Imao sam ja susret sa policijom, dobrovoljcima i ostalim gamadima kada je to bilo najvaznije, stoga mojne mi prosipati taj pateticni patriotizam.Cirilica je personifikacija srpstva u cije ime su se vrsili stravicni zlocini u ovoj zemlji. Da li si ikada imao susret sa policijom RS-a dovoljno je da im pogledas patrolno auto i sve ce ti biti jasno. Zastava RS-a se koristi kao njihova sluzbena i ona im je simbol drzavnosti. Himna, zastava i grb, jezik i pismo su simbol drzavnosti, zar ne? Oni to sve imaju.
Da li ikad imao priliku da na sportskim manifestacijama vidis zastavu FBIH? Sta ta zastava nama simbolizira? Ona je nametnuta i izmisljena, te kao takva nema nikakvu historijsku utemeljenost, dok zastava RS je samo preslika zastave SRBIJE I RUSIJE. Zato je toliko vole. Simbolizuje pravoslavlje i srpstvo. Vjeru i naciju.
Takodjer i drzavna zastava je modifikovana ali nju smo prihvatili kao svoju originalnu, ali opet i ona nam je nametnuta. Prava nasa zastava je ona sa ljiljanima pod kojom smo se borili i zivote davali za nju. Sto opet ne znaci da nam ova sadasnja zastava nije draga, ali i ona je modificirana da bi tri naroda imala neku zajednicku dodirnu tacku.
No, odosmo daleko od teme.
Cirilica se ovdje koristila davno prije Kosovske bitke i prije nego sto su istocni susjedi pomislili da su nebeski narod.
Cirilica karakterise bosansku nezavisnost do 1463 godine, to sto ti nisi dovoljno obrazovan pa to ne znas, nije problem ni cirilice ni latinice, nego problem svih nas da takvi ljudi hodaju medju nama.