A kako drugacije nazvat ove sto su se svalili u seher?Papak do papka,jos im trebamo tepatladyblue18 wrote:@Lekler-promjeni nacin komuniciranja prema sugovornicima, inace ces biti odstranjen sa foruma!
Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
- Lekler
#226 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
- Control panel
#227 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
ti stvarno nemas mjere. nisam dosljo i molim te nemoj me vrijedjati.Lekler wrote:A kako drugacije nazvat ove sto su se svalili u seher?Papak do papka,jos im trebamo tepatladyblue18 wrote:@Lekler-promjeni nacin komuniciranja prema sugovornicima, inace ces biti odstranjen sa foruma!
- Imamopobjednika
#228 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
Zasto lazes? Ali fakat, ne mogu nista drugo reci osim da lazes.. Idemo redom:Control panel wrote:Bosna - Imamovic, Konakovic,
Sarajevo - Suman i svi prethodni
KK Zeljo, Grebovic,
Spid - svi SDA
Zeljo - rijetko koji da nije bio iz SDA
RK Bosna - Purivatra
Suman nije kadar SDA niti ima bilo kakve veze sa SDA. Ako ces Imamovica i Purivatru trpati pod skute SDA, onda u tom slucaju vise od pola uprave Zeljeznicara su SDP-ovci - po istim parametrima.
Znas li mozda ko je predsjednik USD Bosne, sportskog drustva pod cijim okriljem djeluju KK i RK Bosna? Poznato ti je ime Slavena Kovacevica? Trebam li ti nacrtati ciji je on istaknuti kadar?
Dalje, ili se radi o totalnoj neupucenosti ili o notornoj i svjesnoj lazi kada kazes da neki od gore spomenutih klubova nisu imali nikakve rezultate ili pomake. RK Bosna je, recimo, prije par godina postala punopravni clan elitnog udruzenja rukometnih klubova Europe. Udruzenje u kojem su jedna Barcelona, Kiel, Hamburg, Zagreb. Naravno, clanstvo u tom udruzenju se dobija iskljucivo po pozivnici. Klub je takodje redovan ucesnik Lige Prvaka u rukometu. Iz regije se jedino Slovenci i Hrvati mogu pohvaliti sa redovnim ucesnicima. To je nista za tebe?
Isto tako pojma nemam (a sve su prilike ni ti) o kakvoj to sudijskoj namjestaljci govoris kada je u pitanju finale play off-a za prvaka izmedju Bosne i Sirokog? Koliko se ja sjecam (a za razliku od tebe pratim sport) nikada se niko nije bunio za sudjenja u finalu, kako Bosna tako i Siroki. Tako da zaista pojma nemam na koju utakmicu mislis. I KK Bosna nije jednom uzela titulu Sirokom, nego dva puta.
Sasvim je ocigledno da ste ti i sport dva razlicita svijeta, ali tebi to ne smeta kada treba popljuvati SDA kadar, bio on izmisljen ili ne.
Last edited by Imamopobjednika on 16/04/2010 15:37, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#229 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
----------------------------------------------Imamopobjednika wrote:Zasto lazes? Ali fakat, ne mogu nista drugo reci osim da lazes.. Idemo redom:Control panel wrote:Bosna - Imamovic, Konakovic,
Sarajevo - Suman i svi prethodni
KK Zeljo, Grebovic,
Spid - svi SDA
Zeljo - rijetko koji da nije bio iz SDA
RK Bosna - Purivatra
Suman nije kadar SDA niti ima bilo kakve veze sa SDA. Ako ces Imamovica i Purivatru trpati pod skute SDA, onda u tom slucaju vise od pola uprave Zeljeznicara su SDP-ovci - po istim parametrima.
Znas li ko je mozda predsjednik USD Bosne, sportskog drustva pod cijim okriljem djeluju KK i RK Bosna? Poznato ti je ime Slavena Kovacevica? Trebam li ti nacrtati ciji je on istaknuti kadar?
Dalje, ili se radi o totalnoj neupucenosti ili o notornoj i svjesnoj lazi kada kazes da neki od gore spomenutih klubova nisu imali nikakve rezultate ili pomake. RK Bosna je, recimo, prije par godina postala punopravni clan elitnog udruzenja rukometnih klubova Europe. Udruzenje u kojem su jedna Barcelona, Kiel, Hamburg, Zagreb. Naravno, clanstvo u tom udruzenju se dobija iskljucivo po pozivnici. Klub je takodje redovan ucesnik Lige Prvaka u rukometu. Iz regije se jedino Slovenci i Hrvati mogu pohvaliti sa redovnim ucesnicima. To je nista za tebe?
Isto tako pojma nemam (a sve su prilike ni ti) o kakvoj to sudijskoj namjestaljci govoris kada je u pitanju finale play off-a za prvaka izmedju Bosne i Sirokog? Koliko se ja sjecam (a za razliku od tebe pratim sport) nikada se niko nije bunio za sudjenja u finalu, kako Bosna tako i Siroki. Tako da zaista pojma nemam na koju utakmicu mislis. I KK Bosna nije jednom uzela titulu Sirokom, nego dva puta.
Sasvim je ocigledno da ste ti i sport dva razlicita svijeta, ali tebi to ne smeta kada treba popljuvati SDA kadar, bio on izmisljen ili ne.
drug moj od govana se pita ne pravi,ustvari može,ali se ne jede.Ovo što nabrajaš nema veze s vezom,patriotizam nije sljepilo i nepriznavanje činjenica,a one su porazne.Sve je stvar etalona,ako mjeriš sa predratnim periodom -katastrofa,ako sa ratnim,pa odlično je-stvar posmatranja.
- Imamopobjednika
#230 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
Poredeci sa predratnim vremenom je dno dna, ne pokusavam to osporavati. Ali to je bilo drugo vrijeme, tada si mogao imati zakon da, recimo u fudbali, igrac ne moze napustiti ligu prije 27. godine zivota. Danas takvo pravilo ne mozes uvesti (slobodno kretanje ljudi, roba, slobodno trziste itd). Ali hajmo malo realno o sarajevskom sportu u bivsoj Jugoslaviji: dvadeset i dvije godinse se cekalo da jedan sarajevski fudbalski klub osvoji titulu, 33 godine se cekalo da KK Bosna osvoji titulu u kosarci, tokom 46 godina ('45-'91) sarajevski klubovi su osvojili ukupno tri titule prvaka u fudbalu i tri titule prvaka u kosarci. U rukometu nas nije bilo ni na mapi. Hocu da kazem da mi imamo malo pogresan pogled na to vrijeme jer kada govorimo o uspjehu sarajevskog i bh sporta opcenito u bivsoj drzavi, govorimo o periodu od 70-tih pa do sredine 80-tih. To je nekih 10-15 godina. Sta je sa ostalih trideset i kusur? Trebalo je znaci proci vise od dvadeset - trideset godina da bi neke stvari dosle na svoje i u bivsoj drzavi po pitanju nasih sportskih uspjeha. Stavi to u taj kontekst i lakse ce ti biti, isto kao sto je i meni.zonbirile wrote:drug moj od govana se pita ne pravi,ustvari može,ali se ne jede.Ovo što nabrajaš nema veze s vezom,patriotizam nije sljepilo i nepriznavanje činjenica,a one su porazne.Sve je stvar etalona,ako mjeriš sa predratnim periodom -katastrofa,ako sa ratnim,pa odlično je-stvar posmatranja.
- Control panel
#231 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
ja ne mogu da vjerujem da ljudi imaju tako kratak fitilj. covjece nema razloga da vrijedjas. samo reci svoje argumente.Imamopobjednika wrote: Zasto lazes? Ali fakat, ne mogu nista drugo reci osim da lazes.. Idemo redom:
Znas li ko je mozda predsjednik USD Bosne, sportskog drustva pod cijim okriljem djeluju KK i RK Bosna? Poznato ti je ime Slavena Kovacevica? Trebam li ti nacrtati ciji je on istaknuti kadar?
sto se tice sumana morat cu te razocarati.
Stranka:
Izborna utrka:
Ukupan broj glasova za stranku: 43943
OpCi izbori 2002
Glasovi za kandidate
Ime kandidata Redni broj Broj glasova
IZABRANI
1 MAŠOVIc AMOR 1 21386
2 ISOVIC SAFET 3 6220
3 BOROVAC SEMIHA 2 3726
4 MIRKOVIC DAMIR 7 3636
5 TRNKA HARIS 20 3235
6 ZLATAR DŽENANA 8 3119
7 DŽEKO ŠEFKIJA 23 2663
8 SMAILBEGOVIC ADNAN 4 2502
9 ŠUMAN HAJRUDIN 15 2485
10 CUPINA SUAD 10 2461
11 LACEVIC FATIMA 11 2461
12 CHABBOUH AKŠAMIJA LEMJA 5 2372
13 LAZOVIC MUFID 9 2299
14 HRVACIC ESAD 6 2272
15 KOZADRA MUHAMED 27 2257
jedva pronadjoh ali eto vrijedilo je da dokazem da nisam lazov. biti direktor najjace komapnije u BiH bh Telekoma a da nisi u SDA
slaven kovacevic je gen.sec. u USD ili direktor,
USD “BOSNA”
Naziv: Univerzitetsko sportsko društvo “Bosna”
Adresa: Sarajevo, Ulica Hamze Hume broj 2
Tel: 033 553 330
Fax: 033 553 331
Email: [email protected]
Lica ovlaštena za predstavljanje i zastupanje Društva:
Beriz Belkić, predsjednk Skupštine Društva
Nijaz Skenderagić, predsjednik Upravnog odbora
Slaven Kovačević, direktor Društva
USD Bosna nema veze sa upravom KK ili RK bosna. pa i sam znas da su to razlicita pravna lica sa razlicitim ljudima za zastupanje i predstavljanje.
i tacno je on je iz SDP-a, ali porediti slavena sa nihadom, sumanom, purivatrom... i ostalim SDA sivim eminencijama je
sto se tice rezultata za nesto sto je baraz ili prvak drzave mozes reci da je vrhunski rezultat, ili sto su dobili nekakvu pozivnicu u elitno drustvo. zavisi kakav imas kriterijum. moja prica nije bila da omalovazavan njihove rezultate nego govorim u politici koju vodi SDA ministar prema naklonjiem klubovima koji su eto ko slucajno pod skutama SDA. htio ti vidjeti ili ne to je tako. a to sto je neki sdp-ovcic negdje zalutao u upravu ne amnestira te klubove od stigme stranackih skuta jedne stranke.
ali necu vise nikome nista obrazlagati, jer vidim da ili nisam razumljivo napisao ono sto sam htio reci ili nekoga istina malo boli.
utakmicu licno gledao i sudije su bile na nasoj strani. tuzno i zalosno. umjesto da ih pregazimo mi se sa njima patimo.
uglavnom ne slazem se sa politikom koju vodi SDA i njihov ministar prema kulturi i sportu.
eto toliko i nema potrebe za vrijedjanjem.
- Imamopobjednika
#232 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
U pravu si, izvini. Nije da se vadim ali sam otisao na Basica (koji je kadar SBiH) - ne znam ni ja zasto. Ali u svakom slucaju, sve i da si Basica spomenuo - preletio sam. Nisi se trebao muciti oko liste, reci slijedeci put da grijesim i onda cu ja popizditi, traziti po netu i skontati da je do mene.Control panel wrote:ja ne mogu da vjerujem da ljudi imaju tako kratak fitilj. covjece nema razloga da vrijedjas. samo reci svoje argumente.
Stranka:
Izborna utrka:
OpCi izbori 2002
Glasovi za kandidate
IZABRANI
1 MAŠOVIc AMOR 1 21386
2 ISOVIC SAFET 3 6220
3 BOROVAC SEMIHA 2 3726
4 MIRKOVIC DAMIR 7 3636
5 TRNKA HARIS 20 3235
6 ZLATAR DŽENANA 8 3119
7 DŽEKO ŠEFKIJA 23 2663
9 ŠUMAN HAJRUDIN 15 2485
10 CUPINA SUAD 10 2461
13 LAZOVIC MUFID 9 2299
14 HRVACIC ESAD 6 2272
jedva pronadjoh ali eto vrijedilo je da dokazem da nisam lazov. biti direktor najjace komapnije u BiH bh Telekoma a da nisi u SDA.
USD “BOSNA”
USD Bosna nema veze sa upravom KK ili RK bosna. pa i sam znas da su to razlicita pravna lica sa razlicitim ljudima za zastupanje i predstavljanje.
i tacno je on je iz SDP-a, ali porediti slavena sa nihadom, sumanom, purivatrom... i ostalim SDA sivim eminencijama je.
sto se tice rezultata za nesto sto je baraz ili prvak drzave mozes reci da je vrhunski rezultat, ili sto su dobili nekakvu pozivnicu u elitno drustvo. zavisi kakav imas kriterijum. moja prica nije bila da omalovazavan njihove rezultate nego govorim u politici koju vodi SDA ministar prema naklonjiem klubovima koji su eto ko slucajno pod skutama SDA. htio ti vidjeti ili ne to je tako. a to sto je neki sdp-ovcic negdje zalutao u upravu ne amnestira te klubove od stigme stranackih skuta jedne stranke.
ali necu vise nikome nista obrazlagati, jer vidim da ili nisam razumljivo napisao ono sto sam htio reci ili nekoga istina malo boli.
uglavnom ne slazem se sa politikom koju vodi SDA i njihov ministar prema kulturi i sportu.
Idemo redom:
Purivatra nije kadar SDA. Imamovic nije kadar SDA. To sto ljudi, iz ovog ili onog razloga, mozda pripadaju tom krugu je nesto sasvim drugo. Jedno je biti simpatizer, clan, glasac a nesto sasvim drugo kadar neke stranke. Zato sam ti i rekao da ako ces Purivatru i Imamovica ubacivati pod skute SDA, onda tu istu vezu mozes naci za pola uprave Zelje. Fakat bih volio da neko ovdje postavi kompletnu upravu kluba, trazio sam ali nisam nasao. Ti ne moras, odradio si svoje za danas.
Javicu se malo kasnije sa ostatkom... Sve najbolje.
- Control panel
#233 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
nihad imamovic kadar SDA 100%. siva eminencija. ako hoces da ti nadjem da je bio gradski vijecnik iz SDA u periodu 2000-2004. hoces da ti kazem da je u tom periodu dobio i 6 aprilsku nagradu. kao gradski vijecnik!?Imamopobjednika wrote:
U pravu si, izvini. Nije da se vadim ali sam otisao na Basica (koji je kadar SBiH) - ne znam ni ja zasto. Ali u svakom slucaju, sve i da si Basica spomenuo - preletio sam. Nisi se trebao muciti oko liste, reci slijedeci put da grijesim i onda cu ja popizditi, traziti po netu i skontati da je do mene.![]()
Idemo redom:
Purivatra nije kadar SDA. Imamovic nije kadar SDA. To sto ljudi, iz ovog ili onog razloga, mozda pripadaju tom krugu je nesto sasvim drugo. Jedno je biti simpatizer, clan, glasac a nesto sasvim drugo kadar neke stranke. Zato sam ti i rekao da ako ces Purivatru i Imamovica ubacivati pod skute SDA, onda tu istu vezu mozes naci za pola uprave Zelje. Fakat bih volio da neko ovdje postavi kompletnu upravu kluba, trazio sam ali nisam nasao. Ti ne moras, odradio si svoje za danas.![]()
prakticki sam je sebi izglasao.
http://www.sarajevo.ba/ba/article.php?pid=25
sarajevo je mala carsija. a ako si covjek carsije sve se dozna, a i zna
na zalost sa takvom politikom koja se vodi u bakijama ovo sto nam sada postizu klubovi mi ili bolje receno oni to zovu vrhunskim rezultatima. moraju oni to nama tako predstavljati da neko nebi od njih trazio odgovornost. ma na kraju boli mene neka stvar ko vodi klub ako ga vodi uspjesno. po mojim kriterijumima ovo nisu vrhunski rezultati. rezultati jesu od svih njih najdalje je otisla RK Bosna. ali da se svrstaju u evropsku i svjetsku klasu trebace jos materijalnih, finansisjkih, ljudskih i organizacionih resursa.
i da se razumijemo svi klubovi koje smo pominjali trebaju najmanje da osvoje titulu svake godine. ali ubjedljivo, bez konkurencije. hej sarajevo za koje navijam nije u stanju iz dva puta pobijediti jednu slobodu koja je u tom trenutku bila na dnu tabele. i sad trazimo neke bodove za zelenim stolom. stidim se takvog vrhunskog kluba.
-
zonbirile
#234 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
------------------------------------------------------------Imamopobjednika wrote:U pravu si, izvini. Nije da se vadim ali sam otisao na Basica (koji je kadar SBiH) - ne znam ni ja zasto. Ali u svakom slucaju, sve i da si Basica spomenuo - preletio sam. Nisi se trebao muciti oko liste, reci slijedeci put da grijesim i onda cu ja popizditi, traziti po netu i skontati da je do mene.Control panel wrote:ja ne mogu da vjerujem da ljudi imaju tako kratak fitilj. covjece nema razloga da vrijedjas. samo reci svoje argumente.
Stranka:
Izborna utrka:
OpCi izbori 2002
Glasovi za kandidate
IZABRANI
1 MAŠOVIc AMOR 1 21386
2 ISOVIC SAFET 3 6220
3 BOROVAC SEMIHA 2 3726
4 MIRKOVIC DAMIR 7 3636
5 TRNKA HARIS 20 3235
6 ZLATAR DŽENANA 8 3119
7 DŽEKO ŠEFKIJA 23 2663
9 ŠUMAN HAJRUDIN 15 2485
10 CUPINA SUAD 10 2461
13 LAZOVIC MUFID 9 2299
14 HRVACIC ESAD 6 2272
jedva pronadjoh ali eto vrijedilo je da dokazem da nisam lazov. biti direktor najjace komapnije u BiH bh Telekoma a da nisi u SDA.
USD “BOSNA”
i tacno je on je iz SDP-a, ali porediti slavena sa nihadom, sumanom, purivatrom... i ostalim SDA sivim eminencijama je.
eto toliko i nema potrebe za vrijedjanjem.![]()
Idemo redom:
Purivatra nije kadar SDA. Imamovic nije kadar SDA. To sto ljudi, iz ovog ili onog razloga, mozda pripadaju tom krugu je nesto sasvim drugo. Jedno je biti simpatizer, clan, glasac a nesto sasvim drugo kadar neke stranke. Zato sam ti i rekao da ako ces Purivatru i Imamovica ubacivati pod skute SDA, onda tu istu vezu mozes naci za pola uprave Zelje. Fakat bih volio da neko ovdje postavi kompletnu upravu kluba, trazio sam ali nisam nasao. Ti ne moras, odradio si svoje za danas.![]()
šta ima na planeti Kancamanca.Dolazite li na SFF?.
-
nenadjebivi
#235 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
Control panel wrote:ja ne mogu da vjerujem da ljudi imaju tako kratak fitilj. covjece nema razloga da vrijedjas. samo reci svoje argumente.Imamopobjednika wrote: Zasto lazes? Ali fakat, ne mogu nista drugo reci osim da lazes.. Idemo redom:
Stranka:
Izborna utrka:
OpCi izbori 2002
Glasovi za kandidate
IZABRANI
1 MAŠOVIc AMOR 1 21386
2 ISOVIC SAFET 3 6220
3 BOROVAC SEMIHA 2 3726
4 MIRKOVIC DAMIR 7 3636
5 TRNKA HARIS 20 3235
6 ZLATAR DŽENANA 8 3119
7 DŽEKO ŠEFKIJA 23 2663
9 ŠUMAN HAJRUDIN 15 2485
10 CUPINA SUAD 10 2461
13 LAZOVIC MUFID 9 2299
14 HRVACIC ESAD 6 2272
USD “BOSNA”
Tel: 033 553 330 begin_of_the_skype_highlighting 033 553 330 end_of_the_skype_highlighting
utakmicu licno gledao i sudije su bile na nasoj strani. tuzno i zalosno. umjesto da ih pregazimo mi se sa njima patimo.
-
nenadjebivi
#236 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
Control panel wrote:nihad imamovic kadar SDA 100%. siva eminencija. ako hoces da ti nadjem da je bio gradski vijecnik iz SDA u periodu 2000-2004. hoces da ti kazem da je u tom periodu dobio i 6 aprilsku nagradu. kao gradski vijecnik!?Imamopobjednika wrote:
U pravu si, izvini. Nije da se vadim ali sam otisao na Basica (koji je kadar SBiH) - ne znam ni ja zasto. Ali u svakom slucaju, sve i da si Basica spomenuo - preletio sam. Nisi se trebao muciti oko liste, reci slijedeci put da grijesim i onda cu ja popizditi, traziti po netu i skontati da je do mene.![]()
Idemo redom:
Javicu se malo kasnije sa ostatkom... Sve najbolje.![]()
prakticki sam je sebi izglasao.
http://www.sarajevo.ba/ba/article.php?pid=25
sarajevo je mala carsija. a ako si covjek carsije sve se dozna, a i zna![]()
na zalost sa takvom politikom koja se vodi u bakijama ovo sto nam sada postizu klubovi mi ili bolje receno oni to zovu vrhunskim rezultatima. moraju oni to nama tako predstavljati da neko nebi od njih trazio odgovornost. ma na kraju boli mene neka stvar ko vodi klub ako ga vodi uspjesno. po mojim kriterijumima ovo nisu vrhunski rezultati. rezultati jesu od svih njih najdalje je otisla RK Bosna. ali da se svrstaju u evropsku i svjetsku klasu trebace jos materijalnih, finansisjkih, ljudskih i organizacionih resursa.
i da se razumijemo svi klubovi koje smo pominjali trebaju najmanje da osvoje titulu svake godine. ali ubjedljivo, bez konkurencije. hej sarajevo za koje navijam nije u stanju iz dva puta pobijediti jednu slobodu koja je u tom trenutku bila na dnu tabele. i sad trazimo neke bodove za zelenim stolom. stidim se takvog vrhunskog kluba.
sa rogatim se nije bosti.
-
zonbirile
#237 Re: Smijenimo Emira Hadzihafizbegovica
pa generalno problem bi se mogao prevesti ovako.U većini sportova u bivšoj SFRJ,npr. u republičkim prvenstvima BiH je bila 3-4,raspadom države sada su ti isti normalno prvaci BiH.Fudbal i košarka pokazuju samo da je dno dotaknuta,jer ni Sarajevo-Željo,kao ni k.k Bosna ne mogu biti prvaci u ovakvim ligama.Smiješan je sastav liga,ja ne znam ko još može navijati,pratiti to i ovde se žestiti oko "sporta".Više od polovine današnjih ligaša,nekad nije moglo dobaciti do zone.