Jeste da nije domaćaPegasus317 wrote:JesteLedena Princeza wrote:Ja sam danas kupila svježu piletinu u tržnici Markale.
Znači li to da nije domaća ???
ili
Jeste, domaća je
Jeste da nije domaćaPegasus317 wrote:JesteLedena Princeza wrote:Ja sam danas kupila svježu piletinu u tržnici Markale.
Znači li to da nije domaća ???
Dodjes fino do Robota, tuspasis se kod Malika, izaberes koje ces pile da ti skine sa rostilja, zaduzis fino i somun, i sve to platis 6-7KM (cijelo pile)HiBreeD wrote:joj ljudi ja isto neki dan trazio te kokoskine sise alias pileca prsa i nema ih nidje.
odem u ovu jednu svoju samoposlugu i predlozi mi covjek da uzmem neku cekinovu piletinu, nije ciijelo pile, vec raslacanjeno, ono dodju 2 batka, 2 krila, 2 komada bijelog mesa i karabatak, to je vec spremljeno, zacinjeno u posebnoj posudi koja se pece u rerni, ali najlon kojim je omotana se ne skida, vec se to lijepo pece pod tim najlonom...
ma ja ne merem vjerovat da je to tako dobro...mislim jest da je poskupo, kosta oko nekih 13 KM, ali u jednom sam se trenutku uhvatio da lizem tu posudu, toliko je bio dobar taj umak u kojem se kokos fino krckala u rernici ...jos sam vamo u drugoj tepsiji zapeko krompira izzrezanih ono ukoso, malo deblje nego za pomfrit, joj jest me poderalo to...
preporucujem od sveg srca za sve sladokusce![]()
kupis koku ili koji njen dioHiBreeD wrote:joj ljudi ja isto neki dan trazio te kokoskine sise alias pileca prsa i nema ih nidje.
odem u ovu jednu svoju samoposlugu i predlozi mi covjek da uzmem neku cekinovu piletinu, nije ciijelo pile, vec raslacanjeno, ono dodju 2 batka, 2 krila, 2 komada bijelog mesa i karabatak, to je vec spremljeno, zacinjeno u posebnoj posudi koja se pece u rerni, ali najlon kojim je omotana se ne skida, vec se to lijepo pece pod tim najlonom...
ma ja ne merem vjerovat da je to tako dobro...mislim jest da je poskupo, kosta oko nekih 13 KM, ali u jednom sam se trenutku uhvatio da lizem tu posudu, toliko je bio dobar taj umak u kojem se kokos fino krckala u rernici ...jos sam vamo u drugoj tepsiji zapeko krompira izzrezanih ono ukoso, malo deblje nego za pomfrit, joj jest me poderalo to...
preporucujem od sveg srca za sve sladokusce![]()
ma probala, zato i kazemalica.k wrote:ma ni nalik. probaj pa ces vidjeti.Lady Saray wrote: kupis koku ili koji njen dio
kupis najlon za pecenje
strpas koku ili koji njen dio u najlon
naspes malkice vode
i eto ga ista takva vecera samo jeftinije
Evo kako ja pravim marinadu za piletinu pečenu u rerniLady Saray wrote:ma probala, zato i kazemalica.k wrote:ma ni nalik. probaj pa ces vidjeti.Lady Saray wrote: kupis koku ili koji njen dio
kupis najlon za pecenje
strpas koku ili koji njen dio u najlon
naspes malkice vode
i eto ga ista takva vecera samo jeftinije![]()
stavis zacina i ista bude ... meso socno
To za Jezerku mogu potpisujem.Cetkica za zube wrote:Ljudi,probajte Jezerka piletinu. To je neka nasa domaca firma,a imaju skladiste u Kotromanicevoj ulici-ono na parkingu uz Miljacku kod Irisove zgrade izmedju Vrbanje i Skenderije.Mrak je-uvijek je od tog jutra svjeza piletina,a onda je iz tog skladista salju u prodavnice.Nije skupa a imaju i mrak dimljena pileca prsa (ni presuha,ni sa onim krvavim gadostima kad je presijeces,..) ma ukratko,toplo vam je preporucujem.Mi smo kuci muhanati na hranu,tako da smo se usrecili otkad smo pronasli ovu Jezerku.
Bas me cudiibrik wrote: odem u WISU da kupim nesto da se prevrne na tom rostilju...kupim nekoliko onih pakovanja piletine, uredno provjerim datum pakovanja(14.05.2007.) ...kad sam otvorio pakovanja piletine kad se nisam ispovracao od smrada, katastrofa......