Smrdljiva piletina- WISA, VF

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ledena Princeza

Post by Ledena Princeza »

Pegasus317 wrote:
Ledena Princeza wrote:Ja sam danas kupila svježu piletinu u tržnici Markale.
Znači li to da nije domaća ???
Jeste
Jeste da nije domaća
ili
Jeste, domaća je
:?
Eshek

Post by Eshek »

_BosanaC wrote:
Pegasus317 wrote:
Jeste
A pitanje koliko je i svjeza :D
to biti relativan pojam
:D :D :D
Last edited by Eshek on 20/05/2007 23:25, edited 1 time in total.
Eshek

Post by Eshek »

Ledena Princeza wrote:
Pegasus317 wrote:
Jeste
Jeste da nije domaća
ili
Jeste, domaća je
:?
Domaća je
skojotovski

Post by skojotovski »

cekin, majka!
vin don, mladja sestra!
Eshek

Post by Eshek »

skojotovski wrote:cekin, majka!
vin don, mladja sestra!
jah, cekin je baš mjera kvaliteta :oops:

hajd' ne kenjaj, života ti
HiBreeD

Post by HiBreeD »

joj ljudi ja isto neki dan trazio te kokoskine sise alias pileca prsa i nema ih nidje.

odem u ovu jednu svoju samoposlugu i predlozi mi covjek da uzmem neku cekinovu piletinu, nije ciijelo pile, vec raslacanjeno, ono dodju 2 batka, 2 krila, 2 komada bijelog mesa i karabatak, to je vec spremljeno, zacinjeno u posebnoj posudi koja se pece u rerni, ali najlon kojim je omotana se ne skida, vec se to lijepo pece pod tim najlonom...

ma ja ne merem vjerovat da je to tako dobro...mislim jest da je poskupo, kosta oko nekih 13 KM, ali u jednom sam se trenutku uhvatio da lizem tu posudu, toliko je bio dobar taj umak u kojem se kokos fino krckala u rernici ...jos sam vamo u drugoj tepsiji zapeko krompira izzrezanih ono ukoso, malo deblje nego za pomfrit, joj jest me poderalo to...

preporucujem od sveg srca za sve sladokusce :P :P
_BosanaC

Post by _BosanaC »

HiBreeD wrote:joj ljudi ja isto neki dan trazio te kokoskine sise alias pileca prsa i nema ih nidje.

odem u ovu jednu svoju samoposlugu i predlozi mi covjek da uzmem neku cekinovu piletinu, nije ciijelo pile, vec raslacanjeno, ono dodju 2 batka, 2 krila, 2 komada bijelog mesa i karabatak, to je vec spremljeno, zacinjeno u posebnoj posudi koja se pece u rerni, ali najlon kojim je omotana se ne skida, vec se to lijepo pece pod tim najlonom...

ma ja ne merem vjerovat da je to tako dobro...mislim jest da je poskupo, kosta oko nekih 13 KM, ali u jednom sam se trenutku uhvatio da lizem tu posudu, toliko je bio dobar taj umak u kojem se kokos fino krckala u rernici ...jos sam vamo u drugoj tepsiji zapeko krompira izzrezanih ono ukoso, malo deblje nego za pomfrit, joj jest me poderalo to...

Dodjes fino do Robota, tuspasis se kod Malika, izaberes koje ces pile da ti skine sa rostilja, zaduzis fino i somun, i sve to platis 6-7KM (cijelo pile) :oops:
Lady Saray

Post by Lady Saray »

HiBreeD wrote:joj ljudi ja isto neki dan trazio te kokoskine sise alias pileca prsa i nema ih nidje.

kupis koku ili koji njen dio
kupis najlon za pecenje
strpas koku ili koji njen dio u najlon
naspes malkice vode
i eto ga ista takva vecera samo jeftinije :D
alica.k

Post by alica.k »

Lady Saray wrote: kupis koku ili koji njen dio
kupis najlon za pecenje
naspes malkice vode
ma ni nalik. probaj pa ces vidjeti.
malamaca

Post by malamaca »

VF je vazda im'o neki zastoj na kasi kad sam ja bila u redu na istoj...
Ako sam trazila 10 atrikala, bar pet nisam nasla...
Jednom sam pitala "izivinite, gdje vam stoji...", kaze cura "ne znam tacno, potrazite malo..." wtf?
Trpila dok sam imala zivaca, a onda mi puk'o film mnogo prije nego je VF post'o Konzum...
Presla u Merkator i ostala redovni kupac iz vise razloga: zato sto nikad nisam imala nikakav "incident", drugo sto se vrlo rijetko desi da nemaju ono sto trazim (ljudi imaju jaja japanske prepelice, mislim ku's dalje), trece sto imaju vazdan nekih popusta i pogodnosti i kupona i kartica, cetvrto sto za svoje pare ocekujem sve to sto dobijem u Merkatoru... I peto, ali ne najmanje vazno, nema vise domacih, furas domace na ustrb vlastite komocije i onda dodje Todoric i kupi to "domace"...
Robot - bljak, isto neka zatvorena kineska pijaca. Interex mi je nekako sav nakamaran, Velpro - nisam nikad bila, jer mi je to stvarno daleko.

Domaca piletin? Ima je u Merkatoru, ono sto se zove slicno k'o cekin al' nije cekin :D a i ono Sarajevsko pile... A mozda je i to domaca ambalaza, a unutra bugarsko pile :?
Lady Saray

Post by Lady Saray »

alica.k wrote:
kupis najlon za pecenje
naspes malkice vode
ma probala, zato i kazem :D
stavis zacina i ista bude ... meso socno :D
s@mson

Post by s@mson »

Trenutno najbolja i najukusnija piletina na nasem trzistu je "Cekin" piletina.
Probali smo (ja i moja bolja polovina) maltene sve one koje se mogu kupiti kod nas i dosli smo do zajednickog zakljucka. Samo treba paziti na datume o roku upotrebe, pogotovo na ohladjenoj piletini, trebalo bi da bude sto je moguce svjezija. Nisam siguran da ovi nasi trgovci znaju kako treba postupati sa ohladjenom a kako sa zaledjenom piletinom. I kada znaju nisam siguran da se toga pridrzavaju. Ima u Zenici jedna farma koja ima vise prodajnih objekata u gradu, to je tzv. "Bistricak" farma. Ono sto oni peku i prodaju je fuujj... Sto bi rekla moja mater: "ne daj boze nikome"...
Ledena Princeza

Post by Ledena Princeza »

Lady Saray wrote:
alica.k wrote:
kupis najlon za pecenje
naspes malkice vode
ma probala, zato i kazem :D
stavis zacina i ista bude ... meso socno :D
Evo kako ja pravim marinadu za piletinu pečenu u rerni

- 1 kašika senfa
- 1/2 kašike paradajz pirea
- 3-4 kašike ulja
- vegeta ili nešto slično
- ostali začini po želji

dobro promiješaš, namažeš piletinu prije pečenja...

A ovo je marinada za pileći file, pečen u tavi:
- senf
- maslinovo ulje
- vegeta
- malo konjaka
- ostali začini po želji

dobro promiješaš i u to uvaljaš trake od pilećeg filea. Ostaviš u frižider nekoliko sati, a može i preko noći. Peče se na vrućoj tavi ili na grilu.
:D
Cetkica za zube

Post by Cetkica za zube »

Ljudi,probajte Jezerka piletinu. To je neka nasa domaca firma,a imaju skladiste u Kotromanicevoj ulici-ono na parkingu uz Miljacku kod Irisove zgrade izmedju Vrbanje i Skenderije.Mrak je-uvijek je od tog jutra svjeza piletina,a onda je iz tog skladista salju u prodavnice.Nije skupa a imaju i mrak dimljena pileca prsa (ni presuha,ni sa onim krvavim gadostima kad je presijeces,..) ma ukratko,toplo vam je preporucujem.Mi smo kuci muhanati na hranu,tako da smo se usrecili otkad smo pronasli ovu Jezerku.
A sto se tice kvalitete ponude i usluge u ovim nasim velikim marketima-odustala sam od svih.Prije mi je VF bio Tito partija, a onda kad su odvojili dio sa kozmetikom,gdje si morao dezodorans,kremu,kolonjsku morao posebno kupiti i posebno platiti,izgubila sma zivce.Merkator mi je od starta bio laz jer kad su ga otvarali kleli su se da ce biti vise od 50% domacih proizvoda,a to nije istina i brate,skup mi je.Jest najpismeniji,al je skup.
Robot mi je uvijek bio k'o kineska pijaca.A od svih mi je ustvari Interex najdrazi iako su i oni prije jedno dvije godine ispuhali jer nisu imali dobru snabdjevenost. Svidja mi se sta imaju onih svojih no-name francuskih proizvoda koji su super (kaladonti,deterdzenti za kucanstvo,tortilja cips su imali prvi u gradu-mljac).Eto.Toliko.
Eshek

Post by Eshek »

Cetkica za zube wrote:Ljudi,probajte Jezerka piletinu. To je neka nasa domaca firma,a imaju skladiste u Kotromanicevoj ulici-ono na parkingu uz Miljacku kod Irisove zgrade izmedju Vrbanje i Skenderije.Mrak je-uvijek je od tog jutra svjeza piletina,a onda je iz tog skladista salju u prodavnice.Nije skupa a imaju i mrak dimljena pileca prsa (ni presuha,ni sa onim krvavim gadostima kad je presijeces,..) ma ukratko,toplo vam je preporucujem.Mi smo kuci muhanati na hranu,tako da smo se usrecili otkad smo pronasli ovu Jezerku.
To za Jezerku mogu potpisujem.
HiBreeD

Post by HiBreeD »

e raja ba...jesul dosle ove kokoskine sise u radnje :? :?
Skyfox

#92 Re: Smrdljiva piletina- WISA, VF

Post by Skyfox »

ibrik wrote: odem u WISU da kupim nesto da se prevrne na tom rostilju...kupim nekoliko onih pakovanja piletine, uredno provjerim datum pakovanja(14.05.2007.) ...kad sam otvorio pakovanja piletine kad se nisam ispovracao od smrada, katastrofa......
Bas me cudi :roll: a tako su fini i posteni :x
Post Reply