ja bila dva puta i nikad vise.
s mamom redovno u mercator po djidje-midje i ostale gluposti i cake, a kasnije u interex u nabavku mjesecnog fasunga!
a svrati se i do robota ponekad...
slazem se s tobom iako mislim da mi neznamo prihvatiti konkurenciju i uci u "rat" na trzistu sa ostalim proizvodjacima....pa ih pobjediti boljom kvalitetom, boljom uslugom, ljubaznoscu, i naravno nizim cijenama jer su to nasi proizvodi....100_KA wrote:Sve je to nama dao Mercator, sve se nema love a kad god dodjes po dvije korpe se vozaju dupke pune, svi bi da ignorisemo slovenacke proizvode,a svi hrlimo u Mercator Zbog toga je VF i propao jer niko nije htio u njemu kupovati, a bio je jedan od prvih marketa sa izvrsnom robom, jedini problem po meni je bio sto je komunikacija sto se tice saobracaja vrlo lose rijesena, i da su na tome poradili vjerovatno bi bili i dalje u trendu
BHG wrote:slazem se s tobom iako mislim da mi neznamo prihvatiti konkurenciju i uci u "rat" na trzistu sa ostalim proizvodjacima....pa ih pobjediti boljom kvalitetom, boljom uslugom, ljubaznoscu, i naravno nizim cijenama jer su to nasi proizvodi....100_KA wrote:Sve je to nama dao Mercator, sve se nema love a kad god dodjes po dvije korpe se vozaju dupke pune, svi bi da ignorisemo slovenacke proizvode,a svi hrlimo u Mercator Zbog toga je VF i propao jer niko nije htio u njemu kupovati, a bio je jedan od prvih marketa sa izvrsnom robom, jedini problem po meni je bio sto je komunikacija sto se tice saobracaja vrlo lose rijesena, i da su na tome poradili vjerovatno bi bili i dalje u trendu
al ne...mi najvise volimo kukati kako sve nase propade i kako nam stranci sve pokupovase a mi jadni nista nemozemo...mozemo mozemo...samo se treba potruditi....
Da, izvini što sam se usudila prozboriti o preradarsko-poljoprivrednim stvarima, ja - laik.Pegasus317 wrote:Moraš ti barem malo soliti pamet nekome...Hierarchia wrote:texel wrote:Evo još nešto odvratno :
danas svratim u Koreju na pizzu, taman počeo da jedem kad ono vrapci po restoranu lete!! i to bilo ih je 10-ak sigurno, mislim da se i gnjezde gore negdje na gredama!! FUJJJ!!
Slete dole gdje se odlažu ostaci hrane i tacne i fino zobaju!!
Mislim,stvarno gadljivo, i vrapci su isto pacovi ili miševi... a to sam i prije viđao kod njih, izgleda da su previše smotani da to riješe ili ih boli neka stvar!
A prije nekoliko sedmica, tamo sam vidio i žohare!
Mrzim kad moram jest u gradu, sve je postalo FUUJJJ!!
FUJ KOREJA KONZUM VF, BLJAKKK!!
OOOO SANITARNI INSPEKTORE, IMA LI TE IGDJE!?Mozda da im predlozimo neki instant-otrov za vrapce, da ti ne smetaju pogledu i ne gade život onako ruzni, prljavi i zli.
Čovjek je uporedio vrapce sa pacovima i miševima u epizootiološkom smislu, i to je očigledno.
Neka si se ti našla da braniš jadne, napaćene bosanske vrapce...![]()
[/quote]EliasVeskot wrote:Slazem se za Mercator, imaju rupa ali su profesionalniji od Robota i VF-a.
Znam to po hostesama koje rade: Za Mercator im treba neka vrsta higijenske knjizice, a kad rade u ostalim centrima to niko ne zna sta je. A sto se tice VFovih "kvalitetnih" proizvoda, znam da su imali nekakve extra jeftine ponude, a ustvari to su bili sve nekakva fušerska pakovanja kikirikija, graha, rize iz Kine i jos nekih zemalja, tunjevine (i!), i furali su to kao DOMAĆE! Niđe veze. Ako je bilo kakvih proizvoda to su bas bili proizvodi dno dna.
Ne branim Slovence, ali oni znaju, ako nista, fino spakovati, imaju svoje domace proizvode koja prodaju jeftinije od nasih. Imaju dobar i prepoznatljiv vizualni identitet, pa pogledajte samo kataloge i reklame, sve ce vam biti jasno.
A zohari su stvarnost su VF-u , a cula sam i mnogo gore stvari o Wisi i njihovoj kuhinji. Zbog toga sam prestala da idem u VF skroz. Ne bih u detalje , ali macke su im krepavale u hladnjacima u kojima cuvaju meso za restoran.
prleitihi wrote:EliasVeskot wrote:Slazem se za Mercator, imaju rupa ali su profesionalniji od Robota i VF-a.
Znam to po hostesama koje rade: Za Mercator im treba neka vrsta higijenske knjizice, a kad rade u ostalim centrima to niko ne zna sta je. A sto se tice VFovih "kvalitetnih" proizvoda, znam da su imali nekakve extra jeftine ponude, a ustvari to su bili sve nekakva fušerska pakovanja kikirikija, graha, rize iz Kine i jos nekih zemalja, tunjevine (i!), i furali su to kao DOMAĆE! Niđe veze. Ako je bilo kakvih proizvoda to su bas bili proizvodi dno dna.
Ne branim Slovence, ali oni znaju, ako nista, fino spakovati, imaju svoje domace proizvode koja prodaju jeftinije od nasih. Imaju dobar i prepoznatljiv vizualni identitet, pa pogledajte samo kataloge i reklame, sve ce vam biti jasno.
A zohari su stvarnost su VF-u , a cula sam i mnogo gore stvari o Wisi i njihovoj kuhinji. Zbog toga sam prestala da idem u VF skroz. Ne bih u detalje , ali macke su im krepavale u hladnjacima u kojima cuvaju meso za restoran.
Jok, ja bih njima jednom po jednom glave odvrtao. Vrapcima, ne ciganimaHierarchia wrote:Da, izvini što sam se usudila prozboriti o preradarsko-poljoprivrednim stvarima, ja - laik.![]()
Ne sjetih se odmah tebe, ti bi efektivno pokokao te vrapce nekim sredstvom za masovno uništenje, bez obzira što se razbacuješ humanošću po forumu.![]()
(Vidi pod: Pegazovi eseji na teme - pilići u farmama i Romi)
Jes'. Pričam im bajkice o letećim jednorozima.Pegasus317 wrote:Jok, ja bih njima jednom po jednom glave odvrtao. Vrapcima, ne ciganimaHierarchia wrote:Da, izvini što sam se usudila prozboriti o preradarsko-poljoprivrednim stvarima, ja - laik.![]()
Ne sjetih se odmah tebe, ti bi efektivno pokokao te vrapce nekim sredstvom za masovno uništenje, bez obzira što se razbacuješ humanošću po forumu.![]()
(Vidi pod: Pegazovi eseji na teme - pilići u farmama i Romi)![]()
![]()
Nego, de ti meni reci, kako život? Je li sve organsko, je li još uvijek maziš krave prije nego ih pomuzeš?![]()
trebao si povesti svog zastitara da i on provjeri tih deset marona jesu li falisifikat i da teti pokaze zube_BosanaC wrote:Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio
![]()
Ne bude mi mrsko, odvojim tu novcanicu, odem do banke, provjere je, novcanica OK 1/1. Vratim se nakon dva sata, na isti taj salter, istoj zeni, placam s istom tom novcanicom - primi novcanicu, nije pogledala ni nju ni mene, naplati, ja na vrata... I fakat kontam ko je tu konj?
Zadnji put kad sam ga ostavio svezanog ispred bio sam jedini na kasi100_KA wrote:trebao si povesti svog zastitara da i on provjeri tih deset marona jesu li falisifikat i da teti pokaze zube_BosanaC wrote:Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio
![]()
Ne bude mi mrsko, odvojim tu novcanicu, odem do banke, provjere je, novcanica OK 1/1. Vratim se nakon dva sata, na isti taj salter, istoj zeni, placam s istom tom novcanicom - primi novcanicu, nije pogledala ni nju ni mene, naplati, ja na vrata... I fakat kontam ko je tu konj?
Problem je jedini sto kad mu neko previse blizu pridje - legne na ledja, digne sve cetiri, i sav se preda ceskanjulegionarka wrote:daj mi posudi zastitara svog
Fakat, u mom granapu samo PrHutnina Ptuj i Cekin. Nema domaćeg. Misteriii?!_BosanaC wrote:A sad fakat: primjeti li iko da zadnjih pet dana nigdje nema kupiti ni komada domace piletine?
Ja trazim pilecih prsa, u zadnje vrijeme ih je tesko naci, kaz prodavci nestasica. Zato ima Perutnina Ptuj, mamicu im!8. sekretar SKOJ-a wrote:Fakat, u mom granapu samo PrHutnina Ptuj i Cekin. Nema domaćeg. Misteriii?!_BosanaC wrote:A sad fakat: primjeti li iko da zadnjih pet dana nigdje nema kupiti ni komada domace piletine?
Ja juce u Amki upitah sta je s piletinom, prodavacica odgovori da nemaju vise sta da kolju, i oni narucuju pet dana ali nista8. sekretar SKOJ-a wrote:Fakat, u mom granapu samo PrHutnina Ptuj i Cekin. Nema domaćeg. Misteriii?!_BosanaC wrote:A sad fakat: primjeti li iko da zadnjih pet dana nigdje nema kupiti ni komada domace piletine?