Smjer na ETF-u

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
bug

Post by bug »

mosh mislit :D:D
i ja sam medicinu zavrsila ako :D ko pita :D:D

naravoucenje :D izvuci sama :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bug wrote:mosh mislit :D:D

ma tebi garant dali diplomu samo da te se kutarisu... :D nisu te vise mogli ocima gledat... :D a ni slusat tvoj mili glasic :D
bug

Post by bug »

Alfons Kauders wrote:

ma tebi garant dali diplomu samo da te se kutarisu... :D nisu te vise mogli ocima gledat... :D a ni slusat tvoj mili glasic :D
kakvu diplomu? :oops: :D
niko meni nista nije dao :D:D
a da se nisam pomucila :oops: :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bug wrote:
Alfons Kauders wrote:

kakvu diplomu? :oops: :D
niko meni nista nije dao :D:D
a da se nisam pomucila :oops: :D
ma jasta... :D
Stari

Post by Stari »

U ono vrijeme onomad kad sam ja studirao ... a studirao sam jednom davno elektrotehniku ...i u SFRJ i u ovoj skandinavskoj monarhiji....nije bilo tih usmjerenja o kojima vi sad ovdje naglabate .... pretpostavljam da je energetika ono sto se onomad zvalo odsjek jake struje....a elektronika logicki smjer slabe struje :D ... To sto vi sad zovete Automatika i ocito ga smatrate elitnim smjerom...je pretpostavljam ono sto je u moje vrijeme u stvari bio samo jedan predmet...a zvao se Automatika i sistemi regulacije....to vam ono sa Nyquistovim i Bodeovim diagramima...povratnim spregama..i pun ku..fer i 800...nekakvih diferencijalnih jendacina koje se rjesavaju uz pomoc tabela sa La placeovim i Fourijerovim transformacijama.....Jel to - to ? sto vi sada zovete smjer Automatika.

Postojao je i odsjek Telekomunikacija...to je tad bilo vise elektronika nego sto je sada...sada je to vise prebaceno na programiranje signalnih procesora ...u :-? assembleru. (Najcesce Texas Instrumentovih a ima ponekad i Motorolinih ...)

I naravno ...elitni odsjek u ono doba je nedvojbeno bio odsjek racunske tehnike....Tu je bilo najvise cura...i tu se pichio fortran, Cobol, Pascal i tako to ....internet i svi oni predmeti u vezi njega ...tad nije postojao...tako da su Dipl.ingovi el.teh. sa odsjeka racunske tehnike ...u ono doba bili ...programeri. I to dobri (mislim vecinom su bili Cure).
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Jebo ETF - naði kakvu stranaèku guzicu i za 5 godina lizanja æe¹ dogurati dalje nego sa fakultetom za 25 :-)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

saki wrote:Elektronika je najzanimljivija a energetika najdosadnija, iz mog iskustva, doduse ne sa bosanskog ETF-a.
Automatiku bi smjestio tik pored energetike :-)

Ne znam kako je sa automatikom lako naci zaposlenje u BiH jer inzinjeri automatike se uglavnom zaposljavaju u procesnoj industriji.

ovdje inzinjeri automatike (i elektronike ;)) mogu raditi sve ... procesna industrija je samo jedan dio... najblizi naziv za ono cemu se tezi sa pravljenjem inzinjera na AiE je inzinjer sistema.

@mostarac ....
dzaba kukas ... poznajem dovoljno ljudi sa tvog faxa i odsjeka koji rade i dobre i zajebane poslove na svjetskom nivou. ali je normalno da .... neki idu linijom manjeg otpora... i nakon zavrsenog faxa... imaju problema i da povezu dva racunara... ali... takvima ni Staljin ne bi utjero cent u glavu
Wednesday

Post by Wednesday »

a, ako moze malo skretanje s teme.

koliko je tesko upisati ETF, smjer RI. mislim, ako se izuzme stela. cula sam da je sad kao najveca navala na taj smjer pa me zanima? :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Kad procitam ovakve komentare likova kao sto je mostarac (koja frustracija majko draga) izgubim zelju da dam ikakav komentar na ovu temu.
Znam samo da je ETF jedan od rijetkih fakulteta u ovom gradu (drzavi) koji istinski nudi nesto kad se zavrsi (ko zavrsi) i da stim fakultetom mozes nesto i vani uraditi (provjerio na sopstvenoj kozi).
zato - svaki izbor koji se napravi na ETF-u i onda istraje do kraja je dobar izbor! naravno da postoje laksi i tezi putevi kako prezivjeti ETF ali polako, imas vremena cijelu godinu da skontas sta i kako. Sve zavisi i kako ti prodje prva godina i koliko uspijes da rijesis ono sto te u njoj bude docekalo.
Deb's

Post by Deb's »

MA sad su olabavili kriterije, prvi cilj ti je da prođeš prijemni sa više od 50% bodova tad (waljda) ulaziš u redovne (tad i prijavi da hoćeš za RI). Prva godina je za sve ista, pa stoga ti je bitno (al ne presudno) da očistiš godinu i vjerovatno ćeš osigurati svoje mjesto na RI-ju.

Pripazi se TP na drugom semestru, možda i najteži predmet na tom semestru - on će ti pružiti uvid u to da li zaista želiš na RI!
Post Reply