Sminkanje u osnovnim skolama

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Sarajevski_Marlboro

#26 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Sarajevski_Marlboro »

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:28, edited 1 time in total.
psydelija

#27 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by psydelija »

posto skole vise nemaju istu namenu kao na osnitku..., mozete dolaziti kako vam je ceif! :D
Zlata M.

#28 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Zlata M. »

saramica wrote:Sta vi mislite o nastavnicima u osnovnoj skoli koji brane da se na njihove casove dolazi nasminkan i sa pramenovima... davno sam zavrsila osnovnu i iskreno nisam imala takvih nastavnika.. ali sam svasta cula od drugih.. pa cak i od jedne nastavnice kada je razgovarala sa jednom zenom.. po mom misljenju nije uredu to za osnovnoskolce jer ipak jeste prerano.. ali nastavnici su tu da uce djecu a ne da im govore hoce li se nasminkat ili farbat.. ako roditelji nemaju nista protiv sta se nastavnici imaju mjesati.. eh da cujem vasa misljenja :D

btw.. ta nastavnica je imala bas drecave crvene pramenove i to na samo jednom dijelu glave :lol:
... ma kreteni, bona.
Mislim, gdje ce pokusat' stati na put djevojcici koja okolini svim silama zeli poslati signale da je zena ?! 8)
lAzRichakl

#29 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by lAzRichakl »

Sarajevski_Marlboro wrote:Uh... :-)
Ja sam imala razrednicu koja nije dozvoljavala da dolazimo u školu gologuze :) ,na njenom času smo uvijek bile kose zavezane u konjski rep :) ,naravno nenašminkane...
Kada bi ta žena vidjela djevojčicu s labellom,dakle labellom,ona bi ju tjerala u wc da opere usne.
Dakle,bukvalno,žena nas je odgajala.Po pravim principima.U to ubrajam i druge vaspitne mjere...to kako nas je učila da se ponašamo prema ostalim nastavnicima,roditeljima,vršnjacima...općenito ljudima.

Bilo je djece koja su se protivila takvom režimu,ali danas se te žene sjećaju s velikim poštovanjem,i znaju da je to što je tada činila za nas bilo ispravno.
To sam mislila i tada a i danas kad imam 19 godina.

Ona se tako odnosila i prema ostalim razredima,samo naravno nije imala takav uticaj kao na nas.
Imali smo naravno i drugu smjenu,gdje su učenice dolazile...khm khm...znate već kakve,i kao takve su naravno,plijenile pažnju dječaka...što je nas,curice u pubertetu,tada izluđivalo... :lol:

No,i dan-danas su vidljive razlike između nas i njih. :wink:

Ta žena je poslije nas otišla u penziju,šteta.
Danas kad pogledam djecu koja su 98-o godište i slično...kad vidim da ono u 6-om razredu osnovne škole,s 12 godina ide u kafić,u minjaku,namazano ... samo vrisnem.
Tome svemu doprinosi i "facebook odgoj",gdje se i normalnoj djeci nameću gluposti onih "ufuranih" da tako kažem...
U moje vrijeme toga nije bilo,i presretna sam zbog toga.

U šta se ovo društvo pretvara... :shock: ...to je užas živi...
Još + kad pomislim da će ova djeca biti nekome roditelji...
Ode sve u vraga.

Zato...učitelji,nastavnici i profesori,što strožije molim!
U koju si skolu isla ako se moze znati? :) Ovaj rezim neodoljivo podsjeca na rezim jedne bivse profesorice iz moje skole, pa rekoh da nije ista ta :D
Ductus Holedocus

#30 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Ductus Holedocus »

[quote="Sarajevski_Marlboro"]Uh... :-)
Ja sam imala razrednicu koja nije dozvoljavala da dolazimo u školu gologuze :) ,na njenom času smo uvijek bile kose zavezane u konjski rep :) ,naravno nenašminkane...
Kada bi ta žena vidjela djevojčicu s labellom,dakle labellom,ona bi ju tjerala u wc da opere usne.
Dakle,bukvalno,žena nas je odgajala.Po pravim principima.U to ubrajam i druge vaspitne mjere...to kako nas je učila da se ponašamo prema ostalim nastavnicima,roditeljima,vršnjacima...općenito ljudima.

Bilo je djece koja su se protivila takvom režimu,ali danas se te žene sjećaju s velikim poštovanjem,i znaju da je to što je tada činila za nas bilo ispravno.
To sam mislila i tada a i danas kad imam 19 godina.

Ona se tako odnosila i prema ostalim razredima,samo naravno nije imala takav uticaj kao na nas.
Imali smo naravno i drugu smjenu,gdje su učenice dolazile...khm khm...znate već kakve,i kao takve su naravno,plijenile pažnju dječaka...što je nas,curice u pubertetu,tada izluđivalo... :lol:

No,i dan-danas su vidljive razlike između nas i njih. :wink:

Ta žena je poslije nas otišla u penziju,šteta.
Danas kad pogledam djecu koja su 98-o godište i slično...kad vidim da ono u 6-om razredu osnovne škole,s 12 godina ide u kafić,u minjaku,namazano ... samo vrisnem.
Tome svemu doprinosi i "facebook odgoj",gdje se i normalnoj djeci nameću gluposti onih "ufuranih" da tako kažem...
U moje vrijeme toga nije bilo,i presretna sam zbog toga.

U šta se ovo društvo pretvara... :shock: ...to je užas živi...
Još + kad pomislim da će ova djeca biti nekome roditelji...
Ode sve u vraga.

Zato...učitelji,nastavnici i profesori,što strožije molim![/quote]
:thumbup:
Sarajevski_Marlboro

#31 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Sarajevski_Marlboro »

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:27, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#32 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by vjesticanametli »

kad su vec tako obucene i namazane spahtlom nek im umjesto zvona svira nesto od dare bubasvabe pa da sve bude potaman
Karmen86

#33 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Karmen86 »

Nas je ucitelj sibao. Ako nisi bio dobar, odes, uberes sibu i dobijes po rukama. Vala niko iz moje generacije nije ni narkoman, ni propalica, a i dan danas kad sretnem ucitelja skrivam cigaretu.
Nisam za te mjere, naravno, ali neki dan sam cula za slucaj u svojoj staroj skoli gdje je dijete 6. osnovne nastavnici j... mater jer mu je dala 1 sto nije imao zadacu i prevrnuo joj je stolicu.
E, takvu djecu trebaju roditelji namarisati dobro, ako ne zele da imaju buducu propalicu koja ce im pijana i nadrogirana dolaziti kuci i kad oni budu imali 60, a on 25, udarat ce mater nakon sto joj pokrade sve sto ima i rasporoda da bi kupio drogu. Ne moze na dobro izaci od djeteta koji u 6. razredu baca uciteljici stolicu i to se moze samo cvrstom rukom srediti.

P.S. Znam da ce biti osudjivanja, ali batina je iz raja izasla, kad vec nemamo ustanove da se bave ovim slucajevima. Htjeli to priznati ili ne, ovakvoj djeci je najbolje utjerati strah u kosti, pa da zna da ako to ponovi dobit ce kod kuce od starog i nece to ponoviti vise nikad. Danas nam i jesu mladi takvi, jer cim zagalamis dijete zove plavi telefon i kaze zlostavlja me mater :-) :-)
Shoshana

#34 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Shoshana »

Karmen86 wrote:Nas je ucitelj sibao. Ako nisi bio dobar, odes, uberes sibu i dobijes po rukama. Vala niko iz moje generacije nije ni narkoman, ni propalica, a i dan danas kad sretnem ucitelja skrivam cigaretu.
Nisam za te mjere, naravno, ali neki dan sam cula za slucaj u svojoj staroj skoli gdje je dijete 6. osnovne nastavnici j... mater jer mu je dala 1 sto nije imao zadacu i prevrnuo joj je stolicu.
E, takvu djecu trebaju roditelji namarisati dobro, ako ne zele da imaju buducu propalicu koja ce im pijana i nadrogirana dolaziti kuci i kad oni budu imali 60, a on 25, udarat ce mater nakon sto joj pokrade sve sto ima i rasporoda da bi kupio drogu. Ne moze na dobro izaci od djeteta koji u 6. razredu baca uciteljici stolicu i to se moze samo cvrstom rukom srediti.

P.S. Znam da ce biti osudjivanja, ali batina je iz raja izasla, kad vec nemamo ustanove da se bave ovim slucajevima. Htjeli to priznati ili ne, ovakvoj djeci je najbolje utjerati strah u kosti, pa da zna da ako to ponovi dobit ce kod kuce od starog i nece to ponoviti vise nikad. Danas nam i jesu mladi takvi, jer cim zagalamis dijete zove plavi telefon i kaze zlostavlja me mater :-) :-)
Karmen, jel' ti ovo 86 oznacava godiste :?
Karmen86

#35 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Karmen86 »

Shoshana wrote:
Karmen86 wrote:Nas je ucitelj sibao. Ako nisi bio dobar, odes, uberes sibu i dobijes po rukama. Vala niko iz moje generacije nije ni narkoman, ni propalica, a i dan danas kad sretnem ucitelja skrivam cigaretu.

Ne oznacava godiste, ali rane 90.-te su u pitanju. I stvarno, tada jesam imala nesto protiv i bunila sam se, ali kada danasnju djecu vidim, onda shvatim da je gore da dijete baca stolicu na ucitelja, vec da ucitelj udari sigom dijete po dlanovima.

Ne oznacava godiste, ali rane 90.-te su u pitanju. I stvarno, tada jesam imala nesto protiv i bunila sam se, ali kada danasnju djecu vidim, onda shvatim da je gore da dijete baca stolicu na ucitelja, vec da ucitelj udari sigom dijete po dlanovima.
Shoshana

#36 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Shoshana »

Karmen86 wrote:
Shoshana wrote:

Ama, gdje su te, drago dijete u skoli tukli u 90-im???? To je bilo zabranjeno jos dok sam ja isla u skolu, kojih 20-ak godina prije 90-ih :?
Karmen86

#37 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Karmen86 »

[/quote]Ama, gdje su te, drago dijete u skoli tukli u 90-im???? To je bilo zabranjeno jos dok sam ja isla u skolu, kojih 20-ak godina prije 90-ih :?[/quote]

Vjeruj mi, da je tako bilo. Ako nisi bio dobar, posalje te iza skole, uberes si sibu i po dlanovima. Doduse, nas cure nije sibao bas da boli, malo kao da te osramoti, ali muske je znao dooobro po dlanovima i jos ih po dupetu raspali sibom kad ih posalje na mjesto. Sjecam se da nije sibao ako nisi nesto znao, vec ako si bio bezobrazan prema drugima ili svrljao po klupama
Shoshana

#38 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Shoshana »

Karmen86 wrote: Vjeruj mi, da je tako bilo. Ako nisi bio dobar, posalje te iza skole, uberes si sibu i po dlanovima. Doduse, nas cure nije sibao bas da boli, malo kao da te osramoti, ali muske je znao dooobro po dlanovima i jos ih po dupetu raspali sibom kad ih posalje na mjesto. Sjecam se da nije sibao ako nisi nesto znao, vec ako si bio bezobrazan prema drugima ili svrljao po klupama
Ma, vjerujem ti, sto ti ne bih vjerovala... Samo ne mogu sebi da dodjem.
*mima*

#39 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by *mima* »

Karmen86 wrote:
Ama, gdje su te, drago dijete u skoli tukli u 90-im???? To je bilo zabranjeno jos dok sam ja isla u skolu, kojih 20-ak godina prije 90-ih :?[/quote]

Vjeruj mi, da je tako bilo. Ako nisi bio dobar, posalje te iza skole, uberes si sibu i po dlanovima. Doduse, nas cure nije sibao bas da boli, malo kao da te osramoti, ali muske je znao dooobro po dlanovima i jos ih po dupetu raspali sibom kad ih posalje na mjesto. Sjecam se da nije sibao ako nisi nesto znao, vec ako si bio bezobrazan prema drugima ili svrljao po klupama[/quote]

U kojem je to vijeku bilo?
Karmen86

#40 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Karmen86 »

Eh, ali zato mi nismo ni smjeli posmisliti da opsujemo pred uciteljem ili da ne daj boze bacimo stolicu na njega... A sminkanje... Sjecam se prvi put sam dosla u skolu nasminkana kad sam isla na maturu. Imali smo u razredu i higijenicara :lol: :lol: Pregledavao nam nokte jesu uredni, usi jesu ciste i slicno :lol: :lol: Sminkanje mi nije bilo ni na kraj pameti, bilo mi najbitnije da zadacu zavrsim da me puste vani da igram lopte ili preskacem gumu :D
Ductus Holedocus

#41 Re: Sminkanje u osnovnim skolama

Post by Ductus Holedocus »

I ja sam se prvi put nasminkala,nekad u 4 razredu..Sjecam se po belaju neka je kisa toliko padala..da sam ja dosla razmazana u skolu...
Naravno,dalo se to poraviti..i cijeli dan su dolazile skolske da me "pregledaju",ne vjerujuci da sam se nasminkala...
a prve stikle sam obula na maturskom..i to jedva su me navratili...Inace,otisla bih u ravnom..
Post Reply