Smjena Lagumdzije i Becirevica

Shahab

#51 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by Shahab »

Smjenu Lagumdžije podržavam...ne zbog nekih konkretnih propusta kao ministra VP, već kao način da ga se eliminiše sa političke scene, pod uvjetom da će nakon njega otići još gori ...velikosrbinokosovac Sulejman Tihić....
Što se tiče Bečirovića njegovu smjenu nikako ne podržavam, radi se o mladom intelektualcu i patrioti koji je jako koristan za Bosnu...
bogumila

#52 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by bogumila »

jest, cijela drzava pociva na njegovim plecima (i intelektu)
MuaDib

#53 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by MuaDib »

Kako trenutno stvari stoje, dovoljno je 8 ruku da se smijene ministri iz reda SDA. Do sada su glasove za smjenu potvrdila 3 delegata SDP, 2 delegata iz SDS, 1 delegat iz PDP, suzdržani će biti HDZ-i 3 delegata i SNSD 2 delegata, dok će 4 delegata biti protiv 3 iz SDA i 1 iz HSP. Ako HDZ glasa za ministri će biti smijenjeni.

Moje je mišljanje da će se sjednica odgoditi, uz obrazloženje da se po pitanju smjene glasa nakon glasanja u Predstavničkom domu ili što neće biti kvoruma.
It_is_a_Leclerc

#54 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by It_is_a_Leclerc »

Ono kad živiš u državi u kojoj jedna priprosta seljančura, ad hoc ekonomistica, Aleksandra "bOkvalno" Pandurević, može glasati za smjenu dr.sc., prof. Denisa Bećirevića.

Elem, kako god bilo, nadati se da će rješenje koje će njih 42 prostom matematikom donijeti, ako ništa, pokrenuti nas iz vakuma u kojem ni sami više nisu sigurni koga bi i kako trebalo smijeniti.
mO k3

#55 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by mO k3 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ono kad živiš u državi u kojoj jedna priprosta seljančura, ad hoc ekonomistica, Aleksandra "bOkvalno" Pandurević, može glasati za smjenu dr.sc., prof. Denisa Bećirevića.

Elem, kako god bilo, nadati se da će rješenje koje će njih 42 prostom matematikom donijeti, ako ništa, pokrenuti nas iz vakuma u kojem ni sami više nisu sigurni koga bi i kako trebalo smijeniti.
bem ti taku drzavu ....
FOČANSKI PROPISI

#56 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by FOČANSKI PROPISI »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:.
Cuj da Bosnjaci kao najveci Narod u drzavi BiH dobije najmanje teritorije unutar drzave BiH.
Šta će nam zemlja kad niko neće da je obrađuje.
bakonja

#57 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by bakonja »

Kagumdzija je zasluzio da bude smijenjen jer zbog licnih interesa i osvete nece da se dogovora sa SDA nego daje neke seljackew price kako se oni jako razlikuju a zaboravlja da je bio vec nekoliko puta s njima u koaliciji. On je poceo otvoreno raditi protiv drzave da bi odrzao sebe i Damira reketasa na vlasti tako da je svim sve obecavao i razvaljivao i BiH i njena strateska preduzeca. SDP-u bi bilo puno bolje da se njega rijesi medjutim u toj partiji vise nema demokratije i ne mogu ga smijeniti a samim tim dokazuju da nisu zasluzili i nisu dorasli vodjenju jedne drzave, tako da su zreli da idu s vlasti da se proba ispraviti ovaj haos koji su u kratkom vremenu vladavine Zlatka napravili. :bih:
Diox

#58 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by Diox »

JBT wrote:Covic i Dodik su se dogovorili sinoc o sinhronizovanom djelovanju u formiranju vlasti na svim nivoima.
NAGLASAK OVDJE JE DA DODIK i SNSD, BOSIC i SDS I COVIC, JOS JEDNOM COVIC i HDZ, ISTI ONI KOJI SU CMIZDRILI MJESECIMA KAD IM JE KOMSIC RAZBUCAO KORUMPIRANE KANDIDATE, ODLUCUJU KO CE PREDSTAVLJATI BOSNJAKE!

TO TREBA ZAPAMTITI KAD BUDE SLJEDECI PUT PLAKAO IZ "STOLNOG MU" GRADA KAKO MU JE KOMSIC RAZBUCAO KORUMPIRANE KANDIDATE I DA SU "HRVATI PREGLASANI"!

Ja mislim da zbog petljanja u bosnjacke unutarnje stvari, na sljedecim izborima, Bosnjaci trebaju birati 75% za srpskog kandidata predsjednistva BiH, a 25% za hrvatskog. Mogli bi se Kljuic i Bogic kandidirati na sljedecim izborima za predsjednistvo? Imali bi velike sanse.
Last edited by Diox on 22/10/2012 09:13, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#59 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by cindrlimindrli »

Zanimljivo, je li se ikada desilo da neko pokrene inicijativu za izbacivanje ministara iz reda snsd-a ili hdz-a?
FOČANSKI PROPISI

#60 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

cindrlimindrli wrote:Zanimljivo, je li se ikada desilo da neko pokrene inicijativu za izbacivanje ministara iz reda snsd-a ili hdz-a?
Nije i neće,dok god mi navijamo za Željka komšića.
Diox

#61 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by Diox »

cindrlimindrli wrote:Zanimljivo, je li se ikada desilo da neko pokrene inicijativu za izbacivanje ministara iz reda snsd-a ili hdz-a?
Ah, u slozi sve se moze, u neslozi nista. Zato je pogubna politika Sulejmana Tihica. Ne spletkari on samo kontra Harisa Silajdzica prije i Zlatka Lagumdzije sad, on spletkari i protiv Bosnjaka i prije i sad, a to se upravo u ovom ogleda, da Srbi i Hrvati Bosnjacima biraju vlast i da ih preglasavaju! Naravno sad nece cmizdriti!
cindrlimindrli

#62 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by cindrlimindrli »

Diox wrote: Srbi i Hrvati Bosnjacima biraju vlast i da ih preglasavaju! Naravno sad nece cmizdriti!
Neka biraju, meni je drago, mada sumnjam da ce tupadzijama ikad postati jasno sta im se desava.
Meni uopste nije jasan mentalni sklop koji moze glasati za ovog tifusara,

Je li on ikad pokusao objasniti ovaj nastup?
cindrlimindrli

#63 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by cindrlimindrli »

edit; dupli post...server za ovaj forum isto 1942.
dustaban

#64 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by dustaban »

Htjedoh nesto reci ali ne mogu nakon sto cuh jutros ganutljiv odgovor Zlataka Lagumdzije. Srce mi se cijepa...
Image
Diox

#65 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by Diox »

cindrlimindrli wrote: Neka biraju, meni je drago, mada sumnjam da ce tupadzijama ikad postati jasno sta im se desava.

Nije trebao. Davao je stotine intervjua u kojima je glumio tako da je komotno mogao ici se kandidovati za Oskara, ali niko, ama bas niko od "novinara", mu nije pustio ovu snimku i barem ga pitao zna li sta se desilo sa onima i njihovim porodicama i imovinom, koje je ovaj tu prozivao da spasi svoje dupe. Ali ovo je nista, sa ovim se nije moglo zaraditi za zivot, jer je suvise malo. To im je Tihic dao kasnije. Zato i jeste pusten u isto vrijeme kad su Bosnjaci masakrirani.

Ali je znacajno skontati gdje je zapravo otisao nakon sto je pusten iz logora u Beogradu. Otisao je pazi sad ovo, Fikretu Abdicu, jos jednom kojeg se optuzuje da je vrbovan od KOS-a.
Shahab

#66 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by Shahab »

Opasan i mutan tip je Tihić...uz to još i nesposoban i sklon spletkama. Ovo što radi Lagumdžiji, prethodno je radio Silajdžiću i to sve u korist srpskih interesa. Jedina konstanta njegovog političkog djelovanja jeste jačanje velikosrpskog projekta.. Sramota i nacionalna tragedija...to je ukratko Sulejman Tihić...
dustaban

#67 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by dustaban »

Shahab wrote:Opasan i mutan tip je Tihić...uz to još i nesposoban i sklon spletkama. Ovo što radi Lagumdžiji, prethodno je radio Silajdžiću i to sve u korist srpskih interesa. Jedina konstanta njegovog političkog djelovanja jeste jačanje velikosrpskog projekta.. Sramota i nacionalna tragedija...to je ukratko Sulejman Tihić...
Koja KONTRADIKCIJA !

NESPOSOBAN - vidi sta je uradio Silajdzicu i Lagumdziji !

:roll:
:lol: :lol: :lol:
FOČANSKI PROPISI

#68 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

dustaban wrote:
Shahab wrote:Opasan i mutan tip je Tihić...uz to još i nesposoban i sklon spletkama. Ovo što radi Lagumdžiji, prethodno je radio Silajdžiću i to sve u korist srpskih interesa. Jedina konstanta njegovog političkog djelovanja jeste jačanje velikosrpskog projekta.. Sramota i nacionalna tragedija...to je ukratko Sulejman Tihić...
Koja KONTRADIKCIJA !

Slažem se:
Vrlo sposoban i nadasve opasan tip.
Shahab

#69 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by Shahab »

dustaban wrote:
Koja KONTRADIKCIJA !

Ova teza najbolje govori koliko je deplasirana pozicija kriminaliziranog vrha SDA i kako oni shvataju svoju misiju, isključivo kao pozicioniranje i obračun sa svojom konkurencijom, dok su interesi zajednice zadnja rupa na sviralu. Dakle SDA koruptokraciji je bitno da je Tihić sklapajući trule kompromise sa velikosrpskim projektom i njihovim sponzorima u inostranstvu, na štetu zajednice i naroda, osigurao kontinuitet njihove participacije na vlasti i da je diskreditovao političku konkurenciju...To što je BiH u potpunom socijalnom i ekonomskom kolapsu, što bosansko društvo funkcionira na postavkama klijentelizma, jaranske ekonomije, nepotizma i korupcije...što su milioni ljudi apsolutno bez ikakve perspektive u životu, prebogatim i ulojenim SDA aparatčicima nije bitno...Samo dokle...? Na takvom scenariju nisu opstali ni Mubarak ni Gadafi, vidjet ćemo za par mjeseci kakav će Tihić imati rejting kada ne bude u mogućnosti da finansira klijemntelizam koji je napravio prema svom maskiranom komunističkom mentalitetu...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#70 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by JoseMujica »

Golum je najjača seoska varalica koja se pojavila na ovim prostorima...naravno nakon duhovnog mu babe Alije :D
FOČANSKI PROPISI

#71 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

JoseMujica wrote:Golum je najjača seoska varalica koja se pojavila na ovim prostorima...naravno nakon duhovnog mu babe Alije :D
Od kada je Beograd selo?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#72 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by JoseMujica »

čitav Balkan je selo....odnosno produkt seoske, planinske dinarske kulture
vrbas1979

#73 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by vrbas1979 »

cindrlimindrli wrote:
Diox wrote: Srbi i Hrvati Bosnjacima biraju vlast i da ih preglasavaju! Naravno sad nece cmizdriti!
Neka biraju, meni je drago, mada sumnjam da ce tupadzijama ikad postati jasno sta im se desava.

Nikada nisam bio član SDA, nikada simpatizer, nikada nisam glasao za njih, niti ću, baš nešto ne cjenim ni SDA ni Tihića, ali ovo što si izrekao je zlo i gadi mi se. Kao da je izašlo iz Fahrine ili čije već kuhinje.

Ovo je čista zloupotreba, jer koliko znam intervju je davan za vrijeme njegovog boravka u logoru, tipa: "pričaj stari...".

Tvoj komentar na ovo je nešto NAJJADNIJE što sam pročitao u toku čitave godine (ako ne i duže)!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#74 Re: Smjena Lagumdzije i Becirevica

Post by PipiDugaDevetka »

vrbas1979 wrote: Nikada nisam bio član SDA, nikada simpatizer, nikada nisam glasao za njih, niti ću, baš nešto ne cjenim ni SDA ni Tihića, ali ovo što si izrekao je zlo i gadi mi se. Kao da je izašlo iz Fahrine ili čije već kuhinje.

Ovo je čista zloupotreba, jer koliko znam intervju je davan za vrijeme njegovog boravka u logoru, tipa: "pričaj stari...".

Tvoj komentar na ovo je nešto NAJJADNIJE što sam pročitao u toku čitave godine (ako ne i duže)!
:thumbup:

Isti sam ti takav.

Trebalo je na vrijeme zabraniti svako djelovanje u bh. politici svima koji su makar jedan dan bili u zarobljeništvu kod neprijatelja uključujući i ''slučajne prolaznike''.
Post Reply