I poanta je da se recimo djeca sa Dawn sidromom, ne dijele po etnicitetu.
Moras da napredujes , da se popnes na najvecu granu na vrhu i zarlaukas.
Smisao života u Bosni i Hercegovini
Moderator: Bloo
- MehmedPasaMoric
#427 Re: Smisao života u Bosni i Hercegovini
Amerika ima 350 miliona stanovnika, ne mozes zakljucak o kvalitetu i smislu zivota (sto su dvije usko vezane teme btw) izvoditi na osnovu grupe od 1000 ili 2000 ljudi koja radi to i to. Jer onda i ja mogu za primjer uzeti i one narkomane iz Kensington avenije kojih vjerovatno ima brojcano vise od ovih koji su se snasli i dolaze i trose, i reci evo vidis da su u Americi svi drogirani i zive u satorima na ulici, sto znaci da se u BiH zivi bolje jer ovde niko ne zivi u satoru na ulici. Ili neki Kinez moze vidjeti kako djeca kineskih milijardera dolaze na fakultet sa Rolls Royceom i pomisliti kako ce i njemu biti isto ako dodje jer ce biti Kinez u Americi kao i oni.snijeg_led wrote: ↑03/04/2025 02:19Ti si napisao da vecina nema ni za danas, a kamoli za sutra. Nismo se dotakli kvaliteta zivota, to je vec druga tema.MehmedPasaMoric wrote: ↑02/04/2025 08:18Sta je to prilicno dobro? Da vozis kamion 40 godina, otplatis kucu, penzionises se i umres dvije godine nakon penzionisanja? Da otvoris firmu i placas milione poreza drzavi? Da se ovde zaposlis u drzavnoj sluzbi i da nakon svakih izbora razmisljas hoce li te nova vlast pomesti sa poslla? Da naspes 20 maraka goriva, odes negdje na livadu i jedes pastetu i paradajz i da te boli qrac za sve prethodno spomenuto? Ne postoji univrrzalna definicija dobrog zivota, za Elona Muska je dobar zivot kad napokon uspije da se pokenja u Bijeloj kuci, za onog sirotana u Palestini je dobar zivot kad u rucak stavi 20 deka mesa umjesto 10snijeg_led wrote: ↑01/04/2025 18:55 Ja sam cula da nasi svi u Americi zive prilicno dobro i to iskljucivo zahvaljuci svom radu. Tako da nije to bas 10 posto.
Ja sam samo argumentovano rekla sto je istina. Nasi u Americi su se snasli dobro, imaju dovoljno, dolaze svake godine u domovinu, trose i pomozu rodbinu i prijatelje.
To nije zivot od danas do sutra.
Dakle ne moze se zivot u nekoj drzavi posmatrati na tako malom uzorku. A jos nisam ni naceo temu da li se raditi po 10 sati 11 mjeseci i trositi pare u Bosni jedan mjesec uopste moze nazvati kvalitetnim zivotom
- manuchao91
#428 Re: Smisao života u Bosni i Hercegovini
ruzan je osjecaj kada tapkaš u mjestu u nekom malom mjestu a imas energije i znas da mozes i hoces više.Naravno nismo svi za velike stvari ali eto covjek se zapita da li bi mogao iskoristit svoj potencijal negdje drugdje EU ili USA.Bolje se tamo živi imas više mogucnosti za uspjeh,velika masa ljudi ,jače trziste,bolja potrošacka moć.Sve to vuče jedno za drugim