Smartwatch (pametni satovi)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
adsubzero

#1801 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by adsubzero »

suad-sarajevo wrote: 20/10/2025 22:18
hp_user wrote: 19/10/2025 14:05 Moja beba, Apple Watch Ultra 2, kupio ga prije 7 dana na Facebook Marketplace za 500€ nov.
Baterija je ludilo za razliku od Samsung Watch 5 koji sam nekad imao.

Image
Koliko traje baterija? Ja imam samsung galaxy watch 6 classic i ide punjenje svaku noć.
Kako to? Ja isti bez problema koristio dva puna dana
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1802 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by suad-sarajevo »

Bude uveče na 50% ali nisam siguran da bi izdržao i drugi dan.
beni-bu-man

#1803 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by beni-bu-man »

madesa wrote: 21/10/2025 12:46 XIaomi s3 punio prije 13 dana i imam jos 23% :D
Image
tokio25

#1804 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by tokio25 »

adsubzero wrote: 21/10/2025 15:38
hp_user wrote: 19/10/2025 14:05 Moja beba, Apple Watch Ultra 2, kupio ga prije 7 dana na Facebook Marketplace za 500€ nov.
Baterija je ludilo za razliku od Samsung Watch 5 koji sam nekad imao.

Image
Koliko traje baterija? Ja imam samsung galaxy watch 6 classic i ide punjenje svaku noć.
vjerovatno zavisi sta ti je sve ukljuceno tj koje su aplikacije aktivne u background-u zatim svjetlost senzori itd
adsubzero

#1805 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by adsubzero »

tokio25 wrote: 22/10/2025 15:59
adsubzero wrote: 21/10/2025 15:38
vjerovatno zavisi sta ti je sve ukljuceno tj koje su aplikacije aktivne u background-u zatim svjetlost senzori itd
Sve zivo ukljuceno + AOD i nosio ga na spavanju. Jedino iskljucen workout detection jer je iritantno.
sarajevosa

#1806 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by sarajevosa »

Kako vi dodajete šta ste jeli / kalorije. Gledao sam Apple i Samsung i jedva da možeš neći nešto konkretno, a opet nekako je površno. Imam Amazfit jeftini sat, iako nije vezano direktno za sat, opet ima bolju aplikaciju gdje možeš da označiš kad si jeo i šta si jeo, a može se i ručno upisati. Preko AI upišeš šta si jeo i on ti izračuna kalorije, ili samo uslikaš tanjir i doda sve što vidi na tanjiru i izračuna koliko šta ima kalorija.
Naravno sigurno nije 100% tačno ali bolje i to nego nikako. Pa onda ima opcija da sačuvaš u favorite, kad si jednom fino upisao i ako si baš tačno dodao, da onda drugi put isto to koristiš.
Očekivao sam da Apple ima bolje nešto ili samsung ali izgleda nemaju ili je sve slabo. Za apple naravno ne možeš ni probati ako nemaš sat.

Njima je poenta da ti trošiš kalorije a da ne znaš koliko si ih skupio u toku dana?

Amazfit aplikacija prati unos crabs, protein, fats na osnovu šta si uslikao / upisao i tačno znaš do kojeg si procenta došao za današnji dan, koliko još trebaš da uneseš još proteina i slično.
vaučer

#1807 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by vaučer »

sarajevosa wrote: 02/11/2025 22:20 Kako vi dodajete šta ste jeli / kalorije. Gledao sam Apple i Samsung i jedva da možeš neći nešto konkretno, a opet nekako je površno. Očekivao sam da Apple ima bolje nešto ili samsung ali izgleda nemaju ili je sve slabo. Za apple naravno ne možeš ni probati ako nemaš sat. Njima je poenta da ti trošiš kalorije a da ne znaš koliko si ih skupio u toku dana? Amazfit aplikacija prati unos crabs, protein, fats na osnovu šta si uslikao / upisao i tačno znaš do kojeg si procenta došao za današnji dan, koliko još trebaš da uneseš još proteina i slično.

Na Apple ekosistemu to su uglavnom 3rd party iPhone aplikacije. Unos se dokumentira u nativnoj Apple Health aplikaciji, ali nema nativne aplikacije za unos. Ne treba ti sat za unos potrošnje kalorija, ne znam otkud ti to da moraš imati sat. Glavne aplikacije su MyFitness Pal, Lifesum, MacroFactor i slične. Sve ih možeš povezati da ti dijele podatke u Apple Health i iz istog povlače podatke o kilaži, potrošnji kalorija itd. Ovisno o aplikacije i ciljeva koje si postavio ćeš imati preporuke i ciljeve za dnevni unos.
sarajevosa

#1808 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by sarajevosa »

vaučer wrote: 03/11/2025 08:40
sarajevosa wrote: 02/11/2025 22:20 Kako vi dodajete šta ste jeli / kalorije. Gledao sam Apple i Samsung i jedva da možeš neći nešto konkretno, a opet nekako je površno. Očekivao sam da Apple ima bolje nešto ili samsung ali izgleda nemaju ili je sve slabo. Za apple naravno ne možeš ni probati ako nemaš sat. Njima je poenta da ti trošiš kalorije a da ne znaš koliko si ih skupio u toku dana? Amazfit aplikacija prati unos crabs, protein, fats na osnovu šta si uslikao / upisao i tačno znaš do kojeg si procenta došao za današnji dan, koliko još trebaš da uneseš još proteina i slično.

Na Apple ekosistemu to su uglavnom 3rd party iPhone aplikacije. Unos se dokumentira u nativnoj Apple Health aplikaciji, ali nema nativne aplikacije za unos. Ne treba ti sat za unos potrošnje kalorija, ne znam otkud ti to da moraš imati sat. Glavne aplikacije su MyFitness Pal, Lifesum, MacroFactor i slične. Sve ih možeš povezati da ti dijele podatke u Apple Health i iz istog povlače podatke o kilaži, potrošnji kalorija itd. Ovisno o aplikacije i ciljeva koje si postavio ćeš imati preporuke i ciljeve za dnevni unos.
Mislio sam da je sve u jednoj aplikaciji gdje se dodaje i sat, nisam znao da je helth glavna aplikacija a da sat ima svoju aplikaciju. Hvala pogledam malo aplikacije pa uporedim :thumbup:
vaučer

#1809 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by vaučer »

Ma da, Health je kao neki hub koji skuplja podatke od sata, telefona, raznoraznih aplikacija vezanih za zdravlje i fitness. Više manje sve bitne aplikacije možeš uvezati sa Health aplikacijom i tamo pratiti trendove ili iz nje slati info u druge aplikacije. Npr meni je povezan sat, naravno Apple fitness i unosi vježbanja i kretanja, ali i Lifesum za unos prehrane i Withings aplikacija koju koristim za digitalnu vagu.
PlusSA

#1810 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by PlusSA »

Raja treba mi sat po mogucnosti okrugli smart :)

Huawei GT
Xiaomi
Samsung

Da baterija tjera barem 3-5 dana bez GPS-a.

Ako ima neko da prodaje nek mi se javi u pp.

Imao sam Huawei GT 1, Xiaomi GTS 1 vrijeme je za novi.
Dzontra_Volta

#1811 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by Dzontra_Volta »

PlusSA wrote: 29/11/2025 09:20 Raja treba mi sat po mogucnosti okrugli smart :)

Huawei GT
Xiaomi
Samsung

Ja juče uzeo GT6 zeleni u Genelecu - 449 KM.
Za ono za šta meni služi, trebao bi biti odličan.
adsubzero

#1812 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by adsubzero »

Dva pitanja :D
Je li ko zainteresovan za polovan Galaxy Watch 6 Classic? I da li neko ima Huawei watch GT 5 da podijeli iskustva?
adsubzero

#1813 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by adsubzero »

PlusSA wrote: 29/11/2025 09:20 Raja treba mi sat po mogucnosti okrugli smart :)

Huawei GT
Xiaomi
Samsung

Imam Galaxy Watch 6 classic, ali baterija nazalost traje samo 2 dana.
hamo1977

#1814 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by hamo1977 »

adsubzero wrote: 25/12/2025 23:27 Dva pitanja :D
Je li ko zainteresovan za polovan Galaxy Watch 6 Classic? I da li neko ima Huawei watch GT 5 da podijeli iskustva?
Imam GT5 već više od pola godine.
Ma odličan sat. Prvo, ide uz odijelo a ide i za trčanje. Plivao sam sa njim u rijeci, jezeru, sve ok.
Bateriju puniš dva puta mjesečno, ugašen mi je always on. Precizan GPS, dobiješ dosta detaljne informacije o vježbama.
Imao sam Samsung prije njega i jedino mi malo nedostaje što Samsung kada sam prepozna neku vježbu on je zabilježi u aplikaciji. Ono, poslije 10 min šetnje on ti izbaci notifikaciju i pita hoćeš da baš pokreneš vježbu da je zabilježi sa GPS podacima i svim. Ali ako ga ignorišeš on ipak sam zabilježi da si šetao 20 min, tolika udaljenost, toliko koraka itd.. Ovaj sam prepozna vježbu također, ali ako mu ja ne potvrdim da želim da je baš pokrenem i ignorišem ga, on ništa ne zabilježi u aplikaciji. Već imaš samo ukupne korake za taj dan i pretpostavljenu udaljenost, jer ne pokreće GPS.
Ostalo sve ima, odlična aplikacija, bezbroj onih skinova za sat, ogroman broj besplatnih također. Odgovaraš na poruke ako želiš, odličan zvuk ako pričaš preko sata itd..
Ja sam prezadovoljan, uzeo sam onaj sa smeđim kožnim kaišem, on mi se učinio najljepši.
adsubzero

#1815 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by adsubzero »

hamo1977 wrote: 26/12/2025 07:52
Ma odličan sat. Prvo, ide uz odijelo a ide i za trčanje. Plivao sam sa njim u rijeci, jezeru, sve ok.
Bateriju puniš dva puta mjesečno, ugašen mi je always on. Precizan GPS, dobiješ dosta detaljne informacije o vježbama.
Imao sam Samsung prije njega i jedino mi malo nedostaje što Samsung kada sam prepozna neku vježbu on je zabilježi u aplikaciji. Ono, poslije 10 min šetnje on ti izbaci notifikaciju i pita hoćeš da baš pokreneš vježbu da je zabilježi sa GPS podacima i svim. Ali ako ga ignorišeš on ipak sam zabilježi da si šetao 20 min, tolika udaljenost, toliko koraka itd.. Ovaj sam prepozna vježbu također, ali ako mu ja ne potvrdim da želim da je baš pokrenem i ignorišem ga, on ništa ne zabilježi u aplikaciji. Već imaš samo ukupne korake za taj dan i pretpostavljenu udaljenost, jer ne pokreće GPS.
Ostalo sve ima, odlična aplikacija, bezbroj onih skinova za sat, ogroman broj besplatnih također. Odgovaraš na poruke ako želiš, odličan zvuk ako pričaš preko sata itd..
Ja sam prezadovoljan, uzeo sam onaj sa smeđim kožnim kaišem, on mi se učinio najljepši.
Hvala za info. Kakva je situacija sa BP monitoringom, EKG? To je glavni razlog sto stari hoce da promijeni. Do sad je radilo na Galaxy uz modovanu aplikaciju, ali nakon update-a vise nije podrzano bez Samsung telefona (i spoof lokacije). Znamo da to nije bas precizno mjerenje ali da barem imaju neke indikacije, detekcija aritmije i to.
Dzontra_Volta

#1816 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by Dzontra_Volta »

A što uzimaš GT5, kad je GT6 maltene po istoj cijeni u radnjama (neki modeli čak i jeftiniji)?
PlusSA

#1817 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by PlusSA »

Samsung watch 5 pro punim svaku drugu noc ocekivano 2 i po dana tjera ali nisam ocekivao više bitno je da su senzori koliko toliko precizni.
hamo1977

#1818 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by hamo1977 »

adsubzero wrote: 26/12/2025 09:55
Hvala za info. Kakva je situacija sa BP monitoringom, EKG? To je glavni razlog sto stari hoce da promijeni. Do sad je radilo na Galaxy uz modovanu aplikaciju, ali nakon update-a vise nije podrzano bez Samsung telefona (i spoof lokacije). Znamo da to nije bas precizno mjerenje ali da barem imaju neke indikacije, detekcija aritmije i to.
Senzori su dobri, gledao sam recenzije koje ih porede sa pravim uređajima za mjerenje pulsa i nema velikih odstupanja.
GT 5 nema EKG, mislim da to imaju watch verzije.
adsubzero

#1819 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by adsubzero »

hamo1977 wrote: 26/12/2025 14:46
adsubzero wrote: 26/12/2025 09:55
Senzori su dobri, gledao sam recenzije koje ih porede sa pravim uređajima za mjerenje pulsa i nema velikih odstupanja.
GT 5 nema EKG, mislim da to imaju watch verzije.
Ah da, upravo sam istrazio i vidim da to tek GT5 Pro ima. Hvala svakako na informacijama :thumbup:
mbenz

#1820 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by mbenz »

Pozdrav ekipa,
Vec duze vrijeme planiram uzeti neki smartwatch, pa bih vas zamolio za par informacija posto sam laik po tom pitanju. Da li da uzmem apple watch 10 ili huawei GT6 (watch 10 na akciji 700 KM, GT6 na akciji 410 KM). Zanima me kako se GT6 ponasa na iOS-u i tako tih nekih par osnovnih stvari. Hvala unaprijed
tokio25

#1821 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by tokio25 »

ako koristis iphone onda najbolje i kupiti apple watch
caseytron

#1822 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by caseytron »

Sta uzeti, konkretan model?

Ne trebaju mi neke performanse, bitno mi je da baterija drzi bar sedmicu.

Volio bih i zenski model odmah da i hanumi uzmem :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1823 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by konektovan »

caseytron wrote: 08/01/2026 08:06 Sta uzeti, konkretan model?

Ne trebaju mi neke performanse, bitno mi je da baterija drzi bar sedmicu.

Volio bih i zenski model odmah da i hanumi uzmem :D
Okrugli, cetvrtasti?? Do koliko love?
Moja preporuka nesto iz huawei kuhinje..
Tebi GT5, GT 5 pro, Gt6, Gt6 pro ili watch fit 4 pro a mlado isto sve to u zenskoj dimenziji. :mrgreen:
tramvajtrojka

#1824 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by tramvajtrojka »

Image

ima li ko amazfit bip6 valja li ista treba mi za poklona pa da se ne obrukam :lol: :lol: :mrgreen:
luxferre

#1825 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by luxferre »

Kakav je samsung ultra watch sa baterijom?
Gledam u usa 157 , nije nov

https://www.bestbuy.com/product/samsung ... 22Deals%22
Post Reply