakom društvu sam glasno tugovao,
s dobrim i lošim osobama zasjedao.
Svako je po svom nahođenju samnom drugovao,
a niko za mojim tajnama nije tragao.
Moja tajna nije daleko od moje tužbe,
ali šta kad u oku i uhu nema svetlosti te.
Nit' je tijelo od duše skriveno, niti duša od tijela,
ali šta kad se ne zna pravilo duhoviđenja.
To nije zrak već je plamen što iz naja hukti,
ne bilo onoga u čijem biću ova vatra ne bukti.
To je vatra ljubavi što naj obuzme,
to ljubav provrije kad se vino zagrije.
Nije dobar drug tko se drugarstva odrekne,
čiji zaklon naše zaklone odmakne.
Ništa nije, kao naj, i otrov i lijek,
niti ima nešto, osim naja, tako blisko a čezne uvijek.
Naj pripoveda o putanji krvavoj,
o ljubavnoj priči Medžnunovoj.
Ova svest, osim besvijesti, nema drugog tajnika,
kao što ni jezik, osim uha, nema kupca drugoga.
U našoj su žalosti dani zanoćavali,
u izgaranju smo naše dane provodili.
Ako nam ovako dani prođu, za nas bojazani nema!
Al' nam Ti ostani! Tvoja lepota je nenadmašna.
Svako se osim ribe zasiti vode svoje,
kome blagodati nestane, dani mu se odulje.
Stanje pečenog nijedan sirov neće shvatit,
zato je bolje priču skratit i sve pozdravit.
MEVLANA RUMI
na rastanke se tužno žali:
Od tršća kad me otkinuše,
i muško i žensko, za vriskom mojim, zacviliše.
Zbog rastanka bih prsa da raspuknem,
bol čežnje za sastankom da opišem.
Tko god se udalji od izvora svojega,
opet zatraži trenutak povratka svojega.
U svakom društvu sam glasno tugovao,
s dobrim i lošim osobama zasjedao.
Svako je po svom nahođenju samnom drugovao,
a niko za mojim tajnama nije tragao.
Moja tajna nije daleko od moje tužbe,
ali šta kad u oku i uhu nema svetlosti te.
Nit' je tijelo od duše skriveno, niti duša od tijela,
ali šta kad se ne zna pravilo duhoviđenja.
To nije zrak već je plamen što iz naja hukti,
ne bilo onoga u čijem biću ova vatra ne bukti.
To je vatra ljubavi što naj obuzme,
to ljubav provrije kad se vino zagrije.
Nije dobar drug tko se drugarstva odrekne,
čiji zaklon naše zaklone odmakne.
Ništa nije, kao naj, i otrov i lijek,
niti ima nešto, osim naja, tako blisko a čezne uvijek.
Naj pripoveda o putanji krvavoj,
o ljubavnoj priči Medžnunovoj.
Ova svest, osim besvijesti, nema drugog tajnika,
kao što ni jezik, osim uha, nema kupca drugoga.
U našoj su žalosti dani zanoćavali,
u izgaranju smo naše dane provodili.
Ako nam ovako dani prođu, za nas bojazani nema!
Al' nam Ti ostani! Tvoja lepota je nenadmašna.
Svako se osim ribe zasiti vode svoje,
kome blagodati nestane, dani mu se odulje.
Stanje pečenog nijedan sirov neće shvatit,
zato je bolje priču skratit i sve pozdravit.
MEVLANA RUMI
-
St.Germain
#103 Re: SMRT
mozda je vec neko rekao, treba razmisljati o zivotu a ne o smrtiAbulhaqq wrote:Volio bih znati koliko danasnja omladina razmislja o smrti, s obzirom da je smrt izvjesnija od zivota.Razmisljanje o smrti otvara sasvim novu dimenziju svijesti.Takodjer dovodi do cinjenice da smo toliko nemocni,pored tolikog napretka tehnologije, medicine i svih nauka, smrt dolazi sigurno. Niko ne zna kada ce umrijeti, ali sigurno ce umrijeti.
Razmislite malo
smrt je neizbjezna, ali zivot nije (osim za malu skupinu samoubojica, ali ona ce se istopiti u patetici generalizacije, bar se nadam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ma jaka si ti ženazena wrote: Komi...ako te nasilje i iskopane oci "podizu"...molim te da postedis bar nas koji imaju malo osjetljivi zeludac...nas koji ne podnosimo nasilje i krv...
a smrt pa bila ona i nasilna je od boga... jel tako
stoga zašto ne gledati te slike
da bi postakli razmišljanje o smrti
- Truba
pazite ovo... u podnevnim vjestima prije možda 3 godine... doručkujem
i na vijestima negdje bomba eksplodirala u indiji... i fino frajko koji je nosio bombu bio je prepolovljen... i drugi ga frajko fino za kosu podiže i pokaza kamerama... naravno vise crijeva a nema donjeg dijela tijela.... I TO JE NORMALNO
djeca u osnovnoj školi imali su do revizije obrazovnog sustava leševe i kosture u mnogim udžbenicima pa čak i onim nepovijesnim predmetima...i TO JE NORMALNO
tamo se nadrogira netko i umre i naravno da je ogavna slika i novine je objave na naslovnoj stranici, isto tako nekog priklješti kamion i to fino uslikaju i staveu novine I TO JE NORMALNO aha to je zbog tiraža
jedino kad komi okači sliku iz filma (na temi o smrti) sa mnogo soka od rajčice i borovnica (daklem improvizacija) to nije normalno...
... znači da stotine tisuća ljudi svršavaju na crne kronike u novinama, na naslovnice sa pregaženom djecom, slike o zadavljenim, udavljenima u rijekama,ubijenima, raznim nesrećama na poslu, samoubijstvima, mafijaškim obračunima... I TIRAŽ SKAČE kada se pojavi krv i neki nesretni događaj u novinama SVE JE TO NORMALNO ... jedino se ovdje cenzurišu slike...
pa ako pričamo o smrti... dajmo malo slika o toj smrti... da vidimo kako može to izgledati...
djeca u osnovnoj školi imali su do revizije obrazovnog sustava leševe i kosture u mnogim udžbenicima pa čak i onim nepovijesnim predmetima...i TO JE NORMALNO
tamo se nadrogira netko i umre i naravno da je ogavna slika i novine je objave na naslovnoj stranici, isto tako nekog priklješti kamion i to fino uslikaju i staveu novine I TO JE NORMALNO aha to je zbog tiraža
jedino kad komi okači sliku iz filma (na temi o smrti) sa mnogo soka od rajčice i borovnica (daklem improvizacija) to nije normalno...
... znači da stotine tisuća ljudi svršavaju na crne kronike u novinama, na naslovnice sa pregaženom djecom, slike o zadavljenim, udavljenima u rijekama,ubijenima, raznim nesrećama na poslu, samoubijstvima, mafijaškim obračunima... I TIRAŽ SKAČE kada se pojavi krv i neki nesretni događaj u novinama SVE JE TO NORMALNO ... jedino se ovdje cenzurišu slike...
pa ako pričamo o smrti... dajmo malo slika o toj smrti... da vidimo kako može to izgledati...
-
Kwaheri
komi...nekima je nasilje prirodno okruzenje, odrasli su s tim...stoga im je sasvim svejedno..nekima to podize adrenalin... imam razumijevanja za tebe...ipak te molim da razumijes i nas ostale...koji jos nisu "odrvenili"...pa da krv i nasilje moramo trpjeti i onda kada nismo prisiljeni na to...komi wrote:ma jaka si ti ženazena wrote: Komi...ako te nasilje i iskopane oci "podizu"...molim te da postedis bar nas koji imaju malo osjetljiviji zeludac...nas koji ne podnosimo nasilje i krv...stoga sumnjam da si osjetljiva na želudac
![]()
a smrt pa bila ona i nasilna je od boga... jel tako![]()
stoga zašto ne gledati te slike...
da bi postakli razmišljanje o smrti![]()
...jaka zena? na moju srecu svoju jacinu i ljudsku velicinu ne mjerim tim arsinima...nikad nasiljem...hvala Milostivom...
-
Kwaheri
i to je normalno...komi wrote:pazite ovo... u podnevnim vjestima prije možda 3 godine... doručkujemi na vijestima negdje bomba eksplodirala u indiji... i fino frajko koji je nosio bombu bio je prepolovljen... i drugi ga frajko fino za kosu podiže i pokaza kamerama... naravno vise crijeva a nema donjeg dijela tijela.... I TO JE NORMALNO
i to je normalno...
i to je normalno...
sve je to normalno...
Boze, oprosti im...ne znaju sta govore...
-
abdulhaqq_
Subhanallah, vi bas ko djeca:(
Pa bio sam i ja ratu , u armiji , svi smo se nagledali svega, u cemu je fazon.U narednom postu mozete procitati kako ce to izgledati zivot poslije smrti za nevjernike.Vjerujte da su one slike med i mlijeko.
Pa bio sam i ja ratu , u armiji , svi smo se nagledali svega, u cemu je fazon.U narednom postu mozete procitati kako ce to izgledati zivot poslije smrti za nevjernike.Vjerujte da su one slike med i mlijeko.
-
abdulhaqq_
...zatim Uzvišeni Allah daje čovjeku da na dunjaluku proboravi dane svoga života, sve dok ne ispuni određeni mu rok i zapisanu mu sudbinu.
Kada mu se približi smrtni čas, silaze mu četvorica meleka: melek koji mu tegli dušu iz desne noge, melek koji mu tegli dušu iz lijeve noge, melek koji mu tegli dušu iz desne ruke i melek koji mu tegli dušu iz lijeve ruke. Umirućem se katkada otkriva taj njegov slučaj sa melecima, prije nego što dođe do smrtnog hropca, tako da on te meleke vidi u svjetlu zbilje svojih djela, ili u onom liku u kojem mu se oni pojave iz svog svijeta. Ukoliko mu je jezik odvezan, on može da govori o njihovom prisustvu, a o tome šta tom prilikom vidi može i sam sa sobom da vodi dijalog, te da pomisli da je to šejtanska rabota. Sve dok mu se jezik ne zaveže. A oni izvlače dušu iz njegovog jezika i vrhova njegovih prstiju.
Duša se izvlači iz tijela kao što se dlaka izvlači iz tijesta, a duh se izvlači kao što se izvlači žarač iz nakvašene vune. Tako je rekao (Vjerovjesnik) sallallahu alejhi ve sellem. Umiruća osoba tada ima osjećaj kao da joj je utroba puna tmja, ili da mu duša prolazi kroz iglenu ušicu, ili kao da je nebo poklopilo zemlju, a on se našao između njih.
U vezi sa ovim, kada je upitan o smrti, Ka'b El-Ahbarje rekao:"Kao da je u Ijudsku utrobu uvučen tm, koji zatim neko naglo povuče, pa što se otkine-otkine se, a što se ne otkine - ostane".
Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: "Jedna od smrtnih agonija žešća je od tri stotine udaraca sabljom".
U tom stanju čelo umirućeg se orošava znojem, oči mu počinju da kolutaju, grudni koš mu se nadima, nos mu se uzdiže, a lice poprima žutu boju.
Vidjevši Allahovog poslanika, s.a.v.s., u ovakvom stanju, Fatima Ez-Zehra, radijallahu anha, je izrecitovala sljedeće stihove:
Do sada te džini doticali nisu Niti te je do sad bilo šta prepalo A šta je to sada, jer Vam vidim lice K'o jutamje sunce da je zatitralo.
Umiruća osoba tada izgleda iscrpljena i na licu joj je primjetno sa kolikim naporom govori, obzirom na veliku tegobu koju tada podnosi.
Kada duša dođe do srca, jezik zanijemi. U tom stanju niko ne daje glas. Dvostruka je tajna tog skupljanja duše u grudima umiruće osobe.
Prva je ta, da joj grudi postaju tijesne, zbog duše koja se u njima sakupila. Poznato je da čovjek, kada zadobije udarac u grudi, biva zatečen i ne može da govori. Ako se čovjeku probode bilo koji dio tijela, izuzev grudi, on može da pušta glas, a ako mu se probodu grudi, on pada mrtav bez puštanja glasa. Druga tajna je u tome, što prilikom nadimanja, hlađenja i gubljenja toplote, dolazi do promjene u disanju, obzirom da glas polazi iz grudi, pogonjen prirodnom toplotom.
Na ovom stupnju umiruće osobe preživljavaju različita stanja. Neke od njih melek smrti probada kopljem natopljenim vrelim otrovom, pa duša, u bijegu, napušta tijelo umirućeg, koju melek smrti uzima u svoju ruku, dok ona, u Ijudskom liku veličine hurme, treperi poput žive, a zatim je predaje drugim melecima.
Nekima se duša tegli polako i kada se ona skupi u grkljanu, sa srcem je povezuje samo jedan izdanak. Tada je melek probada kopljem.
Duša se ne odvaja od srca sve dok ne bude probodena. Tajna toga je u tome, što se ona utapa u moru smrti, a kad se domogne srca - naglo prodire u tijelo, poput efikasnpg otrova. Naime, tajna života se povezuje sa srcem, preko kojeg je on potekao i prilikom prvotnog začetka...
Kada mu se približi smrtni čas, silaze mu četvorica meleka: melek koji mu tegli dušu iz desne noge, melek koji mu tegli dušu iz lijeve noge, melek koji mu tegli dušu iz desne ruke i melek koji mu tegli dušu iz lijeve ruke. Umirućem se katkada otkriva taj njegov slučaj sa melecima, prije nego što dođe do smrtnog hropca, tako da on te meleke vidi u svjetlu zbilje svojih djela, ili u onom liku u kojem mu se oni pojave iz svog svijeta. Ukoliko mu je jezik odvezan, on može da govori o njihovom prisustvu, a o tome šta tom prilikom vidi može i sam sa sobom da vodi dijalog, te da pomisli da je to šejtanska rabota. Sve dok mu se jezik ne zaveže. A oni izvlače dušu iz njegovog jezika i vrhova njegovih prstiju.
Duša se izvlači iz tijela kao što se dlaka izvlači iz tijesta, a duh se izvlači kao što se izvlači žarač iz nakvašene vune. Tako je rekao (Vjerovjesnik) sallallahu alejhi ve sellem. Umiruća osoba tada ima osjećaj kao da joj je utroba puna tmja, ili da mu duša prolazi kroz iglenu ušicu, ili kao da je nebo poklopilo zemlju, a on se našao između njih.
U vezi sa ovim, kada je upitan o smrti, Ka'b El-Ahbarje rekao:"Kao da je u Ijudsku utrobu uvučen tm, koji zatim neko naglo povuče, pa što se otkine-otkine se, a što se ne otkine - ostane".
Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: "Jedna od smrtnih agonija žešća je od tri stotine udaraca sabljom".
U tom stanju čelo umirućeg se orošava znojem, oči mu počinju da kolutaju, grudni koš mu se nadima, nos mu se uzdiže, a lice poprima žutu boju.
Vidjevši Allahovog poslanika, s.a.v.s., u ovakvom stanju, Fatima Ez-Zehra, radijallahu anha, je izrecitovala sljedeće stihove:
Do sada te džini doticali nisu Niti te je do sad bilo šta prepalo A šta je to sada, jer Vam vidim lice K'o jutamje sunce da je zatitralo.
Umiruća osoba tada izgleda iscrpljena i na licu joj je primjetno sa kolikim naporom govori, obzirom na veliku tegobu koju tada podnosi.
Kada duša dođe do srca, jezik zanijemi. U tom stanju niko ne daje glas. Dvostruka je tajna tog skupljanja duše u grudima umiruće osobe.
Prva je ta, da joj grudi postaju tijesne, zbog duše koja se u njima sakupila. Poznato je da čovjek, kada zadobije udarac u grudi, biva zatečen i ne može da govori. Ako se čovjeku probode bilo koji dio tijela, izuzev grudi, on može da pušta glas, a ako mu se probodu grudi, on pada mrtav bez puštanja glasa. Druga tajna je u tome, što prilikom nadimanja, hlađenja i gubljenja toplote, dolazi do promjene u disanju, obzirom da glas polazi iz grudi, pogonjen prirodnom toplotom.
Na ovom stupnju umiruće osobe preživljavaju različita stanja. Neke od njih melek smrti probada kopljem natopljenim vrelim otrovom, pa duša, u bijegu, napušta tijelo umirućeg, koju melek smrti uzima u svoju ruku, dok ona, u Ijudskom liku veličine hurme, treperi poput žive, a zatim je predaje drugim melecima.
Nekima se duša tegli polako i kada se ona skupi u grkljanu, sa srcem je povezuje samo jedan izdanak. Tada je melek probada kopljem.
Duša se ne odvaja od srca sve dok ne bude probodena. Tajna toga je u tome, što se ona utapa u moru smrti, a kad se domogne srca - naglo prodire u tijelo, poput efikasnpg otrova. Naime, tajna života se povezuje sa srcem, preko kojeg je on potekao i prilikom prvotnog začetka...
-
Zreli
nece svi umrijeti, tako bar stoji u Bibliji, a i logicno je, mora biti prvo smak svijeta, tako da ce jedan dio populacije ostati u zivotu.
i u zivotu imaju dvije smrti, jedna prva kad se zaljubis besmrtno, i pocnes jedan drugi zivot i druga kad prirodno umres.
i u zivotu imaju dvije smrti, jedna prva kad se zaljubis besmrtno, i pocnes jedan drugi zivot i druga kad prirodno umres.
-
Toozla
....svi vi koji mislite da je sve napisano i da se sve zna sjedite i cekajte smrt....vase ne otudjivo pravo....
....ja biram da disem ovaj zivot punim plucima i ne pada mi na pamet da uskratim jedan jedini osmijeh sebi ili ljudima koji me okruzuju...
...sebi apsolutno vjerujem da sam sposoban prepoznati razliku izbedju dobra i zla i nikakve dileme nemam kojoj strani zelim pripadati....
...sta ce se desiti nakom moje smrti pojma nemam ali strah od nepoznatog nije i nece uticati na moj karakter...
...ja sam izabrao svjetlo, stranu dobra, ne zato sto mislim da cu tako biti nagradjen poslije smrti vec zato sto mislim da cu tako biti nagradjen prije smrti....kad smrt dodje po mene zateci ce me sa osmjehom na licu....recimo ovako
....ja biram da disem ovaj zivot punim plucima i ne pada mi na pamet da uskratim jedan jedini osmijeh sebi ili ljudima koji me okruzuju...
...sebi apsolutno vjerujem da sam sposoban prepoznati razliku izbedju dobra i zla i nikakve dileme nemam kojoj strani zelim pripadati....
...sta ce se desiti nakom moje smrti pojma nemam ali strah od nepoznatog nije i nece uticati na moj karakter...
...ja sam izabrao svjetlo, stranu dobra, ne zato sto mislim da cu tako biti nagradjen poslije smrti vec zato sto mislim da cu tako biti nagradjen prije smrti....kad smrt dodje po mene zateci ce me sa osmjehom na licu....recimo ovako
- stickitout
Sto neko davno rece, dvije stvari su zagarantovane u zivotu. Porez i smrt.
Ne razmisljam ni o jednoj

Ne razmisljam ni o jednoj
-
verbal
ma kako ti necu halalit kad me ovako zasmija. a i jesam vec bio nacet tvojim budalasanjem. blago hodzama. dok je ovaca bice i dzempera.abdulhaqq_ wrote:Zbilja nisam kompetentan da donosim fetve (glede samoubilackih napada, ja ih licno ne podrzavam)
Moj cilj je bio nesto sasvim drugo.Tokom dana vidim stvarno puno ljudi razlicitih godisnjih doba, profila , zanimanja , interesovanja...Subhanallah!!! Kao na pokretnoj traci...
...Halalite mi , i nemojte sta zamjeriti:)
- Truba
jesi li ti uopŠte shvatila što sam napisao...zena wrote: i to je normalno...![]()
i to je normalno...![]()
i to je normalno...![]()
sve je to normalno...![]()
Boze, oprosti im...ne znaju sta govore...
- Truba
nagledali se jesmo... ali što onda priča o tome... svima je sve jasno i vjernicima i ateistima... nitko neće promijeniti svoje mišljenje... koja je poanta ovog topika?zena wrote:...mislim da smo se toga nagledali...ili mislis da nismo?...treba nam josh?komi wrote:
da se trenira moderatorska strogoća
-
SD-6
...ko je doso ko je dosoverbal wrote:ma kako ti necu halalit kad me ovako zasmija. a i jesam vec bio nacet tvojim budalasanjem. blago hodzama. dok je ovaca bice i dzempera.abdulhaqq_ wrote:Zbilja nisam kompetentan da donosim fetve (glede samoubilackih napada, ja ih licno ne podrzavam)
Moj cilj je bio nesto sasvim drugo.Tokom dana vidim stvarno puno ljudi razlicitih godisnjih doba, profila , zanimanja , interesovanja...Subhanallah!!! Kao na pokretnoj traci...
...Halalite mi , i nemojte sta zamjeriti:)
-
SD-6
...pa kad si tako hrabar,prekaljen,i naviknut na smrt ...sto pobjeze :komi wrote:pazite ovo... u podnevnim vjestima prije možda 3 godine... doručkujemi na vijestima negdje bomba eksplodirala u indiji... i fino frajko koji je nosio bombu bio je prepolovljen... i drugi ga frajko fino za kosu podiže i pokaza kamerama... naravno vise crijeva a nema donjeg dijela tijela.... I TO JE NORMALNO
i btw.izvadi li se sta?
-
abdulhaqq_
Samo da kazem da se povlacim sa foruma, mislio sam da ima malo ozbiljnijih ljudi.
Halalite i nemojte mi sta zamjeriti.
Halalite i nemojte mi sta zamjeriti.
-
verbal
veoma, veoma interesantno. moram priznati da tjera na razmisljanje i zahvalan sam ti sto si podijelio ovaj tekst sa nama.abdulhaqq_ wrote:BISMILLAHIR-RAHMANIR-RAHIM
Blizanci u maternici razgovaraju:
- Da li vjerujes u zivot poslije rodjenja?
- Naravno, sigurno postoji nesto nakon rodjenja... Mozda smo ovdje bas zato da se pripremimo na zivot poslije rodjenja.
- To je glupost. Nema zivota poslije rodjenja. Kako bi taj zivot uopce izgledao?
- Ne znam tocno, ali uvjeren sam da ce biti vise svjetla i da cemo moci hodati i jesti svojim ustima.
- To je potpuna glupost. Znas da je nemoguce trcati i jesti svojim ustima, pa zato imamo pupcanu vrpcu. Kazem ti, poslije rodjenja nema zivota. Pupcana vrpca je prekratka.
- Uvjeren sam da postoji nesto poslije rodjenja. Nesto posve drugacije nego ovo sto zivimo sada...
- Ali nitko se nije vratio od tamo. Zivot se poslije rodjenja zavrsava.
Osim toga, zivot nije nista drugo nego postojanje u uskoj i mracnoj okolini.
- Pa ne znam bas tocno kako izgleda zivot poslije rodjenja, ali cemo u svakom slucaju sresti nasu mamu. Ona ce zatim brinuti za nas.
- Mama?!? Ti vjerujes u mamu, pa gdje bi po tvome ta mama bila?
- Svuda oko nas, naravno. Zahvaljujuci njoj smo zivi, bez nje ne bismo uopce postojali.
- Ne vjerujem! Mamu nisam nikada vidio, zato je jasno da ne postoji.
- Da, moguce, ali ponekad, kada smo potpuno mirni, mozemo je cuti kako pjeva i miluje nas svijet. Znas, uvjeren sam da zivot poslije rodjenja zapravo tek zapocinje....
medjutim, cak i ako postoji zivot poslije smrti, sto ja licno ne iskljucujem u potpunosti, to uopste ne znaci da postoji Bog i da je to njegova zasluga, a jos manje da je sve ovo u nama i oko nas stvorio On, Svevisnji i Svemoguci kako ga vi u svom strahu nazivate. Cijelo vase ucenje i ideologija se zasnivaju na prijetnji, strahu i kazni, a ja ne mogu voliti onoga koga se bojim.
JA sam ateista i nije me sekunde strah od smrti, a jos manje od bozje kazne. A ne treba mi vala ni njegova nagrada. I nemoj mi, molim te, sada pisati kilometarske ajete i "dokaze". Meni je vaznije da budem dobar covjek, nego dobar vjernik.
-
verbal
a ko da je vazno sta bih ja volio il ne volio.CiCiban wrote:da li bi volio da zivis duze ili krace?.. ili ti je svejedno sto si dobio sansu da osjetis sta znaci postojati
nije mi vazno koliko cu zivjeti i kada cu umrijeti.
jedino mi je vazno da zivim zivotom dostojnim covjeka.